|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   rani spontani pobačaj
16.10.2013 15:44:22   
eternity
Drage žene, lijep pozdrav
Molila bi vas mišljenje vezano za moj problem. Naime, muž i ja smo u braku 3 godine al bebice još nema.Ja sam imala problema sa prolaktinom i još uvijek koristim terapiju i zadnje 2 godine prolaktin je u granicama,ostali spolni a i hormoni štitnjače su svi uredu. Mužev spermogram je također uredu, nije savršen al nema nikakvu dijagnozu ni problem. Problem je očito u meni jer već 3 puta sam imala rani spontani pobačaj,mjesečnica bi kasnila, test bi bio pozitivan a onda nakon 2-3 dana odljevi i negativan test.zadnji takav spontani je bio prošli mjesec i ginekolog mi je propisao dabrostan 3x1 zbog tih ponovljenih spontanih. Predlaže mi od sljedećeg ciklusa uz dabrostan i terapiju klomifenom,folikulometriju i ciljane odnose.mene zanima jel meni klomifen potreban i za što ste ga vi uzimale? dal da preskočim jedan ciklus pa krenem sa klomifenom il da odmah od ovog ciklusa radim na bebici? hvala na odgovorima :)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: rani spontani pobačaj
16.10.2013 16:46:02   
kisica
Ovdje ti ima jako jako puno cura koje se razumiju u to, ali sam naslov teme je nešto drugo pa zapravo ne odaje tvoje pitanje. Nadam se da ćeš dobiti odg.ubrzo

_____________________________

Adrijan - 16.06.2009.
Naš mali anđeo - 08.08.2011.
Gabrijela - 13.01.2014.

(Odgovor članu eternity)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: rani spontani pobačaj
17.10.2013 8:51:38   
PinkyFunkyBirdy
Draga eternity, žao mi je što si izgubila 3 bebice. user posted image
Prvo te moram malo ispraviti, to što si doživjela nije spontani već su to biokemijske trudnoće. Razlika je u tome što se spontani dešava nakon što je trudnoća utvrđena UZV i bebica je već bila oživjela - znači srce je kucalo neko vrijeme. A biokemijska je trudnoća koja je prekinuta toliko rano da se još nije mogla niti utvrditi UZV-om, niti je bebica oživjela pa se često pretpostavlja da je došlo do neke kromosomske greške ploda koju tvoje tijelo prepoznaje i zato tako rano odbacuje plod. Naše tijelo je isprogramirano da prepoznaje takve stvari.
Ovo što ti je ginić preporučio je u potpunosti ispravno. Klomifen je lijek koji utječe na rast i sazrijevanje folikula (često više od jednog - pa se time automatski i povećava mogućnost za trudnoću) i on se pije početkom ciklusa (od 4. do 9. dana ciklusa) te je potrebno ići na folikulometriju kako bi se kontroliralo da ne dođe do hiperstimulacije (tj. da se ne stvori previše jajnih stanica koje bi dovele do višeplodne trudnoće). Folikulometrija se radi ovisno o ciklusu svake žene - ako je kratak onda kreće ranije, a ako je duži onda kasnije te se ide u 3 navrata sa najmanje 2 dana razlike (ne mora biti točno tako, ali najčešće je).
Kada će ti ginić na folikulometriji vidjeti da folikuli prelaze 20 mm savjetovat će vam da se bacite u akciju sljedećih par dana i od tada počinješ piti Dabroston koji povećava progesteron u tijelu i na taj način čuva trudnoću. I inače tvoje tijelo proizvodi progesteron, ali na ovaj način ćeš ga imati više i time će trudnoća ako do nje dođe biti sigurnija.
Sama odluči dal krećeš s Klomifenima ovaj ciklus, a dosta ti to ovisi koji ti je sad dan ciklusa. user posted image
Ako ćeš imati još kakvih pitanja samo pitaj. user posted image
I, da, sretno i da čim prije ugledaš user posted image ! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu kisica)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: rani spontani pobačaj
18.10.2013 9:35:35   
eternity
Hvala na odgovoru, sad mi je sve dosta jasnije. Evo već par dana pijem dabroston pa me zanima jeste li vi imale kakve nuspojave? meni se stalno spava i par puta dnevno mi se kao na trenutak zamanta pa ne znam jel to od tableta?user posted image

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: rani spontani pobačaj
18.10.2013 9:40:53   
perlica55
Eternity dobro došla i čimprije
postala user posted image  Hajde k nama na odbojavanje za listopad,
tu se najviše družimo i čekamo user posted image

_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu eternity)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!