|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 8:13:30   
MILLA
ovako...več danima razmišljam di sam fulala....često smo u društvu roditelja sa malom djecom,neka i mlađa od samuela ..neka starija...idemo na rođendane,zabave....uglavnom,sva..ali baš sva djeca jedva čekaju da iskoče iz ruku svojih roditelja da bi skakala sa klincima ...osim moguser posted image ....kad dođemo,več je veselo,djeca skaču,plešu,bacaju balone..spustim ga a on grimasu i wuaaaa....ok,opet ga malo uzmem pa mu tako dajem balone,objasnim(jer sve kuži) kako ovaj ima rođenda,kako čemo puhati u tortu,plesati,kako je tu sarica,andrija,,,njegovi prijatelji bla bla...bezuspješno. spustim ga tek nakon pola sata..ajde,malo se opustio,ali čim mu priđe neko djete da ga pomazi..opet wuaaaa i traži me. ..user posted image ili mene ili muža..obavezno neko mora biti blizu!??....popuser posted image .....osječam se ko debil,kad vidim ove koji su tek prohodali kako ni ne bace pogled di su im roditelji..samo ganjaju,skaču od klinca do klinca.... a ja ni u wc ne mogu otič. kaže mi prijateljica "pod hitno u jaslice!" da se socijalizira!!..ali,često smo sa djecom....a on tako. svakih par dana smo na nekim dječjim zabavama...neki dan je samo sa mužem išao na ročkas kod djeteta od 2 godine,i tamo ih je bilo još 2 malih..samo moj sin je tati u krilo sjedio sat vremena,promatrao,nije htio siči..pa kad je napokon sišao,mali mu je prišao da ga zagrli a samuel ga je ugrizao za čelo??!!!  koji bed!! ne znam kako da ga usmjerim,ili šta več?? nisam pametna di smo pogriješili..??user posted image

_____________________________

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 8:18:52   
Zvonki
Niste nigdje pogriješili, jednostavno je takvo dijete. Takva je bila moja srednja kćer, ja i seka smo joj bile dovoljne. Društvo je nije zanimalo. Svakodnevno sam je, baš iz tog razloga vodila u parkiće među djecu, ali ona bi se uvijek igrala samo sa mnom. A razlog? Bila je uglavnom sa mnom. Vjerujem da će ako krene u jaslice ipak steći naviku druženja sa djecom. Moja je. Trebalo joj je dosta vremena i uvijek me bilo strah da je sama, ali to nije bilo tako. Ona se družila. I danas isto, kad je u školi, malo joj duže treba da nađe odgovarajuće društvo, ali ga ima. I izlazi s njima van i stanje se promjenilo. Znam da se brineš, ali mislim da nemaš potrebe. Kad počnemo prihvaćati činjenicu da nisu sva djeca iz istog kalupa (ja imam troje pa sam tek sa trećim to shvatila) bit će nam puno lakše.

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 8:26:52   
MILLA
da...pa on i je uglavnom sa mnom...mislim sa mnom ide svugdje ili sa mojim roditeljima ...i samo sa nama i hoče....ali ful mi je bed!! i mm i ja smo skroz za društvo...stalno smo aktivni,a on...ko pahuljica...?? a ne daj bože da mu priđeš i uloviš u ruke,ili zagrliš..odma bježi! več mi je muka kad odem kod npr. svekrve i ona ga u ruke uzima i on prema meni rukama i plače... i ori se"mamina maza..a jesi razmažen...trebaš ga socijalizirati,imat češ sa njim velikih problema" to mi kažu i ona i svekar.....ma ne znam na koga se dao takav....več unaprijed znam kad idemo negdje da se ne mogu opustiti,ni popit nešto,ni pričat bez da me vuče za nogavicu ili jaše......nisam od onih koji če se uvrijediti na to da mi kažu "razmazila si ga"...ok,ako je tako,moja greška...moguče...ali ne znam kako sada dalje....da to ispravim ako je tako...

_____________________________

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 8:35:33   
ZVRK
i ja sam imala sličnih problema jer je isto znrkić stalno bio samnom.ali kod mene mm je mogao da oide ća jer njega inače nije bilo doma pa je mala mislio dfa ide da radi(valjda).
toliko me bilo strah kada sam ga trebala u vrtić upisati .....kada tamo on mene iznenadio i sve prihvatio za 5 bez plača i njurganja.
danas ponekada ako ga netko nagovara na nešto on dođe do mene da se mazi pa kasnije ode kod drugih.na silu mu nevalja ništa od nikoga.

IZVORNA PORUKA: MILLA

"mamina maza..a jesi razmažen...trebaš ga socijalizirati,imat češ sa njim velikih problema" to mi kažu i ona i svekar.....ma ne znam na koga se dao takav....

ja sama kažem da je mamina(Moja)maza i to ponosno jedan i drugi ponavljamo i šta ima tu loše????????????
a na tvoje pitanje na koga se dao........na svekra i svekrvu kada samo oni ''broje''.
doći će i njegovo vrijeme kada će se SAM opustiti

_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 8:42:10   
lee
pomalo kako ti je Zvonki napisala doči če sve na svoje..jednostavno takvo je djete koje je naviklo na tebe jer je stalno sa tobom.tako je i meni bilo..ali eto alex se brzo naviknuo na drugu djecu..možda mu to društvo ne odgovara..po meni on je malen da bi sad shvatio sve oko sebe.neka on promatra pa če sam vidjeti koje mu drušvo više paše..ne brini doči če sve na svoje.

