|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prirodni porođaj
10.2.2013 21:43:30   
Jana1208
Definitvno DA za prirodni porođaj...ja sam imala sreće i bila samo tri sata u rađaoni, bez dripa, ikakvih lijekova protiv bolova i sl...jedina intervencija je bilo bušenje vodenjaka, kad sam bila otvorena 10 cm i naravno epiziotomija, koju je, čini mi se u našim bolnicama teško izbjeći...user posted image
Uglavnom tijelo je odradilo svoje, a ja sam nakon poroda praktički odšetala u sobu user posted image ...dobro, nakon što je popustila lokalna anestezija od epi više nije bilo sve tako sjajno, ali to je sad neka druga priča...user posted image

12.08.2012. & 08.01.2015.

(Odgovor članu trudnica24)
Neposredna veza do poruke: 26
13.2.2013 22:20:39   
sina
ne znam...još uvijek imam traume od svih tih bolova i rekla sam da ću idući put tražiti sekciju!!

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu Jana1208)
Neposredna veza do poruke: 27
14.2.2013 8:02:25   
Renata RR
Definitivno sam za prirodni porod bez dripa. Drugi put sam imala želju da rodim na taj način, ali se je mojoj gin žurilo jer joj je završavala smjena, pa me je uvjerila da me stavi na kraju na drip Prirodni trudovi su laganica, možeš se odmoriti i čak zezati između pojednih trudova, ali kada te stave na drip je kao da nema pauze između njih, kao da će ti tijelo eksplodirati od bolova..user posted image
Sva sreća ni jednom nisam imala epiziotomije jer sam ih zamolila da me ne režu bez veze.

< Poruku je uredio Renata RR -- 14.2.2013 8:04:16 >

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 28
14.2.2013 8:54:43   
sina
uh,mene su filali sa dripom,ja ni ne znam što je prirodni trud.

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 29
14.2.2013 10:29:54   
sarah_zg
Ja sam kao rodila ''prirodno''. Prenijela 16 dana, filali me gelom za otvaranje, nije išlo. Otvarali me rukama - nije išlo! Probušili mi vodenjak - nije išlo! Satima bila na dripu - nije išlo. Dali mi epiduralnu - krenula se otvarati. Nisam se otvorila dovoljno - izvukli mi dijete na vakuum, uništili mi cerviks, dijete omotano pupčanom vrpcom 3 puta, bez vitalnih znakova apgar 6. Hvla na takvom prirodnom porodu!
Sad sam opet trudna i priželjkujem carski, tražim dr. koji će mi ga napraviti. Nemam ništa protiv prirodnog poroda kad sve ide lijepo i prirodno, ali ovo što sam ja proživjela je za mene bilo potpuno neprirodno i nepotrebno! Jedina dobra stvar je da se sve ipak dobro završilo.

< Poruku je uredio sarah_zg -- 14.2.2013 10:30:42 >

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 30
14.2.2013 21:25:20   
lanac3101
Definitivno prirodni ako je naravno moguce. Boli, prodje ,brzi je oporavak , a I kod kuce si nakon 3 dana ako je sve ok. user posted image

Matija 04.06 2010.
Domagoj 25.03.2013
Eva 08.08.2014

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 31
14.2.2013 23:50:53   
mamacita
Ja sam 4 puta rodila vaginalno, dva puta bez epiduralne, a dva puta sa epiduralnom. Zakljucak, ne znam koja bi to zena htjela roditi bez epiduralne, a da ju prethodno nikad nije isprobala? Ja sam SVAKAKO za epiduralnu. Prirodan porod je pretjerano razglasen kao blazeno iskustvo, jos blazenije je kada te nista ne boli, a rodis!

(Odgovor članu lanac3101)
Neposredna veza do poruke: 32
18.2.2013 17:56:24   
bocika
Pozdrav svim mamama! 8
Imam jedno pitanjce za mame kojima je pukla medjica: koliko ste dugo osjecale bolove i da li ih mozda osjecati jos uvijek nakon duzeg vremena?
Ja sam rodila veliku bebu i pukla sam poprilicno (4-5 cm) user posted image jos uvijek me ponekad boli ( proslo je skoro 5 mjeseci) i zanima me sta mogu ocekivati u buducnosti od tog oziljka.
hvala pozdrav jos jednom

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 33
12.3.2013 11:52:10   
kisica
Nisam mislila nikada o tome, ali svakako bi radije voljela bit u bolnici

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 34
12.3.2013 11:55:33   
snowwhite
dva vaginalna poroda,brza,bez pucanja,bez komplikacija-savršeno

