novamama
|
ja sam bila na lprs žuči, frendica na lprs jajnika, ali nismo li negdje već o tome pisale? bo...ne mogu naći.... dakle, operacija je rutinska, ako to postoji, pod punom anestezijom, traje oko sat vremena....meni su izvadili kamence i žučnu kesicu, tebi će riješiti tu cistu - a oporavak je isti, tj. tebi čak i kraće traje! dakle, jedina neugodnost može ti biti ako ne podnosiš anesteziju - povraćanje, što je prilično nezgodno s obzirom da te trbuh boli.... druga stvar je, mogu te boljeti ramena....zato što: prilikom operacije ti u trbušnu šupljinu upuhuju nekakav plin - da se trbuh napuše, onda rade sa tim instrumentima - 4 rupice za 4 instrumenta (izgleda otprilike ovako: jedan rez iznad/ispod pupka + tri reza oblik trokuta po trbuhu - ukupno 5 punata...)...nakon operacije se taj plin ispuhuje, ali uvijek malo ostane...i sad, kako ležiš poslije u krevetu, taj plin je lakši od zraka i diže se u ramena - mene nije to bolilo, ali frendicu jest - rekla je da ima osjećaj kao da ju je propuh ulovio..... dakle, to je sve, inače meni je za oporavak trebalo 21 dan službeno, njoj tjedan dana, tako da nije to ništa strašno.... ali je ipak operacija...baš sam se sjetila danas kako mi je lakše bilo hodati nakon poroda nego nakon toga, jer sam sva bila savinuta i nisam se mogla uspraviti, dok je kod poroda sve to nekako prirodno.. ako imaš kakve brige, strahove, pitanja, javi se, tu sam
< Poruku je uredio novamama -- 15.5.2009 21:51:05 >