_____________________________

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 5
   [Obrisani korisnik]
17.5.2010 8:43:27   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ZVRK)
  Neposredna veza do poruke: 6
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 9:09:21   
helena08
Mislim da nisi pogriješila, moja je stalno sa mnom, i ne idemo toliko po rođendanima kao vi, ali kad vidi drugu djecu ili starije poludi od veselja. Ja u šali kažem da je ko mala ciganka, svima se smije, kad dođemo u trgovinu sve zabavlja, vriska i tako. A doma poludim s njom, stalno se nešto mora događati, nadam se da ćemo dobiti jaslice jer mislim da će joj tamo biti super. Al zato u nekim drugim stvarima neće nego po svoje i ne bi joj nametnuo neka pravila! Takvi su!

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 9:45:30   
ejmama
IZVORNA PORUKA: cvrčak

Milla,mislim da je Zvonki u pravu kada kaže da je on takvo dijete..
I moja je stalno i isključivo sa mnom i totalno je vedra,otvorena,trči djeci...
Nisi u ničemu pogriješila. Vodi ga i dalje na rođendane,igraonice,park da se druži s djecom.
Moj ti je savjet da ne dozvoljavaš da ga ljudi(uključujući i svekrvu)uzimaju ili navlače ako on to ne da.
Dijete mora biti sigurno da ga nitko neće navlačiti ako on to ne želi.
Kada je A. bila mala mi to nismo nikome dozvoljavali(nije voljela da ju ljudi uzimaju od mene),možda se i zato sada i osjeća sigurnom pa je tako otvorena i komunikativna.


Ovo sve gore potpisujem, H i A su kao blizanke odgojene.
Moja mlađa će biti drukčija, ona stalno ide za mnom, i kad se udari ili je jednostavno nešto bilo samo kod mame hoće, pruža ruke i gotovo.


_____________________________

H 07 E 09

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 10:06:39   
njanja
milla, imam isti problem....jan ide u jaslice, znači socijaliziran je, ali čim smo mm i ja u blizini, on se isto drži nas....npr neki dan smo išli u 1 igraonicu na rođendan i prvih 5 min se nije odvajao od mene, a onda kada se opustio je počeo ludovati i "odlijepio se"...mislim da nije to vaša greška, jednmostavno imam takve djece....ja sma s janom isto oduvijek u društvu mama i beba, od kada je bio mali se družimo, znači, nisu mu to situacije koje su mu nepoznate, ide u vrtić, a opet je dosta vezan uz nas i čak i kada se odvoji od nas, svako malo dođe da nas poljubi ili zagrli....ako je moja i tvoja greška što smo ih previše mazili, neka je, ali ja ne žalim....doći će vrijeme kada me neće fermati ni 5 %...  e da-do nedavno nije htio noniću ni prići....dedu i baku obožada (moje) jer je često s njima, ali nonota vidi samo u prolazu i nabrzaka eventualno 1 tjedno i jednbostavno je bio nepovjerljiv prema njemu.....zadnja 2 tj samo skače za njim kada ga vidi i stalno ga izaziva i neće mu se dati u ruke da ga ovaj nosi ili slično, ali želi se s njim loviti, a kada je jučer odlazio od nonića samoinicijativno mu je dao pusu....a to mi je pred 2 tj bilo nezamsilivo.....tako da za neke stvari treba i vremena...

< Poruku je uredio njanja -- 17.5.2010 10:10:46 >


_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 13:31:43   
Bebys
Niste nigdje pogriješili, jednostavno je takvo dijete.


tako i ja mislim

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 14:15:43   
natalijax
mišek maliuser posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 14:29:45   
maja
kao prvo mislim da umjesto ovog naslova bi trebala staviti samo nepovjerljiv user posted image  jer i ja kao odrasla osoba ne ulazim odmah sa svima u kontakt nego prvo gledam, proučavam, pa ako mi se sviđaš onda se možemo družitiuser posted image

Noa ima prvih 5-10minuta srama i mrzim kada nekuda dođemo a odmah ga svi napadnu, pa počnu joj kako se ti sramiš, pa joj zašto je on takav i tako dalje, onda samo kažemo ljudima ostavite ga malo da se privikne i doći će on na svoje. Mislim da apsolutno nitko ne voli na ho ruk sve, pogotovo ne dijeca kad im se nabiješ na facu.

Što se tiče druženja jako voli djecu, i malu i veliku i brzo se skompa sa njima. Ako mu nešto ne paše on će se i sam igrati.

Pusti Samija neka vam sjedi u krilu, nije to toliko ni loše, a i proći će ga brzouser posted image  



_____________________________

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 21:26:58   
MiniMama
ma samo mu treba malo više vremena da se oslobodi. jaslice mozda i nisu losa ideja. a do tada pokusaj se druziti cim vise s drugim klincima, ali ne s njih 10 odjednom nego 2-3 max i to dok si ti u blizini. znaci da te ima na oku i da zna da moze do tebe kad hoce. moj je jos mali ali je uzasno komunikativan i mogu ga ostaviti bilo gdje da ni ne primjeti da me nema, ali cim je puno ljudi u prostoriji, isto mu treba vremena da snimi situaciju. inace i moj je stalno samnom, cak sam ga u petak morala vuci sobom kod zubara jer nisam imala kamo s njim (45 minuta se igrao s plasticnom casicom u kolicima i zadivljeno gledao u busilicu. molim user posted image za blazeno dijete) a opet je totalna suprotnost samuleu. takvo je dijete i gotovo, ne mislim da si ista pogrijesila.

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: neprilagodljiv i nedruštven
17.5.2010 22:11:56   
anne
Slažem se sa curama.
Što će se više družiti s djecom, pogotovo kad ti nisi blizu, npr. u vrtiću naučiti će se postaviti i naći svoje mjesto u skupini.
Možda treba vremena, možda je povučeniji tip.
Ne brini, za koju godinu će te tjerati od sebe!

_____________________________

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 14
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!