|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: novi jasličari 2013/14
25.8.2013 17:14:00   
Ninaa
Eto i mi se prijavljujemo Filip kreće od 02.09. na prilagodbu Imat će godinu i pol.

_____________________________

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: novi jasličari 2013/14
28.8.2013 9:04:19   
keyt
Eto, jučer bili na roditeljskom. Nakon sat i pol predstavljanja stručnog tima, vrtića i ostalih tehnikalija, najmanje su pričale tete čuvalice user posted image
Tako da je zaključak: u ponedjeljak donijeti papuče, obavezno zdravstveni list koji ne smije biti stariji od 2 tjedna, a o svemu ostalom dogovarat ćemo individualno s tetama. Prvi dan bit ćemo sat, dva, a dalje će prilagodba teći po dogovoru. Sviđa mi se teta od El, onako u 50-ima, na prvu loptu djeluje mi topla, ali čvrsta i odlučna. Drugu tetu nisam jučer vidjela, ali sam za nju čula da je super user posted image

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: novi jasličari 2013/14
29.8.2013 8:53:48   
ganja
Onda? Novosti? Mi imamo danas popodne pa se javim, a bliži nam se i prvi daaaan...

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: novi jasličari 2013/14
29.8.2013 9:30:43   
ganja
Ajoj, sad tek vidjela, super!

Reci, bila su i djeca ili samo roditelji? I, vi niste morali predavati potvrdu o zdravstvenom stanju djeteta uz ostale papire za upis? Jer mi smo to već predali, ako je to taj isti papir...

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: novi jasličari 2013/14
29.8.2013 15:25:43   
Ubrzomamica
Mi sko jutros bili na sastanku! Roditelj ili oba bez djece! Bili mso svi iz grupe, 17 nas, i tete cuvalice! Tete su mi se jako svidjele, bas na prvi pogled! Tako su tople i zrace, i nasmijane su stalno... Mislim da necemo imat problema! U poendjaljeka krecemo na privikavanje! 4 djece iz grupe krece tek poslje kroz 10. i 11. Mjesec kad napune godinu dana!
Trebamo ponijeti papuce u ponedjeljk i dobre vibracije! :))))

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: novi jasličari 2013/14
30.8.2013 10:10:04   
keyt
Ganja,

dobro pitanje jer tu je bilo malo negodovanja. Naime, na sastanku su rekli da zdravstveni list ne smije biti stariji od dva tjedna prije polaska djeteta u vrtić, a onda su se roditelji koji su ga priložili prilikom upisa, u 6., tj. 7. mjesecu pobunili. A onda je ravnateljica rekla da ipak trebaju otići kod svojih pedijatara po najobičniju potvrdu da je dijete trenutačno zdravo jer najvažnije je da sva djeca koja dolaze 1. dan budu zdrava. Ne znam sad tko je tu lud jer ja nisam nosila zdravstveni list prilikom upisa, tj. potpisivanja ugovora jer me nitko nije ni tražio, a zvoni mi u glavi da su baš naglasili da ga se donese u rujnu. E sad meni je to i odgovaralo jer mi smo tek jučer bili na sistematskom i cijepljenju s godinom dana, a pretpostavljam da su drugi roditelji usput uzeli zdravstveni list koji su bili na sistematskom prije ljetnih praznika. Eto, tako je kod nas, a dobro se raspitaj kako je kod vas

(Odgovor članu Ubrzomamica)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: novi jasličari 2013/14
30.8.2013 10:13:16   
keyt
Sorry, malo sam u brzini zbrčkala zadnju rečenicu, ali mislim da se ipak kuži što je pisac htio reći user posted image
Ubrzomamica, baš mi je drago da je sve proteklo u pozitivi, svima nam želim puno pozitive narednih tjedana, a i uvijek user posted image

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: novi jasličari 2013/14
30.8.2013 13:21:56   
ganja
Hvala, Keyt, kod nas je ta potvrda bila potrebna još pri upisu, dio obvezne dokumentacije, tako da smatram da je to to.

