|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Varikokela
5.4.2009 22:16:16   
barby

IZVORNA PORUKA: djetelina

Da, Barby... tako sam i ja čula. Ja sam čisto teoretski pričala sa svojom soc.ginićkom o tome - kad smo dobili nalaze spermiograma (ono... šta bi mogo bit uzrok tome, šta ako je varikokela - pomaže li operacija...). I ona je rekla da to pomaže jedino kad su vrijednosti blizu normalnih.
Ne isplati se to čekat. Ja mislim da je bolje pokušat s potpomognutom pa kad ti budeš trudnica, nek onda on ide na operaciju, ako planirate još djece. A ako ne, nek varikokela služi kao kontracepcija. user posted image
Mnogi to imaju, a da ni ne znaju, jer nemaju smetnje, ne uzrokuje to uvijek sterilnost. U svijetu su to i prestali operirat, zaobilaze problem MPO.

Žao mi je što ti je soc.gin takav, mora ti dat uputnicu kad već postoji problem. Jesi li razmišljala o promjeni?
Meni je moja rekla nek se javim šta god mi treba. Pa ćemo vidjet...
Na razgovor ćemo kod dr.Vlašića, kažu cure da je i on dobar, a čeka ga se manje nego dr. Vlastelića pa eto, naručili se mi kod njega. user posted image

da kazu da je i Vlasic dobar ali ja sam omako ok sa vlastelicem jako je drag i privatno sam kod njega pa sam se naucila.
moj muz nema smetnji sta se tice varikokele nismo ni znali sta je u biti to dok mu urolog nije rekao i radio utz.

17.1.2011 STIGLA MOJA NAJVECA SRECA
ostala trudna između postupka prirodno:)

22.2 -transfer IVF/ICSI,11.3 beta.nisam je ni docekala:(

2007-missed abortion:(

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

MM-oligoasthenozoospermia
varikokel

(Odgovor članu djetelina)
Neposredna veza do poruke: 26
5.4.2009 22:23:17   
Anoniman
Mm ima varikokelu, ali zbog zaboravnosti njegove mame nije je operisao kao manji, i tad su mu  rekli  da nikad nece imati decu..posle prvog pokusaja sam zatrudnela user posted image user posted image  
I njegov stric je imao to, i tek posle 8 godina su dobili decu...

Neposredna veza do poruke: 27
6.4.2009 20:31:54   
Pollly
Imam jedno pitanje u vezi ovoga... Moj dečko je sa nekih 14, 15 ili 16 godina operirao varikokelu. Rekao mi je da je nakon toga išao na kontrolu i da je sve bilo u redu. Zanima me može li to iako je operirano kasnije utjecati na plodnost??? Mislim, baš se ne kužim u sve to, ali nekako mi po vašem pisanju po forumu to ne izgleda bezopasno... user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 28
6.4.2009 20:34:29   
tikica_69
Pa ako je operirao, onda bi valjda trebalo biti ok. Najbolje cete provjeriti spermiogramom.

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Pollly)
Neposredna veza do poruke: 29
6.4.2009 21:47:54   
djetelina
IZVORNA PORUKA: Pollly

Imam jedno pitanje u vezi ovoga... Moj dečko je sa nekih 14, 15 ili 16 godina operirao varikokelu. Rekao mi je da je nakon toga išao na kontrolu i da je sve bilo u redu. Zanima me može li to iako je operirano kasnije utjecati na plodnost??? Mislim, baš se ne kužim u sve to, ali nekako mi po vašem pisanju po forumu to ne izgleda bezopasno... user posted image user posted image user posted image

Nemoj se sekirat prije vremena. Puno muškaraca ima varikokelu i nema nikakvih problema s plodnošću. S druge strane, ima onih koji nemaju varikokelu, a iz nekih drugih (poznatih ili nepoznatih) razloga imaju loš spermiogram. Operacija mu je mogla samo pomoći, ali ponavljam - problem možda nije ni postojao.
Ako radite na bebi, a ne ide (minimalno godinu dana nezaštićenih, redovitih odnosa) - napravite pretrage.
A ako ne - uživajte u mladosti i ne brinite se oko onog "Šta bi bilo kad bi bilo..." user posted image

(Odgovor članu Pollly)
Neposredna veza do poruke: 30
7.4.2009 12:24:09   
barby

IZVORNA PORUKA: tikica_69

Pa ako je operirao, onda bi valjda trebalo biti ok. Najbolje cete provjeriti spermiogramom.

slazem se....

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

varikokel

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 31
11.4.2009 14:45:22   
Pollly
djetelina, još ne radimo na bebi, želimo prvo završit studij i onda osigurat sebi i našoj budućoj obitelji lijep i dobar život. Makar je teško čekat, ali će se isplatit. Neće za sad ić na pretrage, vidjet ćemo za par godina. Iskreno se nadam da će sve bit ok.

