|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
8.6.2014 20:26:11   
maaggie
E i mene zanima to za podrigivanje....moja cura isto odmah nakon podoja zaspe i cini mi se da bih je samo razbudila....isto prducka pa je valjda to to...hahahahaha user posted image

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
9.6.2014 10:41:51   
autumn day
Ja svog moram podrignuti jer je sav pun zraka,i podrigne i prducka i dalje se muci,stenje kad treba prduckati...jadan,jedva cekam da mu probava sazrije.

Mislim da treba paziti da se glavica ne zalezi,zbilja,ali da uheca nece oklempaviti,da je to mituser posted image
I mom otpada kosica i izgleda ko deda neki,ali on tako izgleda od kad se rodio,budimo iskreniuser posted image
Mimee,jesi vagala andreja?

Kim,jesu stigle kapi? Jel bolje malo?

Newy,bit ce to ok,drzi se,znam kako ti je s bradavicama,i meni je mali jednu raskrvario,ocajno je bolilo,ali sam na nju stavljala sesiric dan dva cisto da diretno nju ne cica i pomoglo je jer je uspjela zacijeliti i odmah sam makla sesirice da se ne navikne.

Da vas pitam cure,vas sa kontinenta,jel planirate ovo ljeto s bebacima na more?

(Odgovor članu maaggie)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
9.6.2014 13:20:12   
Newy
Evo jutros mi bila patronažna i kaže za podrigivanje da ne mora obavezno dok su tako mali, da je dovoljno ostaviti da spava na boku podbočen s nečim iza leđa. Ja dojim zasad isključivo ležečki na boku (nisam probala još nijedan drugi položaj nek zasad bude ovako dok se ne uhodamo). Pa mi naravno zaspi tako i onda nema šanse da podrigne. A moj baš puno prdi i ne čini mi se da mi je problem, kaže ona da je sve to ok.

Ja sam dosad štedjela lijevu sisu zbog tih ragada (na desnoj sam dobila već prvi dan i srećom brzo je prošla, u rodilištu u sobi smo sve imale isti problem sa bradavicama, tako da smo stalno bile golih sisa, dakle premazivanje mlijekom i sušenje na zraku-čini se da djeluje! Sad mi se oporavila i ova druga, bojala sam se da će to duže zacijeljivat ali srećom su bile tek blaže ragade. Uglavnom od danas su u funkciji obje sise, pa se nadam s vremenom samo na dojenje doći. Ne dajem ja ni sad puno adaptiranog, evo jučer po danu 30 ml kad mi se činio pregladnio, i navečer prije spavanja 50 ml. Bome je to popio i spavao u komadu od 12-7 ujutro! E sad, danas se treniram jer doslovno bi stalno visio na sisi, pa pokušavam izdržati da danas dam samo navečer jednu dozu, da meni lakše prođe noć. Jer jasno mi je, mora si navući mlijeko, i onda se s bočicom vrtim u krug, jer koliko ga on popije na bočicu, toliko manje ću ga ja proizvest.

I zamislite u rodilištu, Sv.Duh, su nam rekli da ništa s pupkom ne radimo, a patronažna koluta očima na te ideje i očistila mu je pupak, kaže da se već malo gnoji. I sad se zapitaš kako je cijeli sustav tako neusklađem svatko svira svoje user posted image

Autumn, mi idemo na more. Mi smo u Zagrebu, ali mi je muž s Paga, pa uvijek preko ljeta tamo odradimo sezonu. Tako i sad planiramo ići, samo ćemo vidjeti kad točno ćemo mali i ja biti spremni za tako veći put. Sredinom 7. mjeseca možda, ne znam ovisi kako budemo. Kad sam vozila malog doma iz rodilišta, u autosjedalici, zgrozila sam se na što to liči, sav je bio mlitav i prelomljen u tome, grozno jedva sam čekala da ga izvadim. A uopće nije nešto premali, izašao iz bolnice s 3100 g, pa kako tek onda nedonoščad u tome user posted image ... Tako da se nadam da će kroz par tjedana malo popunit tu sjedalicu user posted image . Sve u svemu što se mora tiče, mi bi trebali biti sve do 9. mjeseca, a i kroz 9. mjesec opet dolaziti dolje, on će tad imati 2-3 mjeseca tako da mislim da će za kupanje pričekati iduću sezonu user posted image

