|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Danas mali, sutra veliki inženjeri

Uredništvo Ringeraje, 8.11.2017
Udruga Mali inženjeri nastala je spojem ljubavi prema LEGO kockama i tehničkim znanostima.
Ključne riječi:

image
/31


Udruga Mali inženjeri nastala je spojem ljubavi prema LEGO kockama i tehničkim znanostima, a bavi se osimšljavanjem i provedbom programa i radionica za male inženjere koji su super zanimljivi, ali i korisni.


Program je baziran na razvoju motorike, timskog rada, kreativnosti i osnovna znanja iz raznih znanstvenih, prirodnih i povijesnih područja.


Polaznici radionica istražuju arhitektonske, inženjerske i tehničke koncepte koristeći LEGO® kocke. Promiče se učenje i interes za S.T.E.M (science, technology, engineering and mathematics) principe pomoću učenja kroz rad sa LEGO® kockama. Program je namijenjen polaznicima od 1. do 4. razreda. Satovi se održavaju jedanput tjedno po 60 minuta. Jedna tematska cjelina traje 6 tjedana.


Programom, koji posjeduje preporuku Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, obuhvaćene su  razne tematike poput prijevoznih sredstava, svemira i energije. Polaznici grade razne modela od auta i helikoptera do dinosaura i satelita. Svaki sat grade se novi model nakon rasprave i predavanja o njegovoj povijesti, upotrebi, razvoju i zanimljivim činjenicama. Polaznici grade u timovima naizmjenično gradeći sa partnerom razvijajući socijalne vještine. Polaznici uz LEGO® kocke imaju prilike raditi i sa drugim edukativnim setovima kojim se dodatno širi dinamika učenja i iskustva polaznika.


Mali inženjeri djeluju u preko 30 osnovnih škola i ove godine uz Zagreb i Rijeku namjeravaju početi sa radionicama i u Splitu. Svaki sat gradi se novi model.


Također na svaki sat polaznici putem K NEX setove grade veće i zahtjevnije modela. Glavni cilj radionica je razvoj interesa za robotiku i tehničke znanosti kod polaznika u nižim razredima.


Na internet stranici Udruge Mali inženjeri možete pronaći sve lokacije i termine održavanja radionica u osnovnim školama. Radionicama se može priključiti u svakom trenutku bez obzira na trenutnu tematsku cjelinu.


Prvi sat je besplatan, a tijekom idućeg tjedna započinje nova tematska cjelina u koju se vaši školarci mogu uključiti na jednoj od 30 lokacija.


Više informacija potražite OVDJE

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Peta bolest ili parvovirus
ERYTHEMA INFECTIOSUM poznata i kao PETA BOLEST, počela se širiti među vrtićkom i školskom djecom ovog proljeća.
5
BLOG: Povjerenje između roditelja i djeteta
Što je to točno povjerenje između roditelja i djeteta i zašto je to važno za djetetov zdravi razvoj? Saznajte u ovom čla...
4
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
3
Emotivna inteligencija djece
Mnogi su stručnjaci sigurni da su današnja djeca bistrija od prijašnjih naraštaja, ali se u životu i međusobnim odnosima...
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!