|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Glasaj i ostavi komentar

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

S maramicama i fiziološkom otopinom.
S pumpicom.
S usisivačem za bebe.


Komentari:
Za sada još nema komentara!
Komentiraj!



Rezultati ankete

kontracepcija
andela1

koju kontracepciju uglavnom koristite?

prezervativi (51%)

pilule (13%)

spirala (11%)

nista,iz vjerskih razloga (26%)


Broj svih glasova: 506
Komentari:

mamacita, 6.12.2010
vazetkomija :-) Najbolja stvar na svijetu, posebno nakon 4 djece :-)


Bebys, 6.12.2010
svasta je bilo trenutno NISTA...i necu vise nikada nista...mozda uleti koji kondom ...ali sad se drzim prirodne bozje metode....plodnih dana i neplodnih...mnoge zene to USPIJESNO RADE...pa cu i ja...nadam se ...


anoniman, 6.12.2010
ništa, nikad ni nismo koristili.


cuba, 6.12.2010
Pilule...


andela1, 6.12.2010
billgingsova metoda...


pincirotvajler, 6.12.2010
spirala


NIKy, 7.12.2010
voljela bi pilule ali ne smijem radi tromboze.. pa ću valjda spiralu... ne znam još


breskvica22, 8.12.2010
koristila sam prije pilule. radi neredovitih i nenormalnih M. a i zbog kontracepcije. a sada vec dugo nista


marioneta, 9.12.2010
nemam opciju za odgovorit...ne koristim nista al to nije iz vjerskih razloga jednostavno racunam plodne i neplodne dane


slikarica78, 12.12.2010
ništa nikad nisam koristila, svakako najgora opcija bez uvrede, jest spirala... raspitajte se najprije kako to funkcionira to je skoro kao abortus...


pticica, 12.12.2010


osobno, 20.12.2010
Spirala je, kao pobačaj, a imanje djeteta koje nisi htjela, pa impliciranje brojnih drugih problema vezanih uz to, je bolje?... Zaista se ne bi složila. Ne znam kako zamišljaš i vidiš spiralu, ali davno su prošla doba metalnih spirala koje "ubijaju" plod.


bembo, 2.1.2011
ništa, ali ne iz vjerskih razloga nego zato što smo željeli bebu, sad kad je na putu nemamo razloga koristi bilo šta


modesty blaise, 11.1.2011
mi ne koristimo niša od navedenog nego pazimo kad su plodni dani....imam PERSONA aparatić pa uvijek znam kakvi su mi dani i to 100% šljaka


Meduza, 14.1.2011
vjerski razlozi?! 27%?! zastrašujuće...:( nije ni čudo da se rađaju mnogi usred bijede i siromaštva.ja to ne mogu razumjeti...mi koristimo prezervativ. samo i isključivo to. oduvijek. možda se nekima čini kao ubojstvo, no barem ne rađam deset_og člana sirote obitelji koji će u najboljem slučaju do kraja života biti - onaj socijalni.


Meduza, 14.1.2011
da me se krivo ne shvati, vjerujem da ima i onih koji su imućni pa im prakticiranje "štoiakosezalomi-značisuđenoje"metode nije bed...to je ok. ali oni koji "zalomljeno"rađaju neovisno o financijskoj situaciji je preokrutno prema tim nesvjesnim bićima, kojima ne ostavljaju pravo izbora. i njih ne razumijem.


NIKy, 15.1.2011
nisam znala da je spirala takav užas kak vi pričate,nit ne znam na kojem principu radi..sam sam znala da su je koristile neke moje frendice.. pilule ne smijem,kondom nam ne odgovara....preostala mi spirala..ali ću se dobro raspitati o njoj..ne sviđa mi se ideja da nešto stoji u meni... ne znam..


NIKy, 15.1.2011
osobno,ako si se meni obratila za spiralu...ok ok... no frks...


NIKy, 15.1.2011
ono,haha


mišica 666, 16.1.2011
niki mislim da se osobno obraćala slikarici78.


