|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Izvijanje u luk
9.10.2010 9:26:40   
nemammaste
Moja buba se povremeno izvija u luk i zabacuje glavicu unatrag,obično dok spava.Nisam tome pridavala neku pažnju dok nisam slučajno pročitala da to ne mora biti bezazleno i da može biti posljedica krvarenja u mozgu zbog teškog poroda ili hipertonije mišića i da roditelji zbog toga vode bebu na uzv mozga i kod fizijatra.Pedijatrica i patronažna nisu ništa komentirale za to a vidjele su ali ja sam sad jako zabrinuta! user posted image  user posted image  Da li je neka od vas imala to kod svojih bebica i znate li šta o tome?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Izvijanje u luk
9.10.2010 9:29:22   
novamama
oliver se tako izvijao, i dan danas ponekad kad spava zabacuje glavu iza....nisam tome pridavala puno pažnje, nije mi se činilo da je nenormalno...

i roza ponekad tako napravi...

mislim da se tako namještaju, ili pokazuju da se žele odmaknuti od mene...

ne bih se brinula, ako pedijatrica i fizijatrica nisu ništa uočile, ali za svaki slučaj, nazovi svoju pedijatricu da te umiri....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu nemammaste)
Neposredna veza do poruke: 2
9.10.2010 9:36:48   
Nika 24052006
Slažem se sa Novommamom,i Ines tako zna zabaciti glavicu,još je u trbuhu tako znala ležati,dr na uzv se čudio kako si tako zauzme položaj glavicom.Mislim da bi te pedica upozorila da nešto nije ok.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 3
9.10.2010 10:28:26   
BruMa
I Mateo je to radio,ali dok je bio budan.Većinom kad smo došli kod doktorice,pa mi je ona rekla da mu to nedam da radi,inače ćemo ići fizijatru.Nikad ne dolaziti bebi iznad glave....
Uglavnom,nismo išli fizijatru.Prestalo je.
Nadam se da će i kod vas proći....

Bruno 26.04.2006.♥♥♥
Mateo 18.12.2009.♥♥♥
http://www.youtube.com/watch?v=_1_MydgRFZw&feature=player_embedded

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 4
9.10.2010 10:35:03   
nemammaste
IZVORNA PORUKA: Brunina mama

I Mateo je to radio,ali dok je bio budan.Većinom kad smo došli kod doktorice,pa mi je ona rekla da mu to nedam da radi,inače ćemo ići fizijatru.Nikad ne dolaziti bebi iznad glave....
Uglavnom,nismo išli fizijatru.Prestalo je.
Nadam se da će i kod vas proći....

Šta da ju onda ispravljam kad se izvije? Kako da joj nedam? user posted image

(Odgovor članu BruMa)
Neposredna veza do poruke: 5
   [Brisano sporočilo]
9.10.2010 10:46:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna veza do poruke: 6
9.10.2010 10:58:26   
danery
i nama se e tako zna izviti,pedicu smo pitali,sve je ok...obično to radi nakon buđenja,kad ju podižem iz krevetića,nekad prije previjanja i tako...ništa za uzbunu...

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7
9.10.2010 11:01:18   
nemammaste
Uf, sad mi je malo lakše! Hvala cure  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

(Odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 8
9.10.2010 12:06:39   
inesica
I moj mali to radi cesto, pogotovo kad je umoran, kad ga dizem iz krevetica, i kad ga muci tibica :)

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

Neposredna veza do poruke: 9
9.10.2010 12:45:15   
pincirotvajler
user posted image ja nisam davala tome pažnju neku..valjda d nije tak očito to radiouser posted image
cure su dobro rekleuser posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 10
9.10.2010 13:07:23   
Krky
I moj se izvijao i stezao ručice, podizao se i držao u sjedećem položaju s mjesec i pol-dva. S tri mjeseca uočena hipoksija (najvjerojatnije zarađena tijekom poroda). Išli na uzv, eeg (nisu teške pretrage), do 1. rođendana vježbice kod fizijatra. Tom pomoći je prestizao svoju dob u motoričkom razvoju, danas je 13-godišnjak i sve je ok. Ideš pedici, pitaš i vidiš. Bolje nego zapostaviti, a zaista to nije nešto strašno. Je, gnjavaža - je, kontrole i vježbice, ali i bolje i to nego da si kasnije predbacuješ. Ali ni to niš ne mora značiti, bebe se inače tako izvijaju u ležećem položaju, pa na bok, ali ako ti se tako izvija i u krilu i u drugim situacijama - idi pa vidi. Moj se čak toliko izvijao da sam vječito imala raskrvavljene usnice jer bi me svojom glavicom "opalio" u izvijanju unazad. 

MAMA SA 6 ******

Neposredna veza do poruke: 11
14.10.2010 23:22:58   
nancy
ajme kad se sjetim......i moj K je to radio dok je bio beba.ja sam cak nasla negdi da je to nekakvi sindrom..ma uzasno sam bila opterecena s tim i zabrinuta ali pedica bas i nije.i polako je to prestajalo.nije bilo nista ozbiljno. al i dan danas on zna zaspat i nekako puno zabaci glavicu nazad ili se skroz skvrči u "fetus" polozaj. 

Karlo.03.2009 mamin vragolan
Renato nam stigao-26.01.2011

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 12
15.10.2010 10:21:31   
nemammaste
Kaže pedijatrica da joj se izgleda kiselina vraća iz želuca u jednjak pa da ju to muči.Ima mi smisla jer u zadnje vrijeme i puno bljucka a par puta mi je baš povratila.Prelazimo sa Bebimila na Aptamil AR jer je puno gušći pa bi joj trebalo olakšati a ako bude potrebno idemo na uzv i daljnje pretrage plus neki sirup tipo peptorana.Na sreću dobro dobiva na kilaži,opet 500 g u 2 tjedna...Preporučam svim mamama čija se djeca izvijaju i zabacuju glavicu da ipak malo pitaju pedijatra za svaki slučaj

(Odgovor članu nancy)
Neposredna veza do poruke: 13
15.10.2010 10:25:35   
livona
IZVORNA PORUKA: novamama

oliver se tako izvijao, i dan danas ponekad kad spava zabacuje glavu iza....nisam tome pridavala puno pažnje, nije mi se činilo da je nenormalno...

i roza ponekad tako napravi...

mislim da se tako namještaju, ili pokazuju da se žele odmaknuti od mene...

ne bih se brinula, ako pedijatrica i fizijatrica nisu ništa uočile, ali za svaki slučaj, nazovi svoju pedijatricu da te umiri....

Ne valja sve ni citati user posted image

Moja Eica tako spava ne pridajem tome znacaja jer u krajnoj liniji ja zabacim glavu skoro do kraljeznice user posted image

17.08.2010. dosla nam je Ea, misica moja :))

Dante Alighieri
"Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka"

(Odgovor članu novamama)
Neposredna veza do poruke: 14
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!