mamo
|
Meni malac sad ima 2,4 godine, a malena skoro 13 mjeseci. oboje sam ih prvih nekoliko mjeseci kupala samo u vodi s malo bademovog ulja i to ne svaki dan (svakodnevno samo pranje guze i piše), a svakih 7-10 dana i malo kosicu s sindet sapunom. Nakon prvih nekoliko mjeseci kad je stigla zima malenom je koža postala dosta suha pa sam njemu počela koristit mustela mliječno ulje za kupanje, a za kosu mustela šampon, ali opet samo jednom tjedno (osim guze svakodnevno). Kad smo potrošili mustelu i više nije bilo potrebe za njom jer se koža oporavila, počela sam koristit weleda losion za kosu i tijelo i s njim sam super zadovoljna. S malenom sve isto, samo sam nju u početku još rjeđe kupala na savjet pedijatra, jer joj se nikako nije sviđalo kupanje, znala je urlat iz petnih žila sve negdje do 6. mjeseca, sad obožava kupanje. Nedavno sma prvi put kupila Nivea sensitive losion za pranje, ali on nije i za kosu, pa mi to nije baš praktično. A pošto je stigla zima, htjela sam opet kupit mustela ulje za kupanje, ali sam vidjela da becutan ima nešto slično pa sam kupila jer je skoro 4x jeftinije, ali uopće nisam zadovoljna. To ulje se pjeni, što znači da ima nekih sapuna u sebi, a ne bi trebalo. tako da čim to špotrošim, vraćam se musteli i weledi :) Malog sad svaki dan samo kratko istuširamo guzu, a jednom tjedno brčkanje u kadi s pranjem kose, a malenoj poslije svakog kakanja operem guzu i pišu, a kupanje s pranjem kose u kadici isto svakih 7-10 dana. meni tako odgovara, a i pedijatar i neki prijatelji farmaceuti su mi tako savjetovali jer pretjerano kupanje uništava zaštitni sloj kože i isušuje ju.
|