|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako potrošiti što manje novca na poklone?

Uredništvo Ringeraje, 30.11.2022
Najvažniji korak koji možete poduzeti kako biste stvarno uštedjeli novac na božićnim darovima jest odrediti ukupni iznos za sve svoje darove prije nego što ih kupite.

image
Božićni pokloni mogu biti i obiteljski. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


I vi se tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana često previše zanesete kada su u pitanju darovi te si svake godine u siječnju obećate da sljedeći Božić zaista više nećete tako pretjerivati?

Ako slijedite sljedeće savjete, ove godine zaista možete uspjeti.

 

Odredite ukupni iznos

Najvažniji korak koji možete poduzeti kako biste stvarno uštedjeli novac koji inače magično odlazi na božićne darove jest odrediti ukupni iznos za sve darove prije nego što ih kupite.

To nije lak zadatak, ali je jedini put do istinski odgovorne božićne kupovine. I ne zaboravite: pokloni iz kućne radinosti često su puno ljepši i vrjedniji od kupovnih!

 

Napravite popis svih primatelja i darova

Prije odlaska u kupovinu napravite popis svih osoba koje želite darivati za Božić. Na taj ćete način moći pronaći mnoge ideje za darove koji će biti mnogo promišljeniji i personaliziraniji.

Ako vam se čini da je lista značajno predugačka, ipak se možete odlučiti za obiteljske darove - darove kojima možete darovati cijelu obitelj i tako smanjiti previsoke troškove božićnih poklona. Vaša rodbina i prijatelji zaista ne žele da gomilate božićne dugove koje ćete otplaćivati nekoliko mjeseci nakon Božića.

 

PROČITAJTE JOŠ: Božični i novogodišnji blagdani i vaše dijete

 

Imajte dva "opća" poklona na zalihi

Uvijek je dobro imati na zalihi neke "općenite" božićne darove koji se mogu pokloniti baš svima. Za sve one neočekivane blagdanske posjete i prijatelje koji vas iznenade u blagdansko vrijeme. Tako ćete izbjeći česte (pre)skupe kupnje neposredno prije.

Zapamtite da nema ništa loše u prosljeđivanju dara koji ste dobili. Dobro je da stvari kolaju, jer tako štedimo ne samo novac, nego i prirodu.

 

Svatko samo po jedan dar

Jeste li ikada čuli za sustav darivanja gdje svaki član obitelji izvlači jednu osobu za kupnju poklona i to mu je jedini trošak za darove? U stvarnosti, često kupujemo puno malih darova kako bismo sve usrećili, ali s ovim sustavom toj osobi možemo kupiti veći i vrjedniji dar koji stvarno želi.

Naravno, važno je da svi članovi obitelji pristanu na ovaj sustav, jer jedino tako može funkcionirati i omogućiti svima da ne potroše previše novca za Božić.

 

PROČITAJTE JOŠ: Čarolija božićnih blagdana

 

Ne zaboravi na dobra dijela!

 

Zajedno s djecom možete spakirati kutiju nekorištenih igračaka i dječjih knjiga i odnijeti ih u Udrugu prijatelja mladeži ili neku drugu dobrotvornu udrugu.

Kako bi bilo da beskućniku ove godine za Božić poklonite nove rukavice ili kapu? Jeste li iznenadili starijeg susjeda za kojeg znate da jedva spaja kraj s krajem vrećom zimnice? Također možete nabaviti hranu za mačke i pse, čak i ako nemate kućne ljubimce, za sve one napuštene mačiće i štence koji tu i tamo tumaraju oko vaše kuće.

Osjećaj kada nekome darujete tek tako je neprocjenjiv!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto i kako vježbati nakon poroda?
Pročitajte zašto je mamama potrebno vježbanje i kako osvojiti mjesec dana besplatnog vježbanja za vas i vašu bebu!
6
Uzrok lošeg dječjeg sna
Ovo može biti vaš podsjetnik što treba izbjegavati kako bi vaše dijete imalo bolji san.
4
Kreativnim igrama do pisanja
Ako vaš prvašić muku muči s pisanjem, znajte da nije jedini, a i da to nije kraj svijeta. Razne vježbe i igre će mu pomo...
4
Pravila koja vam pomažu da budete bolji ro...
Jeste li roditelji koji ne poštuje djetetov interes, planirate li i unaprijed odrađujete sve za svoju djecu?
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!