I mi smo jučer odradili kratki informativni roditeljski i u ponedjeljak startamo sa prvih sat vremena. I meni se tete sviđaju, stara škola su, sa po 20-tak godina staža - čvrste, nema zezancije (što je meni, kao prosvjetnom radniku drago), a opet simpatične. Dobili smo informacije o stvarčicama koje bi svako dijete trebalo imati u torbi (presvlaku od glave do pete, piđamu, neku igračku i sl. za spavanje, jastučnicu, papučice, ako je pelenaš - pelene i vlažne maramice i SAMO AKO JE NEOPHODNO - dudu/bočicu i sl.), o vremenu dolaska i odlaska, uplatama i slično. Tek za mjesec dana kada adaptacija bude pri kraju i kad malo upoznaju dječicu, odraditi ćemo duži roditeljski sa stručnom službom.

Dobili smo i prvu uplatnicu i nama iznosi 720,00 kn, a budući da smo tetu čuvalicu cijele prošle godine plaćali 1800,00 kn i za manje sati dnevno - preporođeni smo! Ipak, baš me zanima koliko u drugim gradovima dođu jaslice...

Tete kažu da će biti veselo budući da su sva djeca nova user posted image , od njih 15-16 samo 4-5 ih je prošle godine išlo u jaslice, ali u neke druge grupe pa se i oni moraju adaptirat. Ja, naravno, uvjerena kako sa mojom malom neće biti problema, mudro šutim, a čuješ tetu: "Ne morate brinuti, SVA se djeca na krau adaptiraju samo treba puno rada, upornosti i suradnje. Ima, znate, i one djece za koje roditelji kažu s njim/njim nećete imati problema - e, pa to su djeca s kojima uglavnom imamo najviše problema!!!" user posted image ...a ja u sebi padam na dupe i mislim si, dobro da me pripremila, sada sam spremna na sve! user posted image

A, ništa, sretno nam svima u narednim tjednima, a i kasnije s boleštinama i sličnim. Kad smo kod toga moram spomenuti da otkad sam maloj počela davati Propolis Baby kapi, 15-tak dnevno, nijednom nije zakašljala. user posted image :kucamudrvo, pljujemtriput i grizemsezajezik: user posted image


(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: novi jasličari 2013/14
30.8.2013 16:26:17   
keyt
Ha-ha, nasmijala si me s ovim da tete najviše imaju problema s djecom za koju roditelji misle da neće imati nikakvih problema. MM tako misli za našu malu, dok sam ja oprezna, i izgleda da je dobro što jesam. Eto vidiš, izgleda da je vaš roditeljski bio informativniji od našega. Ali, dobro nije to toliko bitno user posted image

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: novi jasličari 2013/14
31.8.2013 8:23:17   
ganja
Eto, kod nas je obrnuto, muž je u paranoji, a ja si kontam da će sve biti ok. Ma, moja mala je u svom filmu i mislim da će prvih tjedan dana biti zapravo sve ok dok ne prouči sve igračke i svaki kutak - eeeee, nakon toga treba biti spreman na sve, hoće li nastupiti period panike ili će ipak sve ispasti ok. user posted image

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: novi jasličari 2013/14
31.8.2013 10:54:20   
Ubrzomamica
Da vas pitam! Hocete li u vrtic nositi jednodjelne pidjame ili iz dva dijela?
Ganja, ja mislim da ce i mom malom bit super dok ne skuzi da je sve igracke pregeldao, zavirio u svaki kut, svaku stolicu okrenuo... A onda MAMAAAAAA!!!!!

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: novi jasličari 2013/14
31.8.2013 15:08:04   
renataa
mame, pitanjce..mi isto krecemo sad 2.9. prvi dan u vrtic, i receno je da treba donjet frisku potvrdu da je djete zdravo..a posto smo mi do prosle nedjelje bili na moru isla sam ovaj tjedan po tu potvrdu ali dok smo vadili krv i nosili stolicu na analizu, rekli nam da bude gotovo tek sredinom iduceg tjedna user posted image i sad neznam kaj cu, jel mi budu malenu primili prvi dan u vrtic bez te potvrde??