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
9.6.2014 17:34:29   
ma re
Hej mame!!!user posted image user posted image

evo i nas kod vas..user posted image čitala sam vas od kad ste otvorile temu, ali sad vam se i mi pridružujemo..user posted image

Evo mi smo od subote doma..user posted image user posted image .. Isto imamo malih problema sa ragadom na desnoj cici ali ja joj je svejedno dajem jer nije velika pa mogu potrpiti tu prvu bol.. Poslije kad ona povuče više me ne boli.. Mažem se sa biobazom pa mi se čini da prolazi..
Moja malena papa svakih cca 2h i dajem joj na zahtjev jer sam čitala da tako kad su mali da to potiče mlijeko..user posted image ..
Po noći imamo malih problemčića jer je spavalicauser posted image pa povuče dva puta i onda zanana pa traži svakih 15 min još.. tako da nas se to protegne i do 2huser posted image
valjda ćemo i to savladat..

Danas nam je bila patronažna i ona je rekla da joj ne smijemo mazati tijelo (zglobiće) sa baby uljem ni sa dječjom masti jer da se bebica maže dva puta u mjesecuuser posted image user posted image a u rodilištu rekli da to možemo raditi svaki danuser posted image ..
Kako vi radite? Meni se čini da ima suhu kožicu na zglobovima pa svejedno kod presvlačenja stavim malo dječje..

eto.. toliko od nas..user posted image

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
9.6.2014 23:46:42   
mimee
e, baš mi je drago da vas se toliko javilo, nadam se da će nam se i ostale cure pridružiti.

ja imam pitanja na pretek s obz da mi je prvo dijete i još s obzirom da, kao što je newy napisala, svatko vrti svoje, u bolnici pljuju po patronaži, a patronaža po bolnici i više ne znaš kako, šta i gdje..user posted image

evo, sad su nam baš bili baka i deda (od muževe strane) i pitaju da zašto mi često malog držimo okomito na našim prsima(i s rukom ispod guze)kad ga nosimo, da to nije dobro za kralješnicu i da dijete treba ležat. Ok, nije zapravo nelogično, ali zašto mi to ni patronažna nj pedijatar pred kojim sam tako držala dijete, niti u bolnici nisu prigovorili i objasnili kako se dijete trba držat, a kako ne?!? baš sam ljuta..a držim ga većinom tako kad ga nosim(što naravno nije stalno) zato što sam primjetila da mu tako više odgovara-miran je i promatra oko sebe, a kad ga polegnem na ruke vodoravno onda se ukoči i počne cendrat ;( kaj vi mislite?

ma re-za mazanje je meni pedijatar rekao 'ma mooooožeteee..' pa si ti sad misli..i u bolnici su ga nauljili sve u 16. Ja gledam da ipak manje, a suhe dijelove sam namazala s Pavlovičevom i brzo je prošlo.

newy - meni je isto najlakše dojiti ležečki, u koljevka položaju mi je koma, jer uvijek ili si nisam dobro postavila jastuke ili on nekako klizi.. :/

koje adaptirano koristite za dohranu? ja sam mu danas promijenila Novalac u Hipp PRE i odmah je odspavao 5h u komadu. Inače, uspjela sam ga odviknuti od šeširića, tak da smo 90% na mom mlijeku, ali dns popodne mi se činio baš gladan i nervozan nakon par podoja za redom, pa sam mu složila AD.

