|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   odabir pasmine
25.11.2012 9:29:17   
mamara
Pozdrav svima!!

Trebam malu pomoč! Imamo dvoje djece..4g i 8g, mali stan a obožavamo pse. Lani nam je uginula naša maltezerica :(  i mislim da smo svi sad več spremni za novog psa. Teško smo prebolili gubitak naše male kujice pa mislim da nebi bilo dobro da opet kupimo istu pasminu.... i sad se nemožemo odlučiti kojeg psa odabrati, koje pasmine vi imate i kava su iskustva?
Šta milite koji su idealni psi za stan i malu djecu? 

_____________________________

Jakov 10.05.2005
Klara 13.04.2009
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: odabir pasmine
30.11.2012 19:34:11   
bebić
pozdrav...ja sam takoder imala maltezericu i lupio mi ju je auto....i iskreno mislim da je to najbolja pasmina za djecicu :)

(Odgovor članu mamara)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: odabir pasmine
3.12.2012 9:06:42   
anaxx
LAGOTTO ROMAGNOLO

Lagotto Romagnolo je relativno «nova» pasmina priznata pri FCI-u 1995. godine.
Primarna namjena ovih pasa bila je traženje tartufa i jedini su psi u svijetu posebno specijalizirani za to. Danas, osim što se i dalje koriste za traženje tartufa, postali su popularni diljem svijeta kao kućni ljubimci tj. psi za društvo i pratnju. Glavni razlog njihovog brzog širenja njihova je blaga i živahna narav, a isto tako osobina koja ih čini «savršenim kućnim psima» je ta da se ne linjaju.

Ova pasmina potječe iz Italije, svrstana je u 8. FCI skupinu, 3. sekciju (psi za vodu). Ne podliježu ispitu prirođenih osobina niti radnom ispitu.
Prvi puta se pojavljuju u 16. stoljeću u dolinama u unutrašnjosti Italije, kasnije se proširuju na gotovo sve dijelove zemlje i počinju se koristiti kao psi za tartufe.
Postaju najzastupljeniji u pokrajinama Toscana, Lombardia i Emilia Romagna, gdje uostalom i ima najviše tartufa.
Priznanjem pasmine 1995. godine Lagotti počinju sudjelovati na svim važnijim europskim izložbama, izvoze se prvi primjerci i počinje nagli razvoj i uzgoj te pasmine u čitavoj Europi, Sjevernoj Americi i Australiji.
Danas su, osim u Italiji, najzastupljeniji u Skandinaviji, Nizozemskoj i Engleskoj.

Lagotto Romagnolo je pas srednje veličine. Idealna visina za mužjake je 46 cm, za ženke 43 cm, težina im je od 12-15 kg.
Dolaze u gotovo svim bojama, jednobojni, dvobojni ili trobojni. Nedozvoljene boje su potpuno crna, crno-bijela i siva.
Dlaka im je kovrčava, vunaste strukture. Na svim dijelovima tijela kovrče bi trebale biti jednakog intenziteta, osim na glavi, bradi i nogama, gdje je dlaka blaže kovrčava.
Kao što je već napomenuto, ne linjaju se, tako da im je potrebna minimalna njega tj. povremeno četkanje kako se dlaka ne bi zapetljala. Za izložbe se šišaju.
Jedna su od rijetkih pasmina kod kojih se dozvoljavaju gotovo svi tipovi zagriza: škarasto, klještasto i obrnuto škarasto (predgriz).

Što se tiče karaktera, vrlo su živahni,društveni, inteligentni i poslušni. Koriste se za agillity, fly-ball, a u nekim zemljama počeli se se koristiti i kao vodiči slijepih osoba.
Vrlo lako uče, izvrsni su psi za djecu i život u obitelji. Odlično se slažu sa drugim psima i životinjama i ne pokazuju niti malo agresivnosti.
Iako uglavnom žive u kućama i stanovima, Lagotti vole odlazak u prirodu, posebno na more, rijeke ili jezera gdje dolazi do izražaja njihova ljubav prema vodi.
Nemaju specifičnih zdravstvenih problema.



user posted image   user posted image




_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu bebić)
Neposredna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!