|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
7.8.2014 13:59:23   
sretnaz
DD,
ja sam si kupila steznik, jer su mi mišići dosta razdvojeni i stvarala mi se izbočina na van. Baš mi je trbuh bio velik i još ga imam. Evo opisa da li vam treba ili ne treba
http://www.klokanica.hr/beba/mama-poslije-poroda/treba-li-vam-steznik-nakon-poroda-652?utm_source=Facebook&utm_medium=ads&utm_content=936&utm_campaign=FB+page+statusi&%3Futm_source=Facebook

Išla sam na skuplju varijantu i uzela ovaj: http://pelenko.com/trudnice-i-mlade-mame/anita-maternity-rebelt-panty
U dućanu u Rijeci je taj isti 400 kn. Ne znam koliko pomaže, ali se u svakom slučaju bolje osjećam dok ga nosim, a i ljepše izgledam. Nisam baš visoka i prvi put sam rodila veliko dijete i mislim da mi se zato trbuh toliko uništio.
U prvoj trudnoći dobila sam 13 kg, a sada 11, i jako brzo sam se vratila na staru kilažu. Pogotovo sada.... manje kila, dvoje djece.

Leot, meni je totalno koma s dvoje djece. Pisala sam malo o tome, ali događa mi se da moram npr. presvući N ili ga odnjeti u krevet, a K počne plakati... I ne znam na koji način da oboje sredim. Često mi se dešava da dojim i istovremeno hranim N, ili dojim i igram se s njim. Ozbiljno razmišljam o jaslicama, jer ovako se ne posvetim dovoljno ni malenoj, ni ovom velikom, a i kuća pati. Sve je neuredno, ručak ne stižem napraviti, a ja premorena. Osim toga sad je ljeto pa je bar N na terasi, u bazenu i slično. A kad je ružno N poludi kad je cijeli dan u kući. Nema trotoara kod nas i on je još uvijek neposlušan i teško mu je objasniti pa se bojim ići sama s njih dvoje u šetnju. Na žalost ovih dana je i jedna sestra odselila. Ona ima kćer od 6 godina i bar se igrala s N pa mi je bilo lakše... N dosta često zeza sa spavanjem i par puta tjedno ne odspava po danu pa me i to totalno ubije. ....

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu RIBICA241)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
7.8.2014 14:47:45   
sretnaz
Ribica user posted image , vratila si se. Nedavno smo smanjivali listu jer se mnoge mame nisu javljale i bilo nam je glupo da je tako ogromna, a samo nekoliko nas piše.
Netko je spomenuo, uglavnom kada sve cure sa liste rode onda prelazimo u Forum Beba - roditeljski razgovori.

Što se tiče predosjećaja prije poroda, sjećam se da kad sam bila trudna s N, imala sam osjećaj u momentima da ću roditi i mjesec dana prije termina. Kako je bio termin 28.08. i bilo je pakleno vruće i preuređivali smo stan znala sam biti i umorna, i natečena, i boluckalo me, a bili su tu i problemi s probavom... i ionda je termin prošao i meni ništa... i koliko se sjećam, dan dva prije poroda bila sam toliko super da mi se činilo da neću još mjesec dana roditi user posted image Uglavnom, predosjećaj mi nije ništa govorio. Ovaj put se nisam htjela zamarati s time. I prvi put N je stalno mlatio i skakao po trbuhu, skoro do zadnjeg časa. A K se baš smirila taj dan prije poroda.

Ima žena koje imaju trudove, a da ih baš ne boli... ali 99 % njih osjeća trudove i bole ih dovoljno jako i dovoljno dugo da stignu na vrijeme u bolnicu, čak i prerano. user posted image Bambina, a ova žena koja je došla 9 cm otvorena je baš sretnica. Pa da nije došla na pregled rodila bi negdje doma i isto bi bilo sve super. Žene su rađale prije doma, a mnoge u svijetu rađaju i danas tako i sve bude super.

Tea, da li ti imaš migrene??? Mene rijetko glava boli i kad boli nervira me to, ali sam čula kad su migrene u pitanju da je to jako gadno. nadam se da si sad dobro i da se neće tako brzo ponoviti.