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.6.2014 0:00:56   
mimee
autumn - vagala ja jučer - 5 kg žive vage! znači dobio 1,5kg u ovih 6,5 tjedana.. čini mi se malo više neg kaj bi trebao, ali s obz da je bio dosta na dohrani, nije ni čudo. Struka navodno kaže da u toj dobi nemre bit previše..hm hmuser posted image

mi planiramo na moreno krajem 7.mj. Na plažu ćemo od 9-10 ili iza 17h, a jedino ne znam jel mu smijemo bar malo nogice umočit u more, bit će tek 3 mj tada..

newy - meni je to isto bilo koma za autosjedalicu, kao sve prilagođeno za bebače i sigurno, a ono dete se svo sfrčka kad pređeš par slučajnih rupica na našim cestama. Naš sada već bolje sjedi, ali isto se nakon nekog vremena spusti onak u poluležeći položaj i oni remeni kaj ga drže odozgo lagano olabave..niš mi to nije baš pre sigurno onda user posted image al navodno da ima neka organizacija koja se bavi pravilnim postavljanjem djeteta u AS, meni je patronažna dala broj, ali nismo još zvali..

i ok, znači svima nam dječica prde, a stolica? imaju svaki dan?

eto, čujemo neko mlataranje po košari, pa vas pozdravljam. i sorite na maratonskim postovima.. :/

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.6.2014 11:08:17   
Newy
Ja ne mažem s ničim, nije mu suho nego mu se još guli koža od poroda, baš na stopalima, zglobovima i šakama, ali neka to samo prođe.

Cure koje imate dovoljno mlijeka, jel vam štrcne u mlazu kad stisnete sisu? Ja se poveselila kako mi je napokon mlijeko malo došlo, jer kad stisnem izađe kapljica na bradavici, a kad ono patronažna mi govori kako imam premalo mlijeka i da bi to trebalo štrcnut u mlazu user posted image . Rekla mi je i da si kupim sprej Syntocinon koji se uštrca u nos prije podoja, to je oksitocin i potiče otpuštanje mlijeka... i muž mi ga kupi, i tek onda sam malo išla čitat komantare o njemu i zgrozila se kad sam vidjela da se povezuje s nekim užasnim nuspojavama kod beba, kao nije ništa to dokazano ali... ima onih kojima je super djelovao, ali ja kad sam pročitala da postoji mogućost da je taj sprej uzrokovao takve gadne nuspojave, nema šanse... i uspjeli smo ga vratit u apoteku.

Mi smo jučer izgurali dan samo sa večernjom nadohranom od 50 ml prije spavanja i baš sam ponosna na to user posted image cijeli dan smo dojili pa se nadam da ćemo uskoro biti spremni i za isključivo dojenje, samo da meni još bude malo više mlijeka, i još bitnije, da se psihički spremim na ovo što ma re piše user posted image jer ovako si kupim tih par sati sna po noći, po danu ni oka ne sklopim. Adaptirano imam Babylove, zato što generalno volim DM i njihove proizvode pa se nisam ni premišljala.

(Odgovor članu mimee)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.6.2014 12:24:12   
autumn day
newy, pogledaj ovo:


http://www.plant.hr/proizvodi/mamine-kapi/

user posted image

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.6.2014 12:47:45   
Newy
Eh, da, mamine kapi! Nisam se mogla sjetiti imena, a znala sam da postoje neke biljne, hvala user posted image
vidjet ću još kako će se odvijati situacija, sad sam se malo ohrabrila taman mi je opet bila patronažna, pa kad je stisnula mlijeko je štrcnulo, znači ja dobro ne stisnem ali mlijeko se stvara user posted image osim toga je vagala maloga i rekla je da je super, dobio je skoro 100 g u ova 3 dana otkad smo došli iz rodilišta user posted image tako da nema brige što se toga tiče, pelene isto puni kako treba.... sad samo da se ja još psihički pripremim na noćne podoje umjesto spavanja, i onda bih probala ukinuti i ovih 50 ml adaptiranog...

