Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 8:48:01
|
|
|
|
m600
|
imam tu knjigu..namjeravam je pročitati...jer zasad ništa ne znam o tome
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 8:49:44
|
|
|
|
mirna
|
čula za to, ali isto još nisam pročitala... Koja su načela?
|
|
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 10:15:08
|
|
|
|
koka
|
IZVORNA PORUKA: mirna čula za to, ali isto još nisam pročitala... Koja su načela? isto tako samo čulo o tome. malo više?
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 10:49:09
|
|
|
|
novamama
|
najbolje je pročitati knjigu, ali evo nekih načela: 1. nošenje djeteta - sling 2. zajedničko spavanje 3. dojenje, što dulje to je okvirno, a u biti se radi o tome da je beba čovjek i da ima svoje potrebe i načine komunikacije...tako, ako beba plače treba joj nešto, a ne plače da bi vas manipulirala... uglavnom, bit je da majka treba slijediti svoje instinkte, a ne satove, savjete drugih i slično.... ja kad sam pročitala tu knjigu, ful me smirila i znala sam da neće biti problema tj. da sve ja to mogu....
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 11:35:05
|
|
|
|
njanja
|
sa ovim načelima se nikako ne slažem.... u teoriji.....ali ih radim 1.nosakala sam jana, punih 6 mj dok nije propuzao.....stalno mi je bio na rukama..nisam mogla na wc otići bez njega....2. noćnim dojenjima ssam dovukla jana u krevet i sada kada ne dojim, oko 4 dođe do nas..... nerviraju me te nove HOH fore po kojima bi se mama i beba trebale ponašati kao da su vezane pupčanom vrpcom....
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 11:45:38
|
|
|
|
novamama
|
a jesi okrutna a nego gdje bi to moje dijete trebalo biti? sa strane, kao neko smetalo? ja ti to ne mogu ja sam ga rodila da bi ga ljubila, ljubila i ljubila i tako i jest.... vidim po njemu kako je zadovoljniji kada ga nosim u slingu, za razliku od kolica...za dojenje da i ne govorim...samo se smije...a za spavanje: krevetić je priljubljen uz moj krevet i blizu smo.....svako jutro smješak na licu.... negdje sam pročitala: najlakše je slomiti dijete
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 12:26:25
|
|
|
|
božica
|
Povezujuće roditeljstvo slažem se da treba djete slušati djete je vodilja. Trabaju i granice postojati u svemu pa tako vezano za naše najmlađe najslađe .
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 12:40:47
|
|
|
|
zg_cinik
|
IZVORNA PORUKA: novamama najbolje je pročitati knjigu, ali evo nekih načela: 1. nošenje djeteta - sling 2. zajedničko spavanje 3. dojenje, što dulje to je okvirno, a u biti se radi o tome da je beba čovjek i da ima svoje potrebe i načine komunikacije...tako, ako beba plače treba joj nešto, a ne plače da bi vas manipulirala... uglavnom, bit je da majka treba slijediti svoje instinkte, a ne satove, savjete drugih i slično.... ja kad sam pročitala tu knjigu, ful me smirila i znala sam da neće biti problema tj. da sve ja to mogu.... najbolje je pročitati knjigu, ali evo nekih načela: 1. nošenje djeteta - sling 2. zajedničko spavanje 3. dojenje, što dulje to je okvirno, a u biti se radi o tome da je beba čovjek i da ima svoje potrebe i načine komunikacije...tako, ako beba plače treba joj nešto, a ne plače da bi vas manipulirala... uglavnom, bit je da majka treba slijediti svoje instinkte, a ne satove, savjete drugih i slično.... ja kad sam pročitala tu knjigu, ful me smirila i znala sam da neće biti problema tj. da sve ja to mogu.... neznam kolko klinaca... iskustva imaš... al nekak mi se čini da podcjenuješ bebe... itekak znaju kaj napraviti da bude po njihovom... slažem se da im treba puno paženja i maženja... al... pretjerivanjem... nebuš dobila djetetovu ljubav... sam buš se osjetila iskorištenom... a na kraju... ni za bebu to ni dobro...dobiva krive informacije...
