|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisani korisnik]
8.6.2010 0:02:50   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu novamama)
  Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Podobnik
8.6.2010 0:05:25   
novamama
IZVORNA PORUKA: novamama

njanja i bubu, slažem se sa vama, a vjerujem da i ostale cure misle: da smo u americi (a nismouser posted image ) Podobnik bi bio normalna stvar i onda bi sve tamo išle...

ali nismo i većini je previše izdvojiti taj novac...i svaka čast svima, ali zvuči pre 'žuto' kada netko ide dizati kredit da bi to platio (budala, po meni)...mislim i to naručivanje carskog reza mi je tako jadno....da bi što? ostala uska dolje? radi koga?čega? muža? ma nabijem onda i tebe i takvog muža! (sorry, na izrazu...)

naravno da će ona koja ima dobro iskustvo sa podobnikom reći da nikad nije požalila...

iskreno, meni bi i šupa bila sveto mjesto ako je moja beba ondje prvi put udahnula...



da završim!

ISPRIKA kejt i svim ostalim curama, ako su pomislile da mislim na njih ovdje, to jednostavno NIJE ISTINA, jasno i glasno želim reći da sam mislila na razne trudnice kojima je carski rez izbor jedino zbog gore navedenih razloga!!!

i molim da me se shvati tako, i ne citira sam ovaj dio, jer je druga opcija preogavnauser posted image

_____________________________

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Podobnik
8.6.2010 0:15:50   
Viky
Čitam sve ovo što ste pisale i ne mogu vjerovati oko čega se raspravlja.Ajme meni,žene moje,pa kejt je trebala samo savjet onih koje joj na bilo koji način mogu pomoći.
Svatko ima pravo odlučiti kako želi jer se radi o njegovom životu.Kejt,ako želiš roditi na carski...rodi na carski.To je samo tvoja odluka.
Moj savjet ti je,ako imaš novce i ako to istinski želiš,odi kod Podobnika.Ako ne želiš,iz bilo kojeg razloga,nađi drugu opciju.Imaš vremena za odluke.Ali,prvo... kreni na posao,draga moja i držim ti srečkiceuser posted image

_____________________________

Tara 22.3.2004

"Bogatstvo se smiješi onima koji se osmjehuju"

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Podobnik
8.6.2010 0:17:31   
crex
Draga Kejt, želim ti svu sreću ovog svijeta na sljedećem porodu.user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Podobnik
8.6.2010 0:21:08   
hortenzija
Ja sam išla kod Podobnika još dok je radio u Merkuru, on mi je vodio prvu trudnoću i njegova sam pacijentica 5 godina.
Budući da je cura pitala ima li tko kakva iskustva s njegovom klinikom, javila sam se jer za razliku od većine drugih koji ovdje pišu znam o čemu govorim.
Htjela sam dati svoje pozitivno iskustvo i možda pomoći curi koja je u dilemi. Znam gotovo svo osoblje koje tamo radi, i idem tamo rodit zbog tog ljudskog faktora, a ne komoda, o kojemu neke govore.
U Austriji se naprimjer 50% djece rodi po privatnim rodilištima, a naš Balkan ovdje raspravlja o percu na dupetu i posteljini.
I lova da znate nema s tim veze. Ili nešto hoćeš i stalo ti je do toga, ili nećeš. Ja npr. nemam svoj stan, živim od prosječne plaće, a za ovo dajem ušteđevinu jer stvarno znam da to nije uzalud potrošen novac, a ne prepričavam puste priče niti ljubomorno komentiram.

Kao da ništa ne znači to da tamo nisi sama, nego da je s tobom cijelo vrijeme netko, bilo babica, bilo liječnik! Ja idem isključivo radi toga.
Zašto ovdje raspravljaju cure koje tog čovjeka nikad nisu u životu vidjele, a još manje su bile njegove pacijentice, nego govore iz onoga što su pročitale iz žutog tiska, stvarno nemam pojma.
On je bio pouzdan liječnik s privatnom praksom i dok nije imao  rodilište (pa tada nitko ništa nije imao protiv njega).

