|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Strah od odvajanja
14.10.2011 10:40:21   
Buci buci
Cure moje luda sam! Tjedan dana se borimo s tim da curicu od 8 mjeseci nitko drugi ne smije uzeti u ruke osim mene. Čak i kad ju tata uzme to je panika dok malo ne zaboravi da me nema. Stvarno ju vodim svuda sa sobom i stalno upoznaje nove ljude pa mi je ovo nekako došlo iznenada. Krivim sama sebe jer inače mi nisu bila baš simpatična sramežljiva djeca, a sada je moja miljenaci takva. Ne znam kako se ponašati.

Da li da ignoriram i pustim da plače dok ju drugi nose? Ili da ju uzmem k sebi? Ili da izbjegavam da me vidi dok je kod drugih?
Jel zna netko koliko to traje? Sama pomisao da ću uskoro morati na posao me zgraža!!!!


_____________________________

Naša mala maza 31.01.2011.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Strah od odvajanja
14.10.2011 12:47:18   
mayathebee
Moj je pak sa devet mjeseci čista suprotnost, i crnom ciganu bi išao kak' se kaže! Uopće ne gleda ko ga uzima. Tek sam prije par dana i to isključivo po noći osjetila da kuži da sam ipak ja mama. Kako sam počela raditi, tako se on po noći počeo buditi i dok ga ne stavim pored sebe ništa od spavanja. I tad me rukicama čopi za piđamu i ne pušta!

Neznam kaj da ti kažem, osim da kad ju daješ nekome ne budeš u grču i čekaš njenu reakciju, već ju upoznaj s tom osobom tipa ono: ideš teti, pa to je naša teta .....i sve kroz smijeh naravno. Nek vidi iz tvojih gesta i riječi da ide u sigurne ruke.
Ak ne ide, pusti ju, ja imam malu od kume koja ima skoro dvije godine, i zove me stalno, i zagrli me, i da mi pusu, ali samo ju mama može nositi!


_____________________________

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823


(Odgovor članu Buci buci)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Strah od odvajanja
14.10.2011 12:50:09   
pincirotvajler
d nije nikad tak jako imao strah pa ti neznam savjet..mora proći,a kak najbezbolnije ti moraš sam odlučiti-ti ga poznaš najboljeuser posted image
mi smo skužili da d negoduje ako ga ostavljamo negdje a da sam ja tamo,ako ga samo tata ostavlja sve ok..tak da ja nejdem ako ga planiramo ostavit kod svekija npr user posted image
inače u šetnji kad mu neko prilazi srami se ali nije da se zaljepi za nas i dreči

< Poruku je uredio pincirotvajler -- 14.10.2011 12:51:04 >


_____________________________

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Strah od odvajanja
14.10.2011 14:19:41   
modesty blaise
Strah od odvajanja je samo jedna od faza odrastanja kroz koje sada prolazi tvoje dijete a pogađa većinu djece.
Obično se javlja između 8. mjeseca i 1. godine, a vrhunac dostiže između 1. i 2. godine. Dosta varirati od djeteta do djeteta. Bebač se počinje osjećati neugodno u društvu nepoznatih osoba i situacija, i ne želi (najčešće)mamu ispustiti iz vida. To ponašanje poznato je kao strah od stranaca. S druge strane, to je obično i dobar znak jer dijete počinje razlikovati poznate od nepoznatih osoba.
Između 1. i 2. godine dijete postaje sve neovisnije no ipak, sve je nesigurnije kada nije s obitelji. Tada se razvija strah od odvajanja i dijete postaje uzrujano i uznemireno kada ga pokušaš napustiti. Bez obzira ideš li u drugu sobu na nekoliko sekundi ili dijete ostavljaš nekom na čuvanje možeš očekivati vrištanje, plakanje i odbijanje pažnje drugih.
Razvojno, dijete počinje shvaćati koncept postojanosti objekta i kada te ne može vidjeti, to znači da si otišla. S druge strane, dijete još uvijek ne kuži pojam vremena i ne zna hoćeš li se ili kada vratiti. Pa bez obzira bila ti u kuhinji, susjednoj sobi ili u uredu, tvojem je djetetu to sasvim svejedno.Nestala si i učinit će sve što može da bi spriječilo da do toga dođe.
Beba jako dobro shvaća kako njegovo ponašanje utječe na nas. Ak se brzo vratiš u sobu svaki put kada zaplače, i onda ostaneš dulje ili otkažeš ono što si planirala, nastavit će koristiti istu strategiju kako bi te spriječilo da odeš....
No pokušaj stalno imati na pameti da je to samo faza, koja će proći kao i većina drugih....
Ako se pojačani strah od odvajanja zadrži do predškolske dobi, u osnovnoj školi ili dalje, o tome bi se trebalo popričati s dječjim liječnikom, sve ostalo ide "pod normalno"....

< Poruku je uredio modesty blaise -- 14.10.2011 14:21:19 >


_____________________________

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Strah od odvajanja
14.10.2011 16:33:44   
škorpioni
i moja mala tam oko 7-8 mjeseci nije nikome htjela u naručje,nikoga nije htjela ni gledati,kad bi ju netko uzeo (ponekad čak i baka) rasplakala bi se kao da ju netko tuče!
sada će godinu dana i drugačija je situacija,gleda ljude,djeci se raduje,ostane kod bake i dede bez problema,čak i kod kume!
uvijek je bolje kad mene nema u blizini jer onda sam ja glavna,ali razlika sada i prije par mjeseci je ogromna.
mislila sam da će biti takvo dijete ali eto promijenila se,nisam radila nikakve traume oko toga niti ju pokušavala promjeniti ,naišlo je samo od sebe.
sin mi je totalna kontra od nje (komunikativan,otvoren,ide kud god hoćeš,hoće ostati spavati gdje god,s godinu već išao s bakom na more...),ali ima vremena i da ona postane takva,ili još gora....??
Ne brini s vremenom će se ona promjeniti!

_____________________________

"uvijek samo hrabro i odlučno"
sin 11.11.2005
kćer 25.10.2010

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Strah od odvajanja
14.10.2011 19:20:45   
Anoniman
Separacijska anksioznost, normalno je to.user posted image

(Odgovor članu škorpioni)
  Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Dudica.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!