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 15:46:45
|
|
|
|
lueman
|
hm ja se slažem s tobom. ja mislim da ako meni treba mjesta i mira za spavat da treba i djeci. pa nek oni lijepo spavaju u svojim krevetima i sobama... nije da ih zato9 manje volim. moji nikad nisu spavali s menom u krevetu,, a eto volimo se do ludila
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 16:09:53
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: novamama a jesi okrutna a nego gdje bi to moje dijete trebalo biti? sa strane, kao neko smetalo? ja ti to ne mogu ja sam ga rodila da bi ga ljubila, ljubila i ljubila i tako i jest.... vidim po njemu kako je zadovoljniji kada ga nosim u slingu, za razliku od kolica...za dojenje da i ne govorim...samo se smije...a za spavanje: krevetić je priljubljen uz moj krevet i blizu smo.....svako jutro smješak na licu.... negdje sam pročitala: najlakše je slomiti dijete nisam okrutna...ja ne volim jana ništa manje zato jer se ne nosaka samnom u slingu, jer do 4 u noći spava u svom krevetu (voljela bi da spava cijelu noć u svom krevetu) i jer sma ga prestala dojiti sa 9 mj.....svaka minuta moje budnosti (osim kada se igra s tatom ili gleda tabise) je posvećena njemu....i ja njega samo grlim, ljubakam i ne znam živjeti bez njega..... ali me nerviraju stvarno te nove fore-JER nas su roditelji odgojili bez toga, bez slinga, na adaptiranom mlijeku, bez foruma, knjiga....i ja ih volim najviše na svijetu, a nikada nisam osjetila manjak ljubavi.... s janom radim ono što osijećam bez knjiga o povezujućem roditeljstvu....i cvatemo oboje!!!!
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 16:21:53
|
|
|
|
novamama
|
cure, teško je nešto interpretirati, pogotovi nešto takvo, takva načela...zato bih voljela da mi se jave oni koji su knjigu pročitali, jer ovdje se ne radi o tome da treba 'razmaziti' svoje dijete, već ga odgajati na način da postane samosvjesna osoba, sigurna u sebe i slično.... zato, samo ako je nešto drugačije, novo ili slično ne znači odmah da je fensi šmensi sranje... ni cjepiva nisu prije postojala, pa kad su se pojavila su izazivala podsmjeh, strah i šta ja znam šta sve ne.. prije se djeci davalo med dok se nije vidjelo da može uzrokovati botulizam... i dan danas, uza sva upozorenja, majke djeci turaju šećer u mlijeko i kašice, pa se čude kada u kasnijoj dobi dobiju šećernu bolest... donedavno su djeca morala spavati na trbuhu, dok se nije vidjelo da je postotak gušenja veći... jooj kad mi kažu 'ah te moderne mame' slabo mi dođe.... a beskorisno je raspravljati o nečemu što niste niti proučile, zar ne? zato molim lijepo da se jave cure koje su to pročitale, u suprotnom, beskorisno je raspravljati o tome... ja isto svašta čitam po forumu pa nisam nikad nikome rekla da 'krivo' odgaja svoje dijete, mada je dosta toga po meni 'krivo' tj. i ne odgovara mi...ali isto pokupim koju korisnu informaciju...puno korisnih informacija ima i u ovome o čemu ja pričam, pa ne bi bilo loše biti malo više otvorenog srca za drugačije stvari, zar ne? njanja, oprosti, nisam htjela biti gruba prema tebi, znam ja da ti radiš najbolje što znaš/možeš i želiš za svoje dijete....samo mi je krivo što se osuđuje ovakvo nešto bez da se pročitalo...eto....
< Poruku je uredio novamama -- 5.4.2009 16:23:55 >
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 16:26:17
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: njanja nisam okrutna...ja ne volim jana ništa manje zato jer se ne nosaka samnom u slingu, jer do 4 u noći spava u svom krevetu (voljela bi da spava cijelu noć u svom krevetu) i jer sma ga prestala dojiti sa 9 mj.....svaka minuta moje budnosti (osim kada se igra s tatom ili gleda tabise) je posvećena njemu....i ja njega samo grlim, ljubakam i ne znam živjeti bez njega..... ali me nerviraju stvarno te nove fore-JER nas su roditelji odgojili bez toga, bez slinga, na adaptiranom mlijeku, bez foruma, knjiga....i ja ih volim najviše na svijetu, a nikada nisam osjetila manjak ljubavi.... s janom radim ono što osijećam bez knjiga o povezujućem roditeljstvu....i cvatemo oboje!!!! ovdje si navela sve ono o čemu govori povezujuće roditeljstvo
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 17:39:44
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: novamama njanja, oprosti, nisam htjela biti gruba prema tebi, znam ja da ti radiš najbolje što znaš/možeš i želiš za svoje dijete....samo mi je krivo što se osuđuje ovakvo nešto bez da se pročitalo...eto.... ma oprosti ti, ja znam zvučati grublje nego mislim.... aili i dalje jedva čekam da jan prospava cijelu noć u svom krevetu jer ću se i ja naspavati i ujutro mu dati još više sebe.... ali pročitati ću knjigu da mogu raspravljati...volim dobru raspravuuuuuu
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 17:46:30
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: njanja aili i dalje jedva čekam da jan prospava cijelu noć u svom krevetu valjda hoće do kad ne krene na faks
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 21:07:47
|
|
|
|
mirna
|
najveća mudrost uspješnog roditeljstva je po meni saslušati i prepoznati djetetove potrebe, u tome se slažem. Nekoj djeci ne treba toliko pažnje kao drugoj.. naš mali je od uvijek najlakše zaspao sam u svom krevetu, i znao se je sam zabavljati dok sam ja radila nešto drugo. nisam ga trebala nositi uokolo u slingu.. od dojenja se je odviknuo bez problema.. ponekad mi je malo žao što je toliko samostalan, ali ipak imamo i mi svoje trenutke maženja.. sve zavisi o djetetu... ali knjigu ću svakako pročitati kad stignem..
