|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
22.7.2012 23:21:02   
lidac0605
Ak se ti osjećaš da si još uvijek za to-samo naprijed! Za mene dobna granica ne postoji...i ja bi recimo za jedno 5 godina još jedno(to bi bilo peto :)),a onda bi mi najstarije dijete imalo 19 god...pa kaj?!

_____________________________

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"


(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
23.7.2012 4:24:45   
Krky
Evo da ti odgovorim...već sam bila na ovoj temi u prošloj trudnoći (s napunjenih 37 godina), ovo mi je 5. trudnoća sa 6. bebanom, a rodit ću s punih 41. Moji tinejđeri su 18,5 i 15,5. ostala trojica su twinsi od 7 i 3,5. Dakle: dvoje sam rodila u 20-im, 2 u 30-im i sad nosim malca u 40-im. Mislila sam zadnje do 35-36., ali eto...Uglavnom, malce nisam imala zbog ispunjavanja praznine, niti su se "događali" pa "rađali", nisu strogo planirani, ali svi su željeni i voljeni i maženi i paženi i svaki put svakog bebendusa s istim oduševljenjem primam u naručje i gledam kako rastu. Ova zadnja trudnoća mi je nešto napornija, ali tek nakon ulaska u 7. mj.t., naravno da nisam fit kao u 20-im, ali i tada sam imala teškoće koje nemam sad. Što se izgleda tiče, neću još izgledat kao baka svom malcu, energije za odgoj još imam. Naravno, to ovisi o osobi, ali ak o misliš da bi mogla i ako je muž za, zašto ne.

_____________________________

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu minči)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
23.7.2012 20:24:19   
minči
drage mame..
možda sam se samo malo krivo izrazila..da ispunim prazninu u 43 godini..popunit prazninu nemožemo naravno ako nemamo i želju za djetetom..ali imamo volju..i veliku želju..da pružimo još jednoj bebi puno pažnje i ljubavi a mislim da bi nas to ispunilo i usrečilo..samo naravno vrlo je teško donjeti odluku u tim godinama..

pozzzz

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
23.7.2012 20:35:36   
seraphyme
prije par godina sam u jednoj noći porodila i svekrvu i snaju, s tim da je striček sat vremena mlađi od nećakauser posted image  a kolegica je rodila treće sa 47 i sve ok i savršeno

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu minči)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
23.7.2012 21:50:47   
mirna
nemojte predugo cekati jer je tesko zatrudnjeti kada si malo stariji...

zapuniti prazninu je cudan izraz, pa to rade i oni koji putuju ili tulumare i sl. kada im djeca odrastu... super sto imate ok financijsku situaciju, pa ako stvarno zelite jos jednu bebu onda ne vidim razlog zasto nebi. mozda covjek s vremenom malo zaboravi sto znaci imati bebu u kuci, meni se je to dogodilo iako sam prvo rodila tek prije 6 godina. sto si stariji to je teze biti budan nocu, drzati ritam s bebom i djetetom, pogotovo prve tri godine. ono sto slijedi je laganica... i naravno to je najveca sreca, sreca, sreca... ali to ste vjerojatno vec sve prodebatirali.

sretno!user posted image

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
29.7.2012 22:17:32   
Indy
moja šogorica je rodila u 40. svoje treće djete, sve joj je teklo uredu i rodila prirodno. no, zanima me, čula sam da ako je prva trudnoća nakon 35. godine kod nas se obavezno ide na carski rez, jel to istina?

< Poruku je uredio Indy -- 29.7.2012 22:18:09 >


_____________________________

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
17.12.2013 14:22:03   
mamma2
Ajme, divna tema, nadam se da nije završena. Mi bi treću bebu, imam sina od 9,5, kčer od 5 i razmišljamo o trećem, a ja imam 37, pa mislim da nisam možda prestara, ali su me ovi postovi ohrabrili:) thx

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
17.12.2013 15:57:54   
anaxx
ja sam navršila 40 i eto čekamo 3. bebu... i mi smo se bojali i pitali da ili ne, ali kad smo odlučili i kad se uhvatilo od prve nitko sretniji od nas....

