Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 9:34:09
|
|
|
|
inna
|
najbolje ti i je krenuti s mrkvicom jer je slatka i lagana...Domi se davi u mrkvici. Samo polako i bravo za dobricu
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 9:37:51
|
|
|
|
koka
|
, pa cvjetača mu nema neki okus pa zato nije ni htio, ipak mrkvica, kolerabica i tikvice su slatkastog okusa...a vidiš kako ti lijepo spava čak si mislim to što ova moja ne spava kako treba je i zbog toga što slabo jede preko dana
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 14:16:49
|
|
|
|
inna
|
evo ti recept što sam ja Domiju danas napravila i sve je pojeo. 2 mrkvice, malo karfiola, malo tikvice, korabice i jedan cvijetić brokule. To sam skuhala u vodi i procijedila. Stavila u mikser, dodala 100ml vode i 2 žlice rižinih pahuljica i izmiksala. Samo je zijevao. Moram priznati da sam probala i nije loše. Malo je slatkasto zbog mrkve i tikvice. Poslije je još popio 40ml soka od jabuke i sad čori ko top.
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 14:19:54
|
|
|
|
inna
|
skoro da ni ja ne pojedem koliko Dominik
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 14:23:09
|
|
|
|
koka
|
IZVORNA PORUKA: inna skoro da ni ja ne pojedem koliko Dominik zato i otvaraš teme kako se zdebljati šalim se...samo neka on papa
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 16:28:06
|
|
|
|
seaman
|
Veeeeeliki pozdrav svima i evo i mene napokon medju vas. Draga Kitty,Vjeverice.....opet mi na istom mistu Evo da se i ja nadovezen na prehranu.Ja san Nikoli pocela sa vocem a sad vec papamo puno toga. Voli i povrce pa mu svasta smiksan papati,najcesce mrkvu,tikvicu,blitu,ako iman stavin mu i korabicu i sve popapa.Mali prozdrljivko na mamu U vocne kasice stavin mu malo keksolina ili sama samlijen pokoji keksic. Od ima dva dana pocela san mu dodavat u voce po malo svjezeg sira i probali smo dukatino sir i voce i voli ga. Stvarno sta se tice prehrane neman nikakvih problema,sve prihvati i jede
|
|
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 18:29:11
|
|
|
|
daniela 31
|
Mislim da Tara malo jede, onu staklenku od 125g ima cijeli dan,naravno još i ciki. Neznam koja količina hrane je dovoljna, jer ja ju silim na još,a ona samo okrene glavu i protestira. Koliko obroka treba bebi od 5,5 mjeseci ?
|
|
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 18:56:11
|
|
|
|
Ruža
|
Bitno da ste krenuli, u principu dosta joj je samo sika do 6 mj. Onda polako uvodi obroke,po jedan obrok mjesečno, ona najbolje zna koliko joj je dosta. Mom Đurci kad je krenuo nikad nije bilo dosta.
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 20:42:38
|
|
|
|
inna
|
Domi sad ima najčešće 5 obroka, rijetko 6. od toga su 3 mliječna i 2 voće/povrće
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 21:52:13
|
|
|
|
angelica
|
hvala na receptu. evo danas je popapao cijelu kašicu od jabuke hipp i malo nakon toga pio vode. Spavao je i nakon 3 sata opet tražio jesti pa sam mu napravila pola porcije bočice jer je bilo već 19 sati, a oko 20,30 mu je kupanje i ako ne dobije bočicu odmah nakon toga sliijedi vika i galama. Evo ga pojeo je naravno svih 180 ml i spava kao topina velika
|
|
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 1.8.2009 22:05:51
|
|
|
|
Vjeverica ST
|
he he, pozdrav seaman....
|
|
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 2.8.2009 23:47:42
|
|
|
|
Wukovarka
|
Moja mustra kulturno odbije kašicu i traži ciku Sa vočem smo u jako dobrim odnosima, ali sa povrčem smo posvađani....
|
|
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 2.8.2009 23:50:23
|
|
|
|
kitty
|
IZVORNA PORUKA: Wukovarka Moja mustra kulturno odbije kašicu i traži ciku Sa vočem smo u jako dobrim odnosima, ali sa povrčem smo posvađani.... kod nas je obratno,povrce hoce a na voce nece da zine,koji su to mali izbirljivci a i duje kad je iti malo umoran nece nikakvu kasicu samo vuce majicu i trazi siku
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 2.8.2009 23:54:31
|
|
|
|
Wukovarka
|
IZVORNA PORUKA: kitty a i duje kad je iti malo umoran nece nikakvu kasicu samo vuce majicu i trazi siku Dam ja njoj radije ciku, ali nema toliko Imam ga sve manje...a curka baš nije za kompromise, a da ne pričam o adaptiranom mlijeku....ni čut.