NIKy, 17.1.2011
izvini osobno! spominjala sam spiralu pa sam krivo očito skontala


osobno, 17.1.2011
niky, nisam se obraćala tebi, ali a pro po spirale, ja ju imam, nemam apsolutno nikakve smetnje, dojim najnormalnije, i puuuno sa, opuštenija...i, da, zaista je nisam nikad osjetila, osim možda male nelagode dan-dva nakon ugradnje.


andela1, 17.1.2011
ja i mm nista, i DA iz vjerskih razloga!!,sto ne znaci da cemo imat 10- ero djece,jer naravno-nemamo mogucn. racunam pl. i nepl. dane i super ide...


njanja, 18.1.2011
ne razumijem zaista ovo iz vjerskih razloga...Razumijem i poštujem spiralu.Kod nje dolazi do ovulacije pa kako se vjerzje da život tada nastaje, onda spirala onemogućava da se život dalje razvija.Ok, poštujem. Ali vjerski razlozi i korištenje kondoma ili recimo dijafragme ili slično??? Pa tu nema nikakvog grijeha?? Pa čak je i papa dozvolio uporabu kondoma!!


NIKy, 18.1.2011
niti ja ne razumijem to iz vjerskih razloga! poštujem,bez uvrede..svako misli kako misli..ali u 21.st.smo...čovječanstvo,tehnologija,sveeee ide naprijed,razvijamo se,napredujemo.,pa tako i kontracepcija(zaštita),i to sve za naše dobro... šta bi trebali kinezi!!! oni smiju imati samo jeno djete,normalno da se zaštičuju... po meni je to normalno..iako se ja ne štitim(zbog tromboze),ali bi voljela probat spiralu iako me strah tog umetanja..razmišljam


andela1, 18.1.2011
evo da obj. kod mene ono "iz vjerskih razloga".svi katolici ili oni koji za sebe kazu da su vjernici trebali bi znati da je svaka,ali svaka kontr. grijeh, kao i prosipanje sjem.. papa je tek 2010 god. odobrio kondome i to samo u slucaju nuzde (gdje vladaju bolesti,aids...) to je samo moj stav,ili vjerujes i zivis po vjeri ili nista...no nikog tko se stiti ne osudujem!!!...


osobno, 18.1.2011
E moja andela1, da se svi tako pridržavaju svoje vjere, zemlja bi bila Utopija...Nije mi jasno kako možeš slijepo vjerovati u pravila koja ti nameće institucija koja u isto vrijeme zataškava svoje zločine. Vjerujem u Boga, i duboko sam uvjerena da On to tako nije zamislio kad je ostavio Zemlju, samo je falio kad je sve ostavio čovjeku.


andela1, 18.1.2011
e mogli bi raspravljati puno o tome.(vjeri,Bogu i sl.) ja sam samo komentirala za ono sto sam glasala na ovoj anketi i to je to...i tako bi trebao svatko..a ne komentirat nekome da je u krivu ili glup samo zato jer se ne uklapa s njihovim misljenjima...ja postujem u svacije odluke i to ocekujem od drugih..a Sto se tice Boga,vjerujem da samo on moze sudit...please everyone"don t be mad at me!" because i bealive...


marioneta, 19.1.2011
otvorite temu


mišica 666, 19.1.2011
moja osobno ovo si tako lipo napisala ma ni sama nebi znala se bolje izraziti. :D


njanja, 19.1.2011
Potpusujem osobno: Vjerujem u Boga, i duboko sam uvjerena da On to tako nije zamislio kad je ostavio Zemlju, samo je falio kad je sve ostavio čovjeku.


