|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 17.11.2009 13:44:47
|
|
|
|
ZVRK
|
tijelu treba da se oporavi. na tebi je da odlučiš .nekima kažu 6mjeseci,a drugi pak odmah...... meni je dr rekla barem 2 ciklusa.naravno to ovisi o tvom stanju(zdravlju). ja sam 1 put čekala 4mjeseca a nakon drugoga puta 10mjeseci pa smo počeli
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 17.11.2009 13:45:29
|
|
|
|
malaaa
|
hvala ti misice strah meje valjda cula sam da ako je drugi jajovod neprohodan moze ponovo doc do vanmatericne trudnoce nadam se dace mi doktor dat prave upute sta dalje stasi ti radila od nalaza cok
|
|
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 17.11.2009 13:49:05
|
|
|
|
malaaa
|
nadam se da ce meni doktor rec draga ZVRK da sto prije mogu planirat trudnocu nekima kaze 6mj mene sad nista neboli valjda ce bit sve ok ccoook
|
|
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 17.11.2009 13:55:46
|
|
|
|
ZVRK
|
sretno
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 17.11.2009 16:09:00
|
|
|
|
malaaa
|
upravu si draga moja takoje zivot nam daje ono sto tesko mozemo podnjet al treba dase borimo nadamse dace nakon borbe bar bit uspjesno javimise cesce hvalati
|
|
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 17.11.2009 16:41:58
|
|
|
|
mišica 666
|
ovako meni su doktori rekli da čekam 6 mj. prije nove trudnoće onda sam otišla kod svog ginekologa i na uvz je sve bilo ok jajovodi super ovulacija mi je bila u dan točna i radio mio je papa test. rekao mi je ako ne ostanem trudna za 3-4 mj da će mi raditi briseve ali eto imala sam sreće i ostla sam trudna. ako tio liječnik posumnja da imaš problema sa jajovodom sigurno će te poslati na pretrage. istina da nakon vanmaternične trudnoće jedan mali postotak imamo više šanse da nam se to ponovi ali velim ne vrijedi crno misliti napuni se pozitivne energije i nadajmo se najboljem.
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 17.11.2009 23:15:52
|
|
|
|
malaaa
|
draga misice ija se nadam da necu imati problema sa jajovodom dacu uspjet ponovo zatrudnit da se nikom nedesi pa ni meni vanmatericna trudnoca trebam sto prije otic na pregled da vidim dal je sve uredu al znas kakoje kad si u bolnici pa imas operaciju izgubis zeljenu trudnocu posle imas strah uopste otic doktoru al trebam sto prije pocet u novu borbu za moju dragu bebicu kosto simi rekla napunit se energijom pozitivnom mada sad to tesko uspjevam jos mije sve to tesko hvala ti na ljepim rjecima lakse mije kad razgovaramo o problemu jer samo me razumije onaj koje proso kroz to poz cok
|
|
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 18.11.2009 9:17:57
|
|
|
|
ema st
|
Joj ljudi,ja sam imala takvu sreću da kad sam imala tu vanmaterničnu T tjelo je to sve samo odbacilo i nisam trebala na operaciju.
|
|
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 18.11.2009 9:20:27
|
|
|
|
mišica 666
|
ja isto nisam išla na operaciju meni su to riješili inekcijama metotrexsata.
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 18.11.2009 14:04:39
|
|
|
|
malaaa
|
draga ema imala si srece da nisi morala na operaciju kako su tebe uradili gdje je bio plod imas srece
|
|
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 19.11.2009 12:39:25
|
|
|
|
malaaa
|
draga misice bila sam kod doktora kaze daje uredu dacu ja ponovo moc imat djecu dao mi da radim bris jos neki nalaz krvi mislim secer sedimentacija urin jos nesto....ja mu kazem dami da radim prohodnost ovog jajovoda naruciome na ultra zvuk al jase bojim dami sve neuradi dal moze tako vidjet jajovod dal je prohodan sta je vama posle vanmatericne trudnoce dao doktor da radite pa ako neko mozze dami odgovori
|
|
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 19.11.2009 13:03:28
|
|
|
|
Bebys
|
uzv se moze sve vidjeti bas jucer mi je seka moja o tome pricala da joj je dokt. uzv sve gledao bas jajovode. nebrini se samo se prepusti dokto. i opusti se. sve ce biti o.k. sretno
|
|
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 19.11.2009 15:27:13
|
|
|
|
mišica 666
|
kao što sam ti već rekla meni je doktor uvz ompregledao sve i normalni ginekološki pregled sam imala + papa test i to je to. opusti se sve će biti ok.