Ovo sve  naravno ne znači da u državnim bolnicama nema kvalitetnih liječnika ili sestara, ima ih, ali uzmite za usporedbu da kod Podobnika rodi jedna !!!! rodilja dnevno, a u bolnicama ih rađa sto u isto vrijeme. 
Tko kaže ne bi poželio biti ta jedna, debelo laže. Ti u državnoj bolnici možeš biti izvrstan liječnik, ali ne možeš opsluživati njih 20 u isto vrijeme jer je to nemoguće. To je činjenica. I nisu ti ljudi krivi što rade u takvim uvjetima. Koliko ih je malo, još super i rade.



(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Podobnik
8.6.2010 9:03:00   
MiniMama

Onda draga dođi u Veliku Goricu kod doktora Ledera, kojeg hvale na sve strane.
Kuma od MM-a je vodila trudnoću kod njega, a u bolnici je bila pažena i mažena. On radi u merkuru.


- bas kao sto ti je rekla Wukovarka. moje dvije sestricne su bile kod njega nakon loseg iskustva u petrovoj i zbilja su prezadovoljne bile. obe su imale dovoljno novaca da si plate podobnik, ali su išle kod Ledera. ne bi ti bilo lose raspitati se, nemas sta izgubiti.

ja osobno preporucam Dr. Tadic. ona mi je bila prekrasna i iako mi nije bila na porodu, znala sam da je svima u petrovoj utjerala strah u kosti  da mi slucajno ne padne dlaka s glave. ona je doduse privatnica i koliko novaca das za vođenje trudnoce, na kraju ti ispadne kao podobnik.

kejt, to sta ti se dogodilo je naprosto prestrasno i jasno mi je zasto si se odlucila na carski. osobno ne znam bi li imala hrabrosti uopce razmisljati o drugom djetetu.

obzirom da jos nisi trudna, ja bi iskopala negdje brojeve i pokusala doci do doktora prije svega, ljudski objasniti situaciju odpocetka i saslusati njihovo misljenje.

konkretno ti za dr.tadic mogu reci da je prekrasna zena i da ce ti otvoreno reci svoje misljenje i svemu i savjetovati sta i kako dalje. ako te zanima, posaljem ti br na pp i sve ti objasnim. ako postoji varijanta da odes u drzavnu bolnicu i platis carski, ona ce znati kod kojeg doktora te poslati. i osobno ce stati iza tebe i sama okretati brojeve telefona. ona svoje trudnice pazi kao da su joj kceri user posted image


(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Podobnik
8.6.2010 9:15:08   
MiniMama
i samo da kazem, da imam para ne bi rađala u podobniku jer imam fantasticnu ginekologicu koja se brinula za mene od samog pocetka. znala sam da cu u rodilistu imati poseban tretman i nije me bilo strah. ali da nisam naletila na to prekrasno stvorenje i ja bi razmisljala o podobniku makar nemam nikakvo lose iskustvo iza sebe. dovoljno je sto znam kako nase zdravstvo funkcionira.

kada sam anesteziologa na porodu pitala jel ja dobijam epiduralnu zato sto je netko zvao za mene ili je njegova procjena da mi zbilja treba epiduralna, covjek mi je odgovorio:
95% deformacija fizickih i mentalnih kod djece uzrokovano je teskim porodom, a samo ih je 5% urođenih.  MI se brinemo za dobrobit vas i vaseg djeteta, to nam je posao.

i to je statistika koja u hrvatskoj prati svaku trudnicu. zar je za osuditi svakog tko pokusa svom još nerođenom djetetu pružiti nešto bolje?!?!

