|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prilagodba djeteta od 6g.na polutvrde kontakt...
17.7.2013 22:09:37   
karoca
Evo i mene nakon 100 godina! Nikako se stić javit i malo poćakulat s vama! A sad je i kupanje svaki dan!
Drage mame molim bilo kakav savjet a radi se o sljedećem:

Odvela sam curicu na sistematski pregled za školu gdje je doktorica posumnjala da moja curica slabije vidi. odvela sam je kod oftalmologa koji je utvrdio sljedeće: na lijevom oku ima -6.25 a na desnom -1,75 te nam rekao da je jedina opcija polutvrde leće. Tražila sam drugo mišljenje i dobila isti odgovor. Bili smo već dva puta na obuci, sestra bi joj stavila leću u jedno oko ali ona to jednostavno nemože da drži ni par sekundi, odmah traži da se dignu.
Neznam stvarno kako curici od 6g.i 3mj.objasniti da se mora priviknuti na nošenje tih leća!
Molim ako ima netko isti problem da mi da neki savjet!
Hvala velika!user posted image

Mara: 28.03.2007
Katarina: 08.04.2009
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Prilagodba djeteta od 6g.na polutvrde kon...
17.7.2013 22:28:08   
Zvonki
Karoca, zašto samo opcija leće? Moje su cure isprva nosile naočale a onda kada je sama odlučila je počela sa lećama. Nije jednostavno sa lećama. Potrebna je velika higijena oka, leća, ruku. Gotovo sve što malo koji šestogodišnjak ima. Inače, upale oka su česte.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu karoca)
Neposredna veza do poruke: 2
17.7.2013 22:37:37   
karoca
Dr.je rekao da SAMO leće dolaze u obzir jer ima veliku dioptriju na lijevo oko -6,25 a rast će i dalje te se samo lećama i to polutvrdim (nikako meke ne dolaze u obzir) može zaustaviti daljnji rast dioptrije i da mozak prima do 3 dioptrije i kod moje curice naočale jednostavno nemaju nikakvu svrhu. Pitala sam dr. može li ispočetka malo nositi meke leće a on mi je odgovorio da joj nema nikakve svrhe jer joj jednostavno "ne ginu" polutvrde. Kad joj je med.sestra stavila leću u oko ona odmah pritisne oko a time valjda i pomakne leću i viče da je strašno žulja. Probali smo par puta stavljat i kad joj legne na šarenicu nju ona strašno žulja i jednostavno viče da joj skinem. Ma velika muka! Neznam stvarno šta činit ako se nikako ne uspije priviknut na njih!

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 3
17.7.2013 22:39:28   
Zvonki
Gle, ako te tješi, moja je prvih pet dana imala te probleme (mi imamo meke) ali nakon toga više nije niti osjetila.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu karoca)
Neposredna veza do poruke: 4
17.7.2013 22:44:40   
karoca
Čuj, meni je sestra isto nosila meke leće i rekla da i za njih treba par dana prilagodbe. Prijateljica mi nosi polutvrde leće i sjeća se da je na muku prvih dana, da su je strašno žuljale ali ih je počela nositi kad je bila punoljetna. Da ih ja moram nositi ja bi se strpila ali dijete je to! čak je brojila do deset i viče skidaj brzo, žulja, žulja. A med.sestra mi rekla da treba ih nosit 1.dan 3sata i svaki dan duže i duže....teoretski sve jasno ali praktično neznam kako izvesti!?

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 5
18.7.2013 20:30:53   
inesica
Uf, jako tezak zadatak. Polutvrde jesu nezgodne za nosenje i namucit cete se ali jednostavno nemam neki savjet, djetetu smeta a i inace je tesko kad se zainate oko necega...mozda da joj objasnis zasto mora nositi, jer ce dalje samo losije vidjeti...
puno srece i strpljenja.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu karoca)
Neposredna veza do poruke: 6
19.7.2013 14:04:08   
karoca
Hvala Vam svima na potpori i savjetima. Upravo nam je jutros stigla pumpica za skidanje leća pa ćemo ići od pon.kod mlade sestre da vježbamo stavljanje a i nošenje leća. Jednom smo išli kod strije med.sestre ali se mojoj Mari nimalo nije svidio njen pristup! (umalo joj nije svašta izgovorila pa ćemo sad provati kod mlade, ipak su mlađi ljudi strpljiviji!)

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 7
20.7.2013 10:10:04   
Ubrzomamica
Ja sam nosila polutvrde lece mozda 5 godina! Jako su zeznute! Kod svakog treptaja se pomaknu! Puno bi je smetao klimatiziran prostor, motda je zato puno zulja kad joj stavite jer eu sve te ordinacije klimatizirane! Kad je puhao vjetar to je bilo najgore! Morala bi zaklopiti oci jer uzasno smeta! Al isto kao tvoja curica morala sam ih nositi da zaustavim rast dioptrije. Stali samo na 6,25 na jednom oku i 4.35 na drugom oku! Sad imam meke i mogu rec da sam se preporodila! Sad cekam dobar posao pa bih isla na lasersko skidanje!
Bit ce vam malo teze u pocetku dok se ne navikne, al poslje to prijedje u rutinu! Naviku higijene ce sama steci, u pocetku joj sve pomazite al dopustite i njoj da sama cisti lece kako bi se navikla! E da, meni je bilo ugodnije kad bi glavu zabacija unatrag dok bi lece "sjele"!
Puno srece vam zelim!!!!!

(Odgovor članu karoca)
Neposredna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Igraone.
пеперутка16

Koliko cesto vodite djecu u djecije igraonice?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!