|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

6 činjenica koje ukazuju na to da ste potpuni roditeljski promašaj

Uredništvo Ringeraje, 21.6.2022
Biti potpuni roditeljski promašaj uopće nije teško. Ne prema standardima 21. stoljeća i milijunima “studija” i “religija” o odgoju djece. Ako ste napravili sedam dolje navedenih pogrešaka, niste uspjeli kao roditelj!
Ključne riječi:

image
(Foto: Freepik.com)
/11


Nemaš knjigu

Kako vam nije neugodno odgajati dijete samostalno i prema svojim osjećajima? Toliko ljudi pokušava vam dati savjete i prijedloge kojih bi se trebali držati. Jednostavno je, bez obzira kakvo je vaše dijete, sigurno će se naći u knjizi barem jednog priznatog stručnjaka. Knjige nisu napisane radi naklade i prodaje, već da vam dokažu kakav ste roditeljski promašaj i da vas vrate na pravi put. Djeca će vam zasigurno biti beskrajno zahvalna što niste propustili ulomke iz knjige Kako biti dobar roditelj.

 

Wimbledon

Dijete koje je napunilo 18 godina i nije osvojilo niti jedan turnir serije 1000 dovoljno govori o vašem nedostatku predanosti. Dopustili ste djetetu da se opusti, te je ono unatoč svim svojim ambicijama ostalo na razini rekreativca. Novak Đoković je također rekao 1% talenta, 99% rada. To nije klišej, to je stvarnost koju ste očito previdjeli. Ako imate puno mlađe dijete od propalog prvorođenca, malo čvršće zategnite konce. Djeca vole disciplinu i rutinu, kažu stručnjaci. Pritisak im je najdraža stvar, pa tada najbolje napreduju. Slobodno vrijeme je katastrofa za djecu, pogotovo ako hodaju ulicama i igraju didaktičke igrice.

 

PROČITAJ JOŠ: Roditeljska grižnja savjest i zašto je zaboraviti

 

Zaslon ne

Vaše dijete gleda Youtube, to je grozno, totalno ponižavajuće. Internet i crtići služe samo za stanje prirodne katastrofe, kao što je rat, snježna oluja ili tornado. Djeca se tako zrače i zaglupljuju, nema koristi od toga.

 

Zaslon da

Kako vašem djetetu može biti uskraćeno pravo na modernu tehnologiju? Za nekoliko godina dijete bez elektroničkog uređaja neće moći raditi zadaću. Sadržaj na engleskom uvelike pomaže u savladavanju ovog jezika i ne dopuštate vašem djetetu da dođe od znanja.

 

Dodatne likovne lekcije

Dijete koje do pete godine nije iskusilo umjetnost nema pojma što je život. Ako ste propustili tečaj glume ili satove pjevanja, napravili ste veliku štetu.

 

PROČITAJTE JOŠ: 9 modernih mitova o tome kako biti dobra mama

 

McDonald's

Jeste li odveli dijete u prodavaonicu otrova?! Kakva neodgovornost. Da ste toliko neodgovorni u svim segmentima odgoja. Majka koja djetetu daje nešto što nije sama skuhala – to je prekršaj za kojeg mora odgovarati. Da ne spominjemo smoki i nezasićene masti. Kolači s B E L I M šećerom?! Mliječna čokolada ... eee ima li ovaj horor kraj?

 

Vir: Ringeraja.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Bojanje pisanica s prirodnim bojama
U prošlosti su za bojanje pisanica koristili boje koje su pronašli u svojoj okolini. To su bile najčešće biljke, povrće ...
6
Kako djetetu reći – ne!
Svi roditelji znaju kako je ponekad teško najmlađima objasniti da kad kažu NE – to znači – NE. Što možete učiniti da vaš...
4
Zaostajanje u govoru
Moje dijete zaostaje u govoru......zašto?
4
Sami izradite adventski kalendar
Zgodan način da razveselite djecu i zajedno budete kreativni u ovim hladnim danima.
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!