Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Rano provođenje discipline 12.2.2010 16:16:50
|
|
|
|
Wukovarka
|
IZVORNA PORUKA: cvrčak I ja sam rodila tvrdoglavku. Još uvijek je ne jako česta riječ u našoj kući,a odmah iza nje:zašto? Tako mene Lulu pogleda na moje ne....kao da me pita zašto? Sekundu se krevelji i nastavi dalje svojim putem...ali opet se vrati na staro mjesto i sve iz početka
|
|
|
|
|
RE: Rano provođenje discipline 12.2.2010 16:55:42
|
|
|
|
Tsmee
|
Moja već neko vrijeme kuži NE, ali naravno ne posluša uvijek. Kad joj nešto zabranim, zna početi vrištati, plakati, vješati se po meni, lupati nogama i slično... MM i ja smo smislili da je kad počne histerizirati stavimo na jedno mjesto u kutu njene sobe i kažemo "sad tu budi dok se ne smiriš. Kad se smiriš, možeš se doći s nama igrati." I obično se mi sjednemo metar i pol od nje i "jako ozbiljno" se igramo s nekim kockama. Ona se nakon nekog vremena deranja smiri i dođe i sjedne nam u krilo igrati se (ako proba doći dok je histerična, vratimo je na isto mjesto). To smo nekoliko puta napravili i sad je dovoljno samo da pitam "hoćeš ti na hlađenje?" i ona odmah mahne glavom kao "ne" i polako se smiri. Vjerojatno će trebati još koji put to napraviti kad zaboravi, ali ovako mi se čini poprilično bezbolno i efikasno (iako ti trenuci kad se ona dernja u kutu bole i čine se kao cijela vječnost).
|
|
|
RE: Rano provođenje discipline 12.2.2010 20:23:13
|
|
|
|
nancy
|
ajme ja vec danima sizim,,,,moj mali spada u tvrdoglavce.nazalost cini mi se da je na mene. zna on vrlo dobro sta znaci kad ja dreknem NE ali i dalje radi to sto radi a kad mu uzmem iz ruku tu stvar koju ne smije dirati e onda je show.odma vriska i baci se nazad pa makar mlatnia glavom u zid.stalno to radi a ja ludim.bojim se da se ne ozlijedi pa moram stalno bit atento za njegovom glavicom vec nas vidim u ducanu za koji mjesec.ja mu necu da kupim npr cokoladu a on na podu histerican!uvijek sam se bojala da me to ne zadesi a evo ,cini mi se da sve ide u tom smijeru
|
|
|
RE: Rano provođenje discipline 12.2.2010 21:08:50
|
|
|
|
Tsmee
|
Točno znam o čemu pričaš No, za kojih mjesec-dva ga već mođeš staviti na jedno mjesto na "hlađenje". Naravno na mjesto gdje se ne može povrijediti i uz nadzor. Mislim da bi i sad razumio, ali s godinu dana sigurno bude. Ali, kako moja mama kaže, dobro je da ima svoju volju, znat će se izborit u životu
|
|
|
RE: Rano provođenje discipline 13.2.2010 0:06:09
|
|
|
|
Krky
|
Joj, joj, sad sam se sjetila razdobljakad su moji tvineki imali cca1 godinu. Ne, ne" nam je mogla bit poštapalica, jer su jednostavno htjeli istraživat s posljedicama. Npr diraju pećnicu dok nešto pečem, NE - NE nije bilo dovoljno, pa čak ni kad bi se pecnuli, opet bi kretali u napad. Srećom, uvijek bi to bio jedan, dok bi drugi poslušao, ali bi se u drugoj situaciji zamijenili. S 1,5 su već imali sofisticiraniju metodu: ja: NE-nee, on glavom u pločice i tako po nekoliko puta. Jednom sam podmetnula papuču, jer sam već bila zabrinuta od posljedica lupanja, no malac je otpuzao na "čist teren" i opet glavom u pločice. Noa danas s nepunih 13 mjeseci pokazuje na istu tu pečnicu prstićem i signalizira mi da je vruća, NE ne trebam ni koristit.
|
|
Anketa
kada dobiti prvo dijetenimlajer sam naisla na komentare da je ovo diskriminacija jer nema ispod 24,to je tako jer upravo imam te godine pa sam mislila od 24.nisam mislila nista lose stime sto nema ispod 24manje od 24 (
35%)

24 (
7%)

25 (
29%)

ili nad 30 (
29%)
Broj svih glasova: 100Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!