|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   svekrve
19.11.2008 10:23:47   
Vjeverica ST
Hej!moja svekrva je OK, stvarno, ne miješa se, korektna je. Ne živimo skupa. Nisam imala problema nekih posebnih..Ali, uvijek osijećam ono nešto, nešto šteka...Ja sam perfekcionist, i muž mi kaže da pretjerujem, da ona mene voli..Ali, meni se čini da više voli onu drugu snahu.user posted image To me smeta, pogotovo sad kad sam trudna. user posted image Znam da bi ona svome sinu našla neku "bolju", iako to nikad ne bi rekla. Ja to osijećam, i nastojim se dokazat,al uvijek nešto iskrsne, nešto što pokvari idealne odnose jer - različite smo. Kako prihvatit njenu osobnost, kako da ona mene prihvati i zavoli? PS-svekar me voli, čak i više od druge snahe. (Naravno, nije to uvijek fixno).Ali, ja bi da me oboje vole...Kako se nosit cijeli život s tim? Jako sam tolerantna osoba, ali kad jednom puknem ( a to je svako 100 god.), e onda se svi šokiraju... Ne želim bit nepristojna i/ili otvoreno pričat o tome s njom,tako da nam uvijek ostaje ta indirektnost i licemjerje..Jer, ako jednom dozna moj strah može to i iskoristit, ili me još manje cijenit.  A i ja sam puno komunikativnija a ona je jednostavna žena, ne voli komplicirat i "filozofirat". Strah me kako će izgledat naša budućnost???????????????????Čak mi se čini da je postala bolja prema meni od kad sam zatrudnila, a do tad sam bila-ono-parazit, još nije trudna itd.......Ja nisam takva, ja bi svoju snahu volila pod uvjetom da je dobra, požrtvovna i da je par mome sinu. Tko zna kakve ćemo mi bituser posted image  Onda????
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: svekrve
19.11.2008 10:43:04   
ninolina
ja bi svoju snahu volila pod uvjetom da je dobra, požrtvovna i da je par mome sinu. Tko zna kakve ćemo mi bit Onda????
  eto rekla si sve ti imaš svoje gledište. Zar misliš da nisi dobra svome mužu, požrtvovana.... Pusti svekrvu možda je samo realna pa se ne mješa u vaš odnos, budi sretna zbog toga. Neke nemaju te sreće. Meni je moja super ali na distanci zna koliko treba znati i sretna sam da se ne mješa u naš odnos, odgoj djece.... Nije uvijek bilo tako ali sada je. Bravo za meneuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: svekrve
29.11.2008 11:07:36   
interstelaris
a čuj , pravilo za familiju je uvijek isto - ne morate se voljeti , ali se trebate poštivati . normalno da je bolje kad se slažete , ali nemaš se na što žaliti . mislim da je tvoj osjećaj da tvoja svekrva voli onu drugu više potpuno kriv . možda su se jednostavno više "našle" nego ti i ona , a vjerojatno je upravo to onaj osjećaj koji imaš . ne možeš tražiti da te netko voli više od nekog ili jednako kao nekoga, kad i sama postavljaš uvjete , kao što si napisala . ne bi se trebala dokazivati svekrvi nego svom mužu i sebi . nisi se za nju udala .i iz iskustva znam da je uvijek bolje biti otvren i iskren i reći ako te nešto tišti nego nositi to u sebi i kuriti vatru koja suklja možda bez razloga .osobno , meni je moja svekrva o kej , ne miješa se gdje ne treba i osjetim da sam joj draga , kao i ona meni . nekad piuser posted image mo ili ona ili ja (ili netko treći?) , svatko zbog nečega ponekad popuca po šavu . ali potrudila sam se da u startu budemo otvorene ; čak i kad ona ne želi ništa reći , ja popričam s njom da čujem gdje je zapelo  i idemo dalje , bolje nego prije .


