|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Posljedice febrilnih konvulzija
22.2.2013 14:54:07   
Wukovarka
Ne pojave se baš tako često ali evo za mame koje su prošle situaciju kao mi.

Prošle su tri godine od naših prvih i zadnjih febrilnih konvulzija koje su bile jako izražene, toliko da sam oživljavala svoje dijete ( neke ovdje se toga i sjećaju ).
Naša dijagnoza su jednostavne febrilne konvulzije ( iskreno nemam pojma koliko ih ima i kakvih) i nakon toga smo svakih godinu dana išli na kontrole koje su pokazivale da je ona zapravo zdravo dijete i bez ikakvih posljedica ali do pete godine je poželjno dijete kontrolirati što se i pokazalo točnim.
Posljedice su izbile preko migrena koje traju od ovog ljeta, prvo sam ih povezivala sa vrućinama ali kako se to ponavlja svaka dva do tri tjedna odmah sam sumnjala da je to to. Svaka promjena temperature završi nesnosim glavoboljama koje traju nekada i po 5 sati sve dok se ne ispovrača do iznemoglosti.
Naši nalazi i dalje pokazuju da je sve ok, jedino eeg pokazuje aktivnosti, ali srećom je ona mala, 4 godine, pa će se te migrene suzbiti na vrijeme. Neće se u potpunosti iskorijeniti ali će se svesti na to da se pojave puno rjeđe nego sada.

Febrilne konvulzije kao takve ne ostavljaju posljedice, barem ne neke trajnije i nemojte se ustručavati nakon njih djetetu dati klizmicu jer mi smo ju dva puta iskoristili nakon 7satne borbe sa temperaturom, jer bolje da ju primijenite i spriječite ponovno nastajanje konvulzija ( a klizmica ruši temperaturu momentalno) nego da jdete izložite tarapijama sljedeće dvije godine.
U meni je dugo bio strah od temperatura ali pored toliko prakse i borbe savladali smo skidanje temp nekada i bez sirupa.

Nadam se da nema puno djece sa takvim problemima ali eto voljela bih čuti i druga iskustva, pored toga ovo nam može biti međusobna pomoć i savjetovanje što i kako učiniti.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Posljedice febrilnih konvulzija
22.2.2013 16:27:33   
Renata RR
Mislim da ima puno više slučajeva nego što misliš, u mojoj bližnjoj okolini znam za tri. Jednome dečku koji sada ima 8 godina su ustanovili neke vrste dječju epilepsiju (koja bi trebala nestati s godinama), ali ne znam pojedinosti, možda to nije poslijedica konvulzija...

Nemam iskustva, ali htjela sam samo reći: Wuki, drago mi je da si se nam opet javila!user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Posljedice febrilnih konvulzija
24.2.2013 10:02:03   
sina
Ajoooj,Wuki sječam se točno toga kad je to bilo. Divim ti se na hrabrosti,ja mislim da bih se sva ukomirala i bojim se da ne bih znala to tako odraditi. Nedaj Bože nikome :((

_____________________________

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Posljedice febrilnih konvulzija
8.3.2013 22:38:30   
gale4
Ej,bok svima moze mala pomoc molim vas dali netko ima bebu sa dysoni sindromom inek mi se javi hvala

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Posljedice febrilnih konvulzija
11.4.2014 23:06:41   
Wukovarka
Da malo nadopunim našu priču

I nakon godine dana uzrok glavoboljama se ne zna, neki kažu migrena, neki ne, nalazi svi savršeni i sada su nas prepustili da se sami s time borimo.
Zaključci do kojih smo sami došli vodeći dnevnike su ti da joj smeta buka, prevelik umor i prejaki mirisi pa to sve već godinu dana izbjegavamo, trenutno smo 3 mjeseca bez glavobolja i iskreno se nadam da ih dugo neće biti.
Doktori su digli ruke od nas jer po njima daljnje pretrage nisu potrebne, "utješne" riječi od njih su te da danas na svijetu od glavobolja pati 80% ljudi.
Odlučili smo privatno ići na MR mozga sa kompletnim snimanjem vratnih žila i sinusa, majka kao majka, nemam mira dok ne otklonim sumnje da je tu nešto više u pitanju

(Odgovor članu gale4)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!