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Podobnik
8.6.2010 9:29:32   
Bubu
IZVORNA PORUKA: MiniMama

ona svoje trudnice pazi kao da su joj kceri user posted image



E vidiš, ja imam potpuno drugačije iskustvo. Vodila sam trudnoću kod nje do 7. mjeseca kada sam prešla Podobniku radi poroda. Svaki put kad sam došla morala sam objašnjavati tko sam i što sam, nikad nije bila pripremljena i nije znala niti u kojem sam tjednu, čekala sam po skoro sat vremena svaki put a pregled je koštao 50 kn manje nego kod Podobnika, s tim da ona ima 2d ultrazvuk. Čula sam da je izvrsna liječnica, zato sam i došla k njoj. No jednostavno te stvari su me znale izluđivat. Gore su nakon dva pregleda svi znali svaki detalj moje trudnoće, a Podobnik me uredno ispitivao i kako su mi psi. A mislim da dnevno obradi puno više pacijentica nego ona.
Ali znam da joj sestra radi u petrovoj, il tak nekaj, pa da je preporučuje.
I da, još jedna stvar na koju sam pop.... Zvala sam je dok je bila na godišnjem (sama mi je ostavila taj broj za hitne slučajeve) jer sam dobila kontrakcije u 22. tjednu, pa me otpilila s telefona jer je sad u Italiji i ne može pričat.
Te stvari mi se nisu svidjele, ali što se stručnosti tiče nemam zamjerke.

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Podobnik
8.6.2010 9:48:45   
ninolina
stala sam na pola dok sam vas sve pročitala...Ja stojim iza toga kaj je bubu napisala...
Njanja žao mi je seke...ali ja sam rodila 4 puta dva puta sam išla bez veze i plačanja poroda...rekla sam nikad više...Ja nisam imala posebnu sobu , iako su mi nudili, nisam dobivala drukčiju hranu...ali sam imala kraj sebe i bebe osobe od povjerenja...znala sam da paze na nas...i sad po 5 puta trudna rekla sam da ću čekati svoje trudove ali doktor će me čekati u bolnici...Ali ja sam stvarno otišla u rodilište puno mirnija...a to je najvažije


_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Bubu)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Podobnik
8.6.2010 9:51:34   
ninolina
Zvala sam je dok je bila na godišnjem (sama mi je ostavila taj broj za hitne slučajeve) jer sam dobila kontrakcije u 22. tjednu, pa me otpilila s telefona jer je sad u Italiji i ne može pričat.

to je privatnica ili???
A to mi je koma...ja sam svoga zvala sječam se u  12 navečer sa krvarenjem...njega nije bilo u hr ali je dogovorio sve u vinogradskoj i tamo me čekala doktorica koja me pregledala.....

stvarno smo OTuser posted image user posted image



_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Podobnik
8.6.2010 12:05:49   
Anoniman
Novamama, ne moraš se meni ispričavati. Nisam ja ni mislila da je to upućeno meni, ali sam citirala tvoju poruku i na nju odgovorila samo da kažem da ne tražim carski zbog tih navedenih razloga, nego iz sasvim drugih, meni opravdanih. Možda bi drugi porod bio lakši, ali kako se radi o MOM djetetu koje je njima u bolnici samo broj, ne želim riskirati. Tih dana dok sam ja tamo ležala bila je stvarno ludnica i nemam pojma koliko žena je rodilo, ali stalno se nešto događalo. Ja sam možda pogriješila što sam samo šutila i nisam ništa tražila pa sam valjda bila nevidljiva. Znam da je panika nastala kad su počeli govorit da je mekonij, da dijete nema kisika i onda brzo daj epiduralnu, požurite, gurajte, sjedajte na trbuh, vucite... Za carski je bilo prekasno... Ne želim više riskirati tako, nema šanse. Nije me baš puno briga što neko misli koji su razlozi zbog kojih želim carski. A meni ne smeta što se na ovoj temi razvila takva rasprava. rasprava je dobra, u svakom slučaju. Pusa svima