(Odgovor članu Ubrzomamica)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: novi jasličari 2013/14
31.8.2013 17:06:34   
keyt
Ajoj Renata, pa nisu valjda maloj zbog jaslica radili te pretrage, ili ti je bebač bio ranije bolestan, ne kužimuser posted image . Pa koliko ja znam, ako dr. pretpostavlja da je sve ok. s djetetom, samo ti izda potvrdu bez posebnih pretraga.

(Odgovor članu renataa)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: novi jasličari 2013/14
31.8.2013 17:21:14   
renataa
ma malena mi je tek sad prvi puta doktora vidla, nijednom do sad u dvije godine nije bila bolesna, pa i mene zacudilo kaj nisam samo potvrdu dobila user posted image a eto, to je bila odluka doktora posto joj nikad nije imal prilike nikakve testove radit, pa da sad vidi.. i sad cekamo :/

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: novi jasličari 2013/14
2.9.2013 14:44:14   
Ubrzomamica
Mamike kako je proslo?
Mi nismo ni usli jos u vrtic a B je vec plakao! Jedva smo se preobuli! Malo smo bili u hodniku dok se smirio pa smo usli unutra. Vidio je liptice pa se zaigrao! Ja sam mislila da cu bit s njim danas al ne, samog sam ga morala ostavit! Kad sam se vratila nakon manje od sat vremena odzvanja cijeli vrtic od njegovog placa! Naslonjen na vrata place i zove me... Srce mi je puklo... Tete kazu da je bio ok do prije 15 min! Trebalo mu je pola sata da se smiri! I da, jedini je on plakao, ostali su bili super! Jedan djecak cak nije htio ici kuci!
Sutra opet idemo, moramo to proci, al zao mi ga je kad tako place! Bi ki trebala mozda malo ujutro ostat s njim pa onda otici? Ocu time jos goru stvar napravit?

(Odgovor članu renataa)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: novi jasličari 2013/14
2.9.2013 23:03:29   
keyt
Bok cure, bit ću kratka jer sam baš umorna.
Ubrzomamice, da te utješim, El se isto rasplakala čim smo ušli u vrtić. Baš sam se iznenadila, valjda dijete predosjeća. Smirila se brzo, čak se i igrala i nasmijala tetama, ali neće im ni blizu user posted image Bili smo samo sat vremena, zajedno, a tako ćemo i sutra. Dogovorile smo se da¸ćemo ići polako i da ću ja cijeli tjedan biti s njom, a vjerojatno ću je koji put ostaviti na kratko. Zato me čudi da je kod vas sistem vrtića da dijete odmah ostaje samo user posted image (Pidžame ćemo nositi dvodijelne)
Renata, kako je tebi prošlo, su te primili bez potvrde? Zar ti bebača nije dr. pregledavao kod redovnih cijepljenja i zar niste bili na obaveznim sistematskim pregledima u ove 2 godine?

(Odgovor članu Ubrzomamica)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: novi jasličari 2013/14
4.9.2013 7:52:37   
ganja
Ubrzomamica, slažem se s tobom, kod nas u jaslicama baš i imaju tu politiku da si prvi tjedan s njima, da im se ostanak ne bi "zamjerio" ... mislim, izađeš ti, ali budeš na hodniku da se možeš vratiti ako bude frka...iskreno, mislim da je to bolje za te male...ako je vrtićarac - uglavnom ih puste po sat-dva odmah same, ali ovi mali kikići mislim da trebaju našu potporu da bi se osjetili sigurno...probaj zamolit tete da ostaneš malo s njim unutra, a onda u hodniku za slučaj da bude frke, možda pristanu...sretno!! user posted image

Ja sam prvi dan bila sa malom sat i pol (iako je dog. bio sat) čisto zato što se tek nakon nekih 45 minuta opustila i prestala me non-stop tražit pogledom, a jučer sam joj nakon 20-tak min rekla da moram na wc i da ću ostat vani popričat s tatom na telefon. Zvala me teta da joj se "pokažem" nakon nekih 10-tak min, pozdravila sam je i rekla da moram samo još nazvati i na kraju je bila sama bez problema cijelih sat vremena...nisam je htjela puštat duže baš iz razloga da joj se ne omrzne ;) danas možda odem i do butige, vidjet ću šta kažu tete i kako se ona bude ponašala..

sretno nam svima!!!