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.6.2014 13:30:21   
ma re
Dobar vam dan!!user posted image

Evo mi smo sinoć imali malo duže prospavanu noć.. Kad nam je bila patronažna sam joj rekla da na ciki odmah zaspi po noći pa mi je rekla da su oni još mali i da malo teže izvlače mlijeko pa da se brzo umore.. Tako da sam ja sinoć dok je papala malo masirala cike tj. gurala sam joj malo mlijeko i sve je pocicala..user posted image user posted image tako da smo spavale od 03-06 user posted image user posted image

Nego da vas pitam za stolicu.. Ona mi je jučer imala jako vodenu stolicu zlatno smeđe boje i naravno mirisa po stolici.. Prestrasila sam se da nije možda proljev??user posted image .. Kakvu stolicu imaju vaši bebači?

Newy mislim da mi to dobro ne stisemo jer i meni u većini slučajeva idu kapljice a koji put mi ide mlaz.. Meni isto kad mi je bila patronaža i u bolnici kad su mi gledali su išle kapljice, ali nitko nije niš komentirao jer malena dobiva na kilaži.. Meni je smao to bitno.. da ona papa i da mi dobiva kilažu kako treba.. ostalo ćemo se naučiti..user posted image

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.6.2014 14:33:24   
autumn day
ma re, ja mislim da je to ok što se tiče stolice, tako i moj ima, nekad skroz tekuće, nekad zrnato, žućkasto, zelenkasto...ima tu boja raznih...čitala sam da kad je proljev jako smrdi, ali možda bolje pitati patronažnu.
inače kaka svaki dan, po par puta, ali to je napredak, kad se rodio je kakao kod svakog hranjenja, sad se to malo prorijedilo.

newy, vidiš da imaš mlijeka, i on lijepo dobiva na težini, samo doji i ne brini, ja bi na tvom mjestu potpuno izbacila bocu, a tko zna, možda će ti lijepo spavati i kad pocica i naklopa seuser posted image

mimee, znači i tvoj je bumbarčić?user posted image
fakat, jel mogu previše dobiti na težini? moj se bucka naočigleduser posted image

e da, znam da RODE imaju organizirano povremeno provjeru autosjedalica, da li su dobro montirane, pa ako nekog zanima...

ja isto malog nosim kao i ti, kako si opisala, i nitko mi nije rekao da to nije dobro.....paše mu biti naslonjen na prsa, to ga smirujeuser posted image

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.6.2014 14:34:19   
autumn day
cure, mislim da je krajnje vrijeme da si tickere promijeniteuser posted image

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.6.2014 17:55:12   
ma re
a.day dobro da si rekla.. ja jesam a sad da vidimo da li radi..user posted image user posted image

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
10.6.2014 18:25:24   
Newy
ma re pa naše mrvice su rođene isti dan, tek sad sam shvatila user posted image . Super za dojenje, i ja jedva čekam potpuno izbaciti bocu i ostaviti adaptirano u stanu samo za ''''zaista hitne slučajeve''''. Ma spava on meni i kad se nasisa, evo jučer je po danu odgulio nakon sisanja 3 sata u komadu što mi je i više nego dosta za dan, evo i sad spava preko 2 i pol sata (jest da smo prije toga sisali u beskonačnost ne jednoj pa drugoj sisi). Nego znate što mi je problem kod noći, to što ga dojim u našem krevetu naravno, a htjela bih da čim više spava u svom krevetiću. I sad kad on meni zaspi na sisi i ostavim ga na našem krevetu, super je. Ali ako ga idem premjestit u kinderbet, evo ga za par minuta budan. Tako da se bojim da bi se zbog toga cijelu noć vrtili u krug, kak da to riješim user posted image

Što se stolice tiče mislim da je stvarno svakakva u redu kod dojenja. Baš mi danas patronažna to govori. Pitala sam ju recimo za pjenušavu stolicu s mjehurićim kakvi je neki dan imao, pa je rekla da može biti i to jer se pomiješa sa zrakom.

