|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   stlac ili foteljica
31.1.2014 9:49:24   
Jully
Mame, jel imaju vaša djećica kakav svoj stolac ili foteljicu u kojem vole sjediti?
Nama su prigovorili u vrtiću da ne voli sjediti za stolom i sada prigovaraju da je to zbog platnenih pelena, pa obilazim orrtopede, radim rtg i druga čuda sa zdravim djetetom da bi im dokazali da pelene nemaju veze s tim.
Fora je u tome što mali ima 14 mjeseci, ne gleda tv i ne radi niti jednu drugu aktivnost koja zahtjeva sjedenje (osim haranjenja, a u hranilici normalno sjedi). Mene ne zabrinjava to što ne voli sjediti (zabrinilo bi me upravo suprotno, da sa 14 mjeseci samo sjedi) ali trebamo nešto malo u što će voliti sam sjesti i ustati se, a da mi ne radi drlog koji neće ni pogledati.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: stlac ili foteljica
31.1.2014 10:32:55   
ruwenzor
N je imala spužvastu foteljicu kad je bila mala ali je više služila za penjanje neg sjedenje. Tek za 2. ročkas je dobila stolić i stolice ali i sad sjedi po par min, ovisno o aktivnosti. A kaj bi točno dijete od 14 mj trebalo raditi sjedeći na stolici? Kad se igra je na podu (i pokućstvuuser posted image ), kad jede je u hranilici. N je jedino voljela crtati u toj dobi al to smo isto u hranilici radili, po 10-ak min max. Nije ni neki fan za crtiće, uspije možda 2 kratka po 5 min odgledati i to tek sad, kad je bila tak mala nije ih uopće gledala.
Btw i ona je imala pp, i bilo je negodovanja od strane teta, bili smo kad fizijatrice koja je rekla da je motorički u normali (i intelektualno jača od vršnjaka). Stvarno ne vidim vezu između pp i sjedenja.
Meni je ta spužvasta foteljica fora jer može skakati po njoj, penjati se, bacati... i mekano joj je, neće se ozlijediti, a sad kad je veća (2,5 god) ju koristi i za sjedenje.

_____________________________

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: stlac ili foteljica
31.1.2014 15:09:32   
sretnaz
Kad sam vidjela naslov, mislila sam da će biti o tome da li kupiti ili ne foteljicu, tj. da li ju djeca vole. A ono napad na pp. I N koristi pp i na sjedi, ali ne zato jer mu smetaju nego mu je to dosadno. Za par dana će imati 17 mjeseci i kupili smo mu za Božić foteljicu i on sjedne na nju, pola minute i onda prošeta. Pa ju vuče sa sobom, penje se po mjoj, uglavnom zabavna mu je. Ponekad mu kažem da sjedne da mu mogu dati jogurt i sjedi dok jede, ali on jako voli jesti. A mislim da s 14 mjeseci nije uopće sjedio, osim u AS i hranilici. Sad mu je fora popesti se na stolicu za velike i sjesti na kratko i naravno da siđe brzo jer nema šta raditi. Crtiće mu još ne puštam. A zna sad uzeti knjigu pa dovuče foteljicu do stolića i sjedne i prolista. Ali sve to jako kratko traje i to je nedavno počeo raditi. Osim toga kao beba nije se volio nositi, jednostavno je jedno živo dijete.
Ne znam kad je tvoj maleni prohodao, ali N je prohodao s 11 mj i još uvijek mu je zabavnije, trčati, plesati, penjati se...

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: stlac ili foteljica
2.2.2014 0:49:37   
Jully
Ma hoda on na veliko već i penje se na kutnu, skakuće, vrti se (to je njemu plesanje) i sjedne na kutnu na par sekundi user posted image Zna se zaigrati sam na pola sata, ali to je na onim spužvastim puzlama na podu. Krećem u ponedjeljak u potragu za spužvastom foteljicom, pa ćemo vježbati sjedenje za vrtić user posted image . Gdje bi toga moglo biti?

_____________________________

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: stlac ili foteljica
2.2.2014 13:35:59   
sretnaz
Foteljica ima u dućanima s dječjom opremom, tamo gdje prodaju kolica, krevetiće i slično. Ali glupo mi je da vježbaš sjedenje, jednostavno je mali, razigran i znatiželjan. Ovako dok su maleni mogu se koncentrirati na jednu stvar samo par minuta. Vidim po mom sinu, što je stariji sve više vremena može provesti s jednom igračkom. Ali radi se o malim pomacima.

