|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Povezujuće roditeljstvo
4.4.2009 22:59:53   
novamama
Poznajete li načela tzv. attachment parenting-a iliti povezujućeg roditeljstva?

primjenjujete li ih?

Ča je život vengo fantažija....
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Povezujuće roditeljstvo
5.4.2009 8:48:01   
m600
imam tu knjigu..namjeravam je pročitati...jer zasad ništa ne znam o tome

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 2
5.4.2009 8:49:44   
mirna
čula za to, ali isto još nisam pročitala...user posted image

Koja su načela?

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 3
5.4.2009 10:15:08   
koka

IZVORNA PORUKA: mirna

čula za to, ali isto još nisam pročitala...user posted image

Koja su načela?

user posted image user posted image isto tako samo čulo o tome. malo više?

Idi Ga Mama - klikni me :D
Mila Puže - klikni me :D

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 4
5.4.2009 10:49:09   
novamama
najbolje je pročitati knjigu, ali evo nekih načela:

1. nošenje djeteta - sling
2. zajedničko spavanje
3. dojenje, što dulje

to je okvirno, a u biti se radi o tome da je beba čovjek i da ima svoje potrebe i načine komunikacije...tako, ako beba plače treba joj nešto, a ne plače da bi vas manipulirala...

uglavnom, bit je da majka treba slijediti svoje instinkte, a ne satove, savjete drugih i slično....

ja kad sam pročitala tu knjigu, ful me smirila i znala sam da neće biti problema tj. da sve ja to mogu....

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 5
5.4.2009 11:35:05   
njanja
sa ovim načelima se nikako ne slažem.... u teoriji.....ali ih radimuser posted image 1.nosakala sam jana, punih 6 mj dok nije propuzao.....stalno mi je bio na rukama..nisam mogla na wc otići bez njega....2. noćnim dojenjima ssam dovukla jana u krevet i sada kada ne dojim, oko 4 dođe do nas.....  nerviraju me te nove HOH fore po kojima bi se mama i beba trebale ponašati kao da su vezane pupčanom vrpcom....  

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 6
5.4.2009 11:45:38   
novamama
a jesi okrutnauser posted image

a nego gdje bi to moje dijete trebalo biti? sa strane, kao neko smetalo?user posted image  ja ti to ne moguuser posted image

ja sam ga rodila da bi ga ljubila, ljubila i ljubila i tako i jest....

vidim po njemu kako je zadovoljniji kada ga nosim u slingu, za razliku od kolica...za dojenje da i ne govorim...samo se smije...a za spavanje: krevetić je priljubljen uz moj krevet i blizu smo.....svako jutro smješak na licu....

negdje sam pročitala: najlakše je slomiti dijeteuser posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 7
5.4.2009 12:26:25   
božica
Povezujuće roditeljstvo
                                  slažem se da treba djete slušati djete je vodilja.

Trabaju i granice postojati u svemu pa tako vezano za naše najmlađe najslađeuser posted image .

idem micat rit...

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 8
5.4.2009 12:40:47   
zg_cinik

IZVORNA PORUKA: novamama

2. zajedničko spavanje
3. dojenje, što dulje

to je okvirno, a u biti se radi o tome da je beba čovjek i da ima svoje potrebe i načine komunikacije...tako, ako beba plače treba joj nešto, a ne plače da bi vas manipulirala...

uglavnom, bit je da majka treba slijediti svoje instinkte, a ne satove, savjete drugih i slično....

ja kad sam pročitala tu knjigu, ful me smirila i znala sam da neće biti problema tj. da sve ja to mogu....

2. zajedničko spavanje
3. dojenje, što dulje

neznam kolko klinaca... iskustva imaš...
al nekak mi se čini da podcjenuješ bebe...
itekak znaju kaj napraviti da bude po njihovom...user posted image user posted image user posted image user posted image

slažem se da im treba puno paženja i maženja...
al... pretjerivanjem... nebuš dobila djetetovu ljubav... sam buš se osjetila iskorištenom...
a na kraju... ni za bebu to ni dobro...dobiva krive informacije...user posted image user posted image user posted image user posted image

zg_user posted image magda & zg_user posted image franko...(nije mituser posted image )

user posted image

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 9
5.4.2009 15:46:45   
lueman
hm ja se slažem s tobom. ja mislim da ako meni treba mjesta i mira za spavat da treba i djeci. pa nek oni lijepo spavaju u svojim krevetima i sobama... nije da ih zato9 manje volim. moji nikad nisu spavali s menom u krevetu,, a eto volimo se do ludilauser posted image user posted image