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 19.11.2009 17:42:39
|
|
|
|
tikica_69
|
Jedina sigurna metoda odredjivanja prohodnosti jajnika je laparoskopija, nesto manje preciznija je HSG.....no, nakon vanmaternicne nemaju obicaj lijecnici nista od toga raditi. Valjda oni znaju zasto, mada bi meni taj pregled bio logicni slijed nakon vanmaternicne u jajovodu...mislim, ocito je nesto zasmetalo da oplodjena JS dodje do maternice Vidis...nikad nisam o tome razmisljala....
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 20.11.2009 18:38:54
|
|
|
|
malaaa
|
hvala vam cure nadam se da doktori znaju sta rade nadam se dacu uspjet ponovo zatrudniti jedva cekam da mi urade ultra zvik da vidim jel uredu a bris kad mi urade valjda nece bit nista opasno jer nisam imala bakteriju kadsam radila prije trudnoce ove vanmatericne ako nisam dobila je u bolnici jer tamo svasta ima i nije bas ni higijena nesto posebna
|
|
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 20.11.2009 20:30:50
|
|
|
|
tikica_69
|
Cure koje ste imale vanmaternicnu, koje simptome ste imale i da li vam je test bio pozitivan ili ne?
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 20.11.2009 20:53:46
|
|
|
|
mišica 666
|
test mi je bio pozitivan ja happy i odem kod ginija i on mi nista nije vidio u maternici ni nigdje i kaže mozda nisi trudna ja mu velim radila sam test i on moze biti lažno - ali ne i lažno +. onda me je poslao vaditi betu beta je bila oko 430 i sad sam trebala za 2 dana ponoviti betu da vidimo da li se to dobro razvija ali dan prije nego što sam išla vaditi betu bila sam napuhana za poludit i mislila sdam bože da mi je ispustit kojeg tihomira spasila bi se ali nije išlo i negdje predvečer osjetila sam da mi je nešto počelo curkati i odem na wc kad ono krv.nije bilo puno ali ... zovnem ginija na mob i kažem mu da me boli u desnu stranu i da sam prokrvarila i on me pošalje za st . nakon što sam popila tablete za bol prestalo me boliti ja sam imala sreću da mi nije prsnuo jajovod inaće kažu da je to grozno. mene su samo poslje danima mučili plinovi u tijelu kojih se nisam mogla nikako riješiti ali sve u svemu imala sam vrašku sreću. rješili su mi to inekcijama metotrxata.
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 20.11.2009 20:57:19
|
|
|
|
tikica_69
|
Ojoj....mene vec dva dana muce plinovi i pritisak i na debelo crijevo i dole kao da ce mi sve ispasti. Danas uzani bolovi, maternica mi se kidala.... skoro sam se onesvjestila, sva sam se tresla. Ali dva testa negativna. Pojma nemam sto me spopalo, pa na svasta pomisljam
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 20.11.2009 21:02:01
|
|
|
|
mišica 666
|
mislim da je kod vanmaternične bol više na jednoj strani meni je bilo ko da mi je netko zario nož u leđa s desne strane dolje u križima. imaš na netu još stranice o vanmaterničnoj gdje su navedeni simptomi pa pogledaj. nadam se da ti nije vanmaternična ni ništa strašno možda neka prehlada uglavnom sretno i pođi doktoru da budeš mirnija.
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 20.11.2009 21:03:14
|
|
|
|
tikica_69
|
i mene su kriza rasturala....termoforom sam ih cijelo popodne grijala kao Jeremija
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 20.11.2009 21:05:08
|
|
|
|
mišica 666
|
onda pravac doktoru da budeš mirnija nije to za zezanje ma držim fige da nije ništa ali bolje puhati na hladno.
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 20.11.2009 21:07:26
|
|
|
|
tikica_69
|
TNX....vidjet cemo kako ce proci noc...za sada je samo pritisak, bolovi su se malo smirili
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 20.11.2009 21:09:30
|
|
|
|
mišica 666
|
e da i ako osjetiš bol u jednom ramenu trči doktoru jer ako dođe do unutarnjeg krvarenja to zna pritiskati neki živac pa se bol javlja u jednom ramenu. želim ti svu sreću i da nam ti sutra budeš ko nova.
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 20.11.2009 21:10:20
|
|
|
|
tikica_69
|
Hvala ti
|
|
|
RE: Vanmaternična trudnoća 21.11.2009 9:29:22
|
|
|
|
mišica 666
|
tikice kako si jutros??
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!