Meduza, 21.1.2011
Andela zašto bi se itko ljutio? Sto ljudi, sto ćudi...Jedino me zasvrbilo to što govoriš da se ne ljutimo na tebe, citiram, "because i believe..." jer time kao da suptilno sugeriraš da mi koji ne smatramo korištenje kondoma grijehom -ne vjerujemo...Znaš, to nikako nije istina! Osim toga, osobno, vjerujem da je vrlo malo ljudi (ako ih uopće ima) koji su u celibatu do - i nakon - ciljanog odnosa kojim žele začeti ;) Pogotovo ne vjerujem da ih je 27 % koji u ovoj anketi govore u prilog vjerskim razlozima;) A sve ostalo jest, kako ti kažeš, bacanje sperme.


andela1, 21.1.2011
meduza,vidis da me razapinju(zato sam i napisala "dont be mad at me..),kazu da VJERUJU u Boga a krse jedno od 10 Bozjih zapovijedi ( Ne ubij! ) time sto podrzavaju spiralu..Onaj ko istinski vjeruje u Boga vjeruje i u SVE Njegove zapovijedi.. ja npr. mislim da je spirala stostruki ubojica pa to nikome nisam napisala,ali samo zato sto imam drukciji stav od vecine odmah me se napada...zasto tolika zloba,nepostivanje...oh,oh...


njanja, 21.1.2011
andela, danas u 21.stoljecu postoje hormonske spirale koje osim sto su mehanicka barijera,ujedno i otpustaju dozu hormona koja onemogucava da do oplodnje dodje.dakle ubojstva nema. Mislim da se treba malo vise raspitati procitati, a tek onda osudjivati kontracepcijsko sredstvo.


Meduza, 21.1.2011
Osobno, ne toleriram ekstreme ni u jednoj krajnosti. Tako ni ove koji te špotaju samo zato što misliš drugačije...Čak ni sama zbog toga nisam nikad poželjela ugraditi spiralu, jer mi se ne čini prirodna ni u kojem aspektu...No, kažem...nije u redu niti svakog tko prakticira "bacanje" sperme, bilo u vidu korištenja prezervativa, femidona, ili oralnih kontraceptiva (i sve one koji nisu u celibatu osim u slučaju ostvarenja oplodnje) proglasiti grešnicima. Po meni je prebanalan i presmiješan ekstremizam s bilo koje strane ovog pitanja.


Bebys, 25.1.2011
adela 1 smiri se..ne vredi...


pida, 25.1.2011
Slažem se sa slikaricom. A sto se tiče komentara osobno, jedno je vjera a drugo kler - to je valjda svima jasno ili?????


pida, 25.1.2011
Andela svaka čast na komentarima. Kapa dolje!


osobno, 25.1.2011
pida, imamo temu pa si ti i ostale istomišljenice možete skidati kape i čestitati na čistoći vjere koliko god želite. :) No hard feelings.


NIKy, 26.1.2011
haha,vjera,nacionalnost,rat itd.uvijek največi komentari..gdje god.. tužno!! ajmo,veselje!! koj vam je najdraži film?haha!!


pida, 26.1.2011
Osobno, ja sam glasala ako te zanima ali očito ne mogu komentirati ili to mogu samo privilegirani kao što si ti?


.dada., 27.1.2011
Do sada je metoda bila prekinuti snošaj a na plodne i neplodne dane se ne mogu pouzdati jer mi se sve od poroda poremetilo pa ne mogu ništa pohvatati. :/


danery, 28.1.2011
ništa...iz vjerskih razloga? hmmm...pa vjerujem mm koji pazi,pa ak je to... :D


mojamalenkost, 30.1.2011
ništa za sada ali bi htjela sada nakon drugog djeteta spiralu ili podvezivanje jajnika pa me zanima ima li koja od vas neka saznanja o podvezivanj jajnika


mišica 666, 31.1.2011
ne znam kolko godina imaš ali mislim da to ne rade mladim ženama.


mojamalenkost, 31.1.2011
23 pa i ja sam čula i malo istražila na netu i tek od 35 :( ali mi nije jasno ako to netko želi zašto ne?


pida, 2.2.2011
Po zakonu ti ne mogu napraviti podvezivanje jajovoda a ne jajnika ako si mlađa od 35.


amaslacak, 5.2.2011
ja sam rodila prije 8 mjeseci i razmišljam o spirali iako me malo strah same pomisli da je nešto u meni. :/ znam ženu koja je imala spiralu i opet ostala trudna tako da ne znam više što je pametno...


Tratina, 9.2.2011
nema opcije "prekinuti snošaj " :)



Komentiraj!




Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >>
Napravi svoju anketu >>



Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!