_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
7.8.2014 15:01:22   
sretnaz
odlučila sam puno pisati da vas udavim malo user posted image
Ma zapravo imam sreće jer je N zaspao. Ručak sam jučer skuhala, a i K spava. Imam neki poslić za napraviti u fušu, a i pegla me čeka. Ma to ću onda kad mm bude doma ili koji drugi dan user posted image

Moram se požaliti, a i da vas upozorim na grešku koju sam napravila. Dakle, nakon poroda treba srediti svu papirologiju, prijave djeteta i sl. I mi smo jedan dio brzo obavili, ali nikako srediti zdravstvenu za K, i prijavu na HZZO, za Porodiljni. Uglavnom predala sam papire za porodiljni nakon nekih 38 dana od rođenja i tu sam zeznula. Danas sam dobila rješenje i ostat ću bez jedne rate. Jer ako se prijavim u roku 30 dana od rođenja, porodiljni se dobiva od dana rođenja. A ako se prijavim u roku od 120 dana onda se porodiljni dobiva od dana predaje zahtjeva... ma baš sam user posted image Ali vrijeme mi je proletilo.

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
7.8.2014 15:37:09   
RIBICA241
Tea draga, ja sam ti "diplomirala" na migrenama.

Uglavnom to mi je dijagnoza nakon svih mogućih pretraga. Sad u trudnoći nisam imala napade, a li prije svako toliko.
Niti jedna tableta on naših "domaćih" mi nije pomogla jer sam završavala na hitnoj na injekcijama ketonala i torocana. Od kad sam dobila iz Bosne tablete "Nomigren", savršeno su djelovale. Pa ako možeš nekako si ih nabavi, proizvodi ih bosna lijek. Možda se mogu naručit netom.

Sad trenutno kad me ulovi glavobolja odmah na početku uzmem Eferalgan 500 šumeće i djeluje.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 9:10:25   
chocolate
Jutro drage.. Kako ste provele noc, jeste se naspavale? Nakon mog oduševljenja sto je LL prespavala tri noci sinoc sam se dva puta dizala, evo je maloprije opet papala i sad spava dok ja pijem kavicu i skupljam snagu za ovaj dan sto je pred nama.. Jos vcrs imamo goste tako da se moram malo staviti i pokrenuti..
Marissa, ima li novosti? Danas ti je termin.. ;) Ulala, Bambina.. I vi ste nam brzo na redu..
A gdje nam je Teica? Nije valjda da je glava jos ubija.. :(
Moram vam priznati da se divim svima vama koje imate jos stariju djecu pored malenih smotuljaka.. Svaka vam cast, sve stižete, posvetiti se i svima i kuhanje, kucanski poslovi.. ja vec sada ne znam kako cu jednog dana kada se odlučim na drugo dijete..

(Odgovor članu RIBICA241)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 9:37:01   
Marissa
A kod mene nista novo.. Jucer sam se bas nesto lose osjecala, cak isla i na wc 5 puta, ali nista se nije pokrenulo. Idem sad na pregled u bolnicu pa se javim. Chocolate bravo za tvoju curicu user posted image

(Odgovor članu chocolate)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 10:20:29   
leot
Marissa- danas je termin! Javi kako je prosao pregled!
Ulala,Bambina- sljedece po terminima, a nije ni Bambina27 daleko. user posted image

Kako ste trudnice? Jer sve spremno za bebice?
Ja imam neke malene robice za deckice pa ako nekome treba neka mi se javi PP (saljem slikicu)

Bas je prekrasan osjecaj iscekivanja i te pozitivne napetosti prije poroda i dolaska bebice. Ja sam si da si smirim napetost uzela par "sretnih" stvari (crtez od L,narukvicu koju mi je mama poklonila kad sam ostala trudna) da mi bude lakse i sa mobitelom sam slikala par UZV slikica pa sam ih gledala kad me bolilo i mislila o L.

Ribica241- uputnica ti je u redu. Na ctg u vinogradsku se ide u zgradu gdje je rodiliste i pedijatrija (najnovija i najveca zgrada blizu kapelice) prizemlje (od lifta desno-pored toga je urologija hitna). Ja sam bila na pregledu jednom u vinogradskoj pa se sjecam (ispravite ako nije)

U vezi steznika,nisam ga koristila jer sam dobila na tecaju (bolnica SD) savjet da nije dobro nositi jer se onda maternica ne stegne na vrijeme koliko treba,kao uljene se misici jer ih steznik drzi. Nosila sam visoke gace koje malo stisnu jer su visoke ali steznik ne. Nemam nista protiv steznika samo djelim savjet od doktora u SD.

