|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 8:46:21   
Zvonki
A nema koji nisam probala. Volim miris čistog rublja. Samo - nikako ga dobiti user posted image
Kako mi je bila mašina na popravku nosila sam veš kod svekrve. Ajme, kako je taj veš divno i dugo mirisao user posted image  A kod mene - ništa ili vrlo malo. Njena mašina je nova, moja stara neke 3 godine.
Čime vi perete rublje? Imate kakve tajne trikove? Jeste li ekološki osvješteni pa radite domaće omekšivače?
Pucajte! user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 8:54:00   
BUMBI
Ma baš radim domaće omekšivačeuser posted image
Meni isto tako nekada miriše ko ludo,a nekada ne.trenutno imam neki ljubičasti Silan i on odlično miriši i jakooo dugouser posted image user posted image ,a i onaj Lenor iz Mullera isto dugo miriši.
A mene zanima dali vi ponekad stavite u mašinu nešta,tipa za kamenac ili takvo što?

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 8:59:14   
Zvonki
Ja čistim redovito pretinac za prašak i omekšivač Domestosom. Također provjerimo filter s vremena na vrijeme i natopim Domestosom unutarnji dio gdje stoji posuda za prašak jer se zna uhvatiti crno (?! plijesan). Ima u DM-u sredstvo za mašinu, ubaciš i provrtiš na 90 pa valjda nešto i počisti iznutra.

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 9:01:07   
BUMBI
I meni se zna nakupiti to crno tamu u tom pretincu za prašak,to i ja operem cilitom ili domestosom.
A ovo ću baš pogledati u DM-u pa da uzmem.nisam još ni jednom nešta tako stavljala,pa mislim da bi bio reduser posted image
Jesi ti to probala?

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 9:02:30   
Zvonki
Jesam. Ali nemam pojma jel' imalo kakvog učinka obzirom da ne vidim unutrašnjost mašine. user posted image  Mislim da nije loše ni ubaciti alkoholnog octa i sode pa isto tako oprati na 90 user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 9:04:02   
BUMBI
E,to sam za ocat i ja čula.On se stavlja tamo gdje i detrđent iliuser posted image ...ajme kakva pitanja ja imamuser posted image

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 9:05:34   
Zvonki
Preuzeto sa hrvatskog foruma:

