|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Široko povijanje
2.12.2011 15:51:54   
cocco
moj mali će skoro 5 mjeseci i još uvijek mu se ne vide jezgre, inače je uzv ok, kukovi dobri, sve 5 al zbog tih jezgri preporučuje se široko povijanje do slijedeće kontrole. znam da u drugim državama to više ne preporučuju, samo kod nas, i ja sad ne znam šta bi. neki kažu da, jedan fizioterapeut kaže da je to glupost. kakva su vaša iskustva?

< Poruku je uredio Zvonki -- 3.12.2011 14:01:32 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: široko povijanje
2.12.2011 16:42:45   
kanader
mislim da su svi bili široko povijani do cca 3 mj. sli smo švedsku pelenu stavljali preko pampersice...e sad...trendovi se mjenjaju u svemu pa tak i u tome...ali vodim se mišlju ako djetetu neće naškoditi može mu koristiti, zar ne?a bolje ga i povijati široko mjesec ili dva nego si poslije predbacivat

letio sam nekad, letio i ja...imao sam krila ,krila leptira

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 2
2.12.2011 20:58:41   
ZVRK
moja mala je imala široko povijanje do 7mjeseca jer joj je jedan kukić bio malo labav

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 3
2.12.2011 22:26:56   
ruwenzor

IZVORNA PORUKA: kanader

bolje ga i povijati široko mjesec ili dva nego si poslije predbacivat

slažem se
mi koristimo platnene pelene, i toplo ih preporučam, one su kao široko povijanje a omogućuju bebi veću mobilnost (ok su joj kukići) jest malo skuplje u startu ali dugoročno se isplati, vas čeka još godina dana pelena pa mislim da bi vam se i financijski isplatilo
u svakom slučaju ja bih široko povijala ako dok tak kaže
većina nas je odrasla na širokom povijanju i ništ nam ne fali

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu kanader)
Neposredna veza do poruke: 4
3.12.2011 13:19:33   
krijesnica3
mi smo baš ovaj tjedan išli na ultrazvuk sa 7tjedana i sve je u redu, rekao mi je doktor da se preporučuje nositi široko povijanje do 4 mj a sad kako vi želite, znači dal ga želim povijati ili neću, ali budem jer me ništa ne košta a i citiram svi smo odrasli na tome.

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 5
3.12.2011 13:55:38   
bubaMaja
mislim da pogotovo zimskim bebama ne škodi široko povijanje... pogotovo ako dr. kaže da treba...
mi smo povijali tri mjeseca i nakon UZV rekli da ne treba više i onda nismo, ali došlo nam je i ljeto pa je bilo toplo.. sad je zima, bolje će se grijati! user posted image

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu krijesnica3)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Široko povijanje
3.12.2011 14:57:03   
virgulina
mojoj curici sa 5 mjeseci jos nije pocelo okostavanje , imala je abdukciju bez luksacije tj . po Grafu je imala Ia i Ib i ortoped nam je sa vec tri mjeseca izbacio siroki povoj
prvo smo nosili dupli siroki  i vjezbali , pa nije bilo nekog poboljsanja pa je poslije bijo i nastavili smo vjebazti  a povoj smo izbacili a na uz smo isli svaju mjesec
tako da se izgleda stavovi razlikuju user posted image

Marija moj zivot

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 7
3.12.2011 15:44:23   
cocco
IZVORNA PORUKA: ruwenzor

IZVORNA PORUKA: kanader

bolje ga i povijati široko mjesec ili dva nego si poslije predbacivat

slažem se
mi koristimo platnene pelene, i toplo ih preporučam, one su kao široko povijanje a omogućuju bebi veću mobilnost (ok su joj kukići) jest malo skuplje u startu ali dugoročno se isplati, vas čeka još godina dana pelena pa mislim da bi vam se i financijski isplatilo
u svakom slučaju ja bih široko povijala ako dok tak kaže
većina nas je odrasla na širokom povijanju i ništ nam ne fali

ma krenuli smo i mi s platnenima i kombiniramo ih s jednokratnima, al primjetila sam da se manje okreće kad ih ima, ili se ne okreće uopće. kao da mu smetaju, pa sam ih mislila možda izbacit makar na jedno virjeme dok ne usavrši to okretanje. inače bi ga ili u platnene ili široko povijala i ne bi ni razmišljala da nema tog okretanja.