Trebam misljenje vas koje dojite. L kad se rodila je cicala i super je dobila na kilazi samo sa dojenjem, nakon 4 tjedna je pocela cicati svakih pola sada,sat najvise i patronaza i doktor su me savjetovali da djetetu nije dosta mlijek a u cicama i da mora na dohranu (meni se cice pune ali nisu tvrde i kad zavrsi podoj onda su skroz mekane). Sad jede 3 puta u danu bocicu i 3 puta cicu. Moj cilj je da opet dode samo na cicu ako je to moguce i da izbacimo dohranu. Pijem cajeve od komoraca, tekucie bar 3.5 litre dnevno (bez cajeva),a mlijeko ne reagira da se stvara vise. Sta da napravi? da joj proba par dana samo davati cicu i da izbacim dohranu? mozda ce vise cicanja proizvest vise mlijeka) ...neznam ni sama, bas me to zalosti...


_____________________________

Volim sto postojis <3
18.1. L
21.06. L.

(Odgovor članu Marissa)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 11:42:44   
chocolate
Marissa sretno na pregledu!
Leot normalno je da ti dojke nisu pune kao u početku jer se regulirala ponuda i potražnja, tako da ti izgleda kao da su prazne.. Meni je tako bilo sa L sa 6-7 tjedana.. Imala sam osjecaj kao da mi je mlijeko nestalo preko noci.. Par dana sam se stvarno namučila a i ona jer je bila cini mi se po cijeli dan na prsima, ona je tada uspjela navući malo vise mlijeka ali evo sada mi se opet cini da joj to nije dovoljno, tako da razmišljam o dohrani.. A isto kao i ti pijem litre tekucine, caja, juha.. U biti sto bebac vise siše mlijeka se vise stvara, tako da mozda za pocetak probaš izbaciti bar jednu bočicu, pa postepeno i ostale, ili prije bočice da prvo ponudis cicu pa koliko ima ima i tek onda das bočicu..

(Odgovor članu leot)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 11:54:53   
emy0406
Leot.meni nikad cice nisu tvrde,čak su objesene :-( a V. Je za 5 i pol tjedana dobila 1.800 kg.Cica svakak nekad pol sata,nekad 3-4 sata,a nekad se nacicava po cijele dane.To su valjda skokovi.Za izbacivanje boce mislim da moras postepeno.Imas na FB. grupe podrška dojenju,a ako se nevaram Andydeja s jesenskih beba je savjetnica za dojenje,mozda da pitas nju?U svakom slucaju sretno i smireno.

(Odgovor članu leot)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 12:48:33   
Ulala
Drage moje, evo mene s pregleda. Ctg je super i napokon pokazuje neke manje trudice, inace mene od sinoc strasno bolucka sve, u ledjima, dolje u zdjelici.. Pregledao me i vaginalno, bebac je skroz nisko i ja sam za prst, prst i po skroz prohodna do glavice, a onda je on preokrenuo ruku svoju meni dolje i izazvao toliku bol i rekao e to ti je trud! Ja se sva skamenila, ali rekao je da to sad moze pokrenit stvar sto izgleda pomalo i je. Rekao mi je da u ned. idem u bolnicu i da kazem da mi je termin i da osjecam stezanja(cak i ako nebudem), pa da ce oni vidjeti hoce li me ostaviti ili ne. Sto vi mislite o tome? Ja nekako nebih isla ako nebudem imala trudova..

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 14:26:42   
sretnaz
Chocolate, pa i ne stižem baš... user posted image Nemam kud hodati od razbacanih igračaka. Sad bih htjela kuhati, ali mi nestao plin. OK, mogu peglati... ali mi se K odmah rasplače ako ju spustim. Voli se nositi, mada često sama leži i gleda i guguče. Jučer sam ju napokon nosila u slingu. Prije mi nikako nije uspijevalo namjestiti ju. Sviđa joj se i odmah je zaspala, i tako sam ju jutros opet stavila pa smo svi troje išli u šetnju. Naravno, ona je spavala. user posted image

Leot, mislim da je moguće polako smanjiti dohranu, a to znači da ju stalno moraš stavljati da doji i tek nakon toga dohranu. Tri bočice nije malo i mislim da će trebati vremena. Cure su ti sve rekle i slažem se s njima. Na fejsu postoji Rodina grupa, a i od Tereze. Ta žena je stvarno super. Ne znam zašto su te uvjeravali da nemaš mlijeka. Pa nikome nisu cice tvrde, osim onog naglog stvaranja mlijeka nakon kolostruma. Meni se dogodi da su jako pune ako po noći spava nekih 5 sati, ili više. Dojila sam ju sad prije 15ak min, i imala sam dojam da nema što vući, ali ona uvijek izvuče.

