|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bake, djedovi i granice
3.2.2011 13:43:52   
natalijax
ajme osobno,strašno

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Bake, djedovi i granice
3.2.2011 13:48:06   
mirna
osobno odi i sama spremi lijek u ormar drugi put...user posted image

a sto se tice odnosa baka unuk, jednom mi je starija rodjakinja koja je isto baka rekla da je i ona slicna s unucima, puno vise im dozvoljava. Objasnila mi je to na sljedeći način: Mi smo svoju djecu već odgojile, sada neka naša djeca odgajaju svoju, a mi uživamo u unucima. Zbog toga ja previše ne prigovoram i ne miješam se u odnos unuk/baka jer mi je ovo objašnjenje nekako logično. Dobro,  neka osnovna pravila moraju biti, ali nije mi preveliki problem ako mali ponekad pojede previse slatkisa ili pogleda previse crtica sve dok znam da se tamo dobro osjeća ( i da je siguran) i da baka jako voli njega i on nju.

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Bake, djedovi i granice
3.2.2011 14:05:22   
osobno
Ma moja sveki uvik ima svoju politiku.
Recimo, moja mama ih viđa jednom-dva puta misečno,i bez pardona joj kažem kad pretjera. Iako znam da je to iz želje i dragosti.
I ona shvati.
Al sveki...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Prije bi svom Mateju dokazala da ne liže pločice na podu nego njoj bilo šta.user posted image

_____________________________

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Bake, djedovi i granice
4.2.2011 11:11:16   
Ninaa
Moja sveki je umrla kad je K. imala 4 mj., živjeli smo s njom i apsolutno sam imala u nju povjerenja bez obzira kaj je imala 68 godina i odgojila 4 djece imala već tad 5 unuka. Kako sam rekla tako je  i bilo, dijete je sisalo, ak sam je morala ostaviti s njom postupila je točno onako kako sam rekla. Tak je i kod šogorice jel je ona isto nekad pričuva (jel mm više nema roditelje), ako nekad i smatra da bi trebalo drugačije postupi onako kako sam rekla i uopće ne postavlja pitanja zašto i to mi se sviđa. Malecka je obožava i voli biti kod njih. Kod mojih pravila nema, mama u početku uopće nije slušala kaj sam govorila uvijek je radila po svome jel kao kaj ja znam jel sam valjda mlada. Kad je K. počela jesti kuhala sam sve na lešo, a ona po svome i uvijek je dijete na kraju završilo s probavnim tegobama, dok nisam poludila i rekla da joj kuha isključivo kak sam rekla ili je više neće čuvati. Beskrajno se uvrijedila ali je napokon poslušala.Kasnije su na red došli slatkiši koji su većinom zabranjeni zbog problema sa stolicom. Davali su joj sve po redu, a onda je bilo ajme meni jel kakala svaki dan, dok joj napokon nije došlo u glavu da prestane jel sam stalno govorila i govorila. Kaj se tiče ostalih stvari nije toliko popustljiva da baš sve može (jel se opekla s maleckim od seke, kojem je sve dopuštala pa sad plače ko ljuta godina ak mu nešto ne dopusti),ali može se više stvari nego doma, tome i služe bakeuser posted image , dok me ovo sa hranom neopisivo živciralo dok i sama nije shvatila da je u krivu moje riječi nisu ni malo pomagale,a govorila sam joj svaki dan. Čuvala ju je od 3 mj do 10 dok nije krenula u jaslice.

_____________________________

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Bake, djedovi i granice
21.2.2011 22:06:03   
fiumanka
Meni se od ove teme diže kosa na glavi jer imamo nonu koja moju ljubicu pričuva max 1-2h pod uvjetom da spava i ponaša se prema njoj kao da je tek prohodala i ne zna što želi, a baka i djed su totalna suprotnost i granice bezobrazluka su odavno prešli svojim gaženjem naših odluka i pravila ponašanja u odgoju naše curice i otvoreno govore kako su bake i djedovi elokventniji u odgoju djece jer se mi današnji roditelji pridržavamo pročitanog i naučenog i postavljamo neke besmislene granice a oni ne.Recimo ostala unučad kod njih ostaje do ponoći budna,ne jedu ako im se neće,psuju ako žele...Tako da naša cura nikada nije na samo sa nikim od navedenih a mm i ja smo kao 2 žandarauser posted image A šta da radim?! Pa na nama je da odgojimo dobru,inteligentnu,sposobnu,vrijednu osobu, ČOVJEKA i smatram da tu ne smije biti kompromisa kad su u pitanju drugi ljudi.Kompromis mi je dopušten između nas troje a ostali su tu da to poštuju.

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Bake, djedovi i granice
22.2.2011 10:52:47   
keksić
mene moja vlastita mama vrijeđa pred mojom djecom. neko vrijeme onda neidemo tamo, ali zaboravim kaje bilo pa opet odem po još, munjena sam i nikad neču naučiti da njih nemogu promjeniti....... :((user posted image user posted image user posted image

_____________________________

03.11.1999. - prva srećkica moja iva (iva- šljiva)
15.02.2010. - druga srećkica moja vendy (vendica -švendica)

(Odgovor članu fiumanka)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Bake, djedovi i granice
22.2.2011 10:53:43   
keksić
svoje starceuser posted image

_____________________________

03.11.1999. - prva srećkica moja iva (iva- šljiva)
15.02.2010. - druga srećkica moja vendy (vendica -švendica)

(Odgovor članu keksić)
Neposredna veza do poruke: 32
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!