|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odvikavanje od pelena
31.7.2008 0:14:56   
Lenaje
Evo imam problema sa odvikavanjem od pelena 2,10 godina starim sinčićem pa sam odlučila pogledati savjete na netu i naiđoh na vase pa da vas priupitam za savjet. Od početka ljeta cijeli dan je u gaćicama i ja ga uvijek pitam da ide na WC mokriti jer vidim znakove da mu se piški i to prolazi ok jer je cijeli dan suh, ali kad se radi o stolici to je drama i obavezno kakenje u gaćice. Prije toga smo pokušali sve načine, u pelenu-gaćice, na tuti, na školjci, sa pričama, nagradama kad obavi u tutu (samo jedan put), u školjci (3 puta uz pohvale svima kako on to zna, da je veliki dečko ......) ali niš od toga jer ne želi provesti više od 3 minute na tuti/školjci uz ogromno negodovanje i vrištanje. Stvarno je postalo neizdrživo jer nakon što ja vidim da bi mogao kakiti i odvedem ga na WC, on odbija kakiti uz komentare da mu se sad ne kaki i da će me zvat poslije kad mu se bude kakilo, pa se obavezno nakon minutu što sam mu stavila gaćice pokaki u njih. I to smo prihvatili bez neke vike,pokušavajući mu reć da drugi put treba zvat jer je baš bezveze kakiti u gaće, da su mama, tata i on veliki i da to obavljaju na WC-u pa ćemo mi biti sretni kako je i on velik dečko - ali ništa ne paliuser posted image . Lagano me izbacuje iz takta, jer je vrlo brzo uči, komunicira ko veliki, otvoren je sa ljudima, a ovaj dio nam baš ne ide. Ako se kome od vas dalo čitati voljela bi čuti vaše savjeteuser posted image .

I jedna bitna informacija koja utječe na ovaj period odrastanja je njegov mlađi brat od 5 mjeseci, pa kod nas ne pali rečenica da male bebe kakaju u pelenu jer izgleda da njemu imponira da je kao mala beba iako čak više pažnje posvećujemo njemu nego bebici da bude što manje ljubomoran, ali kako braco raste normalno je da zahtjeva više pažnje tako da stariji brat gubi dio pažnje koju je dobivao do sad

(Odgovor članu Liliana)
Neposredna veza do poruke: 76
31.7.2008 0:50:21   
Elena
uf draga moja lenaje,imam i ja curicu od 2,9 godina i mi swmo se vec odvikli od pelene skoro godinu dana,i bas sam htela da pisem na ovu temu i to bas u vezi kakanjem.Sve je pocelo pre neki deset dana kad Martina mi je pocela kakiti u gace, i ne mogu se pomiriti s tim jer je vec kakila u nosu i ne znam sta joj bi.Upocetku sam sebi rekla ajde desilo nekoliko puta ali evo vec su prosle desetak dana a prica je ista ako je ne uhvatim i zadrzim na nosu,e onda si to ona obavi u gace.user posted image I sad razmisljam kako da resim ovo sve jer sam pocela da ludim.I sad moramo smisliti neku strategiju uz pomos nase drage frendice s foruma da postavimo ove nase user posted image user posted image u red.user posted image Ajde drugarice davajte nam neke predloge,iskustva jer imamo problem,upomoc!user posted image

(Odgovor članu Lenaje)
Neposredna veza do poruke: 77
31.7.2008 8:02:02   
mirna
Bok lenaje! dobro nam dosla!user posted image

Jesi li procitala moju pricu: http://www.ringeraja.com.hr/forum/Odvikavanje_od_pelena%3A_velika_nu%C5%BEda/m_19723/tm.htm

Kod nas ti je ista stvar s tim kakanjem... to se zna dogoditi da dijete dobi otpor do kakanja, kada vidi kako kakić padne iz njega.. nadam se da dugo ne traje... probajte ne dramatizirati situacije... mi mu za kakanje stavimo pelenu, da nemamo previse nezgoda i ciscenja..

procitaj i ovaj clanak: http://www.ringeraja.com.hr/ljubomora-zbog-prinove_324.html  (trenutno ne radi, vlajda ce ga brzo popraviti..)

(Odgovor članu Lenaje)
Neposredna veza do poruke: 78
16.3.2009 23:42:30   
dikac
uhvatila sam se čitanja tema vezanih za odvikavanje od pelena jer nas to čeka ovo ljeto. nije lako, stvarno se mame namuče, a i dječici to bude šok. sigurno ću vas po tom pitanju tražiti savjete. rijetke su mame sretnice čija djeca tu vrlo kompliciranu stvar savladaju glatko, bez muka.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 79
16.3.2009 23:58:00   
L.P.
Mi smo isto u fazi laganog odvikavanja.Kupili smo joj dječju dasku koja se stavi na školjku,to bolje pali od lonke jer se osjeća kao velika.Po malo je počela sama tražiti da kaka na wc,ali piškiti još ne traži.Podsjećam ju malo-malo da mi kaže ako mora na wc ali ju ne forsiram previše da ne dobijem suprotan efekat.Eto pa vidjet ćemo,samo strpljenja.Kada bude spremna krenit će to.user posted image

Nina rodjena 12.11.2006,
braco Marko 7.4.2009.
braco Ivan 2.5.2010.

(Odgovor članu dikac)
Neposredna veza do poruke: 80
17.3.2009 0:05:33   
dikac
l.p., ja kao svoju pripremam za ljeto i svako jutro je pitam da li će na tutu, nekad i tijekom dana, ali baš pruža otpor. moram kupiti dasku za školjku, možda joj ona bude odgovarala. baš su cure pisale da im dječica znaju prije prihvatiti odlazak na WC nego tutu, kako koje dijete, nekome više odgovara tuta, a nekom wc.

(Odgovor članu L.P.)
Neposredna veza do poruke: 81
17.3.2009 0:10:36   
L.P.
Moja je skroz govorila da ju lonka žulja,i iskreno dali biste vi mogli obavljati nuždu u takvom položaju na lonki?!

Nina rodjena 12.11.2006,
braco Marko 7.4.2009.
braco Ivan 2.5.2010.

(Odgovor članu dikac)
Neposredna veza do poruke: 82
17.3.2009 0:13:32   
dikac
IZVORNA PORUKA: L.P.

Moja je skroz govorila da ju lonka žulja,i iskreno dali biste vi mogli obavljati nuždu u takvom položaju na lonki?!

pa baš i ne. doru isto tuta nažulja, čak sam mislila kupiti neku drugu tutu, možda joj je ova koju imamo prevelika. prvo ću probati za daskom za wc, a ako ne ide, kupit ću joj manju tutu.

(Odgovor članu L.P.)
Neposredna veza do poruke: 83
   [Obrisani korisnik]
18.3.2009 9:34:54   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu mirna)
  Neposredna veza do poruke: 84
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Idi na:

Anketa

Koje od ova dva imena?
asna

Srdjan (12%)

Goran (88%)

Broj svih glasova: 129

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!