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 10
5.4.2009 16:09:53   
njanja

a jesi okrutnauser posted image

a nego gdje bi to moje dijete trebalo biti? sa strane, kao neko smetalo?user posted image  ja ti to ne moguuser posted image

ja sam ga rodila da bi ga ljubila, ljubila i ljubila i tako i jest....

vidim po njemu kako je zadovoljniji kada ga nosim u slingu, za razliku od kolica...za dojenje da i ne govorim...samo se smije...a za spavanje: krevetić je priljubljen uz moj krevet i blizu smo.....svako jutro smješak na licu....

negdje sam pročitala: najlakše je slomiti dijeteuser posted image
 nisam okrutna...ja ne volim jana ništa manje zato jer se ne nosaka samnom u slingu, jer do 4 u noći spava u svom krevetu (voljela bi da spava cijelu noć u svom krevetu) i jer sma ga prestala dojiti sa 9 mj.....svaka minuta moje budnosti (osim kada se igra s tatom ili gleda tabise) je posvećena njemu....i ja njega samo grlim, ljubakam i ne znam živjeti bez njega..... ali me nerviraju stvarno te nove fore-JER nas su roditelji odgojili bez toga, bez slinga, na adaptiranom mlijeku, bez foruma, knjiga....i ja ih volim najviše na svijetu, a nikada nisam osjetila manjak ljubavi.... s janom radim ono što osijećam bez knjiga o povezujućem roditeljstvu....i cvatemo oboje!!!! 

-Tagore-

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 11
5.4.2009 16:21:53   
novamama
cure, teško je nešto interpretirati, pogotovi nešto takvo, takva načela...zato bih voljela da mi se jave oni koji su knjigu pročitali, jer ovdje se ne radi o tome da treba 'razmaziti' svoje dijete, već ga odgajati na način da postane samosvjesna osoba, sigurna u sebe i slično....

zato, samo ako je nešto drugačije, novo ili slično ne znači odmah da je fensi šmensi sranje...

ni cjepiva nisu prije postojala, pa kad su se pojavila su izazivala podsmjeh, strah i šta ja znam šta sve ne..

prije se djeci davalo med dok se nije vidjelo da može uzrokovati botulizam...

i dan danas, uza sva upozorenja, majke djeci turaju šećer u mlijeko i kašice, pa se čude kada u kasnijoj dobi dobiju šećernu bolest...

donedavno su djeca morala spavati na trbuhu, dok se nije vidjelo da je postotak gušenja veći...

jooj kad mi kažu 'ah te moderne mame' slabo mi dođe.... a beskorisno je raspravljati o nečemu što niste niti proučile, zar ne?

zato molim lijepo da se jave cure koje su to pročitale, u suprotnom, beskorisno je raspravljati o tome...

ja isto svašta čitam po forumu pa nisam nikad nikome rekla da 'krivo' odgaja svoje dijete, mada je dosta toga po meni 'krivo' tj. i ne odgovara mi...ali isto pokupim koju korisnu informaciju...puno korisnih informacija ima i u ovome o čemu ja pričam, pa ne bi bilo loše biti malo više otvorenog srca za drugačije stvari, zar ne?

njanja, oprosti, nisam htjela biti gruba prema tebi, znam ja da ti radiš najbolje što znaš/možeš i želiš za svoje dijete....samo mi je krivo što se osuđuje ovakvo nešto bez da se pročitalo...eto....

< Poruku je uredio novamama -- 5.4.2009 16:23:55 >

(Odgovor članu lueman)
Neposredna veza do poruke: 12
5.4.2009 16:26:17   
novamama
IZVORNA PORUKA: njanja

nisam okrutna...ja ne volim jana ništa manje zato jer se ne nosaka samnom u slingu, jer do 4 u noći spava u svom krevetu (voljela bi da spava cijelu noć u svom krevetu) i jer sma ga prestala dojiti sa 9 mj.....svaka minuta moje budnosti (osim kada se igra s tatom ili gleda tabise) je posvećena njemu....i ja njega samo grlim, ljubakam i ne znam živjeti bez njega..... ali me nerviraju stvarno te nove fore-JER nas su roditelji odgojili bez toga, bez slinga, na adaptiranom mlijeku, bez foruma, knjiga....i ja ih volim najviše na svijetu, a nikada nisam osjetila manjak ljubavi.... s janom radim ono što osijećam bez knjiga o povezujućem roditeljstvu....i cvatemo oboje!!!! 