Autumn baš sam jutros htjela promijeniti taj ticker međutim ne mogu više naći kako se to radi, imale smo negdje na početku stare teme upute, ali ja ne mogu naći pa ako netko zna, bila bih zahvalna user posted image

Cure kad skidate bebice u kratke rukave? Ja sam cijelo vrijeme planirala prvi mjesec mu oblačiti duge jer sam tako čitala, ali danas pitam patronažnu pa kaže da kad su vrućine kao sad, može i odmah, samo treba pratiti bebu je li hladnjikava (dlanovi mogu uvijek biti hladni to je normalno, ali recimo rukica cijela ne). Nogice isto da se mogu po potrebi razgolitit, ali s čarapicama. Pa sam tako razmišljala ipak mi još nije ni tjedan dana star pa ne znam, evo sad je u stanu za krepat vruće, a on je u bodiju dugi rukav i hlačice sa stopalima. Po noći mu stavim još nešto, ili ga pokrijem.

I kad vam je prva šetnja bila/će biti? Ja bih već za vikend ako bude lijepo vrijeme ne vidim razloga zašto ne, on će imati oko 10-ak dana, a ja se super osjećam pa zašto ne nakratko...

mimee da baš je super što je tema živahna user posted image

Evo i mojih kilometarskih postova user posted image


< Poruku je uredio Newy -- 10.6.2014 18:34:56 >

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
11.6.2014 8:48:19   
maaggie
Newy isti problem imam sa spavanjem u velikom krevetu....zaspe tijekom podoja i ako je ne diram spava 3 do 4 sata, a ako je premjestim u kinderbet nakon 5 min oci ko u sove.... ne bih htjela da stalno spava u velikom krevetu ali ne znam sto napraviti...mozda cure imaju savjet...user posted image

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
11.6.2014 13:12:22   
autumn day
ja isto trebam savjet kako da riješim spavanje u kinderbetu...trenutno smo to riješili tako da spavamo skupa u krevetuuser posted image
ima dva buđenja za cicanje po noći i fino spavamo, kad ga probam vratiti u kind. odmah se probudiuser posted image

newy, mislim da možeš slobodno u šetnju ako se ti dobro osjećaš...mi smo isto išli s jedno 10 dana, prvo na pol sata, pa sve duže

što se tiče tickera, samo sa neke stranice na kojoj si napraviš ticker kopiraj link u postavke gdje si uređuješ profiluser posted image

(Odgovor članu maaggie)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
11.6.2014 15:06:19   
maaggie
Hahahha na taj nacin sam i ja rjesila problem...lijepo svi spavamo u krevetu user posted image onih par noci kad sam je premjestala nismo spavale ni ona ni ja a ni tata...sad smo mirniji iako kazu da cu je tako naviknit na spavanje s nama al sto mogu... ionako je muz vecinom na terenu pa mozda i bolje da nisam sama user posted image

danas sam prvi dan dodala dohranu i bas sam nekako tuzna...ne znam jel ostajem bez mlijeka ili sta... zadnjih par dana jako me bolila desna bradavica, bez obzira na to uporno sam dojila i dojila i danas vidila da je napukla s jedne strane.mazem je purelanom i nadam se da ce bit dobro s tim.u meduvremenu se na tu dojku izdajam a drugu dajem na podoj medutim izdojim jedva 40 ml i kao nadobudno dam drugu dojku al ocito ni u njoj nema bas puno....danas smo 2 sata skoro bili na njoj i ja uporno nudim al vidim beba nikako zaspat, nemirna.... napravila 100 ml dohrane kad ono ona u 5 min povukla pola i zaspala koo klada...stvarno joj je nedostajalo i bila je gladna... bas sam nekako tuzna... ostajem bez ili... ? Molim iskusne majke da daju koji savjet... user posted image

kad beba pocinje imati vise sati budnosti? Mislim kad prestaje faza jest-spavat?