|
|
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 2.8.2009 23:58:14
|
|
|
|
kitty
|
stavi je na siku neka vuce kako bude vukla navuci ce mlijeko pa ce imat dovoljno ja njemu dam prvo kasicu pa onda siku,jos uvjek mu je dovoljno
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 3.8.2009 0:00:52
|
|
|
|
Wukovarka
|
I radim tako...ali sam joj htjela barem jedan obrok uvesti bez sike. Možda bude s vremenom
|
|
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 3.8.2009 0:12:33
|
|
|
|
kitty
|
doc ce i to,polako i ja sam vec umorna od dojenja i mislila sam kad pocnemo s dohranom da cu bar tada bit mirna par sati u komadu ali nista od toga frajeru sika mora bit uvjek dostupna a i ne pije mi nista pa sikom utazi zed
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 6.8.2009 18:16:03
|
|
|
|
nancy
|
evo da i ja nesto kazem.moj malisa ima 4 ipo mjeseca,na adaptiranom smo i danas sam mu mislila kupit prvu mlijecnu kasicu pa mu dat 2,3 zlicice navecer, tek toliko da proba nesto drugo osim mlijeka.inace doslovno poludi kad ja nesto jedem a njemu nista. pa mi ga dode milo.ne bih ga jos sopala svim i svacim ali mislim da mu ovo ne moze naskodit.sokice mu ne dajem jer pije a i obozava vodu.i to mi je drago. recite mi jel se one rizine pahuljice od hippa prave s vodom i kakve su kao sam obrok,znaci bez dodavanja jos nekog povrca u to.
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 6.8.2009 18:17:10
|
|
|
|
natalijax
|
to i meni bude zao kad sam znala jest a necaka gleda u mene ko ozeblo sunce
|
|
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 6.8.2009 18:27:29
|
|
|
|
inna
|
IZVORNA PORUKA: nancy evo da i ja nesto kazem.moj malisa ima 4 ipo mjeseca,na adaptiranom smo i danas sam mu mislila kupit prvu mlijecnu kasicu pa mu dat 2,3 zlicice navecer, tek toliko da proba nesto drugo osim mlijeka.inace doslovno poludi kad ja nesto jedem a njemu nista. pa mi ga dode milo.ne bih ga jos sopala svim i svacim ali mislim da mu ovo ne moze naskodit.sokice mu ne dajem jer pije a i obozava vodu.i to mi je drago. recite mi jel se one rizine pahuljice od hippa prave s vodom i kakve su kao sam obrok,znaci bez dodavanja jos nekog povrca u to. rižine pahuljice možeš raditi s vodom, ali i s mlijekom (adaptiranim kad je već na njemu). Možeš unutra ubaciti i hipp prva jabuka. Ja Domiju svašta s njima kombiniram...naravno što smije s obzirom da ima 5,5 mjeseci.
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 11.8.2009 16:09:27
|
|
|
|
Wukovarka
|
Papamo i povrče Danas ja fino skuhala kelja, cvjetače, mrkvicu i krumpirić...samo je zjevala Napokon, već sam poludila sa miksanjem banane
|
|
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 11.8.2009 16:18:54
|
|
|
|
božica
|
ma prava je luce
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 11.8.2009 23:46:07
|
|
|
|
MaTana
|
wukovarka: bravo!!! i moja je imala identicnu fazu, nije htjela niti progutati povrce prvih par tjedana (u tom razdoblju je cak i naucila pljuvati) i onda jedan dan kao da se nesto prelomilo u glavi pocela papati i sad ne staje, mi smo vec i na meseku... imam jedan mali problemcic sa njezinim papanjem vec mi se 2 puta dogodilo da mi se napapa i kad sve pojede povrati otprilike jednu jusnu žlicu... oba dva puta je u kasici bilo cvjetace. mislite li da bi to mogao biti razlog? nevoli cvjetacu ili se prejede pa izbaci visak?
|
|
RE: Dohrana, što i kad? 12.8.2009 17:06:15
|
|
|
|
Wukovarka
|
Vjerojatno se prejede. Lucija kad nemože više papati...zadnju žlicu hrane samo pljune Danas smo papali bijelog mesa sa povrčem...uspjeh
|
|
|
Anketa
Samostalnost.
Admin
Da li su vaša deca koliko toliko samostalna ili ih još uvek hranite i uspavljujete ? Mislim na decu od 2,5 god pa naviše.
Oznake