|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
12.2.2013 20:47:01   
endless
Drage moje, pošto sam se vratila s ginekološkog pregleda i nije mi baš svejedno, odlučila sam se obratiti i vama pa vas priupitati ako je koja imala sličan ili isti problemčić user posted image Dakle, 33 tjedan mi je trudnoće i danas mi doktor kaže da mi je beba dosta nisko, vaginalno me pregledavao i dakle napipao bebi glavicu user posted image sljedeći pregled mi je stavio za 3 tjedna (inače mi je nakon mjesec dana uvijek stavljao). E sad, rekao mi je da probam izdržati još ta 3 tjedna da ne hodam puno, ne sjedim itd, ali ni inače do sada nisam puno niti sjedila niti hodala user posted image user posted image user posted image Sestra mi je kasnije prokomentirala da mi je stavio pregled za 3 tjedna jer će me eventualno slati u dnevnu bolnicuuser posted image I sad sam toliko jadna i tužna da ne mogu pravilno ni razmišljati, prva mi je bebica i bojim se jako, jako stresno razdoblje mi je bilo ovo tijekom trudnoće pa se stvarno jako bojim. Da li je koja imala sličnu situaciju...???

_____________________________

Gabriel 03.04.2013.
Marija Evelyn 24.10.2015.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
12.2.2013 20:54:21   
Jezic123
Draga endless nie to nista strasno, mojoj kolegic je isto to rekao i ona se pridrzavala svega sto joj je rekao i proslo je sve u redu, a meni je moj ginekolog od 30 tjedna vec drugi pregled slozio nakon 3 tjedna, a ja predpostavljam da je to zbog toga sto u 36 tjednu ulazis u 9 mjesec i bitno ti je da izdrzis do 36 tjedna, jer ako se i tada rodi beba biti ce sve u redu s njom.
A šogorica mi je u isto tako u 32 tjednu bila otvorena, pa ju je odmah ostavio u bolnici na mirovanju i cekao da ude u 9 mjesec i kada je usla u 9 mjesec tj u 36 tjedan izdržala je još 3 dana i išla na carski i rodila dvoje zdrave djece, tako da se nadam da sam te malo utjesila s ovim podatcima
user posted image
samo miruj kako ti je rekao i sve ce biti uredu user posted image

(Odgovor članu endless)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
12.2.2013 22:27:28   
mamacita
Ako je napipao glavicu, to znaci da se polako otvaras. Samim time ti je pritisak glavice na cerviks jak, dakle, lezi na lijevi bok i opusti se. Ako se otvaras to znaci i da sve eventualne bakterije koje se nalaze u vagini, mogu doci do plodne vode. Pridrzavaj se uputa. Sjedenje u ovim situacijama steti, voznja u autu. Samo lezanje i obavljanje nuzde i higijene ti savjetujem. Dobro je to sto ti je prvo dijete, jer da imas maleno doma bilo bi ti kud i kamo teze lezati. Sretno!

(Odgovor članu Jezic123)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
13.2.2013 12:51:38   
pepeljuga
Lezi i odmaraj sto vise,bit će to sve ok user posted image user posted image

< Poruku je uredio pepeljuga -- 13.2.2013 12:56:39 >


_____________________________

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))


(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
13.2.2013 14:26:59   
endless
Hvala vam user posted image user posted image user posted image user posted image
Danas smo bili na ultrazvuku, imamo 2110 grama i dečko smo, danas potvrđeno sto posto user posted image baš me iznenadio mališan sa svojom težinom, bojala sam se da nebi bio premalen ili da se ne razvija dobro ili nešto, ma sto problema stvorim u sekundi, a nepotrebno user posted image
E sada, zanima me što ako se beba rodi sa tih otprilike 2200 grama??? Nadam se da će na ovu temu naletjeti bar neka mamica koja je doživjela nešto slično? Jel beba može opstati u inkubatoru? Jer evo, kaže mi mama, kaže mi šogorica da je 8.mjesec najrizičniji za porod user posted image

_____________________________

Gabriel 03.04.2013.
Marija Evelyn 24.10.2015.