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 8
4.12.2011 8:17:51   
ana85
ja svoju Emu nisam široko povijala. Uzv je bio super. Nigdje vani se to više ne prakticira.

Ema- 5.7.2011.

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 9
4.12.2011 22:32:02   
Bebač i ja
bez širokog povijanja prošli...
Mališa od rođenja jako sam mlatari nogicama u zraku u igri,tako da nismo ni vježbali.
okoštavanje počelo i prije neg je trebalo...
sad ima 5 mjeseci..

(Odgovor članu ana85)
Neposredna veza do poruke: 10
5.12.2011 11:31:12   
Indy
ja sam patrik povijala siroko, a  Domija ne i necu. dovoljna je pelena koju nosi djete, nogice su rasirene. i radimo samo vjezbice za kukove svaki dan.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu Bebač i ja)
Neposredna veza do poruke: 11
9.12.2011 12:41:37   
ginger
mi smo malog siroko povijali samo za posjete patronazne i za odlazak kod pedijatra da se ne moramo s njima raspravljat i sve bilo super, nikakvih problema. Mozda da je zimska beba i da je bio skroz mali i bi cisto da ga utoplimo.
inace, mislim da to nema smisla, a oni koji imaju probleme nece ih spasit jedna pelene vise vec imaju one specijalne za kukice, pa zasto djete maltretirat user posted image

ocekivali 28.06.2011

docekali Luku 27.06. 2011

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 12
15.12.2011 15:07:03   
cocco
to govore i fizioterapeuti, široko neće spasit ak je iščašen kuk ili nešto,a inače nema smisla. a pedijatri se ni sami nisu u stanju složit u mišljenju, svatko ima svoju teoriju.

(Odgovor članu ginger)
Neposredna veza do poruke: 13
15.12.2011 15:11:27   
pepeljuga
Ja moje niti jednog nisam siroko povijala,na uzv kukova svima sve superuser posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 14
13.2.2012 11:49:12   
vesle
Ja svom malom stavljam...istina je da svaki pedijatar ima svoju teoriju i da se nigdje vani nekoristi,ali nemože odmoć.
Moja prijateljica nije nosila svom malom jer je rođen u 6. misec pa je bilo vruće i imala je velikih problema poslje pa je mali treba nosit naknadno i to jako dugo.
Neznam pomažu li zaista ali zašto riskiratn ako nemoraš! user posted image

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 15
14.2.2012 11:28:18   
hehehe
mi smo na uzv išli s 4 tjedna i jezgrice se nisu vidle al su nam rekli da nema smisla više široko povijat, samo vježbat kukiće i to je to. i nemamo nikakvih problema.

(Odgovor članu vesle)
Neposredna veza do poruke: 16
25.2.2012 15:36:00   
Vjeverica ST
kakve vježbe ste radili?

U dobro vjeruje samo malo onih koji ga čine

(Odgovor članu hehehe)
Neposredna veza do poruke: 17
25.2.2012 19:52:34   
hehehe
vozili biciklića i onak radili krugove...

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 18
26.2.2012 10:06:49   
ana85
Ni ja svoju malenu nisam široko povijala. Kad smo došli na uzv kukova rekli su nam da su kukovi super i da ne moramo više široko povijatiuser posted image . Ali smo svaki dan vježabali poslije kupanja, a i ona je bila jako aktivna, stalno je radila nogicama. Uglavnom, vani se to više ne prakticira, čitala sam da problemi s kukovima imaju veze sa genima u obitelji.

Ema- 5.7.2011.

(Odgovor članu hehehe)
Neposredna veza do poruke: 19
13.3.2012 18:18:39   
Marnie13
Bili smo na ultrazvuku sa 7 tjedana i rekao je da je sve u redu. Da mozemo ponoviti ultrazvuk za mjesec dana ako zelimo biti sigurni i da ne trebamo siroko povijati. Ortoped je rekao i to da on svoju djecu nije siroko povijao.

"It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities."

(Odgovor članu ana85)
Neposredna veza do poruke: 20
15.3.2012 18:00:45   
ivanicapeca
Široko povijanje ima smisla samo onda ako to tako kaže pedijatar i ortoped. Treba obavezno obaviti UZV kukova. Ako je sve u redu, široko povijanje je za dijete samo patnja, posebice u ljetnim mjesecima.

(Odgovor članu Marnie13)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Smatrate li da je istina; kad žena što duže doji, dijete ima bolji imunitet?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!