Puno vam hvala! user posted image user posted image

(Odgovor članu barby)
Neposredna veza do poruke: 32
11.4.2009 21:32:53   
djetelina
Polly, pretpostavila sam da je tako - zato ti i napisah da se ne brineš unaprijed. user posted image
I ja se nadam da će bit sve ok i želim vam to od srca!
Sve će doć u svoje vrijeme... Sretno na faksu, a i nakon toga! user posted image

(Odgovor članu Pollly)
Neposredna veza do poruke: 33
14.4.2009 21:49:09   
buhtlica
MM u zadnjem nalazu piše da se radi o varikokeli, ali očito to nema nikakvog utjecaja na spermiogram, jer je zadnji dobar.

Ja sam bila kod svog gin., rekao mi je da ne vjeruje da je problem u meni, jer mi je ultrazvuk skroz ok, ostali nalazi do sad svi uredni, sad još samo čekam papu. Dao mi je Pregnital tablete da pijem i da pokušavamo još šest mjeseci, a ako se ni tada ništa ne dogodi, da onda dođem i da ne paničarim (lako je to reći.....).

Ja sam zapravo htjela obavit preglede koje mogu obavit sad, jer ne bih htjela da čekam šest mjeseci, godinu, pa da onda idem obavljat preglede i da shvatim da sam to mogla i prije godinu dana i da sam gubila vrijeme... No rekao mi je dr. da ne paničarim....

Da ipak odem obaviti neke preglediće?????? user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 34
25.4.2009 19:58:27   
anastasija0702
ja sam upravo shvatila da i moj mora da ima tu varikokelu. nek mi neko objasni u kojem se slučaju ona operira? on ima pokretnih oko 35 % sve skupa i to većinom sporih a normalnih mu je samo 8% spermija, ostalo deformirano a treba biti bar 30 % mislim. je li to za operaciju ili za što? neću valjda je morati na umjetnu jer njega neće operirati??

(Odgovor članu buhtlica)
Neposredna veza do poruke: 35
26.4.2009 13:55:37   
barby
najbolje ti je da ode muz urologu i onda mu na utz vidi je li u pitanju varikokela,mom je odmah na lijevom testisu nasao,nije strasno 1. stupnja je pise.nikad po nicem nije znao da ju ima niti ikakve smetnje ali se vidi po crvenilu na testisima neki imaju i lagane bolove,on nista osim sad od akd mu je ustanovljeno kad zna pogledat vidi malo crvenilo i to je to

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

varikokel

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 36
26.4.2009 15:59:06   
anastasija0702
koliko se čeka na operaciju?? jeli to hitno ili te tek za pola god uzmu????

(Odgovor članu barby)
Neposredna veza do poruke: 37
26.4.2009 17:48:50   
barby
joj stvarno ne znam koliko se ceka nismo ni pitlali jel mm ne moze ici sad tako da....

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

varikokel

Neposredna veza do poruke: 38
27.4.2009 14:54:54   
anastasija0702
moj je nedavno operirao sljepo crijevo oko mjesec dna je prošlo. da li je moguće da su od toga loši nalazi spermiograma??

(Odgovor članu barby)
Neposredna veza do poruke: 39
27.4.2009 14:56:12   
tikica_69
IZVORNA PORUKA: anastasija0702

moj je nedavno operirao sljepo crijevo oko mjesec dna je prošlo. da li je moguće da su od toga loši nalazi spermiograma??

Ne vidim nikakvu povezanost, tako da ne bih rekla....

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 40
27.4.2009 14:57:20   
anastasija0702
ja sam čitala da ta varikokela može nastati od nekih drugih bolesti u trbuhu ili biti urođena. neznam. vidit ćemo.

Neposredna veza do poruke: 41
27.4.2009 14:58:20   
tikica_69
Ajde sretno s time user posted image

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 42
4.9.2009 15:06:34   
Orange
Dvije godine pokušavamo napraviti bebu. Nedavno smo bili na spermiogramu. Dijagnoza: OLIGOASTHENOZOOSPERMIJA! Nakon pregleda urologa sljedi ginekološki. Kažu da bez obzira šta je spermija malo i šta su spori, da je dovoljan jedan. Ako je tko uspio s tom dijagnozom dobiti bebu, molim da mi se javi. Hvala

Neposredna veza do poruke: 43
4.9.2009 17:31:04   
lavica81
draga moja i mi imamo istu dijagnozu. tek smo je sad otkrili, nakon godinu dana rada na bebi. nažalost zasad ti ne mogu puno pomoći, jer smo i mi tek na početku, čitam forume, informiram se. mm je naručen kod urologa sljedeći tjedan na pregled, a ja u ginekologa pa ćemo vidjeti dalje.  imaš i na ovom forumu temu oligoasthenozoospermia pa pogledaj.
nadam se da ćemo oba dvije ubrzo biti trudnice

sretnouser posted image

(Odgovor članu Orange)
Neposredna veza do poruke: 44
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Anketa

Zdrava hrana.
пеперутка16

Dali se hranite zdravo?

Da. (50%)

Ne. (50%)

Broj svih glasova: 2

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!