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
13.2.2013 14:37:56   
anaxx
kao prvo nadam se da ne sjediš dok si s nama na kompu :)
kao drugo pusti priče i drži se uputa ginekologa: lezi i miruj, tako najbolje čuvaš svoju bebicu i to je najviše i najbolje što sad možeš napraviti, najgore je još se i uzrujavati... sretno!

_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu endless)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
13.2.2013 14:56:42   
ladygaga
pozdrav...u potpunosti razumijem tvoju zabrinutost! ja sam u 24 tj trudnoće sa skračenim cerviksom,srećom još uvijek zatvorena i placentom koja je jako nisko!! strogo doma mirujem! ustajem se samo do kupaone i nazad u krevet na lijevi bok!!! i doktor mi je rekao da ako se budem pridržavala mirovanja sve će bit u najboljem redu!!! znam puno trudnica koje su prošle to isto i sve su rodile lijepe zdrave bebice!! Moja seka je rođena ranije i imala je samo 1 500g..a sada je curetak od 50 kg :))) tak da samo lijepo miruj , obaružaj se pozitivnim mislima i strpljenjem i uživaj u svakom udarcu svog mališana!!! kad rodiš nedostajat će ti trudnički dani kolko god ti se oni sad činili teškim! :) sretnouser posted image

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
13.2.2013 15:10:36   
mamacita
Tocno je to da je 8. mjesec najrizicniji. Posebno kod djecaka. Ima nesto sa sazrijevanjem pluca. Meni su uvijek svi ginici govorili da je cilj dogurati do 37. tjedna. Sretno!

(Odgovor članu ladygaga)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
13.2.2013 15:16:57   
ladygaga
da tvoj gin smatra kako je rizik od prijevremenog poroda velik, uputio bi te u bolnicu!! tamo bi dobila ljekove za razvijanje djetetovih pluča i za sprečavanje prijevremenih trudova/poroda!! tak da ak si doma i ležiš nemoj se brinut nego miruj i sve bu ok...user posted image

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
13.2.2013 20:36:58   
tiha
draga kilaza ti je najmanji problem. meni sz u 36 tjednu rekli da beba nema ni 2 kg a rodila sam bebu sa 2380 nije morala ni u inkubator. kilazu je brzo nabila ni dan danas nema nikakvih problema. pridrzavaj se uputa koliko god mozes kad bude vrijeme bit ce sve u redu. samo hrabro! u bolnici slusaj sta ti kazu i brzo ces imati bebicu u rukama!