savjeti 1:
Perilicu treba najmanje 2X godišnje temeljito očistiti, a i više puta ako perete samo na nižim temperaturama: znači ne više od 40 C, perete masnu odjeću, radnu odjeću, pelene i dr. Zlatni savjet: bijelo se pere na 95 C, a nikako niže jer će jedino tako ostati bijelo i perilica nikad neće smrditi.
No da krenemo na teeemeljito čišćenje:
Potrebna vam je soda za pranje-to je natrijev karbonat- koji dolazi na tržište u obliku anhidrida kao prah i u obliku kristalne sode koja je natrijev karbonat dekahidrat (češća varijanta). Prodaje se u poljoprivrednim apotekama kao kristalna soda za čišćenje bačava. Kristalana soda je 3X slabija od anhidrida.
Natrijev karbonat možete i sami napraviti. dovoljno je kupiti kilu sode bikarbone u bilo kojem većem dućanu. To košta oko 9kn.
Nikako ne kupovati one male paketiće od 40g po 4kn jer je to čista pljačka!!!
Sodu bikarbonu (natrijev bikarbonat) staviti u čistu tepsiju i peći u zagrijanoj pećnici na najvišoj temperaturi 1h. Neće se ništa dogoditi pećnici ni vama. Soda bikarbona otpušta po 1molekulu CO2 i H2O zagrijavanjem i prelazi u lužnatiji natrij karbonat. Da to je ona soda za pranje koju su koristile naše bake za sve namjene. Ima je za kupiti u prodavaonicama bazenske opreme, jako je jeftina.
Pogledajti američke stranice o sodi (washing soda) i o sodi bikarboni (baking soda)
Postupak pranja mašine: BEZ VEŠA!
1. Otopiti kilogram kristalne sode ili 300 - 400g čiste sode u prahu u kipućoj vodi. (NE u aluminijskom posuđu jer će pocrniti ko u perilici posuđa)
2. Otvoriti vrata od mašine i usuti u bubanj 3-4 litre vode
3. Na to sipati u bubanj otopljenu sodu, zatvoriti vrata.
4. Uključiti program za bijelo 95, (samo pranje naravno) , mašina uzima ostatak vode i pere...(da ne bi brzo ispumpala ovo što smo stavili nikako ne na pretpranje), ukljućiti i tipku inteziv ako je ima i uključiti tipku wasser plus ako je ima. Znači peremo na 95 C praznu mašinu. Što duži program tim bolje.
5. Program ide do kraja, zaključno sa svim ispiranjima i centifugiranjima
6. Program je gotov: otvoriti filter i očistiti ga
Tokom pranja može se umjereno pjeniti u bubnju: to je nataloženi deterđent iz perilice kojeg soda čisti jer se soda ne pjeni. Soda izvrsno otapa u vrućoj vodi nataloženu masnoću, omekšivaće i ostale naslage u mašini.
7. Postupak ponoviti ali ovaj put s običnim alkoholnim octom.
Ocat možete sipati u dozirnu posudu dok se mašina puni vodom ili dok je već napunjena. Znači opet program na 95C (samo pranje) i sipati litru octa. LITRU !
Onaj savjet koji je napisala neka tu da treba sipati ocat i sodu bikarbonu, pa onda staviti još mašinu na centrifugu me je stvarno nasmijao. To je za američke mašine koje su da prostite čisto (gruba rijec) ( uglavnom nemaju grijač, peru agitiranjem, slabo cijede, očajno peru, treba stavljati klora da bi bilo bijelo), uglavnom veliko (gruba rijec).
Naravno, mora se prati i dozirna posuda, izvucite ju kompletno van i operite s octom, dobro isprati.
Unutrašnjost posude je malo teže očistiti, a zna biti i crno od plijesni ako nikad niste čistile. Uzmite praznu špricalicu, stavite unutra pol varikine i pol vode, promućkati i s tim dobro pošpricati unutrašnjost, uzeti staru četkicu za zube i na posao user posted image Ovo sve može i s Domestosom koji je ako niste znale običan natrijev hipoklorit kojeg vi plaćate razblaženog oko 12kn. Pa si mislite... Poslije pošpricati s čistom vodom i uključiti na perilici zadnje ispiranje na prazno.
DA, posuda za deterđent zna jako smrditi i biti puna praška, omekšivaća i crna ako se ne brinete o njoj!
Čišćenje rupa za vodu u dozirnoj posudi-uzmite čačkalicu i ako možete doći do rupica kroz koje utječe voda bacit se na posao.
Na dovodnoj slavini treba povremeno očistiti mrežicu, a i na strani mašine isto-to je onaj dio gdje crijevo ulazi u mašinu.
Naravno-redovno čištiti filter.
NE UPOTREBLJAVATI CALGON. To je komercijalna prijevara kupaca.
Bacate novce na čisto (gruba rijec). Deterđenti u prašku sadržavaju dovoljno omekšivaća vode. Nijedan serviser nije vidio mašinu u onakvom stanju ko ona iz reklame-vjerujte. Uostalom jeste li vi vidjeli kad onako zmazanu perilicu posuđa ko iz reklame ili šparet. To normalnom upotrebom jednostavno nije moguće. Nemojte dopustiti da vam ispiru mozak.
Još jednom: perilica mora raditi i na 95C To je uvjet da nikad ne smrdi.
Nikako nemojte koristiti samo tekuće deterđente, oni nemaju dovoljno omekšivaća vode, niti peru dobro.
Najbolji prašak koji možete naći u RH je DASH
Savjet:
koristiti samo pola propisane količine i dodati žlicu natrijevog karbonata (soda) SOdu ne koristiti na vuni niti otapati za čišćenje perilice u aluminijskoj posudi.
Ovo (gruba rijec) koje se prodaje iz uvoza se radi za istočno tržište sa smanjenim udjelom aktivnih tvari. Dobre su i one denk-mit teblete u DM-u za pranje bijelog veša. Domaći deteđenti su ili (gruba rijec) ili čisto OK.
Rubel univerzal za bijelo , FAKS itd.
Kod svakog pranja osim pranja vune poželjno je dodati prašku žlicu sode bikarbone. Sigurno ste primjetili da vam roba jednostavno nekako smrdi poslije pranja nekim prašcima za šareno. Soda bikarbona rješava taj problem! Možete dodati i 2 žlice bez problema. Soda bikarbona se može upotrijebiti i umjesto omekšivača, kao i ocat...o tome drugom prilikom....
Nema potrebe koristiti omekšivać: napravite ga sami....o tome u 2. postu
**** Nemoguć problem...mašina smrdi za poludit ili jednostavno ste došli u unajmljen stan pa želite sterilizirati mašinu user posted image )
Postupak: napraviti sve opisano gore i da ne ponavljate postupak, kupiti
IZOSAN-G u apoteci. To je klor za dezinfekciju. NEmojte odmah primjeniti klor nakon postupka s octom i sodom nego nakon 2 pranja veša recimo.
Mašina na prazno, program 95 bijelo, u dozirnu posudu dok voda ide staviti 1 žlicu klora i program pustiti da sam završi

