sanjarica
|
dobro znam o cemu pricas..meni je trauma bila boravak u bolnici sad kad sam rodila uzas..naime,sobe moraju biti otvorenih vrata i naravno sve cujes..ono je zivi uzas.dolaze zene ispred tih istih tvojih vrata gdje ja lezim znaci izmorena,nakon poroda..i dobijaju trudove..cujes u drugoj sobi sjede dr.i deru se ,na te trudnice da one moraju setat hodnikom dok se dijete ne spusti.ma ko u logoru..a one kukaju,ajoj majko ubijte me..boli,doktore pomagaj..doktore nesta mi izlazi..i to ne samo po danu vec po citavu boziju noc..uzas.odmah do moje sobe je sala..u kojoj takodjer ne zatvore vrata..ne moram vam nista reci.rezultat:pozlilo mi drugi dan po porodu,tlak skocio na 190 i dr hitno sazvo skup nije mu jasno od cega.ja kazem,dr meni je dosta mojih briga kako cu kucisa malom bebom a kko ce drugo dijete to prihvatit i moram da slusam ne samo ja vec svi ove krike po 24 h.molim vas zatvorite vrata i dajte mi apaurin.covjek je stvarno vidio da su uslovi uzas,da bar stave neko staklo da malo odagnaju te krike...i dopustio je jadan da zatvorimo vrata i popih od 5mg tabletu...ljudi moji ,da nisam,umrla bih mislim.svaki dan sam plakala da mi je kuci...neuslovi..uzas.da ne govorim kako sam se sa pojedinim sestrama svadjala jer gospodje nece da nahrane bebu ,kaze podoji,a meni mlijeko ni blizu da dodje...jadnicak sa 2900 je spao na 2700.