|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kada prvi znaci trudnoće
23.1.2010 10:35:59   
Leptir5
IZVORNA PORUKA: anastasija0702

a evo vidite da radimo. ne znam jesam li u ovoj temi napisala što je sve pio. ja marulju i vrkutu jer sam mislila da nemam ovulacije zbog štitnjače a onda kad smo saznali da je do njega onda bioastin on pa nije pomoglo pa čaj iz solina 2 ture i ništa onda smo otkrili neke bakterije pa nisu ih identificirali pa su mu dali antibiotike 3 tj i ništa opet bakterije neke nepoznate. na kraju ovo s bioenergičarem i oboje pijemo crveni zdravac to nam je rekao. u ovom ciklusu čule ste koje imam simptome i nadam se d aje uspjelo više. da ne govorim da se ni u vezi 4 godine nismo štitili osim proračuna plodnih dana iako smo oboje htjeli da se desi. a tek poze... od kušina do svijeće od kreveta do kade. istinu kažem kad kažem da neznam više što ako nam ovo ne upali.

ovo ti je moja priča,2 god radimo dijete,a 4 godine prije toga nikakva zaštita niti kondom! Samo računanje plodnih dana i izbjegavanje tih dana,zadnjih par god se to pretvorilo u uski krug od 4 dana i to je to. Znaš samo koliko mi je puta prošlo kroz glavu pa mogla sam davno zatrudniti jer sada kada mi gin.prati folikulometrije vidim da mi je ovulacija nekada i 9 dan,nekada 11 dan! A to su bili dani kada se ja nisam štitila. Sve pretrage sam prošla,mužu je spermiogram savršen i nema drugoga nego čekanje.
Šta sam sve koristila-držala noge na zidu poslije odnosa,jastuk pod guzu,pila čaj mj i pol i pošto nisam imala iscjedak a osječala grčeve u stomaku prestala,pila kapi Agnus Castus (30% žena ostane trudno u roku 4mj),radila hsg (rekao gin.za pola god poslije hsg 30% žena zatrudni) i ništa nije pomoglo. Išla bi na folikulometrije,gin bi rekla,ovulacija je tu,endometrij je super na posao ova 3 dana i opet ništa i opet ništa tako pola god.,pa sam išla na putovanje da malo smetnem sa uma,pa sam uzela pola god i rekla neće me vidit nijedan ginek. opustit ću se i ništa,mjerila bazalnu temper. 4mj,navijala sat i vikendom u 6.30 da bi bilo šta točnije mjerenje i dokazala ovulaciju i imala odnose kada treba i ništa...
Nemoj spavati sa jastukom pod guzom,nije ni čudo šta te bole leđa,drži ga jedno 15-20min,mada nije znanstveno dokazano da to pomaže!
Sada sam na klomifenima i štoperica i tempirani odnos. Toplo ti preporučam da posjetiš Poljaka u Cito,više vjerujem njemu nego čajevima i bioenergičaru. On bar pokreće stvari,svaki put kada nešto ne uspij preporuči nešto drugo,nešto se događa. A bivša gin mi je radila papa test svako pola god i samo govorila opusti se...
Poljak će odma pogledati tvoje hormone i njegov nalaz spermiograma i preporučiti vam metodu. Jer ako on nema dovoljno pokretnih reći će vam na inseminaciju,ovako ti možeš držati noge u zraku mjesecima ništa se neće dogoditi.

4xAIH
1.IVF.... beta 0
2.IVF.... beta 650 termin 15.04 :)
9.4 rodila se moja ljepotica :)

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 51
23.1.2010 10:41:48   
Leptir5
pitala si kolika temp. treba biti,to je individualno za svaku ženu,bitno ja da imaš skok od 0.5 stupnjeva najmanje,uz ostale znake ovulac. iscjedak,položaj cerviksa,ovulacijska bol...to sve pratiš tri mj. i onda ćeš znat kada ti je ovulacija točno bila. Nakon toga skoka temp. ostaje visoka i ne pada i to je trudnoća,a onaj dan kada imaš pad dobiješ stvari,tako je meni svaki put bilo,i na ovoj stranici na kojoj pratim to ima par tisuća tablica drugih žena ovulacijskih,neovulacijskih,trudnoće,pobačaja...pa sam se nagledala, stranica ti je www.fertilityfriend.com

4xAIH
1.IVF.... beta 0

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 52
24.1.2010 22:53:28   
anastasija0702
ne znam, danas me je slabo bolilo u jajnicima, ne osjećam ih više ali me kičma počela i u maternici neki osjećaj čudni. valjda umišljam. pola dana nije ništa i onda odjednom počne kao pms. malo me glava boli cijeli dan. ne znam ima li to veze ili samo umišljam trudnoću.

