|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Probiotici i kravlje mlijeko
17.12.2010 21:38:48   
beba24
Bok curke.
U dilemi sam....
Kupila sam probiotik ACIDOSALUS BABY od MarinaLab-a jer sam dobila savijet da je možda i jedan od najboljih za jačanje imuniteta djeteta. Imamo i malih problema sa grčevima (još) pa je i to jedan od razloga.
Kad sam nazvala pedijatricu da ju pitam dali mi savjetuje da to dajem djetetu (inače, user posted image  ima 3 mjeseca) rekla mi je da su od MarinaLab-a jako kvalitetni proizvodi ali i skupi (iako mi to ne igra nekakvu ulogu pošto tih 300ml košta samo 60kn a za Sabsimpleks potrošim isto a ne pomaže u našem slučaju). Tražila me da joj pročitam sastav, rekla je da je ok i da nema razloga zašto da joj to ne dajem. No, u dodacima piše i 2,5% mliječne masti. Kad je to čula, rekla je da ih nazovem i pitam ČIJEG mlijeka. Ako je kravljeg, da ne dajem. Nazvala sam i, NARAVNO, o kravljem mlijeku je riječ iako mi je žena u MarinaLabu objasnila da oni to mlijeko dobro obrade i izdvoje samo dio mliječne kiseline za proizvod. Također je rekla da se PREPORUČUJE djeci koja su rođena prijevremeno ili carskim rezom jer nisu dobili pri izlasku iz porođajnog kanala potrebne bakterije.
Ja sam rodila prirodnim putem i sad sam u dilemi radi tog "kravljeg mlijeka" kojeg sadrži (odnosno malu količinu mliječne kiseline).
Nekada su žene hranile djecu kravljim mlijekom ako nisu imale vlastitog, pa mi nije jasno čemu ta averzija odjednom, posebno ako je u malim količinama.

Inaće, djeci do 2 god se daje jedna ČAJNA žličica ujutro...ima li tu stvarno u toliko velikoj bočici i tako maloj žličici tolika količina te mliječne masti da može "naškodit" djetetu?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
17.12.2010 23:09:07   
malica
Da li ti je djete boležljivo? Zašto "podizati imunitet" tromjesečnoj bebi? Kravlje mlijeko, gdje da počnem..... Naši stari su znali da je bolje da djetetu daju kozje mlijeko ili kravlje ukiseljeno. Kozje ima proteine sličnije majčinom, a kravlje ukiseljeno ima razgrađenu laktozu pa je lakše probavljivo. Kravlje mlijeko ima proteine koji su poprilično različiti od majčinog mlijeka pa ih bebin probavni sustav teško ili nikako razgrađuje pa se javljaju proljevi itd. Netolerancija na laktozu je nešto što je vrlo često danas. Osobno tako maloj bebi ne bih davala probiotike. Postoje dokazi, dakle studije (vrlo rijetke ali ipak ih ima) koje pokazuju da probiotici ne moraju uvijek biti "dobri". Naime to su žive bakterije koje su korisne u nekom određenom broju. Ponekad u nekim uvjetima, npr. imunološki poremećaji, stvore se uvjeti za njihovo pretjerano razmnožavanje pa tada nemaju pozitivan učinak. Beba dok je na mlijeku prvih minimalno 4 mjeseca dobije sve što joj je potrebno.

_____________________________

moja mala maza.... 5.10.2009

(Odgovor članu beba24)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
17.12.2010 23:19:24   
novamama
pretpostavljam da je to onda isto kao kod adaptiranog mlijeka..
ali, ako je razlog samo u grčevima, i to kažeš da je mali problemčić, ja ne bih davala ništa, nego bih bebu nosila u slinguuser posted image

_____________________________

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
17.12.2010 23:46:30   
dikac
ni ja ne bih bebi davala ništa za imunitet ako je sve ok, pogotovo ako ti je pedijatrica rekla da bolje ne

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
18.12.2010 10:56:59   
malica
Čeprkala malo po medlinku i ostalima. Ne spomiju se baš probiotici za dojenčad mlađu od 6 mjeseci upravo zbog mogućnosti da odu u "krivom smjeru"

