|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Moja porođajna priča, studeni 2013.
12.11.2013 7:33:02   
Admin
Drage mame,

opišite nam svoje iskustvo s poroda i sudjelujte u izvlačenju nagrade našeg sponzora Mozaik knjige. Ovaj mjesec poklanjamo knjigu Razigrano roditeljstvo, autora dr. Lawrence J. Cohena.

Ne zaboravite napisati kada ste i u kojem rodilištu rodile te kojom biste ocjenom, od 1-5, ocijenili rodilište.

Ovog puta pozivamo vas i da glasate za svoje favorite, za porođajne priče drugih mama, kako bi sakupile što veći broj objava na forumu (minimalno 20).

Veselimo se vašim pričama!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
12.11.2013 13:38:47   
daze
Ringerajin korisnk: daze
Datum: 05.02.2013.
Vrsta poroda: prirodni porod
Broj dana u rodilištu: 3
Rodilište: KBC Split
Ocjena rodilišta: 3 - novo splitsko rodilište je super sređeno,dvokrevetne sobe i wc uredni, ali me razočaralo ponašanje i pristup pojedinih doktora i sestara

Moja porođajna priča započinje 5.2.2013. u ranu zoru. Oko 5 sati ujutro sam se probudila i ne mogu zaspati...Ležim u krevetu još nekih sat vremena budna i odlučim se ustati i skuhati mm kavu prije posla kad već san neće na oči. Krenem put kuhinje kad odjednom osjetim curenje, u prvi mah sam pomislila da mi je "pobjeglo",al vrlo brzo mi postaje jasno da je zapravo pukla plodna voda i da naša mala princeza,prvo dijete uskoro stiže.
Ulazim u sobu i kažem mm: "Diži se gotova je kava!", na šta on samo promrmlja i nastavi spavat. "Diži se,gotova je kava i pukla mi je plodna voda,krenilo je!" Nikad se brže nije digao iz kreveta i obukao se. Nisam imala trudove,a plodna voda je lagano curila tako da sam još popila i kavu,pregledala torbu za rodilište i lagano se uputila.
Prvo nas je recepcionar u rodilištu krivo shvatio i poslao da čekamo pred vrata gdje se pregledava plodna voda,da bi nakon 10 min ja povikala da nije valjda da žene koje rađaju moraju čekat red pred vratima. Srećom me je čula jedna gospođa i uputila na pravo mjesto, pozdravila sam se s mm i krenula u predrađaonu. Kako trudova još nije bilo i nisam bila ništa otvorena u 10g su mi dali gel,pa nakon 3 sata ležanja i laganih trudova je slijedio klistir i tuširanje. E, tu me već počelo ozbiljnije bolit tako da sam govorila da neću više nikad,da mi je to prvo i zadnje itd.
Još gore mi je bilo što se u predrađaoni čuju urlici i psovke žena u boksevima tako da mi je malo falilo da se okrenem i pobjegnem glavom bez obzira =)
U 14h me stavljaju u boks i ostajem sama. Vrlo brzo sam shvatila da od vikanja i naprezanja nema ništa,nekako mi je bilo lakše zatvoriti oči i pokušat opustit tijelo koliko god je to moguće. Kad bi me uhvatio trud sam brojala dok ne prestane i čekala drugi. Na kraju su se svi dežurni doktori skupili u moj boks i čudili se kako sam mirna, pitali me imam li ja uopće trudove jer im se činilo da mirno spavam =) Sporo sam se otvarala, tako da mi je babica kojoj je smjena bila gotova u 15h prije odlaska rekla: "Ti si prvorotka,sporo to ide,vjerojatno nećeš prije ponoći." Mislim se u sebi, mogla si to i prešutit i pustit me da živim u uvjerenju da samo šta nisam, a ovako gledam na sat i mislim se da me čeka još 9-10 sati bolova. Al i dalje držim zatvorene oči i razmišjam kako mi je sutra rođendan i kako je cura možda odlučila izać baš sutra na mamin rođendan, pa nema veze, izdržat ću sve za svoje malo zlato, a onda ćemo lijepo za vikend bit zajedno doma i jesti moju rođendansku tortu. =)
Kako sam bila uvjerena da doslovno neću do sutra rodit, baš me iznenadilo kad je doktor u 17h rekao, otvoreni ste 10 prstiju idemo sad tiskat. Prva dva truda sam propustila jer sam valjda "krivo" tiskala pri čemu se doktor dobro izvikao na mene. Mislim, prvo mi je dijete, u šoku sam, neznam di mi je glava a ti se dereš tu na mene da neznam tiskat ko da sam u najmanju ruku rađala 5 puta. E onda me uhvatio bijes i stisla sam svom snagom i moja mala mrvica je ugledala svjetlo dana =)
Apgar 10/10, gledam je onako malu i crnu i razmišljam kako je prekrasna. Mazile smo se u boksu još 2 sata, pa su nas premjestili u sobu. Ležala je u krevetiću i blaženo spavala, a ja sam je gledala još uvijek u nevjerici da sam postala mama.
Sutra dan je uz čestitke za rođendan pristiglo i mnoštvo čestitki za rođenje prekrasne djevojčice kojoj je danas 9.mjeseci, i svi su redom konstantirali kako sam za rođendan dobila najljepši mogući pokolon. A ja ne mogu a da se ne složim, uistinu sam dobila najljepši dar s neba, moju Manuelu!

