|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

5 navika uspješnih samohranih majki

17.9.2020
Kako se lakše “probijati” kroz kaotični život?
Ključne riječi:

image
Svakog dana odvoje vrijeme za sebe, svaki dan.
/11


Želite li znati zbog čega neke samohrane majke izgledaju kao da im je  sve lako i da sve u svom kaotičnom životu rješavaju bez problema? To je zbog toga jer su ove pametne samohrane mame razvile navike koje ih čine uspješnima.

One ne dopuštaju da ih strah zaustavi. Uspješna samohrana majka prihvaća činjenicu da je strah sastavni dio života. Umjesto da dozvole da ih taj strah paralizira i onemogući da obave sve što imaju, one su naučile kako živjeti s njim i kako ga prilagoditi da bi uspjele sve obaviti. One su svjesne da 95 posto strahova sami umislimo i podsjećaju se na to svaki put kad ih ulovi panika.

Svakog dana odvoje vrijeme za sebe, svaki dan. Uspješne samohrane mame ne dozvoljavaju da život njih kontrolira, one kontroliraju svoj život. One su svjesne da je odvajanje vremena samo sa sebe veoma važno i za fizičko, i još više mentalno zdravlje. Koliko je zabavna ili efikasna umorna, iscrpljena i iskompleksirana majka?  Ove majke su svjesne da kad je “mama” sretna, svi su sretni!

 

PROČITAJTE JOŠ: 10 smiješnih situacija u kojima su se snašle preumorne majke

Nisu dugo potištene. One znaju da je život ko vlakić u lunaparku – ciklus uspona i padova, pozitivnog i negativnog. One znaju da je svako ograničenje, prepreka ili smetnja samo privremena. Kad ste možda pali na dno i kada ste u depresiji, sagledajte situaciju iz svakog aspekta, potražite možda skrivene mogućnosti i šanse, i izvucite se iz potištenosti.

One potraže pomoć.  Iako postoji mit da one sve moraju i mogu same, one znaju da ne moraju znati sve i napraviti sve same. Cijene dobivenu pomoć i nije ih sram zatražiti je kad god im je potrebna.

Ovih pet navika čine se jednostavnima, pridržavati ih se konstantno može djelovati jednostavnije nego što to u stvari jest. Pokušajte se i vi držati ovih navika (iako niste možda samohrana majka, ili uopće još ni niste majka) i definitivno će vam postati lakše u životu.

 

Zena.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
23
Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
23
BLOG: Povjerenje između roditelja i djeteta
Što je to točno povjerenje između roditelja i djeteta i zašto je to važno za djetetov zdravi razvoj? Saznajte u ovom čla...
22
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
21





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!