|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

3 igre za razbijanje dosade tijekom vožnje

Uredništvo Ringeraje, 24.10.2022
Vozimo se, slušamo dječje pjesme, bajke i ostalo. No, brzo nam dosadi i tada dobro dođu igrice koje djeci odvlače pažnju u vožnji. Malo mentalne vježbe. Tijekom vožnje redovito igramo sljedeće tri igre.

image
Najpopularnije je pogađanje predmeta u automobilu. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Tu i tamo imamo dugu vožnju (recimo više od pola sata, ali naravno i do nekoliko sati kada npr. idemo na odmor). U autu smo jedan ili oba roditelja i jedno, dvoje, možda troje djece. Djeci je vožnja zanimljiva samo prvih nekoliko minuta, no onda im počinje biti sve užasno dosadno, kretanje je ograničeno na dječju sjedalicu, kreće potreba za hranom, pićem i ostalim stvarima.

 

Pa se vozimo, slušamo CD-e s dječjim pjesmicama, bajkama i ostalim stvarima. Ali brzo se umorimo od toga zato vam predlažemo da isprobate igre koje zabave našu djecu u vožnji. Malo mentalne vježbe. Sljedeće tri igre redovito igramo u vožnji, a za četvrtu su djeca još premala.

 

Koji je ovo predmet?

Najpopularnije je pogađanje predmeta u automobilu. Jedna osoba to zamisli, a ostali pitaju tako da je moguć samo odgovor da ili ne. Bitno je da je predmet u autu, da se vidi i da se može opisati. Tko pogodi, sljedeći je na redu. Naravno, kod male djece postoji problem s opisom predmeta, srebrna i siva boja su iste, ponekad im se pridruži bijela i slično. Kod nešto starije djece predmet možemo zamijeniti osobom, bilo da je riječ o osobi po profesiji ili svima poznatom rođaku, našem prijatelju ili prijatelju djeteta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako organizirati putovanje s djecom 

 

Traženje riječi

Vrlo je zanimljivo i traženje riječi. Jedan ključ može biti pronalaženje riječi koje počinju istim slovom. Ili pronalaženje riječi sa zajedničkim obilježjem (npr. životinje). Malo zahtjevnija verzija igre može biti traženje riječi tako da sljedeća riječ počinje zadnjim slovom prethodne riječi. U ovoj se igri vrlo brzo pojavi problematično slovo A, jer ima relativno velik broj riječi koje završavaju na A, no pametni roditelji to ispravljaju tako da npr. umjesto Austrija kažu austrijski i slično.

 

Pričamo priču

Pričam ti priću je vrlo stara igra koju smo gledali i na TV-u. Dodajemo riječ po riječ i nastaje rečenica. Ova postane duga i obično je nije lako ponoviti. Prvi izgovara prvu riječ, drugi ponavlja prethodnu rijeć i dodaje novu riječ, sljedeći ponavlja prethodne riječi i dodaje novu. Prvi koji pogriješi ispada, a sljedeći kreće u novu kompoziciju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Igre za djecu na putovanju

 

Matematička igra za stariju djecu

Za malo stariju djecu (3. razred +) predlažemo sljedeću matematičku igru. Brojimo od 1 pa nadalje, a onda umjesto svakog broja koji sadrži broj 7 (7, 17, 27, 37...) kažemo bum, kao i za sve višekratnike broja 7 (7, 14, 21, 28, 35...). Tko god pogriješi ispada i igra počinje ispočetka. Umjesto 7 mogu se koristiti i drugi brojevi, ali sedmica ima to svojstvo da se uzastopne kombinacije (27, 28 ili 35 36 37) vrlo neočekivano ponavljaju i igra sa sedmicom je najzanimljivija.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kupanje bebe!
Prvi put ste postali roditelji i niste sigurni kako trebate kupati bebu i koliko često! Od prvog kupanja to treba biti z...
4
Optička iluzija - zmaj
Ova zaista nevjerojatna optička iluzija sigurno će biti zanimljiva vašoj djeci! (engleski video)
4
Jednostavan i originalan poklon
Select Box poklon paketi predstavljaju novi oblik darivanja jer uključuju doživljaje s kojima jednostavno ne možete pogr...
4
VIDEO: Pokažite djetetu kako je pranje ruk...
Zanimljiv, poučan i vrlo jednostavan eksperiment koji će vašem djetetu (kao i odraslima) pokazati važnost higijene ruku ...
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!