_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu mamma2)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
22.6.2014 1:15:32   
Mama Ka
Evo da i ja kažem koju mudruuser posted image zbog svih mama koje se smatraju (pre)starima za bebu na pragu 40-ih. Prvu bebu sam rodila 8 mjeseci prije svog 38-og rođendana, nakon jednog missed ab. Trudnoća školska, aktivna do kraja, čak nisam osjetila plus 30 kg s koliko sam se nakitilauser posted image user posted image . Porođaj je trajao duuuugo i predugo (16 sati u boksu) 15 u predrađaoni, nikakvi trudovi, ali sve je sretno i dobro završilo.
Druga trudnoća.2 mjeseca prije 40-od rođendana, bizanci ( šok i nevjericauser posted image ), jedan blizanac odustaje u 8. tjednuuser posted image . Trudnoća: super ali previše opreznih doktora zbog drugog blizanca i anđela (koji se na kraju resorbirao)- +18 kg radno aktivna do kraja, +18 kg ali puno više umaranja zbog 3 godišnje sekeuser posted image . Porođaj iz snova: 4 i pol sata od prvog truda, većinu toga odradili doma i stigao nam je naš mali div od 4350 i 54 cmuser posted image . Rezime:idealne godine za rađanje su one gdje ste vi kao roditelji sigurni da je dijete to s čim se želite baviti ostatak života, bez žaljenjem za tulumima, putovanjima izlascima i sl...Sve se to može uklopiti uz djecu nevezano uz godine.. no moje je iskustvo- sve smo prošli što smo htjeli (zasad) i do osnovne škole želimo se samo i isključivo posvetiti malenima,a to je odluka koju možeš donijeti bez zadrške tek u "poznijim"godinamauser posted image Nažalost naša kultura i mentalitet sugerira ženama da su stare za rađanje nakon 30-e..Ako sve zdravstveno štima ( znači zdravo tijelo i duh) nema prepreke! I ne, nećete izgleati kao baka svome djetetu ako iole držite do sebeuser posted image

_____________________________

Naš mali anđeo 20.1.2010. u 10. TT
Ljubilica 24.1.2011.
Blizanci!! 7/2014
Anđeo blizanac 8/2014 u 8. TT
Grof Cicula 26.3.2014.

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
8.4.2016 6:24:47   
cana
Pozdrav, drage moje! Jako su me obradovali ovakvi postovi, puni optimizma, jer mi to sada zaista treba. Imam 40 godina. (Uhh, kad sam bila mala mislila sam da su u 40. tim godinama vec jako stari ljudi, a ja se ni najmanje tako ne osjecam sada. Premda ponekad psihicki padnem kad mislim o trudnoci).

Posto sam se prilicno kasno udala, spletom raznih zivotnih okolnosti, do sada se, nazalost, nisam ostvarila kao majka, a to mi je sada zaista najveca zelja.

Muz i ja smo mjesecima jurili te plodne dane, a onda kad sam ja bas nekako pustila mozak na pasu, desila se trudnoca i to sam ocito zatrudnila u danima kada nisam bas mislila da su mi plodni dani, tj. ocito su mi plodni dani tada bili jako kasno, skoro pa uoci narednog ciklusa.

Medjutim, imala sam spontani i dr. mi je dala lijekove da to sve sama izbacim.

Zaboravih spomenuti da je muz, uoci tog mog `zatrudnjenja` radio nalaze koji su pokazali da ima osteoteratozospermiju (malo pokretnih, a morfoloski kako malo normalnih). Prije njega ja sam vadila sve nalaze i cini mi se da je sve ok.

Sada se opet trudimo, ali nikako da zatrudnim. DR. mi je rekla da bih trebala probati inseminaciju, radi njegovih losih spermica. Ne znam sad koliko ce ona uspjeti u mojim godinama.

Pored svega, muz jos ne vjeruje da je imao lsoe nalaze, jer sam zatrudnila isti mjesec kad smo dobili negove takve nalaze....

Uh, svega sam namljela, ali osjecam se tako zbunjeno, ali odlucno da se nastavim boriti.

(Odgovor članu Mama Ka)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
8.4.2016 11:56:45   
hipo
Draga cana, baš sam nedavno srela svoju prijateljicu koja ima 40 i u 5. mjesecu trudnoće je. Prva beba. Tako da sve je moguće.
Koliko znam kod lošeg spermiograma ne ide se na inseminaciju nego naIVF ili ICSI.
Što se tiče spermiograma, možda da ga muž ponovi, mislim da jedan nalaz nije dovoljan za dijagnozu.

_____________________________

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu cana)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Trudnoća nakon 40. godine
8.4.2016 19:28:01   
Jupiter
Kod takvog spermiograma nitko ti nece reci da se ne moze zatrudnjeti, pogotovo ako je kod tebe sve u redu, bez obzira sto navodis godine.
Ovdje zapravo, moze doci ponovne trudnoce ali upravo zbog morfoloski losih spermatoida ce doci do abnormalnosti i spontanog, kakav si vec imala. Vrlo je bitno da i stanica i spermij budu "zdravi".
Svakako preporucujem, prije navrsene 41(jer je do tada besplatno), da odete na ivf/icsi. Muza ces morati ili posjesti i objasniti ili ga jednostavno povedi na razgovor sa sobom pa zajedno upitajte sve sto vas zanima.
Ugl. ne vidim prepreka da bi ubrzo postala majka 💖
Sretno!

_____________________________

.. na kraju sve ipak bude dobro, ako jos nije dobro nije kraj..

4×AIH, 3xIVF, 1xFET- Imamo plus, imamo srčeko..
15.07.2016. Stigla Leona user posted image

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 37
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli odbijati svoju bebu od pelena?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!