< Poruku je uredio interstelaris -- 29.11.2008 11:14:08 >

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: svekrve
30.11.2008 9:32:07   
tomi
smatram da ni jedna sanha ili zet nisu dobri niti jednoj majci. moja teorija ako se slaže s mojom mamom nešto ne štima, hahahaha.
Svaka mama osječa da joj je djete napokon odraslo i da ju ne neki način ne treba sada kada ima svoj život , žena (muž) , djeca iako taj gubitak osječaju sve mame rijetko koja se ne osječa posesivno u blizini svog sina, vjerovatno ćemo i mi tako.
Recimo moja svekrva kada ja ili druga snaja nismo prisutne nas zove ona njegova. Rijetko kada kad nazove bez obzira zašto je zvala pita sine kako si , nekako si mi blijed, smršavio si, na kraju samo kaže da pozdravi ju.
Ja sam mome mužu druga žena prva je koliko sam čula s njom vodila žustre rasprave i naravno bila aždaha,  u njenim očima , meni to sve manje smeta , ja jednostavno ne idem kod nje, tj. odem koliko moram i zezam seuser posted image , sve na finjaka, ipak na kraju mi odemo kući i slažemo se volimo se i to je najbitnije. 

(Odgovor članu interstelaris)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: svekrve
30.11.2008 12:38:32   
Vjeverica ST
slažem se s interstelarisuser posted image

(Odgovor članu tomi)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: svekrve
9.12.2008 11:02:58   
tina1602
ja sam sa svojom jučer riješila neke stvari. sve sam joj rekla. i vie neću dopustit takvo ponašanje prema meni, ne dam više na sebe..
a sada će jedino vrijeme pokazat dali to ima nekog smisla..taj razgovor jel urodio plodom.. user posted image user posted image user posted image za mene


_____________________________

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: svekrve
9.12.2008 12:16:06   
ninolina
Tako je i kod mene bilo ja nisam dobra za njenog sina, ma svašta sam se naslušala ali nije bilo uspjeha dok moj muž nije rekao da je dosta ja sam njegova žena, sa mnom ima djecu i bog. Od tada je vidjela da nema šale i sad je super bolju dobila ne bi

_____________________________

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: svekrve
9.12.2008 16:21:42   
Vjeverica ST
pa je, nije ni svekrvama lako.Pogotovo ako nisu racionalne, nisu se pripremile tokom života da će neka žena jednom "preoteti" srce njenog sinčića..Nije im lako, one su nosile sina u utrobi, odgajale ga, hranile, pazile, svu svoju ljubav ulagale u njih,sve živo....baš ka šta ćemo mi svoju dicu!ja se divim svekrvama koje se ne miješaju, ja sam emotivna i pitam se kakva ću jednom ja bit svekrva...a već sad svoga sinčića u trbuhu sam razmazila, obožavam ga...Šta prije budemo svjesne da ćemo bit svekrve/punice to bolje! posli će bit lakše..A i moramo uvik imat neki svoj gušt koji će nas zaokupljat kad djeca odu..........To je sigurno stresno razdoblje za roditelje. Teško je svekrvi ne bit ljubomorna i posesivna. Neke su više neke manje. Rijetke su imune, takve možda nisu ni normalne......user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: svekrve
22.12.2008 10:16:25   
cokolada
bas sam nekako potistena danas a opet je razlog svekrva. jednostavno se nije pripremila kroz zivot da ce jednoga dana biti svekrva, da ce imati snahu, da unuku nece ona biti jedina i najvaznija itd. da ne nabrajam.
mislim, jucer smo imali zajednicki obiteljski rucak, moji roditelji, od mm-a roditelji, sogorica. Ona (sveki) kako je dosla uzela je unuka ali doslovno pod ruku i nanasala ga 3 sata i nije mu dozvolila da mu se itko priblizi  niti on ikome, od jela presvlacenja pa nadalje, cure moje BOLESNO. Ja nisam mogla do vlastitog djeteta. Ja kazem neka sjedne za stol da svi zajedno jedemo, ona se oglusi i njega sebi u krilo i hrani ga svojom zlicom iz svoga tanjura, a djete u trecoj godini 2,8 god, ponovim to ona nista i tako je uvijek. sve sto ja kazem uopce me ne dozivljava. onda ga je odvela u sobu i njih dvoje se sami igraju, presvlaci ga bez mog pitanja da ni ne znam, ma strasno. Kako da se postavim, kako da reagiram???
Moji roditelji ga cuvaju kada ide u vrtic jer ona kakti ne moze jer je bolesna i onda ona njima jucer prica kako joj je mali rekao da ne zeli ici drugoj baki kada je bio kod nje (jednom u sto godina)jer ga druga baka (moja mama) tjera jesti, spavati itd. uglavnom htijela je reci da djete nije zadovoljno cuvanjem i da bi kod nje bilo zadovoljnije, samo ne znam kako kada ga ni ne zeli cuvati, ali glavno da prica i djeli savjete.
Skuzila sam jos, da djetetu prica protiv svih, a sebe prikazuje super. mm nije objektivan i s njim ne mogu o tome jer se posvadamo, on misli da je to iskazivanje ljubavi i da baka samo voli unuka koji joj jako fali i zalosna je sto je bolesna pa ga ne moze cuvati, ali moze putovati, setati, hodati po gradu, navecer izlaziti itd. i naravno biti najpametnija.