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 9:17:02   
DEA
Wow-Zvonki-svaka čast-nemam sad vrimena sve detaljno čitati-i pritom uključiti mozak -jer se spremam na posal-al iden probat printat ovo tvoje....:9
šta se omekšivača tiče-zato sam i privirila ode-ja sam uvik iznova u potrazi za provjerenim i preporučenim nekim drugim...a zasad sam zadovoljna Ornelom žutim -Fashion Milano , te žutim Cocolinom iz Mullera...

_____________________________

Ne činim drugima ono što ne želim da se meni čini..........

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 10:13:15   
seraphyme
imamo sušilicu, pa koristim dm-ove maramice za sušilucu i jako lijepo miriši. miceku ne stavljam omekšivač u rublje

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu DEA)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 10:42:28   
cuba
Ah, koliko sam ih isprobala dok nisam došla do dva kojih se držim zadnjih godinu dana ko pijan plota user posted image user posted image
To su Silan ljubičasti - Tahiti relax i crveni - Bali sensation user posted image user posted image user posted image
Ma cijela kuća mi miriši kad ih stavim sušiti na žicu a čak i nakon peglanja i stajanja u ormaru još uvijek održe taj miris.

Čistim jedino taj pretinac gdje se stavljaju deterđent i omekšivač i to sa vodom. I baš sam nedavno primjetila par crnih mrljica. Nisam je nikad prala iznutra kao npr mašinu za suđe. Kupili smo je prije 5god.

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 10:58:14   
LorVer
Omksivace sam manje vise sve isprobala ali mi ves nikada tak fino ne mirise ko kad perem kod mame na ferju.
Ja bi rekla da veliku ulogu igra i kvaliteta vode.
A i susenje vesa u susilici ves gubi na mirisu. Jest da je ves poslije fino mekani ali nema vise onog mirisa ko poslije pranja. Zato se i mogu stavljati te maramice za one koje vole da im ves fino mirisi.user posted image . Vidla sam cak i omeksivac na jednoj reklami koji je namjenjen bas za ves susen u susilici.

A ovo o ciscenju perilice cu bas isprobati. Jedino mi nije bas jasno, koja bi to najvisa temperatura mogla biti??? Jel da se stavi sa ili bez ventilatora?? user posted image
Bas me zanima, valjda necu nis krivo napraviti.

_____________________________

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 12:34:30   
BUMBI
Cuba ja taj ljubičasti trenutno imam i odličan je,a i crveni mi je još boljiuser posted image user posted image
Imam i taj u zalihama,bio u kauflandu 10 kn pa sam kupila,a inače ga baš i ne nađem svugdje(onaj od litru).A i sad su u Konzumu 10 kn,ali ga nema,mislim da ima ljubičasti samo i oni ostali

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 12:45:50   
cuba
Jel da da su ta dva najbolja user posted image user posted image user posted image
I meni je crveni čak malo dražiuser posted image Upravo sam oprala mašinu robe i sve mi miriše na bali sensationuser posted image

A nisam znala za tu akciju?? Ja inače sve higijenske potrepštine kao i za čišćenje i pranje kupujem u dm-a a tamo je 1L 18kn.

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 13:14:43   
BUMBI
Ja jutros to vidjela,morat ću još koji uzeti.Nemogu kad imam smo 1,iako sad imam još 2 u zalihama.
Da,da u Dm-u ih ima,ali su mi skupi,zato uviejk kupim kad bude negdje na akciji

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 15:05:47   
keksić
lenor-parfumelle sam otkrila p0rije mjesec-dva i idem si po još user posted image jako lijepo miriši i dugo

_____________________________

03.11.1999. - prva srećkica moja iva (iva- šljiva)
15.02.2010. - druga srećkica moja vendy (vendica -švendica)

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 16:11:28   
bubaMaja
veš je dugo mirisan kad se otkuhava s kvalitetnim detergentom, neovisno od omekšivača, problem je što ono što prodaju kod nas pod kvalitetan detergent nije ni blizu. dakle ako netko ima mogućnost nabaviti iz vana Dash koji je za zapadno tržište onda vam ni ne treba omekšivač. a s njim je ista fora, ako je iz vana sve lijepo i dugo miriše (čak i jeftinije verzije iz DM, Mullera koje su namijenjene za zapadna tržišta.. kod nas većinom prodaju smeće.