Ulala, meni je taj savjet da na termin kažeš da imaš stezanja glup da ne moše biti gluplji. Možda rodiš do nedjelje, ali nikako ne bih ostajala ako nema trudova, ili ne pukne vodenjak. Ako na pregledu vide da si otvorena nekih 5 cm, onda ćeš ostati. Ali inače ne vidim smisao. Doma, u opuštenoj atmosferi je puno ljepše nego u rodilištu,. user posted image

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 14:38:58   
CrazyPuppet
ulala, ne žuri u bolnicu, kad te pravo počne sukat, znat ćeš, a bolnica ti je ionako na 5min... meni je gin 3x napravila ovaj "trud" pa nije ništa bilo krenulo tj. nije zapravo... ali se nadam da tebi hoće, i da ćeš noćas rodit user posted image . ako ne krene do nedjelje, odeš dolje tamo u ambulantu za trudnice u bolnici (bilo bi super da imaš uputnicu, jer stalno seruckaju kak niko nema uputnicu) i oni će te pregledat, ali neće te zadržat ako nisi bar 5cm otvorena... ja sam im isto došla s pričom da se meni čini da se nešto zbiva, pa mi je dr. fino spustio i poslao me doma user posted image fino u miru doma dočekaj prave trudove, kad počne bolit tak da bi najrađe iz kože iskočila, e onda kreni u rodilište user posted image držim fige da bu večeras, znam da si nestrpljiva user posted image

_____________________________

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 15:31:45   
CrazyPuppet
leot što se tiče dojenja, potpisujem sve što su napisale emy i sretnaz, tu je zakon ponude i potražnje, a dijete će si navući mlijeka koliko treba. kad su skokovi u razvoju, onda sišu malo češće, ili non stop ko u mom slučaju user posted image moj je još i velika beba, i glavno je da je cica u ustima. a kojom brzinom se razvija, ne mogu vjerovati... skoro svaki dan imamo neku novu fintu user posted image
naporno je ovo dojenje, pogotovo po noći, nekad više ne znam kako bi se namjestila, ali nedamo se... valjda će se uskoro ustalit neki normalann ritam user posted image

_____________________________

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 15:56:34   
RIBICA241
Hvala draga Leot na odgovoru.

Evo upravo sam maloprije došla s pregleda i bilo je katastrofalno mučenje. Prvo sam čekala od 8 ujutro pred trudničkom i došla u pola 12 na red kod glupe gđe doktorice koja je tako arogantna da vam ne mogu to objasniti. Budući da sam u početku trudnoće bila kod njih na 24 satnom guk profilu koji je bio ok ona se toga uhvatila ko pijan plota i htjela me hospitalizirati jer me ginekolog nije slao ponovno na provjeru jer je ogtt bio uredan. Ja sam naravno odbila hospitalizaciju, a ona meni arogantno da neću moć obavit ctg niti uzv zbog toga. Naravno da sam obavila sve i sve je uredu, beba napreduje normalno, ima 3 kg što je uredu za 37 tj.
I kad sam na kraju pitala sestru kad trebam doć ponovno rekla mi je da budući da sam odbila hospitalizaciju da ne daju više preporuke, nek napravim kak hoću!!!! Miislim halooooo, ko tu koga?

A doktorica mrtva hladna mi kaže vi možete doći s mrtvom bebom u rodilište zbog toga, al ne kažem da će se to vama dogoditi!!! Katastrofa!!! Ovakav bezobrazluk još nisam vidjela niti doživjela. Valjda će me primit idući tjedan jer sam poslala mailom da me naruče jer je uputnica ostala kod njih u ambulanti. Ma strahota