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 53
27.1.2010 15:32:08   
anastasija0702
drage moje, prilično sam sigurna da sam trudna. ovaj put imam osjećaj. grudi su mi nabrekle i bole povremeno me češu a imam dobiti m tek 8.2. zanima me koliko je mjeseci rizično tj nakon koliko je tjedana ili mj trudnoća sigurna?? muž mi ima astenoteratozoosp pa se bojim da li je sve u redu i nemam namjeru reći nikome dok ne budem sigurna da e biti sve u redu s bebom i trudnoćom. molim vas savjetujte me, nakon koliko tjedana ili mj je sigurno??

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 54
27.1.2010 15:34:16   
ninolina
trudnoća se potvrđuje sa nekih 5-6 tjedana, a kako kažu najrizičnija su prva tri mj

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

Neposredna veza do poruke: 55
27.1.2010 15:34:30   
malizia
vauuuuuuuuuuu, to je fantastična vjest, strpi se još koji dan i kupi testić, vibram draga
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘user posted image

Neposredna veza do poruke: 56
27.1.2010 16:58:42   
anastasija0702
onda da ne govorim ništa prva tri mj? ne znam. bojim se jako hoće li sve ispasti u redu. molim boga svaki dan i uvjeravam sebe da je sve dobro. stvarno sam zabrinuta. noćas nisam mogla oka sklopiti. nemam pojma što mi je bilo. samo sam se prekretala pa osjetim neko brčkanje u maternici povremeno kao da imam ribicu pa da se rita par puta pa stane. čudno nešto ali ne umišljam. grudi su mi porasle ko pred m. mislila sam čekati 8 pa onda napraviti test. u svakom slučaju mislim da se je ugnjezdilo u maternici a i to je već dobra vijest. više me jajnici ne bole. bilo mi je danas muka neznam ni sama od čega, nakon ručka. sjedila sam u dnevnom i odjednom mi se u ustima počela praviti nvoda kao pred povraćanje pa sam se digla i na wc pa mi je prošlo.

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 57
27.1.2010 17:07:22   
adryosijek
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moja mala cura je moje sve...

Neposredna veza do poruke: 58
27.1.2010 17:10:19   
anastasija0702
još uvijek nisam sto posto sigurna iako mi sve stoji u grlu čudno. zanima me kolika je vjerojatnost da nenormalno spermij oplodi jajnu stanicu sve i ako dopliva do nje. jel da da on nema snage da uđe u nju nego zdravi imaju veću prodornost. ako netko zna što o ovom nek se javi. zanima me otprilike postotak.

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 59
27.1.2010 19:12:55   
Leptir5
a moja anastasija od toga silnoga računanja ima  da zaboli glava,šta manje znaš to bolje,u svakome ciklusu je šansa 25% ako je sve u redu,eto pretpostavljam da je to taj postotak da prodre u jajnu stanicu,gledala sam na discovery kako se sve to odvija. Trenutno je moje razmišljanje tko ima sreće ima,nekome uspije trudnoća od jednoga seksa u 4mj a nekome u 2 god svako drugi dan neće pa sada ti računaj koliko je to...zaboli glava...moja nevista ostala trudna od 1 seksa u 4mj,a stalno imala neke iscjedke smeđe,bolove čudne,nije išla na papu...a kod mene stalno govore sve super i neće i neće i sad da razmišljam o postocima...

4xAIH
1.IVF.... beta 0

Neposredna veza do poruke: 60
27.1.2010 20:01:46   
tikica_69
IZVORNA PORUKA: anastasija0702

još uvijek nisam sto posto sigurna iako mi sve stoji u grlu čudno. zanima me kolika je vjerojatnost da nenormalno spermij oplodi jajnu stanicu sve i ako dopliva do nje. jel da da on nema snage da uđe u nju nego zdravi imaju veću prodornost. ako netko zna što o ovom nek se javi. zanima me otprilike postotak.