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Podobnik
8.6.2010 14:48:14   
crex
IZVORNA PORUKA: hortenzija

Ja sam išla kod Podobnika još dok je radio u Merkuru, on mi je vodio prvu trudnoću i njegova sam pacijentica 5 godina.
Budući da je cura pitala ima li tko kakva iskustva s njegovom klinikom, javila sam se jer za razliku od većine drugih koji ovdje pišu znam o čemu govorim.
Htjela sam dati svoje pozitivno iskustvo i možda pomoći curi koja je u dilemi. Znam gotovo svo osoblje koje tamo radi, i idem tamo rodit zbog tog ljudskog faktora, a ne komoda, o kojemu neke govore.
U Austriji se naprimjer 50% djece rodi po privatnim rodilištima, a naš Balkan ovdje raspravlja o percu na dupetu i posteljini.
I lova da znate nema s tim veze. Ili nešto hoćeš i stalo ti je do toga, ili nećeš. Ja npr. nemam svoj stan, živim od prosječne plaće, a za ovo dajem ušteđevinu jer stvarno znam da to nije uzalud potrošen novac, a ne prepričavam puste priče niti ljubomorno komentiram.

Kao da ništa ne znači to da tamo nisi sama, nego da je s tobom cijelo vrijeme netko, bilo babica, bilo liječnik! Ja idem isključivo radi toga.
Zašto ovdje raspravljaju cure koje tog čovjeka nikad nisu u životu vidjele, a još manje su bile njegove pacijentice, nego govore iz onoga što su pročitale iz žutog tiska, stvarno nemam pojma.
On je bio pouzdan liječnik s privatnom praksom i dok nije imao  rodilište (pa tada nitko ništa nije imao protiv njega).

Ovo sve  naravno ne znači da u državnim bolnicama nema kvalitetnih liječnika ili sestara, ima ih, ali uzmite za usporedbu da kod Podobnika rodi jedna !!!! rodilja dnevno, a u bolnicama ih rađa sto u isto vrijeme. 
Tko kaže ne bi poželio biti ta jedna, debelo laže. Ti u državnoj bolnici možeš biti izvrstan liječnik, ali ne možeš opsluživati njih 20 u isto vrijeme jer je to nemoguće. To je činjenica. I nisu ti ljudi krivi što rade u takvim uvjetima. Koliko ih je malo, još super i rade.






Bravo H., skroz se slažem s tobom!

(Odgovor članu hortenzija)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Podobnik
28.6.2010 16:53:13   
tamara_77
Poliklinika Podobnik u svakom slučaju, ako možeš! Meni se doslovno isto događalo kao i Bubu i u 34tj. mi je puknuo film i odlučila sam otići u Polikliniku Podobnik. Kamo sreće da sam to još na početku trudnoće  napravila! Sve što je Crex napisala, tako je. Zahvaljujući njima, poželjela bih još jedno dijete roditi. Trebala sam roditi prirodno, ali moje dijete nikako nije pokazivalo znakove da bi van, prenijela sam ga 8 dana i onda smo se u dogovoru s liječnicima odlučili za carski. Unatoč cijeni 27.500kn, koja je sa stanovišta njihovih troškova realna, a onoga koji plaća nije mala, ne žalim niti jedne kune. Da sam slušala one prije, ne znam bih li gledala svoje zlato kako sretno i zdravo raste, a toliko dugo smo ga čekali. Svi liječnici i osoblje su zaista divni. Ja sam se odlučila kod njih za dovesti kraju svoju trudnoću kod dr. Gebauer. Divna doktorica. Naravno, prije donošenja odluke da li roditi u privatnoj ustanovi ili državnoj (kojoj btw plaćam kroz zdravstveno da bih mogla 1 godišnje kod Podobnika roditi, a da niti ne zakoračim u bolnicu) svašta sam se načitala. Uglavnom od ljudi koji nisu tamo bili ili su jako "pametni" i čuli su od kume kumine kume kako je tamo. Isto tako, mnogi su ih pokušavali lažno optužiti raznim medijskim pompama... Ako imaš još kakvih pitanja, slobodno pitaj user posted image .