_____________________________

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu keksić)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 18:54:43   
Sunshine28
ja obozavam mirs persila, i praskarstvog i tekuceg clor i tekuceg za bebe, on u kombinaciji sa Silanom bijelim za bebe je moja dobina kombinacija, znam koristiti i Ornel calming kada mi dode pod ruku, isto prekrasan miris...
cuba budem probala ove tvoje, za taj crveni bali mi je vec netko rekao da je super


_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu bubaMaja)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 21:18:24   
mariola
Ja sam skužila da svi novi omekšivači u toj valjda prvoj turi kad ih izbace na tržište miriše ludo a poslije izgube miris. Po pojmom miriši mislim da miriši i nakon pet dana što stoji u ormaru, a ne samo na trenutni miris. A najbolji su mi svi koje kupim u mulleru. Pogotovo lenor plavi i žuti. Maramice za sušilicu ja stavim u ormare, nemaju mi neku funkciju kad ih ubacim u sušilicu.
Perem i ja samo tu posudicu a calgon i sl ne stavljam nikad. Perilice su nam stare 4-5 godina. Dvije imamo pa perem malo u jednoj malo u drugoj.

_____________________________

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 21:37:52   
Zvonki
IZVORNA PORUKA: LorVer

A ovo o ciscenju perilice cu bas isprobati. Jedino mi nije bas jasno, koja bi to najvisa temperatura mogla biti??? Jel da se stavi sa ili bez ventilatora?? user posted image
Bas me zanima, valjda necu nis krivo napraviti.


Valjda na 220 ako misliš na pećnicu user posted image

< Poruku je uredio Zvonki -- 23.11.2012 21:39:19 >


_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
23.11.2012 21:41:29   
Zvonki

IZVORNA PORUKA: LorVer

Omksivace sam manje vise sve isprobala ali mi ves nikada tak fino ne mirise ko kad perem kod mame na ferju.
Ja bi rekla da veliku ulogu igra i kvaliteta vode.


I ja mislim da ima neke veze i voda ali zar se tako razlikuje voda samo dva kvarta udaljena? user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
24.11.2012 10:52:50   
LorVer

IZVORNA PORUKA: Zvonki


IZVORNA PORUKA: LorVer

Omksivace sam manje vise sve isprobala ali mi ves nikada tak fino ne mirise ko kad perem kod mame na ferju.
Ja bi rekla da veliku ulogu igra i kvaliteta vode.


I ja mislim da ima neke veze i voda ali zar se tako razlikuje voda samo dva kvarta udaljena? user posted image



_____________________________

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
24.11.2012 11:06:16   
LorVer

Zvonki, u kuci do mojih roditelja zivi mi stric i on se ne nalazi na istom vodovodu ko i moji. user posted image
Ali bilo nam je uvijek dobro kod nestanka vode, onda smo si jedan drugome pomagali.

A to mi je bilo jedino logicno rjesenje zbog cega kod nekog ves tak fino mirisi a kod nekog ne.


Evo mogu jedino reci da kad se peru zimske jakne ili skijaska odijela jako je dobar Perwoll za sportsku odjecu. Dugo drzi miris svjezine. I zato mi je super jer se na jakne koje u sebi imaju vodoodporni sloj ne smije stavljati omeksivac.


A za pecnicu budem probala na 220 jer moja ide do 250 pa mi se to nekak cinilo pre visoka temperatura.
Jedva cekam da to napravim jer ju vise nemrem ovakvu gledati.
E da, moja masina je ona u koju ves dodje odozgora pa mogu vidjeti kak izgleda bubanj i sa druge strane. I mogu vam reci da ne izgleda bas nesto mada koristim redovno Calgon. Zato me bas interesira ovo sa sodom.
Uglavnom javim rezultate cim napravim.



_____________________________

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Koji omekšivač za mirisno i meko rublje?
1.12.2012 14:40:10   
Monica
Ja trenutno koristim plavi Silan i roba ostane i kasnije mirišljava a i Cocolino mi je odličan...uglavnom sam skužila da je omekšivač koji je pakovan u litrene boce bolje kvalitete...
Eh da i veš mi bolje miriši kada stavim tekući deterđent za rublje..

_____________________________

"Tko želi nešto napraviti nađe način,tko ne želi ništa napraviti nađe izgovor"

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 23
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!