Široko povijanje (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

cocco -> Široko povijanje (2.12.2011 15:51:54)

moj mali će skoro 5 mjeseci i još uvijek mu se ne vide jezgre, inače je uzv ok, kukovi dobri, sve 5 al zbog tih jezgri preporučuje se široko povijanje do slijedeće kontrole. znam da u drugim državama to više ne preporučuju, samo kod nas, i ja sad ne znam šta bi. neki kažu da, jedan fizioterapeut kaže da je to glupost. kakva su vaša iskustva?

kanader -> RE: široko povijanje (2.12.2011 16:42:45)

mislim da su svi bili široko povijani do cca 3 mj. sli smo švedsku pelenu stavljali preko pampersice...e sad...trendovi se mjenjaju u svemu pa tak i u tome...ali vodim se mišlju ako djetetu neće naškoditi može mu koristiti, zar ne?a bolje ga i povijati široko mjesec ili dva nego si poslije predbacivat

ZVRK -> RE: široko povijanje (2.12.2011 20:58:41)

moja mala je imala široko povijanje do 7mjeseca jer joj je jedan kukić bio malo labav

ruwenzor -> RE: široko povijanje (2.12.2011 22:26:56)

IZVORNA PORUKA: kanader

bolje ga i povijati široko mjesec ili dva nego si poslije predbacivat

slažem se
mi koristimo platnene pelene, i toplo ih preporučam, one su kao široko povijanje a omogućuju bebi veću mobilnost (ok su joj kukići) jest malo skuplje u startu ali dugoročno se isplati, vas čeka još godina dana pelena pa mislim da bi vam se i financijski isplatilo
u svakom slučaju ja bih široko povijala ako dok tak kaže
većina nas je odrasla na širokom povijanju i ništ nam ne fali

krijesnica3 -> RE: široko povijanje (3.12.2011 13:19:33)

mi smo baš ovaj tjedan išli na ultrazvuk sa 7tjedana i sve je u redu, rekao mi je doktor da se preporučuje nositi široko povijanje do 4 mj a sad kako vi želite, znači dal ga želim povijati ili neću, ali budem jer me ništa ne košta a i citiram svi smo odrasli na tome.

bubaMaja -> RE: široko povijanje (3.12.2011 13:55:38)

mislim da pogotovo zimskim bebama ne škodi široko povijanje... pogotovo ako dr. kaže da treba...
mi smo povijali tri mjeseca i nakon UZV rekli da ne treba više i onda nismo, ali došlo nam je i ljeto pa je bilo toplo.. sad je zima, bolje će se grijati! [sm=smiley36.gif]

virgulina -> RE: Široko povijanje (3.12.2011 14:57:03)

mojoj curici sa 5 mjeseci jos nije pocelo okostavanje , imala je abdukciju bez luksacije tj . po Grafu je imala Ia i Ib i ortoped nam je sa vec tri mjeseca izbacio siroki povoj
prvo smo nosili dupli siroki  i vjezbali , pa nije bilo nekog poboljsanja pa je poslije bijo i nastavili smo vjebazti  a povoj smo izbacili a na uz smo isli svaju mjesec
tako da se izgleda stavovi razlikuju [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

cocco -> RE: široko povijanje (3.12.2011 15:44:23)

IZVORNA PORUKA: ruwenzor

IZVORNA PORUKA: kanader

bolje ga i povijati široko mjesec ili dva nego si poslije predbacivat

slažem se
mi koristimo platnene pelene, i toplo ih preporučam, one su kao široko povijanje a omogućuju bebi veću mobilnost (ok su joj kukići) jest malo skuplje u startu ali dugoročno se isplati, vas čeka još godina dana pelena pa mislim da bi vam se i financijski isplatilo
u svakom slučaju ja bih široko povijala ako dok tak kaže
većina nas je odrasla na širokom povijanju i ništ nam ne fali

ma krenuli smo i mi s platnenima i kombiniramo ih s jednokratnima, al primjetila sam da se manje okreće kad ih ima, ili se ne okreće uopće. kao da mu smetaju, pa sam ih mislila možda izbacit makar na jedno virjeme dok ne usavrši to okretanje. inače bi ga ili u platnene ili široko povijala i ne bi ni razmišljala da nema tog okretanja.

ana85 -> RE: široko povijanje (4.12.2011 8:17:51)

ja svoju Emu nisam široko povijala. Uzv je bio super. Nigdje vani se to više ne prakticira.