user posted image ovdje si navela sve ono o čemu govori povezujuće roditeljstvouser posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 13
5.4.2009 17:39:44   
njanja

njanja, oprosti, nisam htjela biti gruba prema tebi, znam ja da ti radiš najbolje što znaš/možeš i želiš za svoje dijete....samo mi je krivo što se osuđuje ovakvo nešto bez da se pročitalo...eto....
 ma oprosti ti, ja znam zvučati grublje nego mislim.... aili i dalje jedva čekam da jan prospava cijelu noć u svom krevetu jer ću se i ja naspavati i ujutro mu dati još više sebe.... ali pročitati ću knjigu da mogu raspravljati...volim dobru raspravuuuuuuuser posted image

-Tagore-

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 14
5.4.2009 17:46:30   
novamama
IZVORNA PORUKA: njanja

aili i dalje jedva čekam da jan prospava cijelu noć u svom krevetu

valjda hoće do kad ne krene na faksuser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 15
5.4.2009 21:07:47   
mirna
najveća mudrost uspješnog roditeljstva je po meni saslušati i prepoznati djetetove potrebe, u tome se slažem. Nekoj djeci ne treba toliko pažnje kao drugoj.. naš mali je od uvijek najlakše zaspao sam u svom krevetu, i znao se je sam zabavljati dok sam ja radila nešto drugo. nisam ga trebala nositi uokolo u slingu..  od dojenja se je odviknuo bez problema.. ponekad mi je malo žao što je toliko samostalan, ali ipak imamo i mi svoje trenutke maženja..user posted image

sve zavisi o djetetu... ali knjigu ću svakako pročitati kad stignem..user posted image

< Poruku je uredio mirna -- 5.4.2009 21:08:21 >

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 16
5.4.2009 21:45:22   
novamama
IZVORNA PORUKA: mirna

najveća mudrost uspješnog roditeljstva je po meni saslušati i prepoznati djetetove potrebe, u tome se slažem. Nekoj djeci ne treba toliko pažnje kao drugoj.. naš mali je od uvijek najlakše zaspao sam u svom krevetu, i znao se je sam zabavljati dok sam ja radila nešto drugo. nisam ga trebala nositi uokolo u slingu..  od dojenja se je odviknuo bez problema.. ponekad mi je malo žao što je toliko samostalan, ali ipak imamo i mi svoje trenutke maženja..user posted image

sve zavisi o djetetu... ali knjigu ću svakako pročitati kad stignem..user posted image

mirna, tako jeuser posted image

autori te knjige imaju osmero djece, od kojih je jedno sa downovim sindromom, i sami kažu kako je za svako bilo drugačije...ima zahtjevne i manje zahtjevne djece, a ta knjiga nudi odgovore na i jedne i druge..

molim te da se javiš kad ju pročitaš, rado bih sa nekim razmijenila neka mišljenjauser posted image

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 17
5.4.2009 21:47:32   
anne
IZVORNA PORUKA: m600

I meni na polici čeka čitanje!user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu m600)
Neposredna veza do poruke: 18
5.4.2009 21:54:50   
novamama
IZVORNA PORUKA: anne

IZVORNA PORUKA: m600

I meni na polici čeka čitanje!user posted image

eto, sad kreniteuser posted image

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 19
8.4.2009 12:14:20   
inna
nisam pročitala knjigu, ali u ovih mjesec i pol sam osluškujući malca naučila kad plače jer je gladan, jer je nervozan, nešto ga boli, a kad jednostavno zato što bi se mazio i tako se i ponašam.

Dominik - 18.2.2009.

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 20
8.4.2009 12:27:57   
Zvonki
Svaki roditelj bi trebao raditi onako kako misli da čini najbolje za svoje dijete. Jutros rano kako je Anja papala tako je ostala kod mene u krevetu. Gledam je kako spokojno spava. Na licu joj osmjeh. I palo mi je na pamet kako mi je drago da sam je naučila spavati. Kako odlazi u 9 h navečer spavati bez plača (iako je prvih 2 dana plakala) i spava do 6 ujutro. Tada doji i opet spava do 9-10. Mislim da joj je puno bolje nego da se cijelu noć budi, mi je ljuljamo, ne spava ni ona ni mi. Imamo puno primjera u društvu gdje su roditelji robovi djeci. Tako da su umorni a i djeca također. Mislim da svako djete mora imati nekakav raspored u životu od prvih dana. Dapače, uvjerena sam da oni od nas očekuju da ih naučimo spavati da mogu napredovati i razvijati se i fizički i psihički. Da traže od nas odgoj da bi im jednoga dana bilo lakše u društvu.
I mm i ja odgajamo djecu tako da ima damo u velikoj mjeri ljubavi i razumijevanja ali isto tako im moramo odrediti pravila koja moraju poštivati jer ih i mi poštivamo. I nikada ne zaboravljamo da smo i mi  jednom bili djeca...user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu inna)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!