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: stlac ili foteljica
2.2.2014 14:15:29   
evanoi
jully, naš je dobio za božić preslatku spužvastu tigrić fotelju. ukupno je sjedio u njoj tri sekunde. user posted image više mu služi za papanje tigrovog nosića i gledanje etikete. user posted image mislim, dječica nam imaju godinu dana, ne kužim zašto bi morala sjediti ko knjigovođe?!?

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: stlac ili foteljica
2.2.2014 17:25:06   
daze

IZVORNA PORUKA: evanoi

jully, naš je dobio za božić preslatku spužvastu tigrić fotelju. ukupno je sjedio u njoj tri sekunde. user posted image više mu služi za papanje tigrovog nosića i gledanje etikete. user posted image mislim, dječica nam imaju godinu dana, ne kužim zašto bi morala sjediti ko knjigovođe?!?


evanoi dobro si me nasmijala,ko knjigovođeuser posted image user posted image
ma i meni je to skroz glupo da inzistiraju da dijete od godinu dana sjedi,njima je sad najzanimljivije švrljat uokolo i istraživat svijet oko sebe.
jully šta se tiče foteljice,mi ju nemamo,al od kume mala ima i njoj je super zanimljiva,al ne toliko za sjedenje koliko za penjanje i povlačenje po kućiuser posted image tako da će vjerojatno i tvoj Ivano tako radije skakat po njoj,nego što će nešto mirno sjedituser posted image
ugl javi kako je prošlo


_____________________________

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: stlac ili foteljica
2.2.2014 21:38:12   
mali andeo
moja malena ima svoju foteljicu,u kojoj dnevno provede dobrih 15 minuser posted image user posted image
ja neznam šta bi te tete u vrtiću htjele,da dobe već gotovu djecu koja sa godinu dana nemaju više pelene,
jedu sama i bez problema zaspe..user posted image
samo se pitam,jer mi kad smo došli prije polaska u vrtić ,znači imala je nekih 10 mj,na razgovor sa psihologicom...
ja sam ostala šokirana,ona je meni doslovno naredila kako da se ponašam prema djetetu ,da mu izbacim bočicu,
da sama legne u krevetić i zaspe,kad da ide spavati navećer,itd...
mala kad je krenula u vrtić doslovce se priviknula na njihov ritam....
ali doma još uvijek ima sve kao i prvog dana! i bočicu i mamu koja ju uspavljuje ...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

moja mišica 05.04.2012.

1. ICSI -beta 1.32 :(
2. ICSI biokemijska :(

Čuda ipak postoje ,imamo +

http://www.fertilityfriend.com/home/4f1d4c
https://www.fertilityfriend.com/pregticker/4f1d4c

(Odgovor članu daze)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: stlac ili foteljica
3.2.2014 11:21:35   
keyt
Pa, eto, moram još to jednom ponoviti - Bog blagoslovio naše tete u vrtiću. Nikada, ama baš nikada ni na čemu nisu inzistirale ni davale upute nama roditeljima, bolje rečeno, solile pamet nama roditeljima što i kako moramo da bi njima, tetama, bilo lakše. One vjerojatno žele da mali sjedi za stolom dok jede. Sjećam se kada je moja El tek krenula u jaslice (imala je 13 mjeseci, a sada 18) da su tete govorile da malena malo sjedne za stol kada se jede, ali se brzo prebaci njima u krilo, pa joj onda one u krilu daju žlicu dvije u usta i na kraju, kažu, El ustane i šeta, a one sa žlicom za njom. Pitala sam ih tada pa je li im to naporno, one su rekle, ma ne, sve je to normalno, oni su još mali da bi mogli cijeli ručak prosjediti za stolom. S vremenom će već sami naučiti. I tako je i bilo user posted image
A što se tiče napada na PP zbog sjedenja, moram priznati da davno nešto gluplje nisam pročitala. Samo što ja svoje dijete ne bih vodila na bespotrebne pretrage samo da bih nekome dokazala suprotno. Btw. i mi imamo spužvastu fotelju već dugo. U početku nisam bila sretna s njom jer se vješala po njoj i s obzirom da je mekana, tj. savitljiva, dva puta mi je pala s nje. No, sada je super jer baš uživa sjediti u njoj, ili je gura po stanu, ili u nju posjedne svoje medeke i daje im papati user posted image

(Odgovor članu mali andeo)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!