|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Može li prehrana utjecati na spol djeteta?

Uredništvo Ringeraje, 20.5.2021
Malo u šali, a malo i ne - što bi trebala jesti buduća trudnica ako želi utjecati na spol ploda?

image
Spol djeteta određuje trenutak oplodnje, trenutak spajanja sperme i jajne stanice.
/11


Neki roditelji žele djevojčicu. Opet drugi dječaka. I upravo su takve želje i očekivanja roditelja dovelo do pitanja je li ikako moguće utjecati na spol djeteta.

Malo u šali, a malo i ne - što bi trebala jesti buduća trudnica ako želi utjecati na spol ploda?

 

Spol djeteta određuje trenutak oplodnje, trenutak spajanja sperme i jajne stanice. U to vrijeme više se ne može utjecati na spol djeteta koji raste u majčinoj utrobi. No, u vrijeme prije začeća, na spol djeteta, moglo bi utjecati ono što jede buduća majka, tvrde neki izvori.

 

Što je pokazalo istraživanje?

Smatra se da hrana bogata kalijem i natrijem, poput povrća, banana, ribe i mesa, pomaže u povećanju šansi za muški embrij. Prehrana bogata kalcijem i magnezijem, kada trudnica jede puno mlijeka, mahunarki, žitarica, sira i orašastih plodova, navodno povećava šanse da bude ženski embrij.

Naravno, utjecaj hrane na embrionalni spol minimalan je, pa je najbolje ako žena ima zdrave i uravnotežene obroke prije začeća i tijekom trudnoće.

 

PROČITAJTE JOŠ: Da li ležanje poslije seksa pomaže da zatrudnite?

 

Soja otežava trudnoću

 

Britanski stručnjaci za neplodnost otkrili su da žene koje žele zatrudnjeti ne bi trebale jesti previše sojinih proizvoda. Tvar u soji koja se naziva genistein uništava spermu koja pluta prema jajašcu, otežavajući oplodnju. Genistein je fitohormon – tvar koju sadrže mnoge biljke i imaju hormonalni učinak. Prema stručnjacima, već i vrlo mala doza genisteina ima negativan učinak na spermu.

Genistein je prisutan u svim proizvodima koji sadrže soju, uključujući sojino mlijeko i mnogu drugu vegetarijansku hranu.

 

Naravno, to ne znači da bi žene trebale u potpunosti izbjegavati hranu koja sadrži soju ako žele zatrudnjeti. Stručnjaci savjetuju da izbjegavaju proizvode od soje u one dane kada ovuliraju i računaju na trudnoću.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Neplodnost za početnike
Brak, po definiciji - životna zajednica dviju osoba različitog spola koja ima sociološke, kulturne, vjerske i pravne pos...
4
Ljekovite biljke za lakše začeće
Ljekovite biljke su dar čovječanstvu protiv mnogih bolesti i nepoželjnih stanja. Toj skupini možemo pridružiti i hranu k...
3
8 namirnica za povećanje količine sperme
Zdrava hrana i zdrav način života ključni su za povećanje plodnosti i kod žena i kod muškaraca. Kako bi potaknuli stvara...
3
Četvrtak je dan za seks
Nakupljeni hormoni koji uzrokuju stres stimuliraju spolne hormone, zbog čega je četvrtak najbolji dan za seks, kao što j...
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!