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 16:00:25   
PENELOPI
napokon da se i ja javim. Mi smo dosli doma u srijedu i odmah je postalo zivo u kuci. Malena udarila plakati kad je vidjela da i braco place.Pprvi dan je bila nemoguca,ali razumijem ju jer sad smo prvi put bile odvojene na 2 dana i onda jos dosla neka beba u kucu koja place, pa ju mama hrani. Ali sad je vec bolje mada se jos rasplace kad i maleni place. Danas i jucer smo spavali svi troje popodne,maleni na cici a nju moram drzat za ruku. Uglavnom jako mi je naporno jer treba oboje presvuci i nahraniti i to obicno u isto vrijeme. Srecom mm preuzme nju a ja maloga,a opet se trudim kad mogu da s njom budem sto vise jer mi bude zao kad se rasplace a i da ne misli da sam ju zanemarila. Uglavnom dojimo fino, sinoc sam se morala malo izdojiti jer su bile tvrde ko kamen a om je jos premaleni da puno odjednom pojede a mlijeko odjednom naislo. Jedemo na zahtjev tako sam i s malenom i imala mlijeka 18 mjeseci. Tako da sve koje se boje da su im cike mekane to samo znacci da dojenje funkcionira i da se stvara mlijeka koliko je bebi potrebno,nemojte da vas drugi s nekim netocnim informacijama navode da sumnjate u sebe. Tvrde su samo na pocetku,kako su cure vec napisale. Ja sam dosla pred bolnicu sa trudovima od nekih 6 min. i jos smo ja i mm setali sat vremena okolo dok se nisu skratili na 4min. Prvi put sam dosla prerano i cijeli dan provela lezeci u bolnici. Ovaj put sam rekla nema sanse, jos mene mm pita koji je razmak, ja reko 3do 4 min. a njega uhvatila panika pa mi kaze ajmo mi sad unutra barem sredit papirologiju. I na pregledu 5cm. i onda je islo dosta brzo, Meni je bilo bolje dok sam hodala nego lezecki jer me onda rasturalo a i brze se djjete spussta kad si uspravno.

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 16:50:31   
ikaaa
pozzz, evo i mene konačno..... bila na pregledu.....sad opet u pon moram giniću...sve je ok.....uglavnom kontrakcje jesu ali nije to touser posted image .... uvz će mi raditi u pon..ali ako me bude boljelo da odem na hitnu...uglavnom sve po starom...
ribice draga jel tebe bolucka? ma doktori su svi isti ponekad, imam osjeća da s im samo broj....

_____________________________

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 17:13:05   
RIBICA241
Ikaa draga, ja nemam nikakvih bolova, zatvorena sam potpuno, uredna kol. pl. vode, uzv sve 5.

Kontrakcije imam ponekad ali kratkotrajno kao menstrualna bol i ništa više. Stalno sam u pokretu.
Kako sad ideš na preglede? u bolnicu ili svom giniću? Koliko često? Imaš još kakvih tegoba?

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 17:52:28   
Ulala
I meni je odmah to zvucalo kontradiktorno, jer bas zato sto je termin bi me mogli zadrzati tamo i natrpati me dripom i eto mog poroda !! A nisam si bas zamisljala da bude skroz inducirani. Tako da bi ja radije pricekala onda Pon. ujutro kad i tako moram ici k svom ginekologu. Svi mi govore kao opasno je to, slusaj sto doktor kaze, ali smatram da se bebi ne moze nista dogoditi ako ne odem na termin na pregled ili se varam ??user posted image Bolnica dolazi u obzir jedino kad vodenjak pukne ili kad mi krenu trudovi ali bas oni di nemogu stajat na nogama vise user posted image Situacija je bolucka, pa zaboli pa stane, pa bolucka..Sve u svemu mislim da nece jos ..

(Odgovor članu RIBICA241)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 18:15:06   
PENELOPI
Ulala ne vidim razloga ako je sve ok da te zadrze. A i ti mozes odbiti ako nesto neces. Mislim da nema potrebe ubrzavat stvar ako je sve uredu, beba ce izaci kad bude spremna. Pa od 38 do 42 tjedna je sve normalno i neznam zasto raditi paniku di je nema. Ja sam osobno htjela da mi sve krene prirodno dok got beba nije ugrozena. Inducirani porod je najveca glupost koja postoji pa to su sve umjestni trudovi i bole jos gore. Ja sam isla na termin prvi put u bolnicu i jos jedan put nakon dva dana i onda rodila. Onda bi sve koje su presle tzv. termin trebali zadrzati. Nema mi logike. Ti lijepo odi pa vidi. Ako ti je bolnica blizu nemas frke. Meni treba sat do bolnice pa nikad ne bih bespotrebno lezala tamo. Pa ako si trudan nisi bolestan.

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 18:31:42   
Ulala
pa to i ja mislim i bas zato sam odmah sebi u glavi zamislila da jednostavno ne odem u ned. nego u pon. ujutro. Malo me razocarrao gin. jer cini mi se da bi on mene odmah tamo poslao da me drze dok ne rodim, skuzila sam da bas nije neki zagovornik sto prirodnijeg poroda

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 18:47:38   
Marissa
I ja danas bila na pregledu. Čekala oko tri sata. Uglavnom otvorena sam prst napravili su mi amnioskopiju. Plodna voda je bistra. Pregled je bio bolan i još me sad malo bolucka. Opet u bolnicu u ponedjeljak. Trudova još nema.