_____________________________

``````sitna i dinamitna :) :)´´´´´´

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

(Odgovor članu ladygaga)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
15.2.2013 13:36:21   
endless
Problem je što se sva pokočim od ležanja, ustanem prošetati malo da se razgibam, pa malo sjednem i opet u ležeći položaj, nije da se baš nešto previše opterećujem (fizički) makar psihički sam dosta pod stresom, sada još više jer ne znam da li će sve biti uredu, makar trudim se kontrolirati!
Noćas sam imala frku - prvo nisam mogla zaspati neko vrijeme, osjećala sam neki nemir, ne znam što mi je bilo, pa dok sam i zaspala tri puta sam se budila i to zbog BOLOVA U LEĐIMA, pomislila sam da su bubrezi u pitanju (jer je bol bila na tom mjestu, znači niže dolje, i osjećala sam ju s lijeve i desne strane. Prva dva puta kako sam se probudila od bolova je bilo tako. Treći puta dok sam se probudila osjećala sam užasnu bol samo na desnoj strani leđa user posted image user posted image user posted image E sad, trudnice i mame na facebook grupi kažu da su vjerojatno bili oni lažni trudovi u pitanju user posted image I da čim više odmaram da se nebi počela otvarati user posted image Al ja stvarno više ne znam na koji način da odmaram, jedina aktivnost mi je ustati i otići do toaleta i pojesti nešto. Možda je mališi jednostavno postalo dosadno u buši pa bi van user posted image user posted image user posted image
Makar ja i dalje očekujem trudove poput onih najjačih menstrualnih bolova...

_____________________________

Gabriel 03.04.2013.
Marija Evelyn 24.10.2015.

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
15.2.2013 14:38:02   
Renata RR
Bebi sigurno nije dosadno, njoj je važan svaki dan kojeg provodi u tebi. Treba još sazrijeti, trenutno nema još ni pljuća zrijela.. Istina je da može preživjeti ako sada rodiš, ali izbjeći ćeš puno komplikacija ako još malo izdržiš.

Lažni trudovi obično ne bole, osjete se kao stezanje trbuha. Možda te boli nešto od ležanja. Ako se ponovi, svakako nazovi gin jer mogu biti i pravi trudovi. Probaj ostati mirna koliko možeš, nabavi si neku dobru knjigu, odmaraj i nemoj previše razmišljati. Sada ti je ionako zadnja prilika za maksimalno odmaranje, kada beba dođe, toga više neće biti.

Piješ li magnezij?

Sretno!user posted image

< Poruku je uredio Renata RR -- 15.2.2013 18:57:35 >

(Odgovor članu endless)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
15.2.2013 20:03:34   
mamacita
Magnezij svakako preporucujem, onaj sumeci ti prije dodje u krvotok. Braxton-Hicks trudovi su "lazni" trudovi koji su meni znali otvrdnijeti cijeli stomak, stomak bi mi tada bio jako tvrd i napet, no to je trajalo max 30 sekundi, i uvijek bi postalo lakse ako bih legla na lijevi bok. Nikako ne lezati na ledjima, i meni nije odgovarao niti desni bok. Jastuci su mi bili medju nogama, i desna ruka bi mi bila poduprta jastukom. U slucaju strogog mirovanja ne smijes sjesti niti kada jedes, uvijk to obaviti u polulezecem polozaju, poduprta jastucima. Nema setnje, nego SAMO WC i kratko tusiranje. Ja sam morala strogo mirovati u prvoj trudnoci 6 mjeseci, tako da znam o cemu pricam. Sretno!

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
15.2.2013 20:37:53   
endless
Hvala RR Renata user posted image user posted image hvala Mamacita user posted image
Nisam imala bolove u trbuhu tako da ne mogu reći da se radi o Braxton-Hicks-u, prepoznala bi bolove u trbuhu. Ovdje je riječ baš o bolovima u leđima, i to donjem dijelu leđa. Magnezij pijem zadnja 2 tjedna, ali šumeći oblik. Koliko je on dobar, to ne znam, ali ako Mamacita kao iskusna majka to kaže onda vjerujem user posted image ... jer čitala sam nešto tipa da taj šumeći nije dovoljno jak, bla bla, tako da dnevno popijem 2 šumeće, jednu poslije doručka jednu nakon večere. Vidjet ću noćas ukoliko se ovo ponovi, pogledat ću razmak između bolova (noćas se onako snena toga nisam sjetila, samo sam bila pod šokom zašto me to boli). Problem je što do svog ginekologa ne mogu do utorka (jer njegov privat broj nemam, a u gin.ordinaciji svaki dan radi drugi user posted image )...

_____________________________

Gabriel 03.04.2013.
Marija Evelyn 24.10.2015.

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Beba je nisko u 33 tjednu trudnoće???
20.2.2013 10:24:38   
tiha
u prvoj trudnoci sam imala lazne trudove tjedan dana ali boljelo me bas u ledjima skroz dol bas kao pravi trudovi. razmak svakih 5 minuta tako sat vremena i onda par sati nista i tak u krug tjedan dana. uglavnom miruj da izdrzis sto duze!i

_____________________________

``````sitna i dinamitna :) :)´´´´´´

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

(Odgovor članu endless)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli odbijati svoju bebu od pelena?

Oznake

Sve najbolje!