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
11.6.2014 15:10:32   
Newy
Hvala autumn, radila sam to prije za trudnoću ali skroooz zaboravila, evo uspjela sad user posted image

Mi se danas nasisavali stalno, i sad napokon spavamo... čak sam ga i u krevetić stavila i dobro je ne budi se... a i jutros u 5 je bilo hranjenje i presvlačenje, i nakon toga je nastavio još 3 sata u krevetiću. Mislim da je kod njega caka u tome da mora biti baš pošteno sit da bi nastavio spavati u krevetiću. Onako kad pojede napola i zaspi napola, nema šanse da se ne probudi.

Inače, od silne vrućine i najava toplotnog udara danas, ja sam mu obukla bodi kratkih rukava, dolje hlačice naravno sa stopalima. I iako sam uvijek mislila da nema šanse jer se beba navodno nema što skidati u kratko privh tjedana, ali evo jesam, i vidim da nisam pogriješila jer su mu rukice i dalje tople, čak mu ni šake nisu hladne kako normalno bude. Znači zima mu nije sigurno. Tako da mi se čini da od silnog mog čitanja i surfanja i raspitivanja, najbolje napraviti po intuiciji i pratiti bebu...A tako i patronažna mi rekla. Pa nismo mi mame bezveze user posted image . Po noći naravno dugi rukav.

Maaggie a koliko je beba tčno stara? Daj si složi i ti ovaj ticker da znamo koliko je točno koja beba stara user posted image . Što se dojenja tiče, a ne znam meni je logično da joj nije dosta pošto si joj maknula jednu dojku... iako ju izdajaš, ali navodno ne možemo mi izdojit koliko one zapravo mogu sebi izvući dok sisaju. Ali što se tiče ragade, uf ne znam, i ja bih vjerojatno u tom slučaju ju štedila dok ne zaraste, tako sam i radila onih prvih dana i srećom brzo je zaraslo. Nadam se da se više neće pojavljivat user posted image
Ali znate što me buni, ja sam mislila da rane nastaju samo u početku, dok još ne znamo ispravno staviti bebu, ili beba vuče na suho jer još nema mlijeka, dok se ne naviknu bradavice na sisanje, i tako... ali zašto se nekome tko recimo uspješno doji mjesec-dva, odjednom napravi rana, kako to user posted image

< Poruku je uredio Newy -- 11.6.2014 15:16:52 >

(Odgovor članu autumn day)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
11.6.2014 15:26:39   
maaggie
Danas ima tocno 20 dana...

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
11.6.2014 16:31:44   
kim626
Hej curke evo i nasss...neku noc sam krenula tipkat ali sam zaspala hahahah 😁 cepici nisu stigli jos 😐 ali smo nabavili sab simplex i za sad da kucam..kuc kuc punoooo nam je bolje!!!!! Puno vise prducka i podriguje! Moj malisa ako ne podrigne to je strasno koliko ga muci progutani zrak!
Bili smo kod pedijatra obavili prvi pregled..dobio je 1kg u mjesec dana samo na cici..naraso 5 cm! Tako da nastavljamo ovako..je da je uzasno naporno jer jos uvijek nemamo nikakvog ritma ali isplati se! Ali poceo je zezat,ne znam u cem je problem ali zadnjih dana kad god je gladan ponudim mu cicku vriskaaaa..nece..krene jest i samo se naguta zraka..i opet plac...bas se mucimo..tako da sam cak izdajala i na zlicicu ga hranila!
Imam pitanje jedno...da li se kome desilo da bebi ca povrati u mlazu?? Nama se vec 3 puta to desilo pa vise ne znam jel to normalno ili se on bas prejede?
a ovo da nece spavat u kinderbetu hahahaha smjeh tako i nas malac!!

