|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Koliko pelena potroši jedna beba?

Uredništvo Ringeraje, 6.9.2020
Ako ste se ikada pitali koliko pelena ćete presvući svojoj bebi, evo odgovora
Ključne riječi:

image
Negdje do drugog rođendana oko 22 % mališana će se odviknuti od pelene! (Foto: freepik.com)
/11


U prvim mjesecima bebinog života može vam se činiti da ništa drugo ni ne radite osim što hranite i presvlačite bebu. No, koliko pelena beba zaista potroši u godini dana? 

Naravno da su znanstvenici i to izračunali i to na prilično jednostavan način. Stručnjaci kažu da će tijekom prvog mjeseca bebinog života novorođenčetu trebati između 10 i 12 pelena dnevno. Konkretno, bebe u proseku kakaju 3-4 puta na dan, a popiškit će se oko sedam puta dnevno. Čini se puno, ali često presvlačenje dobro je za bebino zdravlje. 

Nakon mjesec dana ta će brojka neznatno pasti – uz oko šest mokrih pelena, beba će i dalje kakati 3-4 puta na dan. Općenito, smatra se da je minimum svih minimuma ukupno šest mokrih/pokakanih pelena dnevno, a sve manje od toga znak je da dojenče vjerojatno ne dobiva dovoljno nutrijenata kroz hranu, što je znak za uzbunu i posjet pedijatru. 

 

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Kako pomoći bebi da podrigne?



S vremenom, broj će se ipak promijeniti, posebno kada bebe počnu jesti čvrstu hranu. Tada i stolica može varirati. Negdje do drugog rođendana oko 22 % mališana će se odviknuti od pelene, a gotovo svima će to uspjeti prije trećeg rođendana. 



No, koliko ćete točno pelena do tada promijeniti? 

Računica je jednostavna: 8 - 10 pelena dnevno × 365 dana u godini = 3650 do 4380 pelena tijekom prve godine. Recimo da će se dijete odviknuti od pelena do drugog rođendana i dolazimo do zaista ogromne brojke od čak 7300 do 8760 pelena. 

Naravno, to je brojka u slučaju da imate samo jedno dijete, koje je uz to i prilično napredno pa je “u roku” uspjelo odviknuti se u potpunosti od pelena. Naravno, tu nisu uračunate i sve one pelene koje ćete presvući minutu nakon što ste stavili novu, jer je beba baš odlučila uprljati čistu, tek stavljenu pelenu. 

Samo strpljivo, i to će jednoga dana biti iza vas.

 

 

Izvor: mami.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Saznajte koje vas pogodnosti čekaju u dm-u!
Uz poklon pakete iz dm-a zasigurno će vam biti lakše pripremiti se za dolazak novorođenčeta, a ovdje vam donosimo nekoli...
6
Dodaci prehrani bitni su i za dojilje
„Bebe zaista brzo napreduju. Nakon tri mjeseca sve je puno lakše – više spavamo i više se igramo. Ali da bi bebe napredo...
5
Ovih 9 stvari je mami NUŽNO potrebno nakon...
Što je majci nužno potrebno nakon poroda kako bi se mogla mirno posvetiti novorođenom djetetu? Provjerite u članku!
5
Mama&Beba
U novom broju magazina „Mama&Beba“ pročitajte...
5





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!