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Podobnik
4.7.2010 10:37:29   
Suzn

IZVORNA PORUKA: MiniMama

nemogu reci nista o podobniku jer sam rodila u petrovoj. trudnocu mi je vodila prekrasna doktorica koja me temeljito pripremila za porod i objasnila u detalje tocno sto me sve ceka i sve moguce rasplete mog poroda. u rodiliste sam usla u 9 navecer i rodila sam u 1i15 ujutro. oko 2 sam ginekogici poslala poruku da sam rodila, a ona mi je odgovorila da sve vec zna i da je ponosna na mene jer su me sestre pohvalile user posted image znaci, moja dr je nazvala da ja dolazim roditi i svakako da sam imala poseban tretman koji se sastojao od toga da nakon sta sam odbila carski,  sam dobila epiduralnu i do samog poroda nitko me prakticki vise nije pogledao. kad sam osjetila da vise ne mogu prodisati trudove, zaurlala sam da ja rađam. došla je sestra i nakon dva truda sam ja rodila.
ok. moja trudnoca je bila uredna, ali isto tako ginekologica me pripremila na SVE sta se moze dogoditi i objasnila mi sta sve ja mogu napraviti da sebi i bebi olaksam. i smatram da sam zato i imala lagan porod i jos laksi oporavak. ne bi dala novce za podobnik cisto zbog te sigurnosti koju mi pruza moja dr i cinjenice da ona u petrovoj ima nekakve veze koje znam da ce za mene povuci ukoliko dođe do nekakvih komplikacija.

a lcd, i kraljevski tretman u rodilistu?? pa tako me boli briga di sam kad mi je beba zdrava. traje 3 dana i zaboravis i redove za wc i odvratne kupaone i cinjenicu da si s jos 7 zena u sobi. sve zaboravis.
a hrana? ma da su mi janje na raznju donili, ja bi svejedno bila gladna user posted image




MiniMama jel mi možeš poslat na PP kod koje gin. si išla?? Thnx
Ovo mi izgleda super... :))

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Podobnik
5.7.2010 15:00:50   
jaja1
pozdrav cure.

ja sam nova na Ringeraji i odmah sam se zapikirala na ovu temu jer mislim ići kod Podobnika roditi. drago mi je da su se javile i cure koje su to već prošle tamo.

(Odgovor članu Suzn)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Podobnik
30.10.2010 22:48:01   
MKata
Zbog prve dvije trudnoće koje su u ranim tjednima završile spontanim pobačajem, u trećoj sam se odlučila ići privatno liječnici (koja radi u bolnici). Ne zato jer mislim da su za moje spontane krivisoc. ginekolozi, nego zato jer sam jednostavno bila kod nje smirenija i nekako sigurnija. Uvijek mi je bila dostupna, a i porod smo dogovorile (vaginalni, uz drip, ali ona je skoro stalno bila sa mnom i to mi je puno značilo).

Zato Kejt, ako ćeš kod Podobnika (ili kod bilo koga drugog) ti biti sigurna i smirena, samo naprijed. Ja se možda ne bi odlučila kod njega, meni je ova opcija kod privatnika koji radi i u bolnici nekako draža, ali radi se o tebi, tvom djetetu i tvojoj obitelji i ti znaš što je za vas najbolje!

_____________________________

On ne voit bien qu''''avec le cœur ; l''''essentiel est invisible pour les yeux.