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: novi jasličari 2013/14
4.9.2013 14:28:08   
any29
Bok cure! Nova sam, al pratim Vas neko vrijeme.

I mi smo krenuli u pon u vrtić , mali ima 2 god. i 3 mj. Bilo je ok dok sam ja bila s njim, al danas je ostao sam sat vremena i kad sam došla po njega bio je jadan sav uplakan, okice natečene user posted image ... Teta je rekla da je jako plakao i pružao veliki otpor, da ga je pokušala smiriti al nije uspjela, tek kad se odmakla od njega i rekla mu da mu nema druge da će mama brzo doć,al da do tada mora biti tu, smirio se i bio je super.

sutra idem opet s njim, al bit će prvo pol sata,a ja ću ga čekat na hodniku.
Budemo vidjeli. user posted image

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: novi jasličari 2013/14
4.9.2013 20:27:51   
renataa
keyt, pa bili smo mi na svem tom i svaki put je bilo sve super kak treba biti, al eto.. jos cekam nalaze :/ imam srece kaj je bila takva strka prvi dan u vrticu pa me niko nije nist pital :D i dalje sute, a ja budem donesla za koji dan kad ju dobim i kaj sad... a prvi dan je bilo super, igra, uzivancija ali uz mene na vidiku.. drugi dan isel tata njega je odma doma poslala i sama ostala.. a danas isla ja i opet me nije pustila, samo kaj se cjela grupa djece vezala za mene jel im nemrem odoljet i igram se sa svima pa kad sam odlazila da ju ostavim, ne samo da se ona plakala nego i cjela grupa, tak da sam ostala na kraju ko njihova teta hehe :) sutra ide opet s tatom pa bude valjda ostala :) sve u svemu, zadovoljna sam, nije prestrasno :)

(Odgovor članu any29)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: novi jasličari 2013/14
5.9.2013 8:10:16   
ganja
haha, ti si renataa luda :D nije ti dosta jedno da plače za tobom :D moja mala bila jučer sama sat i sitno, teta me poslala da odem čim sam došla s obzirom da je dan prije sve bilo ok... i da će me nazvat ako bude frke - nisu me zvali i sve je prošlo kako treba. danas je dogovor da produžujemo još sat vremena, od 8:30 - 11:00, a sutra će vjerojatno ostat i na ručku ;)

e, možda vas zanima, i ja sam mislila uzimat dvodijelne piđamice za vrtić, takve samo i koristimo sada, ali one koje imam doma su od flisa pa su joj pretople - ugl.- u kauflandu od danas akcija - dječje pamučne piđamice po 40 kn, odmah idem po dvije ;)

(Odgovor članu renataa)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: novi jasličari 2013/14
5.9.2013 13:22:33   
keyt
Evo i nas,

El ne plače već od drugog dana, ali ja sam s njom cijelo vrijeme cca. do podne i onda veseli idemo doma. Sutra ću je 1. put ostaviti na sat vremena pa ćemo vidjeti. Mislim da će biti ok. jer jaslice već smatra svojim teritorijem, a i tete već pomalo prihvaća. Optimistična sam i zato što klinci koji su jučer ostali sami i plakali, danas su već bili super. Zato Any29, budi optimistična.
S tetama sam zadovoljna i njihovim polaganim pristupom, a danas me dodatno oduševilo što im uopće neće trebati pidžamice nego će spavati u robici. Njihov je stav da bi njima tako malima (skupina od jedne do dvije godine) presvlačenje bilo stresno. Meni je to super, em mi ne trebaju nove pidžamice, a i zato što mi nikada ne oblačimo pidžamu za dnevno spavanje.
Jučer i danas smo ručali tamo, nije puno pojela, ali bolje će jesti kad je budem ranije, "za ozbiljno" dovodila. Hrana im je dobra, uglavnom variva, ne jedu salame, paštete i slično, a stalno na raspolaganju imaju keksiće za utjehu i minimalno zaslađeni čaj (probala ga i meni uopće nije sladak). Izvode ih svaki dan vani u ograđeni parkić u koji se izlazi iz njihove prostorije, mekana podloga, izdvojeni su od vrtićaraca. Najveći mi je problem što tamo sve živo stavlja u usta, među najmlađima je, a uvijek se nađe nešto neprimjereno za njenu dob. No dobro, tete to sada već znaju, maknule su što se dalo maknuti, a i pazit će, nadam se. Ispada da je za sad ona jedina još u oralnoj fazi.
Renata, sorry, ja sam tebe bila skroz bukvalno shvatila vezano za pedijatrijuuser posted image