(Odgovor članu Vjeverica ST)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: svekrve
22.12.2008 10:25:32   
Patrizia
Moja je naporna 100 na sat. Stalno bi htjela dirigirati nasim zivotima, pa kad joj to ne uspije onda u principu pocne dijeliti nekakve glupe savjete samo da bi imala glavnu rijec. Mislim da je u vecini slucajeva kriv muz jer se nije od pocetka znao suprostaviti njenim glupostima, a ja nisam takva da bi ruzno odbrusila. Al kad jednom kreneme, nece biti krajauser posted image

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: svekrve
22.12.2008 10:27:24   
ejmama
To kod tebe i nije tako strasno samo zato sto je ne vidis svaki dan . Moj ti je savjet da taj jedan dan izdrzis, bit ce bolje za tebe i za muza, zasto bi se vi zbog toga svadali. Ja sam se na početku puno nervirala, moja sveki isto sve radi po svom i kad ju je cuvala nikad nije poslušala upute koje sam joj davala (cak bi joj pored moje skuhane juhe davala umjetnu kasicuuser posted image )! kad se moja sveki ponaša kao tvoja ja pokušam zamisliti da sam negdje drugdje, pokušavam ne slušati šta prica i to mi za sada uspijeva jer ipak se tu radi o par sati (hvala Bogu)!

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: svekrve
22.12.2008 10:30:22   
nikoleta
Hvala bogu mi živimo sami, tako da mi nije teško sat dva ponekad provest sa njom, zbog muža,znam koliko to njemu znači..
A ona se voli dosta petljat, svima, ne samo meni, mada ja je malo pretrpim i to je to..

(Odgovor članu Patrizia)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: svekrve
22.12.2008 10:32:58   
mariola
Nemojte se ljutiti al mislim da je najveći problem u vm koji ne vide to što vi vidite, tj. ne žele vidjeti. Pa ne može ni jedna zdrava i normalna osoba govoriti djetetu protiv druge bake ili bilo koga drugoga. Bože, to je bolesno. Jer ako on ignorira ponašanje svoje mame, jednom kad puknete i dođete u sukob s njom budite sigurne da ćete posvađati as mužem jer je njemu njegova mama sveta. UF, ljuta sam odmah na takve muškarce. mislim svi su osjetljivi na mamu ali da je mama uvijek u pravu i kad se vidi iz aviona da nije e to me raspali. Zapravo ne znam šta bi savjetovala jer sam mm uvijek ja ispred mame a to puno znači u odnosu. Inače nemam nikakvih problema sa sveki. Zakon mi je. Čak danas idemo u šoping zajedno (vjerujem da će me i počastit majicom ili haljinicom). Ali ako i pokuša nešto nam nametnuti svoje mm to sasječe u korjenu. Moj zaključak je da nećete puno postići ako vam muževi nisu na vašoj strani.

(Odgovor članu Patrizia)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: svekrve
22.12.2008 10:51:57   
kitty
mariola slazem seuser posted image
nemam s mojom svekrvom neki poseban odnos,ne volim je nesto specijalno,postujem je jer je mama mom muzu i baka djetetu ali u mojoj obitelji je moja i muzeva zadnja.
najiskrenije me nije briga sta misli o meni jer ja ne zivim od njenog misljenja i uopce se time ne zamaram.zivot mi je pre kratak za to.
ne znam kakva cu ja bit ali mislim da kad se sin ozeni ili kcer uda malo je kasno za odgajat ih i ucit,sta su radile do tad?user posted image

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: svekrve
22.12.2008 10:55:37   
nikoleta
Ja se slažem sa tobomuser posted image

(Odgovor članu kitty)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: svekrve
22.12.2008 11:01:31   
mariola
Tako je Kitty user posted image user posted image user posted image .
Znate šta sam još primjetila? Muškarci koji žive s roditeljima prije braka odnosno koji nisu samostalni teško budu samostalni i u vezi odnosno u braku. Nisu tu godine bitne nego samo ta samostalnost. Primjerice imala sam dečka prije par godina 3,5 godine mlađeg. Dečko je samostalan od srednje škole i tako je bio tad zreo (21 god) i samostalan za razliku od bivšeg koji nije znao donijet odluku bez svoje mamice. To me izluđivalo. Kad ja nešto kažem to je tak-tak a kad istu stvar potpiše mama e to je onda prava stvar. Kužite me?