(Odgovor članu kisica)
Neposredna veza do poruke: 35
23.4.2013 8:54:04   
ribicatt
Drage moje... Ja sam prije 3 godine rodila moju princezu prirodnim putem. Bila je okrenuta na zadak tocnije na guzu i postojala je opcija Carski medutim u Rijeckom rodilistu ga uvijek odgode ako smatraju da nema potrebe i vjerujte mi nije mi zao ni najmanje. Beba kada je okrenuta teze izlazi jer ne moze glavicom gurati u vrat maternice,zato je potrebno puno dripa i puno vise vremena,bez mogucnosti protiv bolova,jer bi time porodaj usporili. Ni to mi nije zao... Nitko ne moze reci da porod nije bolan i epiduralna je nesto sto postujem pog kod zena koje su u strahu ili imaju nizak prag tolerancije na bol i zaista postoji da njima olaksa i svaka cast onome tko je to izmislio. Medutim sada sam trudna po drugi put i odabrat cu opet prirodni put jer vjerujem da to mogu i da to osnazuje psihu i fiziku u meni...ako sve bude u redu,zelim jos jednom dozivjeti taj osjecaj u potpunosti i diviti se prirodi koja ga je osmislila.

Anci 05.02.2010.

(Odgovor članu snowwhite)
Neposredna veza do poruke: 36
23.4.2013 9:41:00   
freelove
bocika ja osjetim bolove i sad nakon godinu dana, mislim, ne bolove nego više zatezanje. dosta sam bila popucala, masakr, i nisu to baš sašili najbolje. al kak veli moj ginić sve je to ok.  u budučnosti očekuj da i dalje bude na istom mjestu user posted image user posted image user posted image ....šalim se, mislim da ću ja osobno uvijek osjećati ovaj svoj.
Inače, sve tri curke sam rodila lako,brzo i prirodno, bez lijekova . neznam kak bi bilo sa epiduralnom, ali nisam ni protiv . porod boli i kad su trudovi najjači svi vjerojatno poželimo bezbolniji način. a  kad vidiš bebu ionak sve zaboraviš

peace&love

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 37
23.4.2013 11:08:01   
Kazimira
IZVORNA PORUKA: ribicatt

Drage moje... Ja sam prije 3 godine rodila moju princezu prirodnim putem. Bila je okrenuta na zadak tocnije na guzu i postojala je opcija Carski medutim u Rijeckom rodilistu ga uvijek odgode ako smatraju da nema potrebe i vjerujte mi nije mi zao ni najmanje. Beba kada je okrenuta teze izlazi jer ne moze glavicom gurati u vrat maternice,zato je potrebno puno dripa i puno vise vremena,bez mogucnosti protiv bolova,jer bi time porodaj usporili. Ni to mi nije zao... Nitko ne moze reci da porod nije bolan i epiduralna je nesto sto postujem pog kod zena koje su u strahu ili imaju nizak prag tolerancije na bol i zaista postoji da njima olaksa i svaka cast onome tko je to izmislio. Medutim sada sam trudna po drugi put i odabrat cu opet prirodni put jer vjerujem da to mogu i da to osnazuje psihu i fiziku u meni...ako sve bude u redu,zelim jos jednom dozivjeti taj osjecaj u potpunosti i diviti se prirodi koja ga je osmislila.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

....stigao nam Kaspi.....pa Vili....pa Bal.....

Where love is, no room is too small <3

(Odgovor članu ribicatt)
Neposredna veza do poruke: 38
23.4.2013 16:08:40   
ruwenzor
prvi porod mi je bio savršen, nadam se bude i drugi takav user posted image
bez epiduralne, painkillera, epiziotomije... naravno da je bilo bolno, ali nisam tu bol doživljavala kao nešto ružno nego čisto kao reakciju tijela na ono kaj mu se dešava i prihvatila sam ju kao normalnu i potrebnu i actually nije bilo strašno. to nije loša bol kao kad slomiš nogu. mislim da bi mi bilo čudno da sam uzela epiduralnu jer ne bih osjećala kaj se dešava, kao da sam suvozač u autu koji juri niz padinu a nemam kontrole jer netko drugi vozi. nisam ja za to. nisam mazohist ali ne želim otupiti osjetila, osobito kod nečeg tak predivnog kao što je porod.
btw, popucala sam malo ali to je brzo zacijelilo, nakon dan-dva sam sjedila normalno, 8 tj nakon poroda išla sam (biciklom) kod gin i ona je rekla da nema nikakvih tragova da sam bila popucala

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu Kazimira)
Neposredna veza do poruke: 39
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Anketa

DOHRANA BEBE....
modesty blaise

S koliko ste mjeseci počeli s dohranom bebe?

a) 3mjeseca (18%)

b) 4mjeseca (24%)

c) 5mjeseci (20%)

d) 6 mjeseci (20%)

e) iza 6 mjeseci (18%)

Broj svih glasova: 533

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!