(Odgovor članu maaggie)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
11.6.2014 17:29:03   
Caly
Evo vrime da se i ja javin.
Kim to ti je normalno, moja stalno bljuca, a ponekad u mlazu, prejedu se ili se napne za kakit, e onda izbaci sve. Mi smo odlično, Kate ima priko 5 kg i 61 cm ( imala prie 2 tj, sad je možda veća). Nego je li vas šta boli, ja sinoć spavala s mužon, kad ono na kraju zapeklo lagano(stvarno lagano) i bilo mi krvi, skroz crvene, a danas skoro ništa, jutros lagano smeđe, i posli toga ništa. A gin mi reka da je sve odlično. A ne znan šta je, ima li koja savjet? I mene ništa ne boli, baš ništa i dosad mi nikako nije ništa bilo, ali šta ćete ka nas dvoje ne znamo pomalo. user posted image

(Odgovor članu kim626)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
11.6.2014 19:34:02   
ma re
Cure je li vam vruće?user posted image
Mi se kuhamo u stanu.. tj.ja..user posted image malena mi je u tutici i bodiću kratkih rukava i djeluje mi kao da joj je OK pa je još neću skidat.. Meni je patronažna rekla da je ne skidam prvih dva tjd a poslije da je oblačim kao i sebe pa ću vidjet..

Inače, nama je danas otpao pupak user posted image user posted image i čini mi se kao da mi sad tek kreće pravo mlijeko.. od poroda je dobila tek 80g user posted image .. kaže patronažna da je to još u granicama jer sa napunjenih 14 dana mora imati porođajnu pa kao još imamo vremena..user posted image

Što se tiče spavanja, ona mi preko dana spava u košari u dnevnom bez ikakvog problema.. radi tv, kuha se, priča... a navečer... kod nas u krevetu ko klada a kad je stavim u kolijevku nakon 5 min plač... izgleda da sve imamo isti problem..user posted image

Što se tiče stolice vratila nam se u zlatno smeđu i ima komadića unutra tako da je to OK.. ali prekjučer sam jela blitvu, a kad ono jučer zelena stolica..user posted image

evo i ja se raspisala..user posted image user posted image

(Odgovor članu Caly)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
11.6.2014 21:17:40   
ringerajka
Cure bas ste supeeeer, tema vam je skroooz zivahna...svaka svaka cast kad 10 dana iza poroda imate vremena i volje tipkati na raji... ja sam bila ljuta koma! Inace koj malac je napunio 4 mj i bas sam svratila procitat vas da vidim kako je drugim mamama na pocetku! I da, nas beban je ispocetka spavao s nama, cak meni na trbuhu jer je imao jake grcice i jedino je na.meni mogao zaspat...ja sam.cijelu noc bila budna da mi ne sklizne...onda smo tu fazu prosli ali se nastavilo spavanke u nasem krevetu...dojim ga i vratim u krevetic-plac, legnem kraj sebe-miruje... sa jedno 2 mjeseca sam ga prebacila u njegov krevetic i vise nije trazio s nama spavati... nemojte se bojat, tako male bebe se ne mogu naviknit jos a vama je lakse zbog cestih podoja da spavaju s vama! Kad se podoji prorijede ( a doc ce i to brzo user posted image user posted image ) onda cete bebice vratiti u krevetic.. prvih mjesec ipo dana.je najteze, a kasnije sve ide lakse kad se beba upozna...i naravno kad se nocni podoji smanje :) mi smo ima 20 dana u fazi da dojimo jednom u noci, oko 4 ili 5... user posted image
Sto se dojenja tice, i tu imamo svijetle i manje svijetle trenutke ali borimo se...nekad zna strajkati,pa nece ciku i onda dobije hipp pre..miljun puta sam pomislila da je gotovo s dojenjem ali eto jos uvijek Uspjesno dojimo! Nemojte odustajat, mlijeka imate, beba navlaci sebi koliko joj treba...kad napuni mjesec dana cice ce naglo izdusiti i cinit ce se kao da su prazne ali nisu...to je normalna pojava! Eto ja sam vam upala na temu kao padobranac i prosipam pamet kao iskusna mama user posted image a.meni je prva beba i imam miljun upitnika...
E zaboravila sam rec, budite uvjerene da ce bit dobronamjernih savjeta- tvoje mlijeko nije dovoljno zasitno, beba je gladna, bla bla... da sam stavila kunu u kasicu svaki put kad sam to cula mogla bi pristojne cipele kupit :)eto sorry sta.sam upala... pozz svima i pomazite svoje bebiceee..iako je nekad tesko, jedan osmijeh brise sve!

