|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnički dijabetes
24.5.2011 13:37:04   
ana85
Išla sam na vađenje GUK profila za šećer i na nalazu mi piše da je uredan i onda kad sam došla na pregled u vinogradsku, doktorica mi je rekla da je to dijabetes i da moram u bolnicu na jedan dan da mi naprave opet taj Guk profil. Jel se tko susreo sa tim? I kakva je procedura?

< Poruku je uredio anaxx -- 20.6.2011 11:03:13 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: trudnički dijabetes
25.5.2011 5:49:29   
Mašaaa
A je l ti pise tamo negdje neka jedinica,broj koliko ima te glukoze u krvi? Kak sad to,je uredan nalaz pa nije?

(Odgovor članu ana85)
Neposredna veza do poruke: 2
25.5.2011 7:23:01   
Točkica28
U bolnici si 24 sata i svaka 3 sata vadiš krv iz prsta i daješ urin, ako je urin oke, tj nema onih ketona mislim onda nije strašno, i ako je glukoza ispod 11 onda ideš  samo na dijetu, i to se zove intolerancija glukoze. sretno

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu Mašaaa)
Neposredna veza do poruke: 3
25.5.2011 9:11:08   
ana85
Pa na ovom nalazu gdje sam radila GUK profil piše da je uredan, a kad sam došla na pregled kod ginekologa, ona mi je rekla da imam dijabetes.. Ja sam taj GUk profil napravila prošli tjedan i stvarno mi nije jasno zašto sad opet moram to napraviti..

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 4
25.5.2011 9:51:35   
mucilda
Meni je nedavno taj GUK nakon dva sata bio 8.5 i dobila sam samo dijetu. Bez kolača i slatkiša, bez kruha, tjestenine i krompira. A koliko je tebi bio GUK?

11.07.2011. stigao Tarik

(Odgovor članu ana85)
Neposredna veza do poruke: 5
25.5.2011 10:28:20   
ana85
Meni je najviši 6.3

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 6
26.5.2011 9:54:53   
mucilda
Koliko ja znam to je ispod gornje granice. Moram priznati da ne kužim zašto moraš u bolnicu user posted image

11.07.2011. stigao Tarik

(Odgovor članu ana85)
Neposredna veza do poruke: 7
26.5.2011 10:38:44   
Točkica28
IZVORNA PORUKA: mucilda

Meni je nedavno taj GUK nakon dva sata bio 8.5 i dobila sam samo dijetu. Bez kolača i slatkiša, bez kruha, tjestenine i krompira. A koliko je tebi bio GUK?

je je to ti je visoko, meni bio 9,2 i na dijetu sam morala, do 7 je normalno tak nekak...

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 8
26.5.2011 10:40:50   
Točkica28
IZVORNA PORUKA: ana85

Meni je najviši 6.3

do 6 je normalno. meni bio 5.8 prosjek i isto su me na dijetu.

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu ana85)
Neposredna veza do poruke: 9
27.5.2011 8:38:15   
mucilda
Ali sva sreća nije me poslao u bolnicu. Ne znam zašto šalju Anu85...

11.07.2011. stigao Tarik

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 10
30.5.2011 19:06:22   
ana85
Evo napokon sam se vratila iz vinogradske. Bilo mi je grozno, iako sam bila samo par dana. Moram držati dijetu i na kontrolu za 2 tjedna... Koliko sam čula od rodilja, situacija u bolnici je katastrofa, nemaju dohrane za bebače i fale im vlažne maramice. Navodno su tražile rodilje po sobama da im daju. Wc je užas, bolje si ponesite domestos maramice ili nekaj slično..

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 11
20.6.2011 10:54:12   
mucilda
Ana85 možeš li mi reći što ti je pisalo na uputnici kad si išla vaditi profil za šećer u bolnicu? U kojem tjednu trudnoće si to išla raditi? I kakvu si dijetu dobila?

11.07.2011. stigao Tarik

(Odgovor članu ana85)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Trudnički dijabetes
20.6.2011 11:02:16   
mucilda
Molim i druge cure koje su bile u bolnici za profil šećera ako znaju da mi napišu....