< Poruku je uredio Marissa -- 8.8.2014 18:48:18 >

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 18:52:40   
Ulala
Penelopi evo frendica mi bas treba u 9mj. rodit i isto vec ima problem s malim, vec je sad ljubomoran kad ona pomazi trbuh. Ja vam se stvarno divim kako izdrzavate s dvoje. Stvarno jendog dana kad se odlucim na drugo, neznam kako cu izlazit na kraj. Vidim da je naporno pogotovo ako je i prvo dijete jos dosta malo, ali nekako mi je to idealno da nebude prevelika razlika u godinama user posted image

Marissa sto kaze tvoj pregled?

Sretnaz hvala na linkovima, sad su mi jasnije malo te stvari oko steznika, i bas sam narucivala neke pelenice s pelenka, sad mi je zao sto nisam odmah i taj steznik, ali nema veze, moze to pricekati poslije poroda pa cemo vidjeti hoce li trebati uopce ili ne. Zao mi je to za porodiljni sto si izgubila mjesec dana, ali ajde nije puno. To si nezaposlena pa si morala ici otvarat porodiljni kada se beba rodi jel? Jer mene je skroz pobunio taj cijeli sistem, znam da sam s komplikacija otvorila porodiljni i nadam se da netrebam nista nosit u socijalni sad kad se dijete rodi??

Leot kod mene je sve spremno vec mj. dana. Jucer sam spremila zadnje sitnice za bolnicu i sada samo blazeno cekam pravi okidac user posted image Drzim fige da uspijes malenu vratit na cicu, ajmeee ja jedva cekam osjetiti kako je to dojiti i tu posebnu povezanost user posted image

Ribica te zastrasujuce price kod doktora me toliko zivciraju !! Najrade bi im uzvratila, a zamislite da ja vama kazem da mi mozete doci s mrtvim djetetom ??!! Kakav je to nacin trudnici pred porod tako sto reci? KOMA. A mislim da nepostoji ovaj forum ja bi vjerovatno puno vise stvari ispanicarila ali ovako zene me smire i bude mi puno lakse kroz sve ovo prolazit, a tim doktorima se samo nasmijem. Bez brige, ako je ctg i pregled uredu, nemoze nista drasticno biti. Nekuzim zasto inzistiraju na hospitalizaciji, vidis da je i kod mene takav slucaj a u ned. mi je tek termin...

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 18:57:49   
PENELOPI
Da uzasno je naporno ali ni mi nismo htjeli preveliku razliku. Izdrzat cemo nekako.

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 19:30:41   
RIBICA241
Upravo tako Ulala, mislim da samo inzistiraju na hospitalizaciji samo da poberu lovu na raznorazne pretrage.
Ako se ja osjećam ok i nemam nikakvih tegoba i beba je ok, zašto bi pristala na nešto što je nepotrebno!!!

Ista stvar je i s tobom, pa šta ako ti je termin u nedjelju! Danas je jedna cura bila isto na pregledu i već joj je prešao termin 2 dana i nikome ništa.

Baš rade nepotrebnu paniku i nije ni čudo što curama raste tlak u ovo vrijeme.

Cure, držite se i ne dajte da od vas rade bolesnima i retardiranima jer to nismo, mi smo samo trudne :)

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
8.8.2014 21:40:26   
ikaaa
ribice potpisujem u potpunosti ovo zadnje...... ako je sve ok s bebom, beba će sama odlućiti kad će van.... ja ti ribice u pon idem još svom giniću na ctg, pa će mi dalje dati upute kamo dalje u slučaju da beba hoće van..... ma sad mi je moja mama digla tlak na tristo...pita ona mene da kako bilo, ja kažem ok sve..... jedino me sad počelo opet poboljavati ma ništa strašno, a ona meni da nezna da to nije dobro, da se beba može napiti plodne vode?!?!?! jooooooooj cure moje podne mi je bilo kad sam to čula, beba se napiti plodne vode, pa 9 mj je u plodnoj vodi, pije ju, piški, sve radi u njoj?!?!?! ja znam da se ona brine ali ovo je vrhunac...baš kako si ti rekla ako smo trudne nismo retardirane....

_____________________________

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu RIBICA241)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli odbijati svoju bebu od pelena?

Oznake

Sve najbolje!