(Odgovor članu jaja1)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Podobnik
31.10.2010 3:47:24   
pincirotvajler
user posted image user posted image welcome jaja

_____________________________

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu MKata)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Podobnik
2.12.2010 21:09:50   
berny
IZVORNA PORUKA: crex

Ja rodila u rodilištu Podobnik (pred skoro 5 mjeseci). Ne znam kako bi mi bilo u nekoj drugoj bolnici, ali baš zbog njih bih mogla roditi još 10 puta.
Rodila sam vaginalno, nisam htjela epiduralnu, nije mi ni trebala jer babica, sestra Marina, koja je bila samnom tu noć je bila moj najbolji analgetik. Ona i ja cijelu noć skupa, lagano svira radio, upaljene svijećice, prigušeno svjetlo, naravno ja se derem ko luda i psujem i doktore i muža user posted image user posted image user posted image ...doktori (dr Kalafatić i dr Podobnik) su dolazili tijekom noći/trudova samo da provjere jel sve ok, jel se otvaram i da li slučajno treba carski. Na svu sreću moju ne treba..Kad je porod bio pred kraj došao dr Kalafatić , porodio me i sve super.

To nas je koštalo 18 000 kn i to je dio naše ušteđevine. (16 500 sam porod i 3 dana u bolnici + 1500 kn za četvrti dan jer je Emili imala žuticu pa smo ostali dan dulje).
Očekivala sam taj iznos (kao i skoro 30 000 za carski) i pred kraj trudnoće sam si razmišljala uf koliko love ćemo potrošiti, ali danas znam da nikad nisam bolje investirala
Dugo smo čekali bebu Emu i htjela sam da bude sve najbolje, i bilo je!!!

A što smo u stvari platili:
1. (i najvažnije) Babicu, koja je od kad smo došli u rodilište, bila samo samnom.
2. Čistu kupaonu u rađaoni
3. Super udobni, čisti i mirišljavi apartman s kupaonom koje su 3x na dan čistili, mijenjali ručnike, spavaćice, ogrtač, šlapice, nadopunjavali potrošni higijenski materijal...ja sam u rodilište došla s četkicom za zube i mobitelom
4. ukusna i obilata hrana, koja ne bi bila tako fina da je nije nosila vrlo draga servirka koja mi je također stalno nosila čaj i kekse
5. Med. sestre koje su uvijek imale vremena za riješiti moje nespretnosti i nesigurnosti, i vjerujem da su i one zaslužne da ja uspješno dojim svoju curku.

Vjerujem da bih se dobro porodila i u bilo kojem rodilištu, ali stvarno nikad neću požaliti što smo išli kod Podobnika, i ako Bog da ići ćemo opet user posted image






kod Podobnika sam radila kombinirani probir. jako sam zadovoljna. sestru Marinu poznam osobno. stvarno je draga.user posted image


(Odgovor članu crex)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Podobnik
20.12.2010 12:44:20   
bubaMaja
Draga Kejt, mislim da ti sa svojom pričom možeš dobiti potvrdu od psihologa da ti je potreban carski rez radi mira i psihičkog stanja u kojem se nalaziš kad pomisliš na porod. PRavi ginekolog će ti pomoći i preporučiti ga. Uzmi ginića koji radi i u bolnici gdje bi trebao biti porod. tako ćeš biti najsigurnija da je sve u redu. Ne bi trebalo btii problema za to čak ni u famoznom riječkom prijatelju prirodnih poroda user posted image

koliko sam shvatila ti si iz zg. pa tamo se može naručiti carski bez nekih većih problema. user posted image

nije potebno plaćati tolike novce ako ih nemaš samo da bi išla na način poroda kojeg možeš dobiti i besplatno. po meni odigraj malo na sentiment, past će i doktori i sestre. to se ipak ne događa svaki dan (priča poput tvoje).. malo suzica i zahvalnosti tipa "Samo vi mi možete pomoći" "Što bih ja bez Vas" i trebalo bi biti sve u redu... ljudi pozitivno reagiraju na pozitivne emocije, a svima je preko glave nervoze koje u rodilištima ima previše (opravdano)

Što se tiče Podobnika, nemam previše komentara jer nemam niti iskustva. Osobno ja bih radije kupila svima na odjelu neke redovne mito - poklone (to uvijek pali) nego dala 30 000kn, a u slučaju većih komplikacija opet te vode u državnu bolnicu user posted image user posted image user posted image user posted image - vrate li ti novce ako je to slučaj??

