barby
|
IZVORNA PORUKA: djetelina Barby, vidim da ste iz Rijeke pa da pitam... Gdje ste bili kod urologa (Centar, Sušak ili nešto treće)? Jeste li dugo čekali za taj pregled? Mi smo bili na spermiogramu i nalaz je pokazao tešku oligoasthenozoospermiju. S obzirom na nalaz, ne nadamo se uopće prirodnom začeću. Pomirili smo se s time i idemo dalje. Išli bi ipak urologu na pregled da vidimo moguć uzrok ovome (a vjerojatno će nas i dr. poslat prije postupka, pa da skratimo vrijeme)... Eto, ako ima neko neki savjet - iskustvo zlata vrijedi. OLIGO - smanjen broj ASTHENO - smanjena pokretljivost TERATO - povećan udio spermija nepravilnih oblika (deformacija glave, repa, dvostruka glava i sl.) Varikokela često uzrokuje baš ovo "terato", a operacija pomaže ako su vrijednosti na granici s normalnim. A u takvim slučajevima opravdana je i nada da će se desiti prirodno začeće - teže, ali moguće. Pretp. da je takav slučaj bio i onaj koji je Tikica opisala - slučaj njene prijateljice. Kod težih slučajeva stručnjaci operaciju smatraju gubljenjem vremena. jesam iz RI sam,bili smo na Susak kod urologa 2 puta,za 6mj nam je rekao opet doci.isto moj ima oligoasthenoo.... i na lijevom testisu varikolkelu prvog stupnja,predlozili su mu operaciju ali se nakon postupka mora neko vrijeme mirovat ne naprezat,a on bas radi na takom mjestu gdje nema sanse da miruje,8 sati fizicki radi i problem je sta radi u tako glupoj firmi gdje ne smije ni pomislit na bolovanje,jedva na muke dobije,tj. uzmu mu od godisnjeg 2 dan kad mira na kakav pregled,a u zadnje vrijeme smo stalno po doktorima on zna rwci hire nego da smo penzioneri oni starci vise smo po bolnici nego oni.tako da su mu odgodili do daljnjega operaciju pa cemo vidjet dalje.sad ce piti taj lijek koji mu je ginek prepisao pa da vidimo rezultat.kamo cete vi kod urologa?samo na Susaku ti i ima u kbd Rijeka nema ili privatno ali je dosta skupo
17.1.2011 STIGLA MOJA NAJVECA SRECA ostala trudna između postupka prirodno:) 22.2 -transfer IVF/ICSI,11.3 beta.nisam je ni docekala:( 2007-missed abortion:( JA-hipotireoza sekundarna amenoreja MM-oligoasthenozoospermia varikokel
|