Na spermiogramu tvog supruga pisu postoci pokretnih i morfoloski pravilnih. Ti imaju najvecu sansu oploditi jajnu stanicu.
Ako ih je 5%, a mogucnost zaceca sa tom dijagnozom je opcenito niska - probaj zakljuciti sama kolike su vam sanse u prirodnom ciklusu od kojeg svaki 4. kod sasvim zdrave zene rezultira praznim folikulom ili losom jajnom stanicom.
No, cuda se uvijek dogadjaju, a sto si vise napetija to ce ti psiha imati vise laznih simptoma trudnoce i teze ces ostvariti trudnocu  jer ces si hormone dovesti u stanje zvano kaos, pogotovo prolaktin.
Vjeruj mi, govorim iz vlastitog iskustva.

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 61
27.1.2010 20:40:44   
anastasija0702
sigurna sam da nemam lažne simptome. nikad i nisam imala bar ne ovakve, jednom sam imala stajanje hrane u grlu i vraćanje hrane pa sam i povratila malo ali sam otkrila da je gastritis. inače nikad nemam lažne simpt samo mi m za kasniti zbog štitnjače i tih hormona. ovaj puta sam sigurna da smo uspjeli samo se pitam jeli sve u redu i to me muči. znači prva tri mj su riskantna - mislim s obzirom na njegovu dijagnozu? što bi trebala jesti piti? da izbjegavam kavu?

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 62
27.1.2010 22:01:23   
daniela 31
Ja mislim da si trudna,dao Bog.Sretno

Tara,11.02.2009.
Naša najveća ljubav
Imamo 13 zuba

Neposredna veza do poruke: 63
27.1.2010 23:14:21   
tikica_69
ako si trudna, da li je sve u redu moci ce ti reci samo ginekolog na pregledu....

U iscekivanju.......

(Odgovor članu daniela 31)
Neposredna veza do poruke: 64
28.1.2010 8:11:14   
Leptir5
sve mi se čini da ću procuriti danas,fibra pala skroz i ne bole me sise više i 13 je DPO

4xAIH
1.IVF.... beta 0

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 65
28.1.2010 8:34:58   
ines
Dobro jutro cure!
Malo sam čitala što ste pisale do sada i poželjela se priključiti.
Moje mišljenje je da je da bog djecu čuva. Na leđa nam neće staviti teret koji ne možemo nositi.
Od silne želje da ponovno postanem mama i svom sinu rodim bracu ili seku prošli mj. sam se naoružala kalendarima,razno raznim izračunima,ovulacijskim karticama i sl. U sredini mj se pojavili svi simptomi trudnoće(bar kako mi je bili prošli put) koji su naravno prestali kad sam dobila i užasno se razočarala.
Ovaj mj ne znam kad mi je ovulacija, trudim se ne razmišljati o tome i voditi ljubav s mužem opušteno pa što Bog da.
Ako te je strah.Moj ti je prijedlog da svakako posjetiš liječnika.Možeš napraviti test i prije nego ti kasni menga. Tako sam ja prošli put i odma se pokazao pozitivan. Što se tiče spajanja spermija i jajne stanice ja smatram da je to jedan sveti čin na koji trebamo gledati potpuno pozitivno. Bolje je ne pitati se prije reda što ne valja.

Mama dva mala anđela!

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 66
28.1.2010 11:18:56   
Guapamelie
Drage, dobar dan!
Nova sam ovdje, prvi put se prijavljujem na bilo što vezano uz trudnoću. Htjela bih Vas pitati za mišljenje. Mojim bližnjima ne bih željela pričati o tome jer nisam sigurna da bi dobro prihvatili činjenicu da sam trudna, ako to bude istina. Čitala sam na ovom forumu jako puno postova i sviđa mi se Vaša međusobna podrša koja je meni sad potrebna.
Moj slučaj user posted image započinje u 10 mjesecu 2009. kad sam saznala da imam ogromnu cistu na jajniku. Dobila sam terapiju Dabrostonom koja se pokazala ispravnom jer je cista pukla i smanjila se, a u međuvremenu je narasla i na drugom jajniku. Na pregledu u 11 mjesecu mi je ginekologica rekla da pazim da ne ostanem trudna, ali nekoliko puta dečko i ja se nismo štitili, iako nijednom nije završio unutra.
Zadnja menstruacija koju sam dobila 19.1.2010. bila mi je malo drugačija nego inače: najprije je počela sa smeđim iscjetkom, a poslije je bila gotovo jednaka kao i obično osim što je krvarenje bilo količinski manje i trajalo dva dana manje nego inače. Ono što sam primjetila i zbog čega sam posumnjala da sam možda trudna je temperatura. Od početka ove zadnje menstruacije moja temperatua se kretala oko 37.2 i nastavila se nakon završetka menge (baš sam maloprije mjerila i pisalo je37.1), zanima me što mislite o tome?
Također moram spomenuti da sam jutros bila kod ginekologa zbog kontrole cisti koje su se smanjile, trudnoću nije spomenula (je li to rano da se vidi išta ili sam jednostavno umislila?) i preporučila mi je da pijem kontracepcijske pilule kao terapiju za ciste. Imam 23 godine i priznajem da nemam pojma imam li osnove za sumnju ili ona nema smisla?
Hvala unaprijed