_____________________________

moja mala maza.... 5.10.2009

(Odgovor članu dikac)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
18.12.2010 12:27:01   
beba24
Znači, bolje da to odgodimo za jos 3 mjeseca?
Ma mala mi svako malo ima začepljen nos, često kiše a dosta i kašljuca pa sam mislila da bi to moglo pomoći. No nije ništa zabrinjavajuće. A pedijatrica mi je rekla da joj slobodno dajem onaj bio gaya (valjda sam dobro napisala) probiotik-da on ne sadrži mlijeko, dakle nije rekla da joj ne dajem nego da nedam taj sa kravljim mlijekom.user posted image
Prva mi je beba, pa znate kako je-stalno strepim nad njom. Čistimo stalno nosić (fiziološkom), stalno se bojim da joj nije prehladno ili prevruće pa onda kad krene kašljucat....

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
18.12.2010 15:13:06   
domica
i moja Ema je 3mj. i isto dosta kiše i kašljuca al mislim da to nije ništa zabrinjavajuče tok nema nekog sekreta,kašlje obično od viška sline tj nezna progutat pa se zakašlje a kihanjem se pročisti nosić,jedino joj svaku večer poslje kupanja stavim kapi u nos sterimar za bebe zbog suhog zraka.


(Odgovor članu beba24)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
18.12.2010 21:30:27   
malica
Ti procjeni, ali ja bih svakako odgodila uzimanje. Što se tiče nosića svakodnevno koristi fiziološku. Možeš po 1 ml u svaku nosnicu više puta dnevno. Nosić im se može činiti začepljen, ali često bude zaostalog mlijeka. Kašljucanje zna biti od viška sline koju počnu proizvoditi negdje sa 2 mjeseca starosti, a kihanjem čisti nosić i to je ok. Pripazi na suhi zrak u prostorijama sada zimi i šećite po vani bez obzira na temperaturu. Dugotrajni boravak u zatvorenom prostoru, grijanom, sa suhim zrakom je poguban za dišne sustave. Možda ti je dugoročno isplativija investicija uložiti u ovlaživač zraka.

_____________________________

moja mala maza.... 5.10.2009

(Odgovor članu domica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
19.12.2010 11:33:23   
beba24
Ma imamo ovlaživać koji palimo kada ju stavimo spavat, a po noći gasimo grijanje i lagano otvorimo prozor da dode friski zrak, al onda me pak strah da se ne prehladi a ako ju previše zabundam se bojim da se ne oznoji...
Nikako da se opustim...

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
19.12.2010 11:40:10   
modesty blaise
Ja sam BIOGAYA kapi davala mom Sebaču od prvog dana i tako svaki dan (po 5 kapi prije jutarnjeg hranjenja,nisam dojila) dok nije navršio 3 mjeseca. Te kapi(probiotic) smiju se davati od samog rođenja i nama su bile super, nismo imali problema s grčevima a stolica mu je bila super....
Preporučam ih svakome!
user posted image

(Odgovor članu beba24)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
19.12.2010 11:43:52   
modesty blaise
savjetovala bi ti da po noći ne ostavljaš otvoren prozor jer bi tako mogla prehladiti svoju bebicu a pogotova sad kad je ovak jako zima... radije provjetri prostoriju prije večernjeg spavanja (ja spavaču sobu uopće ne grijem) a malenu stavi u vreću za spavanje pa još pokri kakvom laganom dekocom preko.... ako primjetiš da joj je vruće (što čisto sumnjam) dekicu makni...
imaš super vreće za spavanje u mulleru(zimske po cca 110kn i u svim veličinama)

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
20.12.2010 12:10:18   
beba24
Ma obucem ja njoj vrecu za spavanje ali strah me luftat prije spavanja jer kad ju okupamo da ju ne stavljam u hladnu sobu, pa onda kad mi idemo spavat spustimo rolete i otvorimo prozor na kip. Pise mi da je u sobi 20 stupnjeva kad tako otvorimo. Nadam se da joj nije prehladno....
Imamo vrecu bez rukava i jos ju pokrijem malo debljom dekicom, a ispod pidzame joj obucem i body dugih rukava-da joj nebude hladno za rukice.
Grijanje u stanu nam radi ko ludo...

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Probiotici i kravlje mlijeko
29.9.2015 8:47:53   
Daay
Rekli ili ne, ali probiotici nužni samo u hitnim slučajevima. Molim nekog da me ispravi

(Odgovor članu beba24)
Neposredna veza do poruke: 13
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!