(Odgovor članu ma re)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.6.2014 9:16:47   
Newy
Ma ringerajka samo ti upadaj, dapače, iskustvo više uvijek dobro dođe pogotovo nama u ovakvoj situaciji, i ja sam u trudnoći često virila u vašu temu zimskih beba da vidim kako vam ide user posted image ...

Ja pokušavam skroz izbaciti bočicu, pa smo tako opet cijeli dan sisali (popodne i navečer je nezasitan i baš me malo ubije u pojam jer onda imam osjećaj da mu stvarno nije dosta i da se nećemo riješit te bočice prije spavanja user posted image ). Onda je dobio bočicu smanjene doze, umjesto 50 ml sam napravila 35 ml, i dodala par kapi koje sam preko dana ne znam ni ja zašto, izdojila... To je smlatio u dahu i vidjelo se da mu je manja doza, jer je malo teže zaspao nego prethodnih večeri. Obično bi nakon 50 ml klonuo odmah, a sad sam ga nekoliko puta morala stavljat na sisu pa u krevetić pa tako u krug, padala s nogu od umora... ali onda je oko 0:30 zaspao, i spavao do 5, ja zadovoljna. Pa smo se od 5 do 6:30 dojili i presvukli, i opet je uspio zaspat (u krevetiću user posted image ) i evo još spava, pa idem doručkovat dok se ne probudi user posted image .

Malo nam je zeznuto i to što je on jedna od beba koje kakaju doooslovno za vrijeme obroka ili odmah nakon, tako da nema teorije da ga presvlačim prije hranjenja, kako bi u teoriji bilo najbolje. A onda ga ovako razbudim i eto user posted image

Još me strah kad čitam vaša iskustva s malo starijim bebama koje su došle do grčeva- grozno mi to zvuči i baš me frka tog perioda ako nam dođe, toliko da bih najradije naručila unaprijed te kapi iz Njemačke pa da ih imam. Koliko uopće koštaju te kapi, kako se točno zovu i preko čega se naruče? I koliko otprilike traje bočica? Nemam nikog u Njemačkoj...

(Odgovor članu ringerajka)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Dobrodosle bebe - proljeće 2014.
12.6.2014 13:43:02   
autumn day
maaggie, vidim da ti beba ima 3 tjedna, kažu da se oko 3 tjedna starosti bebe javlja skok u razvoju kada više cica,navlači si više mlijeka, da se javlja sa 3 tj, pa sa 6,pa sa 3 mjeseca i sa 6 mjeseci...malo proguglaj, možda je to...ako je treba izdržati par takvih dana,a onda bi se sve trebalo vratiti u normalu.

kim , super da su pomogle sab simplex, daj mi reci kako ih doziraš?
meni je pedica rekla ni slučajno 15 kapi kako piše u uputama, nego 6 do max 8 i to pola sata prije jelauser posted image
kao da je znam kad će on jestiuser posted image
super ti bebač napredujeuser posted image

caly, ja ti pojma nemam, pogotovo ako si bila na pregledu i sve je ok...možda je sve još ipak osjetljivo, pa treba malo lakšeuser posted image

newy, nemoj unaprijed brinuti oko grčeva, možda ćete imati sreće da ih stvarno neće imati.

danas mi je malo manje vruće, ali jedva čekam da padne kiša, možda malo rashladi.
jesu vaši klinci nervozni od ove vrućine? moj je, baš je razdražljiv, sad se tek uspio smiriti i spava drugi spavanac danas

(Odgovor članu Newy)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

seksualni odnosi u trudnoći
anavi1981

koliko često imate seksualne odnose u trudnoći

dosta (35%)

rijetko (33%)

nikako (33%)


Broj svih glasova: 171

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!