(Odgovor članu kitty)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: svekrve
22.12.2008 11:14:50   
kitty
mislim da je to stvar odgoja.
ako ti dijeta odgajas da misli svojom glavom,dozvoljavas mu da ti se suprostavi i kaze sto misli i osjeca gradis osobu kojom sutra neces moc manipulirat kao sto pojedine svekrve i punice rade.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: svekrve
22.12.2008 11:15:50   
ejmama
I ja se slažem da muz mora biti uvijek uz zenu, tako je kod mene! Nikad nije nista kupio ili odlucio da me nije pitao. U odluke nam se nitko ne mijesa pa ni sveki, stvarno se nikad nije petljala u nas. Ona jednostavno ima svoje mane kao i svi mi, ja sam nasla nacin kako da se pomirim s tim. Buduci da je Cokoladin muz vec odgojen covjek i ne moze ga tek tako mijenjati, najbolje bi bilo za nju da potrpi tih par sati. Bilo bi glupo da se svadaju zbog toga, jer ljudi zive u puno gorim situacijama!

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: svekrve
22.12.2008 12:38:57   
cokolada
cure slazem se u potpunosti sa svime sto ste napisale. istina, stvar je u muzu vise nego u njoj, jer je on slijep, bilo bi mi puno lakse to sve pretrpiti kada bi on dijelio moje misljenje, a ovako me jos boli i to kaj je on slijep i sto je ona za njega svetica. a opet, nije ni on kriv kada ga je ona tako odgojila i ne zna drugacije. mozda on s godinama shvati.
izdrzim ja to jer nije precesto ali zasto uopce i to? inace sam pozitivna osoba i veliki realista i najvise od svega me boli nepravda.
ima i gorih stvari u zivotu, istina, ali zasto se ja zbog nje moram lose osijecati? koliko god se trudila ali ona me opet uspije iznervirati.

(Odgovor članu ejmama)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: svekrve
22.12.2008 13:03:02   
bomboncic02
Zašto bi nam bilo sve lako u životu kad može biti komplicirano!
Suosjećam sa svima vama koje imaju problema jer znam i vjerujem da vam nije nimalo lako.
Skratit ću što više mogu priču o mom odnosu s dotičnom.
Prije nego sam se udala, bila sam vesela, stalno mi je bio osmjeh na licu, onda sam se udala, rodila prvog sina i tu su počele brige, živciranja, plakanja usred noći, ispitivajući svoj život.
Shvaćam da je ona starija, ali ja nisam glupa, možda jesam mlada ali odlučila sam kako si postavit život i tako slijedim svoj put.
Najviše me boli što se miješala u odgoj prema mom sinu, njena ogovaranja, lažna iskrenost, ma katastrofa.
Došlo je do te točke da sam počela povraćat, smršavila sam 20 kg i dobila gastritis, rijetko kad sam se nasmijala kad je ona bila prisutna, stalno sam zamišljena bila i tužna.
Nakon što sam imala ozbiljan razgovor s dr, odlučila sam se promijenit. Štetila sam prvenstveno sebi, a onda i mužu koji je gledao kako propadam.
Malo sam se promijenila, ali samo malo, pokušavam ne slušat puno što govori, jer znam da ću samo sebe upropastit.
Muž je na mojoj strani, čuva me i podržava, ali znam da ni njemu nije lako, on joj i kaže ponekad svašta.
Sad sam ponovno trudna i dobit ću još jednog sina.
Još sam više sazrila i neću se sad valjda toliko živcirat.

Znam da bi se trebalo postavit malo oštrije, ali nekako u većini slučajeva nemam snage, odnosno ja bi se ili rasplakala ili počela vrištat, a ne želim opet pokazat svoju slabu stranu.

Mogla bih napisat roman o svim stvarima koje je izrekla meni, ali vjerujem da svaka od vas ima sličnog ili istog iskustva, tako da nije potrebno.

Nadam se da će nam doći bolji dani, a znam da neću biti ovakva svekrva jednog dana, jer mi je na prvom mjestu sinova sreća, s kim god on bio.
I to nam mora biti najbitnija stvar u životu i ne miješat se tamo gdje nam nije mjesto.

