|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Za početak školske godine, nastavnica napisala dirljivo pismo prvašićima

Uredništvo Ringeraje, 7.9.2020
S današnjim danom započela je nova školska godina za nešto manje od 460 000 učenika, drugačija nego ikada prije!

image
Danas je veliki dan za sve vas, vaše obitelji i nas učiteljice.
/11


S današnjim danom započela je nova školska godina za nešto manje od 460 000 učenika, drugačija nego ikada prije. Sa školom će se prvi puta susresti i prvašići koje čeka puno izazova i novih iskustava. Nastavnica u Osnovnoj školi Kozala Vesna Ugrin, koja uvijek kreativno pristupa radu s učenicima, tim povodom svojim učenicima posvetila je motivirajuće i dirljivo pismo pod naslovom “Čarobna šuma znanja”:

 

“Maleni moji,

Danas je veliki dan za sve vas, vaše obitelji i nas učiteljice.

Krećete na jedno novo životno putovanje koje se zove školovanje.

Danas ste na prvoj stanici toga putovanja. Školski vlak ubrzo kreće i smiju se ukrcati samo prvašići željni znanja. Vlak će vas odvesti do Čarobne šume. Prolazit ćete kroz zelena polja, rascvjetane livade, listopadne šume, visoke planine…Gledat ćete kišne dane, jutra okupana suncem, sumrake, vjetrovite noći… Vidjet ćete uzburkano more i brzu rijeku koja nikada ne staje.

 

Ne bojte se! Na tome putu nikada nećete biti sami, ja ću biti uz vas. Kad se poželite odmoriti, vlak će stati i smijete izaći poigrati se, smijati do mile volje i ležati u travi, trčati za leptirima, pokušati dohvatiti oblak, dozvoliti povjetarcu da se poigra vašom kosom i kiši da vam smoči nos. Smijete pokušati dotaknuti vjeveričin rep, gledati u zvijezde i poželjeti letjeti. Čak smijete i plakati. Smijete se i naljutiti, jer to je vaše pravo, biti ljut.

Školski vlak će vas jednoga dana dovesti do Čarobne šume. Čarobna šuma nije bilokakva šuma, to je šuma znanja! U njoj ćete puno naučiti. Naučit ćete što je prijateljstvo, kako pomoći tužnome prijatelju, zašto je dobro puno čitati, zašto knjige treba pažljivo listati, zašto je trava zelena, a more plavo, zašto zeko ima krzno i zašto postoje oblaci.

Naučit ćete zašto je dobro biti dobar i činiti dobra djela.

Maleni moji, ne bojte se što Čarobnoj šumi nema kraja i upamtite čarobna je zato što je prepuna znanja!

Vaša učiteljica“

 

Izvor: Teklic.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HIPERLEKSIJA - "poremećaj pametnog dje...
Hiperleksija je složena, ali općenito govoreći, radi se o sposobnosti čitanja i fascinacije slovima i brojevima praćena ...
5
Povedimo računa o svakom djetetu
Predstavljeno UNICEF-ovo izvješće o stanju djece u svijetu 2014.
4
Savjeti o disciplini
Roditelji trebaju djeci postaviti granice kako bi djeca znala što će mu roditelji tolerirati, a što neće, odnosno uvjete...
4
Bakin napitak za bolji imunitet
Nekada nije bilo toliko različitih dodataka prehrani za povećanje otpornosti djece, no naše su bake znale mnoge trikove ...
4





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!