|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Njezina prehrana me dovodi do suza
19.1.2012 21:55:31   
mala99
Moj oduvijek jede samo šta on hoće. Žene moje nemojte se nervirati, može biti i gore. Vjerujte mi znam, važno da nešto jedu (naravno kvalitetnu hranu).

Moj je sa 6 mj. uopće prestao piti miljeko, potpuno zdrav. A za sve ostalo bio užasno izbirljiv, do godinu dana jeli smo samo meso i palentu. E to je muka!

Sada bolje jede ima 2,5 godina, ali naravno samo svoj meni.

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Njezina prehrana me dovodi do suza
22.1.2012 10:59:56   
Tena2011
Moja je manja nego vaši klinci, al je baš mala nejelica, totalno nwzainteresirana... cica 3-5 min... ako ona pocica 100 ml.. mislim da nema šanse da toliko.... kašice hoće kako kada.... više jede ipak voće.... ja joj uguram kolko mogu.... al ona uredno napreguje i uz tolko malo jelauser posted image rođena je sa 3.400 a sada ima sa 6.mj 6,960... znači poduplala je i porođajnu težinu... al nije mi jasna nikako!!!!

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Njezina prehrana me dovodi do suza
12.11.2013 23:40:31   
Tena2011
edit: nije se puno promjenila ni nakon duugo vremena samo sam ja oguglala na touser posted image
zdrava,vesela.... malo jedeuser posted image user posted image

(Odgovor članu Tena2011)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Njezina prehrana me dovodi do suza
11.12.2013 15:46:15   
bubi13
moja se je isto znala ispovračati, mislida da je za takve filistere najbolje da ih se ne tjera nego pustiti da jedu koliko i što žele. Moja ima minimum koji mora pojesi ostalo po želi.

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Njezina prehrana me dovodi do suza
28.1.2016 9:40:34   
nerali
Drage mame, dugo (godinama) se mučimo s prehranom. Naplakala sam se kao i ova majka što je pokrenula temu.
Sad mi je sin skoro 5 godina i nedavno smo saznali da postoji poremećaj prehrane pod nazvimo SED (Selective eating disorder) tj. selektivno jedenje.

Nažalost kod nas se nitko posebno time ne bavi i često okrivljujuju roditelje što djeca jedu samo nekolio namirnica. Neki pedijatri savjetuju da izgladnjujemo dijete. A neki govore da je to faza. Uvjerila sam se da ni jedni nisu u pravu. KOd nas je slučaj da to nije samo faza, niti smo mi krivi, sin je zdrav ali i dalje jede samo nekoliko vrsta namirnica.
Prilažem vam prvo prevedeni tekst stručnjaka iz Amerike i UK. A ako koga zanima još nešto mogu napisati i naša iskustva. Borimo se s prehranom već skoro 4 godine, svašta smo prošli. Još uvijek aktivno istražujem, dopisujem se s ostalim roditeljima iz drugih država koji imaju isti problem.

Jako je malo govora o pedijatrijskom poremećaju prehrane koji još uvijek (posebno u Hrvatskoj) nije opsežno istražen.
Zove se Selective eating disorder SE ili selektivna prehrana kod djece.

Naime, radi se o djeci koja još u ranoj dobi (od godinu dana) jedu hranu u vrlo uskom rasponu i odbijaju sve drugo, a opet uglavnom rastu normalno.
Takvoj djeci ne vrijede uvjeravanja ni mito, kazne, pokloni, niti da ih se ostavi na stolu " dok ne završe svoju hranu". Roditelji selektivnih jedača redovito izvješćuju da su pokušali sve te stvari pa još i više, ali bez uspjeha.

Ova djeca bi doslovno radije umrla od gladi nego jela hranu izvan njihovog raspona.

A što je raspon! Obično su njihove omiljene namirnice takve da se roditelji mogu samo osjećati loše nudeći ih: kruh, palačinke, flips, mlijeko, čokolada, pommes frites. Uglavnom ne jedu povrće, voće ni meso (osim jedne ili dvije namirnice koje dijete samo prihvati). Možete li zamisliti koliko je frustrirajuće to za roditelje?

