|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zanimljive stvari koje nesvjesno učimo svoju bebu

Uredništvo Ringeraja, EM, 19.11.2019
Vaše dijete često uči kroz vaše svakodnevne i nesvjesne radnje, primjerice u šetnji parkom ili kroz jednostavne igre kod kuće.
Ključne riječi:

image
Učenje kroz igru
/11


Imate dojam da vam je dan prekratak za sve što želite naučiti svoje dijete? Ne brinite se. Vaše dijete svakodnevno uči nešto novo, iako toga niste ni svjesni. Najbolje životne lekcije koje vaše dijete može naučiti često su potpuno nesvjesne i dolaze od vas.

 

1. Sama sa sobom

Kada ostavite svoju bebu samu u krevetiću "u društvu" igračke, onda je ona već naučila važnu lekciju - kako se može snaći i zabaviti sasvim sama. Psiholozi naglašavaju kako je vrlo važno da dijete nauči od vas da će sve biti u redu čak i ako vi ne možete cijelo vrijeme biti pored njega.

 

2. Idemo skakati

Je li vaš mališan proveo bar dio dana baveći se različitim fizičkim aktivnostima - penjanjem ili skakanjem po krevetu, penjanjem na stolice i fotelje ili u "hrvanju" s tatom? Ovi oblici aktivnosti ne razvijaju samo mišićnu snagu i koordinaciju vašeg djeteta, već mu pomažu da stekne više samopouzdanja i sigurnosti u ono što njegovo tijelo može učiniti. Kroz fizičke aktivnosti i igre vaše dijete uči nove pokrete i spoznaje rizike koji idu uz njih.

 

3. Tamo je veliki, zanimljivi svet

Dok šetate po supermarketima razmišljajući niste li nešto zaboravili, vaše dijete naprosto "upija" svaku informaciju u okruženju - automobile, ulicu, prolaznike, drveće, štandove, vremenske prilike. Izvucite korist iz ovih izleta tako što ćete objašnjavati sve što vidite. Kako razgovarati s djecom dok još ne govore?

 

4. Razgovor je super

Svi stručnjaci za razvoj djeteta slažu se u jednom: što više pričate svojoj bebi, njene glasovne sposobnosti razvijat će se brže i kvalitetnije. Zajedničko čitanje knjiga, komentiranje nekog događaja ili razgovor telefonom u prisustvu djeteta, također spada u domenu "razgovora".

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako novorođenče vidi mamu i tatu!?

 

5. Ljubav je sve

Svaki put kada reagirate na bebin plač, dajući joj mlijeko ili utjehu u svom naručju, vi joj pokazujete da se uvijek može osloniti na vas. I poljubac za laku noć ulijeva djetetu veliku sigurnost jer mu govori da ste uvijek tu kada mu zatrebate.

 

6. Hrana za glavu

Uvođenje različitih namirnica u prehranu djeteta korisno je, ne samo za njegovo zdravlje, već predstavlja sjajnu lekciju o dobrim navikama u prehrani, i to za cijeli život. Djeca su poznata kao vrlo izbirljiva kada je riječ o jelu. Zato, da biste izbjegli muku pri svakom obroku i sačuvali svoj zdrav razum, najbolje je da ga učinite određenim oblikom zabave.

 

7. Ako prvi pokušaj ne uspije

Ponekad se pokaže korisnijim za bebu kada činite manje (ne više) za nju. To "manje" znači da ne skačete već na prvi plač ili joj pokušavate pomoći ako nešto ne može sama napraviti. Samostalno izvođenje zadatka pružit će djetetu osjećaj postignuća i povećati njegovu sigurnost u vlastite sposobnosti. A i vi ćete biti ponosni roditelji!

 

8. Pravila postoje da bi se poštovala

Ljubav prema djetetu je bezuvjetna ali podrazumijeva i povremene zabrane. Postavljanje granica od vitalnog je značaja za razvoj vašeg djeteta. Pravila su mu potrebna da bi osjetilo sigurnost, ali i da bi naučilo poštovati disciplinu u vrtiću i, kasnije, u školi. Trik je u dosljednosti.

 

Izvor: klokanica

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

O važnosti dojenja
Istraživanja posljednjih godina nedvojbeno su potvrdila brojne prednosti prirodne prehrane, kako za dijete, tako i za ma...
6
Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
4
Crvenilo na guzi
Mnoge bebe pate od pelenskog osipa. Uz pomoć ovih savjeta ćete crvenilo na guzi brzo savladati.
4
Dodaci prehrani bitni su i za dojilje
„Bebe zaista brzo napreduju. Nakon tri mjeseca sve je puno lakše – više spavamo i više se igramo. Ali da bi bebe napredo...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!