_____________________________

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu Admin)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
12.11.2013 18:06:34   
monstrum
Moja priča se može nazvati Uskršnja priča. Kao i većina priča ima happy end, ali neke detalje s poroda bih najradije zaboaravila.
Kako mi je to bila prva beba bila sam poprilično uplašena. Na samo uskršnje jutro dobila sam trudove, kojih nisam bila ni svjesna, jer sam slične bolove i probadanja imala već nekoliko dana. Nakon serviranog zajedničkog doručka i popijene kavice sa suprugom, bolovi su počeli biti sve češći i bolniji. Moj suprug je sve to mirno pratio, pokušavajući me ne previše uzbuđivati. Panika je nastala kad su trudovi bili svakih 5 minuta. Brže smo sjeli u auto i krenuli prema požeškoj bolnici. Već na prijemu su bili kranje neljubaznii prema meni. " da kako sam baš danas odlučila doći."..moš misliti..tempirala sam da dođem njima u vrijeme uskršnjeg ručka. Da ne zamaram previše detaljima, sestre imaju sve pohvale od mene, ali doktora koji je bio prisutan možda ukupno dvadeset__ak miuta u rađaoni poželim nikad više vidjeti. Neznam da li da započenem s vrijeđanjima, vikanjem, odbijanjem davanja biločeg protiv bolova, do kranje grubog ponašanja prema meni. Na moju sreću bila sam za prvorotkinju jako brzo gotova, u roku sat i pol moja najveća srećica došla je na svijet. Doktor mi je nebrojeno puta davao do znanja kako eto nije mogao na miru ručati,a ipak je Uskrs (a bila sam jedina taj dan-skoro pa mi ga žao) a tek se malo uozbiljio kad sam izgubila svijest od bolova. Sve je bilo ok, osim što su mi za bolove ponudili Plivadon, hehe. Doručak nijedan dan nisam uspjela pojesti, jer je eto u vrijeme kad smo dobivali doručak išla vizita a doktori ne vole da se jede dok obilaze sobe..i tako je moj suprug opet zaslužio sve moguće pohvale-svaki dan mi je nosio u bolnicu doručak.
Ja i moja princezica izašle smo peti dan iz bolnice i odtada jedna drugoj uljepšavamo svaki dan. :)

< Poruku je uredio monstrum -- 12.11.2013 18:09:54 >

(Odgovor članu Admin)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
13.11.2013 0:37:45   
Tena2011
Nakon komplicirane trudnoće, mirovanja i svega približavao se i dan poroda.... Pošto sam bila šivana, ginekolog je šav skinuo sa 36+4 tt....i rekao da mogu očekivati porod.... ali to se je odužilo.... dolazila sam na preglede i opet i opet i opet user posted image
kad sam se već pripremila da na dan termina idem u bolnicu,očekivala malo ležanja tamo....probudili me bolovi u noći.... voda curkala.... baš me zateklo hehe. kolko već to može zateći u4o tt.
Otuširala sam se i krenuli u bolnicu...trudovi su bili na svake 4 minute već..
tamo me pregledali, ctg napravili.... otvorena 3 prsta i klistir i šetnja...
muž pak morao raditiuser posted image
ja tako štala, dok god sam moglaaa...kad nisam mogla otišla do njih.... oni hajd na stol...spojili mi malo drip....
e tada je bolilooooo..... ali kratko.... za pola sata provedenih na stolu rodila se Tena.... teška3400 i 48 duga...
naš mali anđelak...a sada već mala vragolanka hehe
Rodila sam u Karlovačkoj bolnici i dajem ocjenu 5...sve je bilo poprilično dobro i zadovoljna sam :)