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: novi jasličari 2013/14
8.9.2013 23:01:27   
keyt
Gdje ste cure, kako je na koncu prošao 1. tjedan prilagodbe?

Dakle, El je u petak ostala sama 45 min. i rasplakala se neposredno prije nego sam došla. Ali, vidjela sam joj u očima da to nije onaj tužni, neutješni plač tako da me nije nimalo uznemirilo. Tete kažu da je bila super, da se igrala s jednim dečkom, malo bila vani i da vjeruju da će sve biti dobro. U srijedu ćemo, ako sutra i prekosutra bude sve dobro, probati 1. puta i spavati u jaslicama. Živo me zanima kako će to izgledati.
Kad god je pitam hoćemo li sutra u vrtić, ona se samo nasmiješi i odobrava. Svako jutro je sa smiješkom izlazila iz kuće i dolazila s njim u jaslice, tako da sam optimistična za dalje.

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: novi jasličari 2013/14
9.9.2013 12:47:04   
ganja
evo i nas nakon 1. tjedna...ponosno mogu reći da sve ide svojim tijekom - BAš kako treba, ali moram priznati da se bojim da nije to samo zatišje pred oluju user posted image kažu da svi imaju krizu, samo je pitanje kad ih ulovi...suza još nije bilo, a čak je počela i jesti...u četrvtak, petak i danas je bila od 8:30 - 12:00 s time da u čet uopće nije jela (ni doručak ni ručak), u petak je pojela samo juhu, a danas sve! user posted image

tete kažu da je super pa se nadam da će tako i ostati user posted image meni je, naravno, najbolja user posted image baš me zanima koliko ćemop "spavača" u jaslicama imati nakon ovog tjedna! user posted image Sretno svimaaaaa!!!

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: novi jasličari 2013/14
9.9.2013 14:38:52   
Ubrzomamica
Evo i nas u 2. tjednu! Danas i u petak smo bili na rucku, ja s njim! Sve proslo ok! Sutra ostaje sam na rucku, znaci od 8 do podne! Tete mi kazu da malo place pa se malo igra, al da je to sve sasvim normalno! Da svi moraju to proc i da je bolje da placu prije nego poslje! Pa nece mu nista bit od dvije suzice! Danas je crtao, puhao balone, imali su rodendan!
Od iduceg tjdna ostajemo na spavanju, takav je bio plan, ako ne pozure tete nesto!
Za spavanje su mi rekle u pocetku da ce spavat u robi u kojoj dodu, eventualno im skinuti rebe da im je komotnije, a poslje dvodjelne podjame! Ma ja osobno bi voljela da spavaju u robi u kojoj dodu, jer mu ni ja kod kuce popodne ne oblacim pidjamu.
Vidjet cemo kako ce sutra rucak bez mame proc! :** svima!!

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: novi jasličari 2013/14
12.9.2013 15:09:34   
renataa
Evo mi na kraju drugog tjedna suuper :) vec treci dan ostaje do podne bez plakanja, sretne dodjemo, sretne odemo.. sutra ostaje na spavanju, ako to prodje, od drugog tjedna moze cjeli dan user posted image

(Odgovor članu Ubrzomamica)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

U poslednje vreme nemam zelju da spavam sa svojim partnerom... 3 godine smo u vezi... Da li vam se to desavalo?
pisonjica

:(

Da, to je normalno (67%)

nije... (33%)


Broj svih glasova: 145

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!