Bebač i ja -> RE: široko povijanje (4.12.2011 22:32:02)

bez širokog povijanja prošli...
Mališa od rođenja jako sam mlatari nogicama u zraku u igri,tako da nismo ni vježbali.
okoštavanje počelo i prije neg je trebalo...
sad ima 5 mjeseci..

Indy -> RE: široko povijanje (5.12.2011 11:31:12)

ja sam patrik povijala siroko, a  Domija ne i necu. dovoljna je pelena koju nosi djete, nogice su rasirene. i radimo samo vjezbice za kukove svaki dan.

ginger -> RE: široko povijanje (9.12.2011 12:41:37)

mi smo malog siroko povijali samo za posjete patronazne i za odlazak kod pedijatra da se ne moramo s njima raspravljat i sve bilo super, nikakvih problema. Mozda da je zimska beba i da je bio skroz mali i bi cisto da ga utoplimo.
inace, mislim da to nema smisla, a oni koji imaju probleme nece ih spasit jedna pelene vise vec imaju one specijalne za kukice, pa zasto djete maltretirat [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

cocco -> RE: široko povijanje (15.12.2011 15:07:03)

to govore i fizioterapeuti, široko neće spasit ak je iščašen kuk ili nešto,a inače nema smisla. a pedijatri se ni sami nisu u stanju složit u mišljenju, svatko ima svoju teoriju.

pepeljuga -> RE: široko povijanje (15.12.2011 15:11:27)

Ja moje niti jednog nisam siroko povijala,na uzv kukova svima sve super[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vesle -> RE: široko povijanje (13.2.2012 11:49:12)

Ja svom malom stavljam...istina je da svaki pedijatar ima svoju teoriju i da se nigdje vani nekoristi,ali nemože odmoć.
Moja prijateljica nije nosila svom malom jer je rođen u 6. misec pa je bilo vruće i imala je velikih problema poslje pa je mali treba nosit naknadno i to jako dugo.
Neznam pomažu li zaista ali zašto riskiratn ako nemoraš! [sm=bravo.gif]

hehehe -> RE: široko povijanje (14.2.2012 11:28:18)

mi smo na uzv išli s 4 tjedna i jezgrice se nisu vidle al su nam rekli da nema smisla više široko povijat, samo vježbat kukiće i to je to. i nemamo nikakvih problema.

Vjeverica ST -> RE: široko povijanje (25.2.2012 15:36:00)

kakve vježbe ste radili?

hehehe -> RE: široko povijanje (25.2.2012 19:52:34)

vozili biciklića i onak radili krugove...

ana85 -> RE: široko povijanje (26.2.2012 10:06:49)

Ni ja svoju malenu nisam široko povijala. Kad smo došli na uzv kukova rekli su nam da su kukovi super i da ne moramo više široko povijati[sm=smiley36.gif]. Ali smo svaki dan vježabali poslije kupanja, a i ona je bila jako aktivna, stalno je radila nogicama. Uglavnom, vani se to više ne prakticira, čitala sam da problemi s kukovima imaju veze sa genima u obitelji.

Marnie13 -> RE: široko povijanje (13.3.2012 18:18:39)

Bili smo na ultrazvuku sa 7 tjedana i rekao je da je sve u redu. Da mozemo ponoviti ultrazvuk za mjesec dana ako zelimo biti sigurni i da ne trebamo siroko povijati. Ortoped je rekao i to da on svoju djecu nije siroko povijao.

ivanicapeca -> RE: široko povijanje (15.3.2012 18:00:45)

Široko povijanje ima smisla samo onda ako to tako kaže pedijatar i ortoped. Treba obavezno obaviti UZV kukova. Ako je sve u redu, široko povijanje je za dijete samo patnja, posebice u ljetnim mjesecima.

Stranica: [1]