Da imam tolike novce otišla bih da mi percem glade guzu, kako su neke rekle, zašto ne?? Pa kad imam više novaca kupim si bolje čizme nego kad nemam??? Da imam brdo novaca kupila bih si i auto Teslu i vilu u Dubrovniku i cijelu kliniku Podobnik samo za svoj porod... ali nemam pa se sve čini da ću se morati zadovoljiti riječkim rodilištem prijateljem djece i neprijateljem majki kako ga ovdje nazivaju.. nadam se samo da ću usred svojih trudova i sve te situacije pronaći snage da odašiljem pozitivnu energiju svim oko sebe. U tom slučaju vas nitko ne može zasuti negativom jer se odbija od vas.
Dragi Bože, daj mi snage, malo sreće i zdravo, pametno i lijepo dijete... .drugo sve prođe user posted image

_____________________________

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu berny)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Podobnik
20.12.2010 13:22:52   
modesty blaise
Drage moje,
mislim da je način poroda osobna stvar i vlastiti izbor svake od nas. I da se na temelju toga nikoga ne bi trebalo osuđivati. Najbolji porod je onaj koji vam najbolje paše, naravno ako ga možete odabrati.
Ja sam osobno oba puta odabrala carski rez jer sam tako htjela. Prvi puta sam rodila u Rijeci a drugi puta sada nedavno (1.9.) na Sv Duhu i bila sam jako zadovoljna i sestrama i doktorima. Nisam platila nikome ništa jednostavno sam tako zatražila i to su mi omogućili.
Isto sam tako odabrala ne dojiti , mada su me zbog toga mnogi unaprijed osudili, ali to je bio MOJ IZBOR i zbog toga se uopće ne osjećam lošijom majkom od drugih. Obadvoje djece su mi zdravi, veseli i lijepi....user posted image
Mislim da svaka od nas treba sama odabrati na koji će način roditi, hraniti i odgajati vlastito dijete  i da je to onda najpraviji izbor. Ne smije se dozvoliti da vam netko drugi nametne svoju volju pod izlikom da je to ispravnije i da vam još nametne osjećaj krivice...
eto, to je samo MOJE MIŠLJENJE

A kaj se tiče klinike Podobnik, sve 5 za nju što se tiče skrbi za rodilju al i nedaj bože da vam nešto krene po zlu tijekom poroda , e tu onda nastaje problem jer nemaju osiguranu skrb za dijete u slučaju neke nezgode nego će vam dijete završiti na rebru (takav im je dogovor). Dakle ,ak je sve u redu s porodom onda Podobnik može al ak nije onda nevalja....