< Poruku je uredio mirna -- 5.4.2009 21:08:21 >
|
|
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 21:45:22
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: mirna najveća mudrost uspješnog roditeljstva je po meni saslušati i prepoznati djetetove potrebe, u tome se slažem. Nekoj djeci ne treba toliko pažnje kao drugoj.. naš mali je od uvijek najlakše zaspao sam u svom krevetu, i znao se je sam zabavljati dok sam ja radila nešto drugo. nisam ga trebala nositi uokolo u slingu.. od dojenja se je odviknuo bez problema.. ponekad mi je malo žao što je toliko samostalan, ali ipak imamo i mi svoje trenutke maženja.. sve zavisi o djetetu... ali knjigu ću svakako pročitati kad stignem.. mirna, tako je autori te knjige imaju osmero djece, od kojih je jedno sa downovim sindromom, i sami kažu kako je za svako bilo drugačije...ima zahtjevne i manje zahtjevne djece, a ta knjiga nudi odgovore na i jedne i druge.. molim te da se javiš kad ju pročitaš, rado bih sa nekim razmijenila neka mišljenja
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 21:47:32
|
|
|
|
anne
|
IZVORNA PORUKA: m600 imam tu knjigu..namjeravam je pročitati...jer zasad ništa ne znam o tome I meni na polici čeka čitanje!
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 5.4.2009 21:54:50
|
|
|
|
novamama
|
IZVORNA PORUKA: anne IZVORNA PORUKA: m600 imam tu knjigu..namjeravam je pročitati...jer zasad ništa ne znam o tome I meni na polici čeka čitanje! eto, sad krenite
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 8.4.2009 12:14:20
|
|
|
|
inna
|
nisam pročitala knjigu, ali u ovih mjesec i pol sam osluškujući malca naučila kad plače jer je gladan, jer je nervozan, nešto ga boli, a kad jednostavno zato što bi se mazio i tako se i ponašam.
|
|
RE: Povezujuće roditeljstvo 8.4.2009 12:27:57
|
|
|
|
Zvonki
|
Svaki roditelj bi trebao raditi onako kako misli da čini najbolje za svoje dijete. Jutros rano kako je Anja papala tako je ostala kod mene u krevetu. Gledam je kako spokojno spava. Na licu joj osmjeh. I palo mi je na pamet kako mi je drago da sam je naučila spavati. Kako odlazi u 9 h navečer spavati bez plača (iako je prvih 2 dana plakala) i spava do 6 ujutro. Tada doji i opet spava do 9-10. Mislim da joj je puno bolje nego da se cijelu noć budi, mi je ljuljamo, ne spava ni ona ni mi. Imamo puno primjera u društvu gdje su roditelji robovi djeci. Tako da su umorni a i djeca također. Mislim da svako djete mora imati nekakav raspored u životu od prvih dana. Dapače, uvjerena sam da oni od nas očekuju da ih naučimo spavati da mogu napredovati i razvijati se i fizički i psihički. Da traže od nas odgoj da bi im jednoga dana bilo lakše u društvu. I mm i ja odgajamo djecu tako da ima damo u velikoj mjeri ljubavi i razumijevanja ali isto tako im moramo odrediti pravila koja moraju poštivati jer ih i mi poštivamo. I nikada ne zaboravljamo da smo i mi jednom bili djeca...
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!