|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kolica za bebe - zlatna pravila pri kupovini!

Uredništvo Ringeraje, 24.10.2020
Odabir "idealnih" kolica vrlo je teška odluka za većinu mama. Nova ili rabljena? Vrijedi li potrošiti nešto više novca i kupiti skuplja, ili zaista nema velike razlike u kvaliteti?
Ključne riječi:

image
/11


Postoji nekoliko zlatnih pravila ključnih za kupovinu kolica.

 

1. Odredite maksimalnu cijenu

Prije nego što započnete s razgledavanjem doista bogate ponude novih i rabljenih dječjih kolica, prvo odredite maksimalnu cijenu koju ste spremni platiti. Na ovaj ćete način barem smanjiti raznolikost kolica, čija se cijena kreće od 1000kn (ako kupite rabljena) do čak 10.000 kn ako odaberete prestižnu marku. 

 

2. Veličina obitelji i planovi za budućnost

Obično roditelji žele nova dječja kolica za svoje prvo dijete, dok kod drugog djeteta više ne "kompliciraju" ni oni, ni rodbina i spremni su kupiti ili posuditi korištena kolica. Stoga je prilikom kupovine dječjih kolica definitivno razumno razmišljati o tome tko će ih koristiti - planiramo li u budućnosti još jedno dijete, a možda bi bilo pametno kupiti kolica koja se mogu pretvoriti u kolica za dvoje djece?

 

3. Veličina prtljažnika u automobilu i težina kolica

Osim veličine obitelji, ne zaboravite na veličinu prtljažnika automobila, posebno ako imate malo manji automobil. Prijevoz dječjih kolica na stražnjim sjedalima (posebno ne pored bebe!) ili na suvozačkom sjedalu sigurno nije najbolje rješenje. Stoga prije kupovine kolica obavezno izmjerite dimenzije prtljažnika. Osim veličine kolica, ne zaboravite na težinu kolica jer ćete ih morati nositi uz stepenice, podići ih preko ruba pločnika, staviti ih u prtljažnik...

 

4. Način života mame

Jedan od važnih kriterija prilikom odabira kolica je mamin način života. Ako bebu vozite samo gradom, sigurno će vam trebati drugačija kolica nego ako s bebom šetate šumskim stazama. Dobro je uzeti u obzir najrealniji scenarij, a ne samo idealne želje. Ako ne možete donijeti odluku, definitivno je bolje odabrati malo izdržljivija kolica koja će ići na obiteljska putovanja neasfaltiranim stazama.

 

5. Fleksibilna ručka, pogodna i za vožnju u jednoj ruci

Saznaćete koliko je važna drška kolica vrlo brzo - nakon nekoliko tjedana svakodnevne vožnje bebe. Zato pri odabiru kolica obavezno provjerite ima li podesivu ručku koja se može prilagoditi vašoj visini, a još bolje onu koja omogućava prdržavanje jednom rukom. Ovo je važno kad razgovarate preko mobitela ili nosite dijete koje više nije u kolicima, a kolica je potrebno donijeti kući.

 

6. Odvojivi i perivi djelovi kolica

Ah koliko puta će vaše dijete bljucnuti ili prosuti kašicu ili sokić u kolicima. Bilo bi dobro da se neki djelovi mogu skinuti i oprati...

 

7. Što veći suncobran

Kada kupujemo kolica, obično ne obraćamo veliku pažnju na veličinu suncobrana, jer sva kolica imaju sjenila. Ali kad sunce ide direktno u oči djetetu tokom vožnje, dali bi sve od sebe da ta sjena bude  nekoliko centimetara više. Stoga bi veličina suncobrana trebala biti važan kriterij za odabir "idealnih" kolica - što je veći suncobran, manja je potreba za dodatnim stvaranjem sjene pelenama i drugim priborom. Kada je u pitanju sjena, vrlo je povoljna opcija okretanja sjedala, omogućavajući nam kretanje djeteta prema naprijed ili natrag.

 

8. Velika košara

Još jedan važan kriterij dobrih dječjih kolica - košara za odlaganje. ona će vam zapravo uvijek biti premala jer vam uvijek treba mnoga opreme za bebu. Košarica za odlaganje na kolicima je zaista potrebna jer u nju možete staviti novčanik, pelena, mobilni telefon, jaknu... sve što treba u šetnji sa bebom za modernu mama.

 

9. Ne zaboravite važne dodatke

Dodatni suncobran, zaštita od kiše, zimska torba, odvojiva torba za prematanje, držač za boce i igračke, sklopiva polica, postolje za stariju djecu,... Prilikom kupovine kolica sva ova dodatna oprema može izgledati beznačajno, ali kad počnete koristiti kolica, saznat ćete koliko je vrijedna. Ponekad čine šetnje s bebom ugodnim čak i u manje ugodnim okolnostima i vremenskim prilikama.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znakovi da je vaša beba gladna
Najčešće nedoumice koje se mamama vrte po glavi su "koliko hrane je dovoljno ili kako znati da su njihove bebe site".
5
Vježbanje poslije poroda – mama i beba vje...
S trudnoćom i porodom promijenimo se u mnogo čemu i, usprkos neizmjerno lijepim trenucima, žene se počinju brinuti za iz...
5
Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4
Nivea Baby u svakom trenutku!
Bez obzira na to jeste li trudni, pokušavate li zatrudnjeti ili ste tek rodili, NIVEA BABY je ovdje kako bi vam pomogla ...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!