Pod uvjetom da nisu istraumatizirana zbog njihovih prehrambenih navika ta djeca nemaju loše ponašanje, oni su dobra djeca, možda malo imaju neofobiju (strah od promjene i novih stvari), ali u cijelosti ta djeca definitivno nisu psihički bolesna.

No, roditelji su u pravoj nevolji. Oni se osjećaju loše jer ne mogu kvalitetno hraniti djecu. Roditelji su posebno na udaru dobronamjernih savjeta: "Samo neka sjedi za stolom, jesti će kad bude dovoljno gladan ", "meni bi takvo dijete jelo.. i sl".

Ali ne.. ona / on ne će. Apsolutno ne.
I to nije neuspjeh roditeljstva, niti je to zbog neke nebrige. Ovo je dokazano poremećaj u prehrani.

Onima koji i dalje vjeruju da se takvu djecu može natjerati na hranu koju mi želimo moram objasniti na ovaj način: „Što bi vi da vas netko uvjerava da morate jesti pseći izmet?“

Razumijete što mislim? Vjerojatno, da ste bili prisiljeni morali bi povraćati - upravo ono što mnoga od te djece učine kada forsiramo s hranom izvan njihovog dometa. Vjerojatno se nećete predomisliti o ovoj poslastici, bez obzira na to što drugi misle i što su vam rekli da je to zdravo.

Naravno da dijete treba pratiti liječnik i ako je potrebno dodavati mu vitamine i minerale.

Smilujte se djetetu čiji mozak odbacuje ono što mi smatramo da je normalna hrana.

Ako dijete raste normalno, trebamo biti opušteni. Ne dopustite ovim roditeljima osjećaj neuspjeha, podržite ih na njihovom dobrom putu podizanja djeteta koje uglavnom dobro raste, i neka se njihova djeca suoče sa stvarnim zadacima djetinjstva: zabavom, učenjem novih stvari, sklapajući prijateljstva i prolaženjem svog mjesta u svijetu.

Preuzeto sa: Kartini Clinic koja se bavi poremećajima prehrane.
Selective Eating in Children
posted by Julie O'Toole on March 14, 2013 at 5:48pm

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Njezina prehrana me dovodi do suza
10.2.2016 21:35:31   
Džeje

IZVORNA PORUKA: mala99

Jako mi je žao, znam kako ti je.. I ja sam slično prošla samo je moje dijete bilo malo, od 6mj- do 18mj. i tako sam bila na rubu živaca da sam i sama shvatila da se sa mnom nešto čudno dešava, a sve zbog njegovog jela, tj. nejela.

Danas ima 2 godine i jede, ali bira i kad on hoće i šta on hoće, ali dobro, stanje se popravilo. Samo da ti kažem da sam ja neko vijeme život provodila u kuhinji, za svaki obrok sam mu spremala po 5 jela, samo da bi nešto pojeo, ali opet nije bilo rezultata.

Tako da u potpunosti kužim šta pričaš...

Meni je pomogla jedna doktorica, pedijatrica koja se bavi homeopatijom. Inače prešli smo sve doktore, preglede i sve je bilo ok.

Nama je homeopatija pomogla, pa možda da i ti probaš, doktorica ti je u Puli.


Molim te navedi mi koje preparate ste koristili,može i na pp....

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Njezina prehrana me dovodi do suza
10.2.2016 21:49:45   
Džeje
Da vam kažem moje iskustvo sa sinom koji ima 10 godina.Dojio par mjeseci i poslije adaptirano mlijeko do godinu i do pete godine kravlje mlijeko.Do 2 godine jeo svašta,meso,jaja,pasulj,krompir......od tad je izbacivao svako malo po jednu namirnicu.
Sad jede krompir samo u pomfritu,pileće filete,bjelance (zumance ispovraća),paštu samo posoljenu bez ikakvog sosa,rižu isto tako,argetu i parizer,voća voli nekoliko,povrća ništa.
Probali smo sve i svašta,ali ništa nije pomoglo i ja polako prevazilazim to jer sam se doslovno lomila psihički od njegovog nejela i tuđih komentara,a i kad pogledam njegove vršnjake solidan je,mršav ali visok.

(Odgovor članu Džeje)
Neposredna veza do poruke: 32
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!