|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Jedna staklenka za sve generacije

Hipp, 16.5.2011
Prije 50 godina HiPP je predstavio tržištu svoju prvu staklenku za bebe
Ključne riječi:

image
/41


                                                                              

Prošlo je točno 50 godina otkako je jedno poduzeće iz bajerskog Pfaffenhofena promijenilo njemačko tržište hrane za bebe. Njegova ideja: Kvalitetu i okus svojih proizvoda učiniti na prvi pogled vidljivim. Njegov izum: punjenje voćnih obroka za djecu u praktične i higijenske staklenke.

Njegovo ime:    Hipp 

 

 1959. godine, osnivač poduzeća i tadašnji vlasnik Georg Hipp, cjelokupnu je proizvodnju kašica za bebe promijenio iz hrane u posudicama na hranu u staklenkama. Klasične HiPP-staklenke sa vakuumiranim poklopcem sada već više od 5 desetljeća obilježavaju police hrane za bebe i do danas su za milione beba prva hrana na jelovniku. Danas:  dnevno Hipp proizvodi  1,5 miliona staklenki, odnosno preko 400 miliona godišnje.

 Uvođenjem staklenki HiPP je obilježio proizvodnju hrane te se već godinama nalazi na vrhu uspješnih proizvođača hrane za bebe sa prodajnim tržištima u 50 zemalja.

 

Na početku je bilo voće

Prve HiPP staklenke bile su četiri voćne vrste u staklenkama od 135g, koje su se brzo razvile u najomiljeniju vrstu najmlađih te danas vrijede kao neosporni klasici: jabuke sa bananom, breskve, marelice i voćni desert. Zapanjujuće je i inovativno od obiteljskog poduzeća da je već 1959.godine poduzeće nabavljalo i prerađivalo za tadašnje omjere velike količine egzotičnih plodova.  To se osiguralo dobrom organizacijom kooperanata, koji su svoje voće jednim dijelom proizvodili isključivo za proizvođača hrane za bebe iz Pfaffenhofena. Nakon godina pomanjkanja hrane zbog rata, upravo je HiPP ponudio zdravu i vitaminima bogatu hranu za bebe. Dvije godine kasnije, 1961., proizvedeno je prvo povrće poput mrkve, krumpira i špinata u 190gramskim HiPP-staklenkama. Isto kao već i kod voća, mame su se mogle uvjeriti u kakvoću staklenki odmah prilikom kupnje – što je i glavni razlog zbog kojeg je Georg Hipp svojevremeno i prešao sa posudica na staklenke.

 

Bio kvaliteta preko 50 godina

U kasnim 1950tim godinama, tvrtka Hipp je kupila jednu staru farmu kod Pfaffenhofena i počela primjenjivati principe organsko-biološkog uzgoja

Poljoprivredna poršina mora se nalaziti daleko od industrijskih postrojenja i frekventnih prometnica, zemlja ne smije biti tretirana sa umjetnim gnojivom i testira se na štetne sastojke.

Nametnici se ukljanjaju ručno,a zabranjena je upotreba pesticida.

Gnijezda za ptice osiguravaju boravak ptica koje ukljanjanju štetočine sa voćki.

 U to  vrijeme se  većina poljoprivrednika odlučivala za intenzivnu poljoprivredu, Hipp je obiteljsku farmu pretvorio u jednu od prvih organskih farmi u Europi

 

U svibnju ove godine roditelji mogu kupiti omiljene Hipp proizvode za svoju bebu u stakelnkama dizajna iz 1961. godine!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Što određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dijete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogleda...
6
Dani beba, djece i trudnica
Posjetite nas 26. i 27. 10. 2013. u Mercator Centru Split i 22. – 24. 11. 2013. u Westgate Shopping City-u
4
Poriluk, celer, mrkva, prosena kaša i janj...
Uvođenje guste hrane mnogim je roditeljima misterija. Iznad svega se pitaju kada započeti, s čim započeti, na koji način...
4
Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
4





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!