(Odgovor članu monstrum)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
13.11.2013 12:26:28   
mekica
Rodila sam 2011 i porod je bio za 5 u Petrovoj bolnici od doktora do babica.

(Odgovor članu Tena2011)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
15.11.2013 16:00:24   
Maja RR
Draga mekica,

za sudjelovanje u nagradnoj igri, molim vas da nam opišete i cjelokupno iskustvo poroda.

I ne zaboravite glasati i za druge porođajne priče user posted image

Sretno!

(Odgovor članu mekica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
27.11.2013 9:59:09   
TinaRI 2
Ja rodila malenoga Luku....i to nebi vjerovale kako..
Ujutro sam se probudila u 5 sa bolovim (" tj. prije sam završila u bolnici jer se mali okrenuo naopako ) i pošto su bolovi bili isti ja sam fino otišla do bolnice podignut papire iste te od prije 2 tj i nosila ih ginekologici.Naravno požalila sam se na bolove ona me pregledala,nista,stavila na onaj vrazji ctg NIŠTA.Dala mi spasmex sa preporukom popi 2 ako ne preodje u sat vremena šta bi trebalo popi još jedan-ok,ok sve 5.I ja lijepo sjela sa mojoj dragom mamom(šta bi ja bez nje???)na kavu,koja je trajala jedno sat i pol pošto sam popila i 3 spasmexa za sprečavanje trudova(eh,nisam napomenula da mi je termin bio ravno mj dana ranije ),otišla u pekaru i to sve sa mojom Lanom koja me natezala na sve strane hehhehhe ali sam počela sve šire i šire hodat....pošto sam se lagano već umorila otišla sam doma.Ušla u kuću i nakon točno 6 koraka puko vodenjak(nisam znala dali je to to sa Lanom su ga probušili)i opet je mama došla na red.Zvala sam je u 14.23,stvorila se za 7-8 min kod mene (bila sam sama sa malom,mm je bas pogodio kad će otić i G.Kotar),nije bilo vremena ,zvali smo hitnu.....strpali me unutra i u hodniku na prijemnom u Riječkom rodilišu osjetila sam glavicu ,kada su doktori shvatili šta se dešava vodili su me direktno u rađaonu (naravno dogovoreno je bilo da tata bude na porođaju ali pošto ga nije bilo trebala je bit mama,ali....nije stigla )nakon 2 tiskanja točno u 15h rodio se Luka nedonošće dugačko 46 cm i teško 1900...
Evo to je moja priča,prošlo je super samo što nam je tata falio..
Dajem im plus 5 jer su doletili odmah čim su shvatili user posted image


a kako se glasa za druge????

_____________________________

Puno pozdrav iz Rijeke

Lana 19.03.2008

Luka 05.06.2013

(Odgovor članu Maja RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
1.12.2013 17:40:37   
Admin
Imamo dobitnicu knjige!

monstrum, čestitamo!!!
molim javite nam ime, prezime i adresu u poruci.

List Randomizer

There were 4 items in your list. Here they are in random order:

monstrum
daze
TinaRI2
Tena2011

(Odgovor članu TinaRI 2)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
1.12.2013 18:51:26   
monstrum
Hvalaaaaa!!   user posted image user posted image user posted image
Podaci poslani.

(Odgovor članu Admin)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
3.12.2013 3:16:22   
TinaRI 2
Čestitam user posted image


_____________________________

Puno pozdrav iz Rijeke

Lana 19.03.2008

Luka 05.06.2013

(Odgovor članu monstrum)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
3.12.2013 8:58:28   
BUMBI
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu TinaRI 2)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Moja porođajna priča, studeni 2013.
9.12.2013 18:52:15   
monstrum
Knjiga danas stigla.
Hvala još jednom user posted image

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!