Pozdrav svima 

(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Podobnik
2.1.2013 13:41:08   
Pinkachu
Pozdrav žene,mame,trudnice..
Eto i ja sam odlucila podjeliti svoju pricu s vama. Rodila sam predivnu zdravu curicu prije 6mjeseci u rodilištu Podobnik. Za te ljude tamo,od kuharice do lječnika imam same rijeci hvale. Rodila sam dogovorenim carskim rezom,i imala sam uzasne strahove od svega toga,ali taj tim se odnosio prema meni kao da su mi obitelj,toliko podrške,bodrenja,ublazavanja najneugodnijih situacija..ucinili su sve da se osjecam maksimalno ugodno.user posted image Cula sam svakakve price o drzavnim rađapnama i imala sam nebrojeno puno neugodnih situacija s drzavnim lijecnicima,jednom prilikom sam trazila ginekologa da mi da uputnicu za pretrage prije poroda,na sto me on ismijao i rekao gdje bi zavrsilo zdravstvo kad bi se svaku trudnicu kontroliralo..jel to normalno??? :/ da ne pricam dalje,a desio mi se niz takvih situacija, suprug i ja smo odlucili uštedjet novac za porod u privatnom rodilištu-Podobnik..to je dosta novaca,ali ljudi dižu kredite za auto i ljetovanje...a ja to dajem za sto sigurniji dolazak djeteta na ovaj svijet.. na odlasku kući moja obitelj se složila da vrijedi svake lipe i nije nam nimalo žao tog novca,čak mislimo da zasluzuju i više. ..a da ne pricam kasnije posjet mome ginekologu,upis kod pedijatrice,prijatelji,granate su padale po nama jer su ljudi zavidni..smatraju to bačenim novcem...mi smatramo da je ulupat u auto 60 000kn,platit svadbu 100 000kn, otici na more 10 000kn-bacen novac..što je to bitnije od sigurnosti mame i bebe?!user posted image
(-ukoliko imate ikakvih pitanja vezano za moje iskustvo,na raspolaganju sam,jer znam koliko je meni bilo teško)

(Odgovor članu lee)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Podobnik
2.1.2013 14:37:12   
Sunshine28

IZVORNA PORUKA: hortenzija

Ja sam išla kod Podobnika još dok je radio u Merkuru, on mi je vodio prvu trudnoću i njegova sam pacijentica 5 godina.
Budući da je cura pitala ima li tko kakva iskustva s njegovom klinikom, javila sam se jer za razliku od većine drugih koji ovdje pišu znam o čemu govorim.
Htjela sam dati svoje pozitivno iskustvo i možda pomoći curi koja je u dilemi. Znam gotovo svo osoblje koje tamo radi, i idem tamo rodit zbog tog ljudskog faktora, a ne komoda, o kojemu neke govore.
U Austriji se naprimjer 50% djece rodi po privatnim rodilištima, a naš Balkan ovdje raspravlja o percu na dupetu i posteljini.
I lova da znate nema s tim veze. Ili nešto hoćeš i stalo ti je do toga, ili nećeš. Ja npr. nemam svoj stan, živim od prosječne plaće, a za ovo dajem ušteđevinu jer stvarno znam da to nije uzalud potrošen novac, a ne prepričavam puste priče niti ljubomorno komentiram.

Kao da ništa ne znači to da tamo nisi sama, nego da je s tobom cijelo vrijeme netko, bilo babica, bilo liječnik! Ja idem isključivo radi toga.
Zašto ovdje raspravljaju cure koje tog čovjeka nikad nisu u životu vidjele, a još manje su bile njegove pacijentice, nego govore iz onoga što su pročitale iz žutog tiska, stvarno nemam pojma.
On je bio pouzdan liječnik s privatnom praksom i dok nije imao  rodilište (pa tada nitko ništa nije imao protiv njega).

Ovo sve  naravno ne znači da u državnim bolnicama nema kvalitetnih liječnika ili sestara, ima ih, ali uzmite za usporedbu da kod Podobnika rodi jedna !!!! rodilja dnevno, a u bolnicama ih rađa sto u isto vrijeme. 
Tko kaže ne bi poželio biti ta jedna, debelo laže. Ti u državnoj bolnici možeš biti izvrstan liječnik, ali ne možeš opsluživati njih 20 u isto vrijeme jer je to nemoguće. To je činjenica. I nisu ti ljudi krivi što rade u takvim uvjetima. Koliko ih je malo, još super i rade.




bravo! stojim iza svake riječi!

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu hortenzija)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Podobnik
1.10.2014 10:57:44   
Miisa
Pozdrav,
novija iskustva? Itko? Porod poslije prvog carskog? Ako ima itko, eto čisto ja sam se proodila prije 3 godine tamo, ali nekako brzo se zaboravi i što se nosi odnosno ne nosi, i ostalo! Ako ima tko, nek podijeli svoje iskustvo!

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 123
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!