(Odgovor članu ines)
Neposredna veza do poruke: 67
28.1.2010 11:19:50   
ninolina
draga dobrodošla, a na onom j temi smo ti odgovorile pa da ne ponavljamouser posted image

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Guapamelie)
Neposredna veza do poruke: 68
28.1.2010 11:24:13   
Guapamelie
Da, da, upravo sam vidila. Hvala još jednom

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 69
28.1.2010 15:18:04   
anastasija0702
hvala vam svima na odgovorima i podršci. mislim da nisam ništa umislila. ja sam vam toliko puta bila razočarana da više ne umišljam simptome. godinu ipo dana braka i pet godina veze bez zaštite i do sad nisam nikad imala ovakve simptome. par dana sam osijećala nakon one boli u jajnicima migoljenje povremeno u maternici pa stane i sad ga više ne osijećam. mislim da je to ugnjezdivanje. cice su mi i dalje otečene. kaže mi muž da mu se čini da su mi se bradavice povećale malo a i rupice na njima.

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 70
28.1.2010 17:55:12   
daniela 31
Anastazija odi ginekologu na potvrdu ili sama napravi test.
Što prije saznaš za trudnoću to ćes se prije početi ponašati u sklagu s time.

Tara,11.02.2009.
Naša najveća ljubav
Imamo 13 zuba

Neposredna veza do poruke: 71
28.1.2010 19:21:48   
tikica_69
Ma kakav test, pa treba dobiti 08.02. Koji test ce 9 dana prije vidjeti trudnocu user posted image
Eventalno izvaditi betu jer ako je to sto ona kaze ugnjezdjenje, onda ce biti sigurno neka niska brojka na koju test jos ne moze reagirati. A ginic prije 6. tjedna ne vidi bas nista....

< Poruku je uredio tikica_69 -- 28.1.2010 19:22:11 >

U iscekivanju.......

(Odgovor članu daniela 31)
Neposredna veza do poruke: 72
28.1.2010 21:15:52   
daniela 31
Ježi ga, nisam sve čitala, ako treba dobiti 08.02. naravno da test neće ništa pokazati.
Svejedno sretno.

Tara,11.02.2009.
Naša najveća ljubav
Imamo 13 zuba

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 73
28.1.2010 21:58:10   
anastasija0702
nemam namjeru praviti test bar ne do osmoga. zanima me da li kad gin vidi bebu na uzv i reče da je dobro da li to znači da je trudnoća sigurna ili i onda isto možeš imati pobačaj?? moja dr tek nakon 2 tj od izostanka m naručuje za pregled, znam jer sam jednom pitala. da li je to kasno? što bi trebala izbjegavati ili jesti ako sam trudna?? počela sam piti prenatale, imam još par komada,ne može štetiti. izbjegavam kavu - ograničila sam na jednu dnevno. trebam li još što znati?

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 74
28.1.2010 22:01:40   
ninolina
nemam namjeru praviti test bar ne do osmoga. zanima me da li kad gin vidi bebu na uzv i reče da je dobro da li to znači da je trudnoća sigurna ili i onda isto možeš imati pobačaj?? moja dr tek nakon 2 tj od izostanka m naručuje za pregled, znam jer sam jednom pitala. da li je to kasno? što bi trebala izbjegavati ili jesti ako sam trudna?? počela sam piti prenatale, imam još par komada,ne može štetiti. izbjegavam kavu - ograničila sam na jednu dnevno. trebam li još što znati?

nemoj se puno zamarati oko prehrane, organizam će ti sam reči šta ti paše, neka hrana ti se može gaditi a neku koju nikad nisi jela pasati. Ali mislim da ti je svakako još rano tako razmišljati. Budi pozitivna i opusti se.

Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Krvna grupa
Marinela27

Da vidimo s kojom krvnog grupom nas na Ringeraji ima najviše. (AB ne stane....) Koja ste krvna grupa?

A- (10%)

A+ (34%)

B- (7%)

B+ (16%)

0+ (28%)

0- (6%)

Broj svih glasova: 89

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!