< Poruku je uredio anaxx -- 20.6.2011 11:03:33 >

11.07.2011. stigao Tarik

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 13
20.6.2011 11:18:36   
zuti.leptirić
Bok. ako se dobro sjećam na uputnici pise OGTT nesto..??
Ja sam to radila dva puta tj. profil secera i bio je dosta visok- 8.6 pa 10..
morala sam na strogu dijetu i zbog toga sam bila u bolnici zadnja 3 tjedna prije poroda. Dobila sam cak i knjizicu o prehrani, a u bolnici mi skoro nista nisu davali za jesti user posted image ..
I da, za taj profil secera sam si sama morala vaditi krv svaka tri sata (dobila sam epruvetice i igle tj. pištolj s kojim se to radi)
Trudnicki dijabetes se obicno pojavi zadnjih mjeseci trudnoće i ako ga imete u prvoj, imate ga u svakoj trudnoći-tako mi je dr. rekao...user posted image
btw. u trudnoći sam dobila ukupno 11 kg,od toga 7kg u osmom i devetom mj...user posted image

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 14
20.6.2011 11:22:40   
danery
Točkica j (pišem s danerynog profila, ne da mi se paliti moj).Kad imaš u jednoj, često se dogodi i da imaš u drugoj trudnoći, ali naravno da nije pravilo, ima zena koje su u jednoj imale u drugoj ne, tak da...

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu zuti.leptirić)
Neposredna veza do poruke: 15
30.6.2011 19:42:33   
mucilda
IZVORNA PORUKA: zuti.leptirić

Bok. ako se dobro sjećam na uputnici pise OGTT nesto..??
Ja sam to radila dva puta tj. profil secera i bio je dosta visok- 8.6 pa 10..
morala sam na strogu dijetu i zbog toga sam bila u bolnici zadnja 3 tjedna prije poroda. Dobila sam cak i knjizicu o prehrani, a u bolnici mi skoro nista nisu davali za jesti user posted image ..
I da, za taj profil secera sam si sama morala vaditi krv svaka tri sata (dobila sam epruvetice i igle tj. pištolj s kojim se to radi)
Trudnicki dijabetes se obicno pojavi zadnjih mjeseci trudnoće i ako ga imete u prvoj, imate ga u svakoj trudnoći-tako mi je dr. rekao...user posted image
btw. u trudnoći sam dobila ukupno 11 kg,od toga 7kg u osmom i devetom mj...user posted image

Ja sam u bolnici radila profil i pustili su me doma, ali kako je bila gužva nisu mi dali otpusno pismo u kojem (nadam se) piše kako se trebam hraniti. Rekli su mi da će ga poslati poštom. Ne znam šta do tada da radim, što piše u toj knjižici za prehranu?

11.07.2011. stigao Tarik

(Odgovor članu zuti.leptirić)
Neposredna veza do poruke: 16
30.6.2011 19:49:34   
bubaMaja
zaguglajte malo ima krasnih recepata za dijabetes )))))))

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 17
1.7.2011 11:26:04   
mucilda
Sve što sam zaguglala nisam našla ništa posebno, a nisam ni sigurna da je to to. U bolnici su mi davali i krompir i kruh i to dosta, a moj mi je gin rekao da to izbacim....

11.07.2011. stigao Tarik

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 18
1.7.2011 12:06:21   
bubaMaja
ma u bolnici daju prehranu koju imaju na meniju a ne što je za dijabetes ))
uglavnom jedi neslano, na maslinovom ulju, lešo hranu i kombinacija meso riba i povrće.. krumpir onaj slatki batat se zove je odličan njega mož4eš koliko hoćeš jer sam regulira inzulin.. ne pečeno, pohano, slatko... (ovisi i da li si na inzulinu ili samo prehrana) ako sina inzulinu možeš pojesti jače i uzeti više jedinica, ali ako si na prehrani samo onda moraš jako paziti i brojati kalorije ali i odnos hrane.. ugljikohidrata kad nešto radiš i to aa ako ležiš miruješ onda što manje..

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 19
1.7.2011 12:07:56   
Točkica28
Ovako: ja sam u bolnici dobivala 4 obroka. doručak : malo salamice i kruha ili kravlji sir i kruh crni. Ručak : povrće i piletina. Užina, sendvič sa sirom ili jabuka. Večera : isto neka glupost kao ručak, ugl neki čušpajzić od povrća i batačić.I smršavila sam 4 kg user posted image

Naše sve <3 <3

(Odgovor članu mucilda)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Igraone.
пеперутка16

Koliko cesto vodite djecu u djecije igraonice?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!