|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Imati dijete - svjestan izbor ili sudbina?

Uredništvo Ringeraje, 14.3.2021
Živimo u svijetu u kojem ništa nije sigurno - tradicija, navike, običaji, tehnologije, investicije i životne odluke ... sve je promjenjivo.

image
Trudnoća je u to vrijeme izgledala kao vrlo logičan sljedeći korak u mom životu
/11


Postoji međutim dilema u životu svake žene – koji je to trenutak da ima dijete i hoće li ikada doći takav trenutak.

 

U nastavku možete pročitati razmišljanja žena različite starosti koje su podijelile svoja iskustva o tome što bi postavile na prvo mjesto - karijeru ili majčinstvo, zavisno od različitih faza života i od toga kako gledaju na majčinstvo - kao na misiju ili obavezu.

 

Jenni, 39, dvoje djece: Trudnoća je u to vrijeme izgledala kao vrlo logičan sljedeći korak u mom životu. Četiri prijateljice su bile trudne u isto vrijeme. To je bilo poput domino efekta. Iskreno, ja ne mislim da sam bila spremna da budem majka u tom trenutku. Čak sam osjetila olakšanje kada sam se morala vratiti na posao, jer je majčinstvo za mene bila dosadna profesija. S mojim drugim djetetom, mogu reći da sam znala što radim. Ali u isto vrijeme nisam sigurna da sam od onih žena koje su rođene da budu majke.

 

Lizi, 34, udovica s djetetom: Kada sam neplanirano zatrudnjela s 23 godine, radila sam 14 sati dnevno u Londonu i živjela sa svojim dečkom. U isto vrijeme bilo me je sramota priznati da sam trudna. Kada se Jai-a rodila, bili smo zaljubljeni u nju. Kasnije, međutim, njen se otac razbolio od neizlječive bolesti i umro. To je bilo s njenih 13 mjeseci i naša obitelj se svela samo na mene i nju. Kada je pogledam u oči, uvijek vidim njenog oca, jako sam sretna što je imam. Ona je postala neka vrsta mog spasioca u životu.

 

PROČITAJTE JOŠ: 5 grešaka koje ne bih ponovila kao mama početnica!

 

 

Liz, 23: ja ne želim djecu i nadam se da će mi svi prestati govoriti da ih moram imati. Ja sam u potrazi za poslom, koji uključuje putovanja i ne mogu si priuštiti da me netko čeka da se vratim s još jednog putovanja. Iako društvo nameće, sada nemam želju da postanem majka.

 

Emili, 30, majka jednog djeteta: s 18 mi je dijagnosticirana endometrioza i imala sam nekoliko operacija. Pomirila sam se s tim da nikada neću postati majka. Ali gle, čuda se dešavaju, u 27-oj sam zatrudnjela! Sada moj sin ima tri godine i moj je najbolji prijatelj, ja sam presretna!

 

Lindzi, 37, majka četvero djece: Nitko mi ne vjeruje kada kažem da nijedno od moje djece nije bila greška. Volim djecu, pa čak i radim kao dadilja i našla sam čovjeka koji ima iste želje kao i ja - mog muža! Svako od naše djece je bilo planirano i željeno, ja sam od onih žena koje doživljavaju majčinstvo kao misiju. Ne bih rekla da imamo mnogo novca - ali vjerujem da za dijete, sve što je potrebno je da imate ljubav, da bi ga odgajali na pravi način.

 

Koja je vaša priča vezana za materinstvo i kakvo mišljenje imate?

 

Izvor: Ringeraja.mk

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prehrana za vrijeme dojenja II
Neke od namirnica kojima se hrani dojilja mogu izazvati probleme kod djeteta dok druge potiču laktaciju.
6
Dopodnevna užina: Jabuka i kvinoja
Uvođenje guste hrane mnogim je roditeljima misterija. Iznad svega se pitaju kada započeti, s čim započeti, na koji način...
5
OŽUJAK - Zvijezda baby kalendara za 2022
Komisija je između vaših 100 odabranih zvijezda izabrala još jednu koja će svijetliti u ožujku Baby kalendara za 2022. Z...
5
Noćno dojenje/izdajanje
Kako se majčino mlijeko puno brže probavi od adaptiranog, dojena djeca se i po noći, uglavnom, češće bude od onih na ada...
5





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!