Želiš odustati? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.
Uputa: Luk, češnjak i krastavce naribamo na najsitnije rupice na ribežu, dodamo ostale sastojke, dobro izmješamo i poslužimo uz pohano/ pečeno meso, roštilj, gljive, pržene njoke i dr.
Sastojci: 20 kg PAPRIKE(mesnaste, pune,crvene paprike)
5 kg PARADAJZ
2 kg MRKVE
2 litra ULJE
SOL PO UKUSU
Uputa: Prvo paprike se operu,onda im se vade drske,peku se i tople se stavljaju u kese da bi se lako ljupile.Onda kad se oljuste ostavljaju se u cedalku preko noc da ispuste vodu.Isto se uradi i s paradajz,a mrkva se vari da omeksa kako bi se lako smeljala.Sutradan se smelje sve i stavi u serpu u koju pred to zavrijete 1 l ulje i onda stavate sve to sameljeno u serpu i neprestano mesate oko 2 sati.Za to vreme polako dodajete jos 1 l ulje.Na kraju stavljate soli po svom ukusom i kad je ajvar vec gotov primeticete kako se odvaja od mesaljku.Ajvar se sakuplja u tegle koje ste pre zagrejale.