_____________________________

Da bi se osmjehnuo, čovjek treba pokrenuti sedamnaest mišića, a četrdeset_ i tri da se namršti. Stoga činite ono što morate s osmijehom, to će vas stajati mnogo manje truda..

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: svekrve
22.12.2008 13:07:48   
Florijan Jakov
Draga moja cokolada.....popuser posted image user posted image user posted image user posted image sam kad sam ovo pročitala... osobno takvo ponašanje ne bih tolerirala bez obzira stoji li mm uz mene ili ne... kod odgoja našeg djeteta zahtjevam da se poštiva moja i muževa odluka i ako ja kažem da djete treba sjesti za stol, ići spavati, igrati se ili što već, NEMA TE OSOBE koja smije i može napraviti drugačije, u FJevom odgoju naša je ZADNJA i točka. Zakačila sam se nekoliko puta i sa svojom mamo i sa M-ovim roditeljima jer smo roditelji našeg djeteta mi a ne oni.... uf, već mi je sto puta prošao film o tom vašem događaju jučer i bezveze se uzrujavam, ali kad mi neke slične situacije koje sam prošla prođu kroz glavu i ne mogu si pomoći da se ne stavim u tvoju ulogu.

Za početak bih nasamo porazgovarala sa svekrvom i lijepo joj rekla što me smeta i da ne želim da se ponaša tako kako se ponaša... prvi put mirno i staloženo, a ako se drugi put ponovi ne bih bila više tako ljubazna. user posted image


_____________________________

FJ JE FRAJER

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: svekrve
22.12.2008 13:56:44   
cokolada
Draga FJ vec sam ja razgovarala sa njom nekoliko puta ali ona jednostavno ne zeli cuti. mm njoj kaze ali ni njega previse ne poslusa. ovaj puta njemu nisam nista govorila jer mi se neda svadati s njime zbog nje, ali kada mu kazem, kaze on njoj. ali je svejedno opravdava, sto me nervira. stane on na moju stranu pred njom, ali kada ja njemu na samo nesto kazem, on je uporno brani sto me izbaci iz takta i onda se obavezno posvadamo.
znate sto, jos s vremena na vrijeme pretrpim to njeno "ne zelim cuti", ali me nervira najvise ta njena lazna briznost i stalna borba. ma ona je takva manipulatorica da to ne mozete zamisliti.

(Odgovor članu Florijan Jakov)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: svekrve
22.12.2008 14:01:28   
cokolada
zao mi je bonboncic, ja ti isto ponekad ponoci razmisljam o njoj i u mislima se svadam s njom. mm i svog malog misa volim najvise, lijepo zivimo i nemamo problema, s mm se super slazem u svemu i ne bih ga mjenjala, ali ona....po tom pitanju se nikako ne mozemo sloziti.
da nema nje valjda bi mi zivot bio prejednostavan.

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: svekrve
22.12.2008 14:02:07   
kitty
ako drugacije ne ide bockaj je pred svima,prvo njezno a onda i grublje.nece joj bit svejedno ako joj pred svima kazes sta ne voli cut.

_____________________________

IVAN 20.06.2003.
DUJE 13.01.2009.

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: svekrve
22.12.2008 14:58:08   
bomboncic02
o da cokolada, svađanje...reći ću ovo reći ću ono...i ujutro se probudiš i nemaš snage za ništa.
Sve poznato...meni je problem što me ne doživljava kao individuu, nego me mjeri po prvoj snahi s kojom je u nikakvim odnosima, stariji sin i snaha brane da se djeca vide...užas, a najveći je problem što nisam niti malo slična njoj.
Najgore mi je bilo kad sam saznala da sam trudna, objavili smo svima odmah, a na ručku povodom mog rođendana njena izjava je bila:"kako da se veselim trudnoći kad mi nedate da viđam unučad"!!
Halo, ko brani da viđaš unučad? Ja ne!!I ja nisam prva snaha....
Di neće i čir izaći na želucu, a ne samo gastritis, pored nekih slavnih izjava, poput ove...

_____________________________

Da bi se osmjehnuo, čovjek treba pokrenuti sedamnaest mišića, a četrdeset_ i tri da se namršti. Stoga činite ono što morate s osmijehom, to će vas stajati mnogo manje truda..

(Odgovor članu kitty)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Dječji vrtić.
Admin

Koji vrtić pohađa vaše dijete?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!